Trije načini za postavitev oglatih oklepajev v "Vardo"

O tem, kako postaviti "pletenico" kvadratne oklepaje na tipkovnici, pozna skoraj vsakogar. Vendar obstaja še veliko drugih načinov. O njih bodo razpravljali v tem članku. Razmislili bomo o najbolj elegantnih. Spregovorimo o kodi ALT, šestnajstiški kodi in tabeli znakov. Preberite ta članek do konca, če želite izvedeti, kako na Warda postaviti kvadratne oklepaje na tri načine.

Uporabite tabelo znakov

Najpogostejši način je tista, ki uporablja vgrajeno tabelo simbolov Warda. Zdaj, z njegovo pomočjo, bomo razumeli, kako postaviti kvadratne oklepaje v "Vardo" 2007 leto. Upoštevajte, da bodo vsa dejanja izvedena v tej različici, vendar to ne pomeni, da metoda ne bo primerna za druge.
Najprej morate odpreti tabelo z vsemi znaki. To naredite tako, da odprete zavihek Vstavi in ​​na desni strani orodne vrstice pogledate gumb "Znak". Če kliknete nanj, se prikaže podmeni, v katerem boste morali izbrati "Drugi znaki" - prikazana bo tabela.

Kot je razvidno, so znaki neverjetno število in med njimi potrebujemo oglati oklepaji. Jasno je, da jih lahko zelo dolgo iščete, zato je iskanje lažje. Poglejmo kodo znakov. Koda za odprtino je 005B, zapiranje pa 005D. Vnesite eno od kod v istem polju vnosa za vnos. Zato boste morali klikniti na gumb "Prilepi", tako da bo simbol natisnjen v dokumentu. To je bil prvi način, kot v "Vardo".postavite oglati oklepaji, vendar ne zadnjega. Zdaj pa preidimo na naslednjo.

Uporabite šestnajstiško kodo

Šestnajstiška koda vam bo omogočila, da postavite želeni znak veliko hitreje kot prejšnja metoda. Toda njegova uporaba se morda zdi težja za nekoga, toda glavna stvar je, da jo razčlenimo. Zdaj razumem, kako postaviti "Ward" oglati oklepaji s šestnajstiško kodo. V članku smo o tem že govorili, ko smo iskali znak v tabeli znakov. Potem je bilo potrebno napisati kodo znaka - 005B ali 005B. To so šestnajstiške odprte in zaprte oglati oklepaji. Zdaj moramo pojasniti, kako jih vnesemo v sam dokument.

Najprej določite, kje boste odprli oklepaj. Ko namestite kazalec na to mesto, vnesite ustrezno kodo. Po tem pritisnite želeno kombinacijo tipk ALT + X. Če želite vstaviti oklepaje, morate narediti enake manipulacije, samo določite drugo kodo.

Uporabljamo kodo ALT

Zdaj bo najbolj vsestranska metoda razstavljena, kar vam omogoča, da v oklepajih ne le v programu "Ward", ampak tudi zunaj njega, v nasprotju s prejšnjimi metodami. Zdaj pa govorimo o tem, kako v "Vardo" 2010 postaviti kvadratne oklepaje. Vendar pa bo ta različica prikazana kot primer in vse izvedene manipulacije bodo ustrezale vsem. Za začetek bomo sami določili kode teh dveh znakov:
  • za odprtine - 91;
  • za zapiranje - 93.
  • Če poznate kodo, jo lahko varno zaženeteza vstop Najprej postavite kazalec na želeno mesto, nato pa po pritisku na tipko ALT začnite tipkati kodo. Ko spustite tipko ALT, se bo prikazal zahtevani znak.

    Sorodne publikacije