Fotoaparat Nikon D4S: pregled, navodila, mnenja

Nikon D4S SLR se na prvi in ​​celo drugi pogled ne razlikuje veliko od najnovejše generacije pripomočkov v tej seriji. Vendar so razlike še vedno prisotne: model je prejel popolnoma nov sklop čipov in naprednih video komponent, kar je omogočilo nadaljnje širjenje že tako velikega občinstva navdušencev blagovnih znamk. Nikon D4S ni samo dodal nekaj novih funkcij, ampak je tudi izboljšal stare.

Nova se lahko imenuje neke vrste restiliranje vodilnega predela pred petimi leti, kjer je več notranjih sprememb kot zunanjih. Naprava je takrat prejela procesor Expeed 4 (2014), ki je zmanjšal čas obdelave podatkov za približno 30%, kar je neposredno vplivalo na hitrost fokusiranja v osnovnih načinih. Poleg tega lahko ohišje Nikon D4S zlahka upravlja z video posnetkom visoke ločljivosti (Full HD) v formatih 50r /60r. Obstajal je tudi še bolj napreden razpon občutljivosti (do 409600), ki je omogočil zajetje mesečne nočne roke, vendar v škodo hrupa. Poleg tega je bila prej na voljo tudi zmožnost zapisovanja podatkov v formatu RAW s prevračanjem 2464 x 1640 slikovnih pik.

Torej je predmet današnjega pregleda kamera Nikon D4S. Razmislite o glavnih značilnostih modela, upoštevajte prednosti in slabosti fotoaparata, podajte povratne informacije in mnenja strokovnjakov na tem področju in se odločite, ali boste kupili pripomoček ali ne.

Vsebina paketa

Dawis gre v preprosti škatli z debelim rumenim kartonom. Na obodu lahko vidite samo ime modela in vse podrobnostiznačilnosti naprave so predstavljene v navodilih za Nikon D4S. Z redkimi izjemami distributerji lepijo majhno etiketo z najbolj opaznimi funkcijami kamere. Model je brez objektiva, torej v različici Nikon D4S Body. Po eni strani je na boljše, ker je kot objektni objekt posameznik in diskriminatoren, po drugi strani pa bi se lahko postavil celo najpreprostejšo različico enega za "dobiti in uporabljati". V notranjosti polja boste videli:
 • Naprava sama.
 • Zaščitni pokrov BF-1B.
 • Ohišje za čevlje BS-2.
 • EN-EL18a baterijski paket s pokrovom.
 • Varni omrežni pomnilnik MN-26a.
 • Dva nosilca kablov USB in HDMI.
 • Vtič za priključek UF-2.
 • USB priključek UC-E15.
 • Profesionalni pas AN-DC11.
 • CD-ROM s programsko opremo.
 • Navodila za Nikon D4S.
 • Garancijska kartica.
 • Če ne upoštevate pomanjkanja cilja, lahko celoten sklop imenujemo popoln. Fotografi delajo na različnih področjih delovanja, zato lahko vsak poseben pripomoček vedno kupite na policah blagovne znamke.

  Videz

  Prva stvar, ki pritegne vaš pogled, ko dvignete Nikon D4S, je "kvadrat" primer velike velikosti in trdne teže. Na njem lahko vidite veliko podvojenih kontrolnikov za večjo udobje (zlasti v pokončnem načinu), ki jih prejšnje generacije te vrstice zlahka prepoznajo.

  Opozoriti je treba, da so profesionalni pregledi dimenzij in teže Nikon D4S dvoumni. Po eni strani, da, ekstra gramov ne spodbujajo dolgotrajnega in udobnega dela "na rokah", po drugi strani pa trdneTeža je zelo dober stabilizator, kar je daleč od zadnjega argumenta za strokovnjake na tem področju. Poleg tega, če pogledate druge modele in preglede, Nikon D4S še ni najtežji pripomoček. Njegov najbližji in najbolj neposreden konkurent Canon EOS-1D X ima skoraj enako velikost in težo.
  Kljub navideznemu "kvadratu" in trdni masi je priročno uporabljati fotoaparat, tako v pokončnem kot ležečem načinu: ročaji imajo zavidljivo ergonomijo in premišljene projekcije pod palcem roke. Pri konstrukciji Nikon D4S se pogosto uporabljajo magnezijeve zlitine. Model na sprednji plošči je bil popolnoma enak kot pri predhodniku D4. Na splošno, če zaprete ime gadgeta zadnje črke, potem ločite napravo od kamer iz preteklih serij ne bo takoj lahko celo poklicni uporabnik. Razlika je vidna le v enem elementu - površini igralnih palic, v Nikonu D4S pa ima majhen vložek. Prav tako je treba omeniti, da je ta serija - ena izmed redkih, ki bo šla izključno na rastline japonske znamke. Kljub dejstvu, da sodobne realnosti vam omogočajo, da zberejo celo zelo dobre pripomočke iz podjetja "Nikon" v isti Maleziji, na Tajskem ali celo v Srednjem kraljestvu, oznaka "Made in Japan" še vedno toplo dušo. Mnenja o fotoaparatu Nikon D4S so nedvoumna v zvezi s tem: japonska kakovost velja za eno najboljših, zato ta linija v profilu v veliki meri pripomore k verodostojnosti naprave.

  Osnovni elementi

  Prednji del naprave je z bajonetno lečo, dvema funkcionalnima diskoma, luknjo zamikrofon, vmesniki za priključitev modula GPS in sinhronizacijskega kabla (pod škrbino) ter dva programabilna gumba.
  Zadnji del fotoaparata Nikon D4S je preprosto napolnjen z različnimi tipkami, nihanjem in drugimi kontrolami. Tukaj lahko vidite naenkrat dva zaslona: pomožni enobarvni in glavni - večji in bolj barviti. Glede na to, da se velika večina funkcionalnih parametrov lahko spremeni z uporabo vročih tipk in različnih kombinacij s kontrolnimi diski, se pomožni segmentni prikaz uporablja pogosteje kot glavni. Zgornji del je namenjen načinu brisanja podatkov, iskala in pogleda aktivacije. Na levi sta tipki za preklop v meni, povečanje, zaklepanje in spreminjanje vizualne komponente glavnega zaslona. Pod pomožnim zaslonom so na voljo gumbi za izbiro občutljivosti, ravnovesje beline, zvok in kakovost. Nekoliko desno lahko vidite aktivacijski ključ načina LiveView v obliki antene z možnostjo prikaza za Nikon D4S (fotografijo ali video).
  Na desni strani je navigacijska krmilna palica z osmimi položaji s ključem v sredini. Na voljo je tudi sistemski zvočnik, ročica za zaklepanje, pokrov pomnilniške kartice s ključavnico in gumbi AF-ON. Vsi ključi, razen slednjih, so opremljeni s poudarjanjem in zelo pismenim. Ne moti dela pri normalni osvetlitvi in ​​ne slepi uporabniki v temi. Ocene o Nikonu D4S so ob tej priložnosti precej zveste kot isti predhodnik: D4 je poudarjenkritje je letelo nekaj mesecev in novi model se je rešil tega problema. Na vrhu je vroče škornje. Na levi je shematska nadzorna plošča s ključi nosilca (vilice), bliskavico in merilnikom osvetlitve. Nekoliko nižje od nameščenega diska izberite predal. Desni del je zaseden z dodatnim pomožnim zaslonom, kot tudi gumbi za upravljanje osvetlitve, zunanjosti, video snemanja in sprožilca. Na dnu je samo vmesnik za pritrditev stojala. Levi konec kamere je precej naložen. Pod platnicami lahko vidite vrata in vmesnike za vafelj, HDMI, intranet, USB, mikrofon in slušalke. Na voljo je tudi tipka za samodejno ostrenje in dvostopenjsko zaklepanje, pod katerim je akumulatorska baterija. Gumb za sprostitev sprožilca (dvojnik) je nastavljen na desno, obdan z zapahi in mehkim gumbom.

  Iskalo

  Zahvaljujoč obsežnemu in lahkemu iskalu je bil Nikonov D4S pregled 100% (pokritost celotnega okvirja). Oko je ergonomsko, po želji pa se lahko zapre z zavesami, kar je zelo koristno v temi, ko lahko presežek svetlobe poškoduje izpostavljenost (značilnost zrcalnih kamer).
  Na splošno lastniki nimajo nobenih zahtevkov do iskala. Ne samo oblikovanje zelo koristne "čipov" je pismen, ampak tudi priročno v operativnem načrtu. Še posebej zato, ker za dolgo časa, da se navadiš na nekatere funkcije iskala ne bo treba zaradi svoje vsestranskosti in enostavnosti.

  Prikazi

  Sprejemnikitrije prikazi Dva od njih sta monokromatska in sta odgovorna za delo z večino parametrov s pomočjo pomožnih kontrolnih diskov in hotkeys. To pomeni, da potreba po študiju in tesnem delu z menijem v večini primerov izgine. Mnogi lastniki v svojih pregledih se pritožujejo nad skromnimi kazalniki osvetlitve pomožnih zaslonov, kjer je na primer v istem Canon EOS 1Dx opazno svetlejši in z dobro zalogo tuninga. Toda kritična točka je težko poimenovati, ker je tukaj navada, in intenzivnost zaslona D4S vam omogoča, da zlahka berete podatke v kateri koli svetlobi. Kamera je opremljena z istim zaslonom, kot pri vseh drugih podobnih ogledalih "Nikon" - 32 palcev za 921 tisoč slikovnih pik. To je nekoliko manj od Canonovega EOS 1Dx, vendar je preprosto ni mogoče opaziti skromnejše pixelacije D4S.
  Zaslon je prejel precej dobro svetlost in kontrast. Delo je možno na sončen dan, vendar ko je neposredna sončna svetloba, zaslon nekoliko slep. V zvezi z barvo, potem je zmagovalec večkrat omenil konkurenta iz "Kenon", čeprav je razlika opazna le z neposredno primerjavo, v drugi - celo zelo sočno in verodostojno sliko. Zaslon je zaščiten z debelim in visokokakovostnim steklom, tako da se ne morete bati matrice. Poleg tega zaščita ni strašna prask in prask, zato ne bi smelo biti težav z vsakodnevnim delovanjem.

  Značilnosti kamere

  Običajno rešitve uglednih blagovnih znamk vrhunskega razreda niso prijetneuporabniki različnih amaterskih "čipov", kot so panoramsko snemanje v samodejnem načinu, ustvarjanje izbranih oseb ali prepoznavanje nasmehov. Kljub temu se lahko deklica preseneča. Najprej je treba spomniti na način HDR. V meniju lahko izberete več stopenj izpostavljenosti, kot tudi več možnosti za ublažitev. Poleg tega je nastali material lepljen dovolj pametno, zahvaljujoč močnemu procesorju. Mnogi uporabniki v svojih pregledih so večkrat zamerili dejstvo, da ta resnično potreben način deluje le s standardnimi formati JPEG in TIFF, razvpiti RAW razvijalec pa iz določenega razloga ni poskrbel za snemanje HDR. Še ena zanimiva lastnost fotoaparata je možnost beleženja (zakasnitve) in intervalnega snemanja. V slednjem primeru so nastavitve več kot zadostne: začnite od 1 do 7 dni s točnim časom fotografiranja, intervalom od 1 sekunde do dneva in praktično neomejenim številom pristopov (9999 sličic). Med tem snemanjem je interval označen z drugo natančnostjo, po opravljeni nalogi pa se vsi okvirji združijo v eno preobremenjeno video datoteko v 1920 s 1080 slikovnimi pikami (kot je na sliki Nikon D4S Body kamera, povejte nam malo spodaj).
  Poleg tega je mogoče v fotoaparatu omeniti razpoložljivost gigabitnega internetnega vmesnika, ki je za take naprave zelo redka. Možno je tudi povezovanje prek običajnih brezžičnih modulov, vendar z bolj skromnimi podatkovnimi hitrostmi. Poleg tega lahko kamera s protokolom GPS snema koordinate prejetih materialov.

  Vtis z dela

  Model lahko D4S snema serijo s hitrostjo 11 slik na sekundo. Indikator, v primerjavi s konkurentom iz Kenona, ni najboljši, vendar je dolžina serije opazno večja zaradi povečanega blažilnika zmogljivosti in podpore za XQD kartice (hitri mini pogoni). Vaš trdi disk lahko vsebuje do 90 slik JPEG (minimalno stiskanje) in do 30 visokokakovostnih TIFF, zato je najbolje, da takoj poskrbite za pomnilniške kartice. Izpostavljenost (TTL) se meri z običajnim senzorjem RGB z ločljivostjo 91.000 pik. Načini v tem primeru so klasični: matrični, točkovni in sredinsko uteženi (premer kroga od 8 do 20 mm v sredini okvirja). Korekcija osvetlitve poteka v tradicionalnem obsegu - od -5 do +5 z 03305 in 1 EV. Mnogi lastniki v svojih pregledih so se večkrat pritoževali, da izbira koraka zahteva zelo globok vzpon v mrežnem meniju, medtem ko imajo konkurenti to funkcijo, ki se imenuje, vedno pri roki. Všeč so nam bile nastavitve beline. Tukaj imamo šest posod za ročno umerjanje. V zadnji generaciji jih je bilo le štiri, v konkurenci "Kenon" pa pet. Poleg tega obstajajo samodejni načini za ohranjanje barvne zasičenosti, obstajajo razlagalne osnovne nastavitve za žarnice, 7 prednastavitev za fluorescenčno opremo, pa tudi kompetentna osnova za sence, bliskavice, oblačen dan in sonce. Če se vam avtomatsko ravnovesje zdi nezadostno, lahko barvno temperaturo prilagodite ročno, ugodnost območja je dovolj - od 2500 do 10000 K. Ročno nastavljanjePrav tako je zagotovljena belina, tako na rumeno-modri lestvici kot za zeleno-vijolično. V prvem primeru lahko vrednost nastavite tako, da pritisnete vroče tipke in kontrolni gumb, kar je opazno bolj priročno, kot če bi to storili prek menija. Prav tako je treba omeniti, da je obseg občutljivosti kamere zelo visok in sega od 50 do 409600 ISO. Vrednost, ki je večja od 12800 ali manjša od 100, se lahko pripiše razširjenemu območju. Če ocenimo občutljivost fotografskih primerov na Nikonu D4S, bomo videli, da so na nivojih nad ISO 102400 slike transseksuirane, zato potrebujete kompetentno delo z zaslonko.

  Video snemanje

  Z novim procesorjem Expeed 4 fotoaparat deluje brezhibno z videoposnetki v polni visoki ločljivosti nad 60 sekund. Nastavitev omogoča popoln ročni nadzor izvoza in premikanja, tako pri samem snemanju kot pred njim.
  Prav tako lahko prilagodite belino, stopnjo občutljivosti in samodejno ostrenje z vidnim področjem po vaši presoji. Edina stvar, ki se lahko spremeni v nastavitvah, je način osvetlitve in vse ostalo - prosim. Zvočna občutljivost deluje v samodejnem načinu, po želji pa se lahko prilagodi na podlagi 20 vezanih vrednosti (dušenje vetra, obseg glasu itd.). Nekateri uporabniki v svojih pregledih se pritožujejo nad "nezmožnostjo" naprave, ki mora nujno določiti določeno mesto za zapisovanje podatkov. Avtomatizacija kamere ni bila naučena preklopa na drugega nosilca, ko se konča prvi prosti prostor. Poleg tega je veliko lastnikovmed snemanjem videoposnetka si oglejte preveč negotovo samodejno ostrenje. Občasno se zruši in prekriva, med zoomom pa je zelo dolga. Ni jasno, zakaj je video toliko preobremenjen s samodejnim ostrenjem, medtem ko je pri delu s fotografsko vsebino popoln.

  Samostojni čas delovanja

  Model D4S je prejel litij-ionsko baterijo razreda EN-EL18 pri 22 W * h. Iste vrste baterij so šle mimo generacije kamer. En naboj je dovolj za približno 3000 kakovostnih okvirov. Če uporabljate JPEG format pri povprečni ločljivosti in dokler uporabljate glavni zaslon (glavni vir napajanja), se lahko raztegnete za vseh 5000 posnetkov. S tako velikim samostojnim tečajem 5-segmentnega indikatorja baterij očitno ni dovolj, toda iskanje specifičnega ravnovesja (do 1%) hrane je mogoče preko sistemskega menija. Tam lahko najdete okvirje za eno zamenjavo baterije in stopnjo obrabe baterije. Poleg tega vam priloženi polnilnik omogoča, da ne polnite samo dveh baterij hkrati, temveč lahko tudi umerite baterije.

  Če povzamemo

  Zunaj, nov reportažni model je praktično enak poznanemu D4, vendar so notranje spremembe opazne in zelo pomembne. Inteligenten nabor čipov omogoča obdelavo slik in hitrejše izvajanje fokusa. Samodejno ostrenje (za fotografije) je postalo tudi opazno hitrejše in navdušuje s svojim povsem ustreznim delom v temi. To vključuje tudi dober razpon občutljivosti in zmožnost zajemanja videa v polni visoki ločljivosti.V zvezi s primernostjo nakupa, potem naš anketiranec - ne za vsakogar. Kamera ni primerna za ekstremne popotnike, zato je veliko primerneje pogledati serijo Df. Za krajinskih slikarjev naprave - ni najboljša možnost (zdravo serija D800), in celo novinarji obvladovanje je vsaka D610 veliko bolj zanimiva zaradi svoje vsestranskosti v smislu posebnih dodatkov tretjih oseb. To je težko, zapleteni in zahtevni dela XQD pomnilniške kartice, ki jih je mogoče brati ne vsak prenosnik. Vendar pomislite domnevni modelu pomanjkljivosti - še vedno "Hyatt" "Ferrari" za to, kar ona poje preveč goriva in nima zadnjega sedeža. Naša kamera je popolnoma drugačna za drugo. To je zelo profesionalno orodje, z visoko specializirano, da se razvija z reševanjem zelo specifičnih problemov.

  Sorodne publikacije