MFP Canon MG2440: Pregled, specifikacije, opis, polnjenje in pregledi

Mnogi potrošniki se sprašujejo, če lahko kupite dobro pijačo za malo denarja? Canon skuša svojim strankam dokazati, da je to mogoče že več let. Vendar so bili modeli že dolgo časa poceni, a neuspešni. Toda, ko je prišel Canon PIXMA MG2440, je postalo jasno, da bo ta naprava resnično postala popoln model, ki bo za majhno količino denarja natisnil zelo kakovostne fotografije.

Opis modela

Ta model je namenjen za domačo uporabo in ni primeren za industrijske namene. Glavne funkcije tiskalnika Canon MG2440 so tiskanje gotovih slik, skeniranje in kopiranje dokumentov. Treba je opozoriti, da podjetje - proizvajalec te naprave ni prvič, da obstajajo modeli, ki so namenjeni za domačo uporabo in imajo dobro kakovost tiskanja.

Domači tiskalniki so vedno majhni in enostavni za upravljanje. Zadevna naprava je svetel predstavnik kompaktne enote MFU. Če govorimo o udobju uporabe, potem je vse precej dvoumno. Zdi se, da ima Canon MG2440 številne funkcije, ki bi morale poenostaviti življenje potrošnikov. Vendar pa v praksi vse ni tako rožnato. BFP ima veliko funkcij, vendar ne tistih, ki napravo naredijo bolj udobno. Na primer, nima dovolj priljubljene in res potrebne tehnologije PictBridge, ki vam omogoča tiskanje fotografij neposredno iz različnih pripomočkov z uporabo brezžičnega interneta.Prav tako ni elektronske pošte.
Vendar pa je mogoče tiskati slike neposredno iz socialne mreže Facebook in tiskati spletne strani. Ta model je idealen za ljudi, ki želijo samo natisniti svoje fotografije, ne da bi zapustili dom. Če je treba na papir natisniti res kakovostne slike z visoko ločljivostjo, ta naprava še vedno ne doseže ideala. Vendar pa je tudi ne smemo pozabiti, da je to dokaj proračunski model MFI.

Videz

Treba je omeniti, da ima naprava precej omejen in skromen videz. Tukaj ni nepotrebnih osnov, vse je zelo preprosto, hkrati pa je zelo elegantno. Skoraj vse zgoraj omenjene večnamenske naprave imajo Canon PIXMA MG2440 skener, ki se ne razlikuje od večine: poleg njega je tudi optični bralnik in nadzorna plošča. Vidimo lahko, da je glavno načelo, ki se je izvajalo pri ustvarjanju naprave, minimalizem, ki se zelo harmonično ujema s to kompozicijo. Glavna prednost oblike tiskalnika je preprosta geometrijska oblika z rahlo zaobljenimi vogali. Nekdo lahko reče, da ni moden, vendar je veliko lažje najti prostor za standardno obliko naprave v hiši, za razliko od MFU, ki ima štrleče vogale ali pa je oblika ohišja nestandardna.
Proizvajalec se je odločil, da ne bo stavil na enodnevni sijaj, ki ni uporabil povpraševanja kupcev, ampak je uporabil klasično matirano plastiko. Zahvaljujoč temu je Canon MG2440 postal veliko bolj praktičen.

Tehnične značilnosti MFP

Ne za vsakogarNi skrivnost, da je srce vsakega jet tiskalnika tiskalna glava. Točno to pogosto ne uspe, se ustvari in ustvari druge težave za mnoge potrošnike. Canon PIXMA MG2440 ima posebne tiskalne kartuše, ki imajo že tiskalno glavo, to pomeni, da se ob zamenjavi kartuše GHG samodejno zamenja. Zato se lahko glavni element MFU varno šteje za kartuše. Tukaj so 2 kosi.
Ta naprava natisne ločljivost 4200 x 1200 dpi, s kapljico črnila 2 kosov. Precej povprečja, vendar glede na nizke stroške, je še vedno precej dobro. V tiskalniku sta dve različni vrsti črnila. Barva je črno pigmentirana in barvno topna v vodi. Črna barva bo tako dolgo ostala na papirju, barvne slike pa bodo ob tiskanju fotografij dobile nasičene barve.
Kar zadeva hitrost tiskanja, potem ni treba govoriti o impresivnih številkah. Hitrost izdajanja črno-belih dokumentov je 8 strani na minuto. Hitrost barvnega tiskanja - 5 strani na minuto. Fotografije tega modela tiskalnika so precej počasi natisnjene, ena fotografija je 10 s 15 cm v 44 sekundah, kar je zelo dober rezultat.

Canon MG2440 je naprava za tiskanje na domu, zato je mogoče te številke opustiti, glede na nizke stroške naprave. Pomembno je razumeti, da ta model večnamenske naprave ne podpira tiskanja dokumentov na obeh straneh. Če potrebujete obojestransko tiskanje, se mora uporabnik začetinaredite izpis vseh nenavadnih strani, nato prevrnite kup papirja in ponovno pošljite dokument za tiskanje (samo vse seznanjene strani). Pri skeniranju dokumentov je največja ločljivost 12002400 dpi. Hitrost te naprave je tudi zelo povprečna, in sicer 14 sekund na listu formata A4.

Originalne kartuše

Kot je bilo že povedano, ima ta večnamenska naprava le dve kartuši: črno in barvno. Treba je omeniti, da imajo standardne kartuše Canon PIXMA MG2440 dokaj majhen vir, zato so na voljo tisti, ki imajo na voljo veliko črnilne vsebine. Zaradi tega ima potrošnik možnost, da za takšno potrošno blago deluje dlje časa.

Zmogljivost materialov

Standardna črna kartuša ima življenjsko dobo 180 strani s povprečno ceno 640 rubljev. Vložek dvignjene zmogljivosti lahko izda do 600 strani po ceni okoli 900 rubljev. Razlika je preprosto ogromna.
Standardna barvna kartuša lahko tiska tudi do 180 strani, toda škatla z visoko zmogljivostjo - do 400. Hkrati praktično ni razlike v ceni med črnim in barvnim potrošnim materialom. Po teh indikatorjih postane jasno, da je za varčevanje zaželeno, da se uporabljajo materiali visoke zmogljivosti. Prav tako je treba opozoriti, da za še večje prihranke, lahko polnite kartušo Canon MG2440. Če želite to narediti, morate pridobiti dodatno črnilo, ki se prodaja v plastičnih posodah.

Polnjenje kartuš Canon MG2440

Vedno opozorite vselastnikom večnamenske naprave, tega polnjenja kartuš ne zagotavlja proizvajalec. Preden lahko ponovno napolnite kartušo Canon MG2440, morate skrbno razmisliti, narediti ta postopek ali ne. Obstaja velika verjetnost, da se naprava poškoduje, potem pa jo je treba prenesti v servisni center in popraviti na lastne stroške. Navsezadnje garancijsko popravilo ne vključuje nezakonitega polnjenja kartuš. Če ste se odločili za takšen korak, naredite naslednje:
 • Odstranite nalepko s potrošnega materiala. Naj bo najboljši s klerikalno nožem.
 • Povečajte luknje.
 • V zvezi z drugo točko je to mogoče na tri načine:
 • Vzemite sveder s premerom največ 4 mm in naredite luknjo.
 • Razdelite luknjo, na primer skalpel.
 • Gorijo z vročo zaponko ali iglo.
 • Od vseh teh metod se začetnikom ne priporoča, da uporabijo kurjenje, ker je napačno gibanje - in visoka temperatura poškoduje absorpcijo penaste gume znotraj naprave. Pri tem je treba posebno pozornost nameniti dejstvu, da je debelina kartuše 2 mm.

  Kako popraviti Canon MG2440

  Barvno črnilo je treba ponovno napolniti korak za korakom: najprej rumeno, nato rdeče in na koncu modro barvo. Naenkrat je dovoljeno največ 4 ml črnila. Hkrati pa ne bodite presenečeni, če je ena barva potrebna 4 ml, druga pa samo 15. Vse je v tem, da je bila ena barva uporabljena več kot druga.
  Tako je treba napolnjeno injekcijsko brizgo vnesti 1-2 cm v peno in počasi potisniti bat brizge. Kakole sijalo je adsorber, je treba ustaviti stiskanje barve. Da bi se izognili transfuziji črnila, je treba v brizgo potisniti malo barve. Po tem je treba šobe brisati s toaletnim papirjem, kontakti pa z radirko. Če se bojite tega postopka, je povsem razumno poiskati pomoč strokovnjakov.

  Canon MG2440: pregledi

  Če primerjamo preglede, ki jih potrošniki pustijo na internetu, lahko ugotovimo, da je naprava zelo kakovostna in deluje precej dobro. Razlikujeta se kombinacija kakovosti in cene. Pozitivne povratne informacije so prav tako zaslužile telo naprave, ki je izdelano iz visokokakovostne plastike in praktično ni opraskano. MFP Canon MG2440 ima tudi negativne povratne informacije, najprej gre za hitrost in obseg tiskanja. Prav tako se potrošniki pritožujejo nad precej glasnim skenerjem, ki je za večnamenske naprave v srednjem razredu zelo nenavaden.

  Sklep

  Če želite kupiti dober MFP, ki proizvaja precej kakovostne fotografije po nizki ceni, je to najboljša možnost. Ni inovativnih funkcij, ki so na voljo v dražjih napravah, hitrost tiskanja pa je precej povprečna. Ampak še vedno, ne pozabite, da imajo impresivne lastnosti vedno visoko ceno, ki je daleč od vseh v žepu. Poleg tega, z oskrbo z gorivom Canon MG2440 lahko ročaj tudi za začetnike, kar znatno zmanjša stroške storitev te naprave. Konec koncev, cena rednega vložka je približno 600-1000 rubljev, in s precej intenzivno tiskanje, lahko takšne cene resno poškodujejo vaš proračun.

  Sorodne publikacije