Konfigurirajte in namestite programe v operacijskem sistemu Windows 10

Mnogi uporabniki, ki so najprej namestili najnaprednejši operacijski sistem Windows 10 in ga preizkusili v akciji, so naleteli na neprijeten problem, bistvo katerega je, da namestitve in odstranitve programov v operacijskem sistemu Windows 10 ni mogoče vedno izvesti po standardnih metodah, ki se uporabljajo za večino. prejšnjih sprememb operacijskega sistema in včasih celo povzroči veliko napak. Poskusimo to pojasniti.

Nameščanje in odstranjevanje programov Windows 10: Kje je ta razdelek?

Prva težava za vsakogar, ki je uporabljal prejšnjo različico operacijskega sistema Windows, je, da se uporabljajo za odstranjevanje aplikacij za uporabo programa in komponente, ki je v standardni nadzorni plošči. Windows 10 je težko priti do.

V najpreprostejšem primeru lahko uporabite iskalnik in vstopite v iskalno polje "Nadzorna plošča". Rezultati bodo klasična aplikacija, ki jo boste morali odpreti. Drug način je uporaba menija Run (Win + R), ki predpisuje nadzorni ukaz. Zato se lahko vsa dejanja izvedejo v ustreznem razdelku programov in komponent.
Druga metoda je uporaba posebnega razdelka aplikacije, ki se kliče prek menija možnosti. Ukrepi pri odstranitvi so skoraj enaki, samo v postopku odstranitve poteka postopka na zaslonu ni prikazan. Upoštevajte, da je oddelek aplikacije prikazan popolnomavsi programi, vključno s programčkom, so privzeto nameščeni iz trgovine, vendar odstranitev slednjega ni mogoča. V seznamu programov in komponent nadzorne plošče vdelani programi niso vidni, tu pa lahko odstranite nameščene sistemske posodobitve.

Nenamerno nameščanje programov iz trgovine

Na žalost nov sistem omogoča samodejno namestitev programov Windows 10 neposredno iz trgovine v ozadju. Večinoma gre za igre in nezaželene uporabnike programčka (po namestitvi se pojavijo v glavnem meniju Start).

Ta sistemska dejanja lahko onemogočite v razdelku lokalne varnostne politike (secpol. Msc), kjer morate najti možnosti upravljanja aplikacij in v razdelku s pravili za nameščene programe ustvariti novo pravilo. Ko ga izdelate, morate omogočiti možnost Disallow za vse skupine in uporabnike. Prav tako lahko avtomatizirano (neprostovoljno) namestitev programov programa Windows 10 onemogočite prek sistemskega registra (regedit), kjer morate prek podružnice HKCU poiskati razdelek ContentDeliveryManager in vrednost SilentInstalledAppsEnabled dodeliti nič. V obeh primerih je potreben popoln ponovni zagon sistema.

Napaka pri namestitvi programske opreme Windows 10: Kaj je to?

V fazi poskušanja namestitve aplikacije morda ne bo uspelo. Razlog za to je prepoved varnostnih storitev in pomanjkanje ustreznih pravic za spreminjanje konfiguracije sistema. Manj pogosta težava sta nezdružljivost z "železom" ali samim operacijskim sistemom. Glavno pravilo za inštalaterje je uporabaMeni PKM z izbiro začetne vrstice v imenu skrbnika.
Če programi Windows 10 po namestitvi ne delujejo, je možno, da se njihov zagon izvede na podoben način. V skrajnem primeru je mogoče obe vrsti računov popolnoma onemogočiti za obe vrsti situacij. Poiščite razdelek UAC prek iskanja in v prikazu nastavitev premaknite drsnik varnostne ravni v spodnji položaj. Po tem, boste morali ponovno zagnati računalnik, in če boste ponovno zagnati Windows 10, namestitev programov bo šel, kot pravijo, brez kljuko in kljuko.
Toda nekateri nameščeni programi bodo morali delovati v načinu združljivosti (na primer z operacijskim sistemom Windows 7), ki se prek PCM kliče v izvršljivo programsko datoteko (običajno s končnico EXE). Za avtomatizacijo odpiranja določenih vrst datotek morate privzeto namestiti zahtevane programe (če jih namestitveni program ne nudi v namestitvenem procesu).

Težave pri nameščanju gonilnikov

V nobeni različici sistema Windows ni mogoče, ne glede na to, kako popolna je baza podatkov gonilnikov, vsebovati programov za identifikacijo in upravljanje za vse "železne" in virtualne komponente sistema.
Kot začetno orodje lahko svetujete monterjem, ki jih najdete na originalnih diskih, ki so na voljo pri nakupu strojne opreme, računalnika ali prenosnega računalnika. Če ni takšnega medija ali če so gonilniki na njem zastareli, se lahko uporabi program za namestitev gonilnikov za Windows 10 (gonilnik, SlimDrivers, DriverPack Solution itd.). Takšni programi proizvajajoCelovita posodobitev gonilnikov za vse razpoložljive komponente, prenos s spletnih mest proizvajalca strojne opreme in integracija v sistem brez udeležbe uporabnika. To je najboljša možnost za vse uporabnike, ne glede na raven poznavanja sistema.

Brisanje aplikacij po meri

Nazadnje, nekaj besed o odstranjevanju nepotrebnih aplikacij. Kot smo že omenili, morate v enem od dveh oddelkov, opisanih zgoraj, izbrati program, ki ga želite izbrisati, in kliknite ustrezni gumb. Boljši je del aplikacij iz menija z možnostmi? Dejstvo, da lahko odstrani nepooblaščene aplete, o katerih smo govorili zgoraj, in sam proces bo v ozadju.
Poglavje o programih in komponentah se lahko večinoma uporablja za onemogočanje neuporabljenih komponent sistema Windows in odstranitev nameščenih posodobitev (čeprav lahko tudi posodobitvene pakete odstranite prek centra za posodobitve).

Odstranitev vdelanih programčkov Windows

Predizbrane aplete lahko odstranite prek nadzorne plošče ali prek razdelka Aplikacije, tudi če uporabljate orodja za odklepanje, kot je Odklep.
Za izvajanje takšnih operacij morate uporabiti ukazno vrstico ali konzolo PowerShell. Ukrepi za navadnega uporabnika se bodo izkazali za precej zapleteni, zato je takšne stvari priporočljivo vsaj z začetnim poznavanjem vprašanja. Vendar pa lahko odstranitev ali premikanje programov Windows 10 s takimi orodji postane čim bolj varna. V ukazu ukazne mize PowerShellorodje, ki temelji Get-AppxPackage | Odstrani vstop skozi vrzel med imeni zvezde in simbolov aplikacij, ki jih želite izbrisati. Ampak najprej morate vedeti, polno ime, tako da si popoln seznam nameščenih programčki (Get-AppxPackage), kjer je za vsako programsko izbrane linije, ki vključuje vse identifikatorje (PackageFullName).

Uporaba orodja tretjih oseb, da odstranite programe

običajni uporabniki kot alternativno rešitev za odpravo nepotrebnih ali neuporabljenih aplikacij in sistemskih komponent lahko priporoči tako močno orodje, kot IObit Uninstaller, ali enakovredno - Revo Uninstaller. Seznam nameščene aplikacije praktično ne razlikuje od distribucije aplikacij in komponent, vendar, ko ste odstranili prvi del svoje uninstaller programček ali namestitveni program operacijskega sistema Windows, in nato aktivira močan (globine skeniranje), ki zazna preostale sestavine, vključno datoteke, mape in registrskih ključev. Scan rezultati odstraniti prednostno vključujejo uničenje datotek zapored. To daje popolno zagotovilo, da potem ne bo prišlo sistem ni tako imenovano računalniško pelete naplavin.
Odstranitev programske komponente ali različne add-plošče in spletnih brskalnikov preko ustreznih oddelkov. Ta vgrajeni v Windows aplikacija, ki je, tako rekoč, "zašiti" v začetku, deynstallyruyutsya preprosto in ne zahteva kakršne koli vrste dovoljenj in pravic.

Namesto epilog

Tukaj je kratek in vse, kar je naredil s tem, kakoOdstranjevanje ali premikanje aplikacij je končano. Kot je že bilo mogoče, bi lahko Windows 10 zaključil, da je v teh vprašanjih precej zapleteno (in včasih celo nepredvidljivo), vendar pa je zlahka zaobiti omejitve z njegovega lastnega vgrajenega orodja. To pa zadeva predvsem prepovedi v zvezi z napravo. Najbolje je, da uporabite orodja za deinstalacijo drugih proizvajalcev, da popolnoma odstranite vse vrste programov, saj tudi uporaba konzole PowerShell za odstranitev uporabniško določenih programov ne zagotavlja popolne odstranitve, zato lahko pripomočki ozke črte odstranijo vse iz sistema.

Sorodne publikacije