Negativne ključne besede: seznam Yandex.Direct. Standardne splošne negativne ključne besede "Yandex.Direct"

Uspeh oglaševalske kampanje je neposredno odvisen od pravilne izbire negativnih ključnih besed, ki omogočajo povečanje RPK osnovnih stavkov, ter bistveno zmanjšanje števila nenamenskih prehodov in stroškov zanje. O vseh odtenkih delovanja negativnih ključnih besed operacije v "Yandex.Direkte" lahko najdete v tem članku.

Kaj pomenijo negativne ključne besede v Yandex.Direct? Pred preučevanjem infuzije teh besed je priporočljivo, da se neposredno ukvarjamo z njihovim namenom. V bistvu so takšne besede tiste, katerih uporaba v zahtevi ne vključuje predstavitve vašega oglasa, če to zahteva uporabnik. To je posledica dejstva, da je prikazovanje oglasov v storitvi Yandex Direct privzeto široko ujemanje. To pomeni, da se bo oglas prikazal popolnoma na vseh poizvedbah, ki bodo vsebovale ključno besedno zvezo.


Tukaj je primer

. Odličen primer za razumevanje celotne slike je zahteva "naročiti suši" (lahko obstaja kakšen drug kraj na mestu). Takšna ključna fraza vključuje prikaz oglasa na zahtevo: "naročite suši in pizzo," "suši vesla, da naročite suši," "naročite suši okoli dneva," in tako naprej. Čim manjše je število demonstracij brez nadaljnjih klikov, tem boljši bo RPK, ki se v vsakem primeru upošteva pri ustvarjanju cene na klik (to pomeni, da visoka raven učinkovitosti bistveno zmanjša ceno klika).


Kadar se uporabljajo negativne ključne besede (seznam "Yandex.Direct" bo predstavljen spodaj), se število klikov neciljnega namena zmanjša, kar pozitivno vpliva na proračun za oglaševanje. Zato, da bi izboljšali seznam ključnih fraz (dodajte te besede) - morajo imeti absolutno vse oglaševalske akcije, kot, v resnici, in spremljanje razpoložljivosti strani.
Ali ste na primer vključeni v izvedbo potovanja na Mars. Oglasi s ključno besedo "potovanje na Mars" bodo prikazani ne le na zahtevo za "nakup izleta na Mars", temveč tudi na najbolj neprimerne poizvedbe, vključno s "potovalnimi knjigami na Marsu" ali "prvim potovanjem na Mars". Če želite izključiti prikaze zaradi ne povsem ustreznih poizvedb, ki bi lahko ustvarile tako nesmiselno sliko, dodajte negativne ključne besede (glejte spodnji seznam Yandex.Direct).
Pomembno je opozoriti, da se v primeru absolutnega prečkanja take besede ali besedne zveze ključna beseda ali besedna zveza ne upošteva. Dodajanje teh postavk poteka tudi po posameznih pravilih. Tako lahko besedo pripišemo osnovnemu izrazu.

Kako dodati negativne ključne besede v "Yandex.Direct"?

Besede za osnovni stavek se dodajo na naslednji način: z operaterjem morate določiti negativno ključno besedo, ki ji sledi ključna besedna zveza. Novi stavek z lastnim seznamom takšnih negativnih ključnih besed se lahko dopolni po vejici.


Dodajanje ključnih besed v skupino oglasov je naslednje: določiti je treba fraze, ločene z vejico (z uporabo razdelka »Minus fraza za blokiranje« na strani, ki je namenjena zaurejanje oglasov Pomembno je, da število besed na frazo ne presega 7. Največje število znakov je 4096 (brez presledkov).
Negativni stavek oglaševalske akcije se doda na naslednji način: določite negativno frazo z vejico (»Optimiziraj fraze - Negativne fraze« na strani, da določite parametre oglaševalske akcije). Število besed za en minus stavek ne sme presegati 7, največje število znakov pa je 20000 (brez presledkov).

Poleg tega je treba opozoriti, da so negativne ključne besede (seznam Yandex.Direct je predstavljen spodaj) in negativni stavki se dopolnjujejo, vendar se ne bodo nadomestili. Če je navedena ena od treh zgoraj opisanih kategorij, bo uporaba teh besed ali besednih zvez v ključu pomembna za celotno populacijo. Prikazi bodo popolnoma izključeni iz vseh besed in besednih zvez.
Dodajanje ključnih besed ali negativnih ključnih besed hkrati v več oglasov poteka s pomočjo datotek XLS /XLSX, veleprodajnih operacij v multimedijskem urejanju, Kommander Direct ali API-ja Yandex.Direct.

Funkcije namestitve

Nastavitev "Yandex.Direkt" vsebuje več metod za določanje vrste obravnavanih besed. Najpogostejši je njihov cilj za določeno ključno besedno zvezo. Primerno je navesti primer, recimo, o novih avtomobilih. V tem primeru je sintaksa besedne zveze izraz "kupi avto". Slika bo izgledala takole: kupite rabljeni avto star motor. Ta oblika to praviOglas ne bo prikazan na "kupi rabljeno vozilo", "kupi stari avtomobil" in "kupi motor za avto". S pomočjo takšnih primitivnih dejanj, kot se je izkazalo, je mogoče odrezati temo občinstva.

Ozek material

Ta nastavitev "Yandex.Direct" daje prednost tistim, ki ne določajo ključnih stavkov ali uporabljajo stavkov (operator noge), da prikaže oglas samo s ključno frazo (ne glede na besedno obliko). Mimogrede, danes je zelo pomembna razprava o tem, kaj je še bolj učinkovito: negativne besede ali citati. Seveda obstajajo različna mnenja o tej temi na internetu. Ampak strokovnjaki v tem primeru trdijo: uporabite negativne ključne besede (seznam "Yandex.Direct" glej spodaj) učinkovito v enem primeru, in ponudbe - v drugi. Zato se lahko ta orodja obravnavajo kot enaka. Vendar ne smete pozabiti na eno pomembno stvar: vsak dan Google obdeluje približno 13 odstotkov edinstvenih poizvedb, ki jih sistem še ni nikoli uporabil. Pomembno je omeniti, da poleg predstavljene sheme obstaja možnost, da označite en niz negativnih ključnih besed za vse fraze v oglasu ali za oglaševalsko kampanjo kot celoto. Dostopate lahko do ustreznih možnosti na strani, na kateri so oddane ponudbe, in seveda v parametrih same oglaševalske akcije. Vredno je dodati, da če se prekrižajo s ključno frazo, se ne bodo upoštevali pri stavkih, ki se križajo.
Treba je posvetiti pozornostda je možno uporabiti do 10.000 znakov za specifikacijo poizvedb z negativnimi besedami (vključno z eno in edinimi).

Pravilna skladnja

Na žalost je malo znanega o pravilni sintaksi za negativne ključne besede, zlasti za pogone. Ker pa se v primeru podobnih besed izvedbe sploh ne bodo upoštevale. Zato, če uporabljate predloge, ne morete storiti brez uporabe klicaja: za sprostitev vira!

Free Guide

Skoraj vse oglaševalske akcije, ki uspejo najti potencialne kupce, morate najprej odstraniti nepotrebne besede. Standardne negativne ključne besede "Yandex.Direct" vključujejo različne medijske, informativne ali celo erotične poizvedbe: ustvarjanje, prenos, fotografije, slike, same in druge. Na uradnem viru lahko prenesete ta seznam standardnih negativnih ključnih besed in jih še naprej usmerjate k čim večjemu uspehu. Na drugem mestu se odstranijo besede iz navadnih tem. Na primer, gre za prodajo živali dekorativnega značaja s frazo "kupiti zajec". V tem primeru je treba določiti frazo z besedo "vibrator", da ne bi padli iz ene izmed najbolj priljubljenih poizvedb v skladišču intimnega blaga ("kupiti zajec z vibratorjem"). Skupne negativne ključne besede za Yandex.Direct in njihove ustrezne sezname so posamezne za vsako temo, zato je njihova izbira opravljena ročno za vsako posamezno oglaševalsko akcijo. Odgovorni pomočnik v tem primeru lahko služi, na primer, "Worststat" - storitev,je namenjen kvalitativnemu preverjanju pogostosti uporabe besed.

Univerzalni seznam

Kot je navedeno zgoraj, obstajajo različni seznami besed, ki se upoštevajo pri kontekstualnem oglaševanju. Najbolj nujno je seveda univerzalni seznam negativnih ključnih besed "Yandex.Direkt". Primerna je za skoraj vsako oglaševalsko akcijo in vsebuje naslednje besede:
  • !
  • to je;
  • kako;
  • !
  • opravljeno;
  • !
  • ! Prosti in drugi.
  • Ta seznam vam bo znatno prihranil čas in filtriral občinstvo, ki ga zanima druga tema.

    Sorodne publikacije