Kako pripraviti Macbuck za prodajo? Koristni nasveti

MacBook Notebook je odlična naprava, ki kaže dobre rezultate tudi po letih delovanja. Privlačen videz in redna nadgradnja operacijskega sistema omogoča, da Apple prenosni računalniki dolgo ostanejo v ceni. Če je potrebno, lahko trdno napravo enostavno zamenjate za novo. Glavna stvar -, da stari laptop dobro negovan videz, brisanje osebnih podatkov in obresti kupcev. Kako pripraviti Macbuck za prodajo? O tem bomo razpravljali v naši majhni publikaciji.

Zakaj izvajati usposabljanje Macbuk za prodajo?

Dolgotrajni prenosni računalnik vsebuje veliko podatkov, ki jih je mogoče označiti kot zaupne. Prenos naprave na zunanjega uporabnika brez predhodnega usposabljanja lahko povzroči neprijetne posledice za nekdanjega lastnika sistema. Čiščenje Macbuk pred prodajo je treba izvesti iz naslednjih razlogov:


 • Potencialni kupec bo bolj zainteresiran za Mac, ki bo imel čisto "spomin" kot trgovino.
 • Lastnik se lahko izogne ​​pripravi prenosnega računalnika za prodajo, zato lahko prenese pomembne osebne podatke v last nekoga drugega.
 • Zahvaljujoč ponovni namestitvi operacijskega sistema, odstranitvi programov in kopičenju fizičnega smeti bo naprava delovala veliko hitreje.
 • Prekinitev povezave z virtualnimi storitvami Apple zagotavlja zaščito pred vsiljivci.
 • Prenosniku ponujamo trgovski videz

  Ko začnete prodajati "Macbuck", poskrbite za pravilen izgled naprave. Čiščenje prenosnega računalnika vam bo omogočilo, da se zanašate na naraščajoče cene odkupnine. Uporabite krtačo, ki ima trdo ščetino. Uporabite orodje za prašenje ohišja prenosnega računalnika. Znebite se smeti, živalske volne in nalepk na tipkovnici. Nežno spilozostite površine, pri tem pa poskušajte preprečiti poškodbe.


  Obrišite Macbuck z rahlo vlažno gobo. Odstranite madeže, umazanijo in mastne madeže na zaslonu s posebno krpo iz mikrovlaken. Poleg tega odstranite prah iz hladilnega sistema. Nežno vpihajte ventilator in radiator. Odstranite silikonsko olje. S snovjo obrišite predhodno očiščeno površino. Rešitev bo masko vse vrste napak v obliki majhnih čipov in prask. Po teh ukrepih bo korpus Macbuc videti prenovljen in briljanten. Opravite vse manipulacije tako, da najprej izklopite napajanje naprave.

  Varnostno kopiranje podatkov

  Kako pripraviti prodajo Macbuck? Varnostno kopirajte dragocene informacije. Prenesite vse datoteke s trdega diska na most flash ali DVD-jev. Če je na voljo, kopirajte podatke na zunanji izmenljivi trdi disk. Če želite, lahko podatke premaknete v dobro zaščiteno storitev v oblaku.

  Dokončanje oblikovanja

  Če ne veste, kako pripraviti Macbuc Pro za prodajo, uporabite naslednjo tablo.Izbrišite vse podatke s trdega diska. Najboljša možnost je, da sistem spremenite v tovarniške nastavitve. Vklopite prenosni računalnik, medtem ko hkrati pritisnete kombinacijo tipk Command + R. Okno pripomočka se bo razširilo na zaslonu. Kliknite Disk Utility in kliknite Continue (Nadaljuj). Nato kliknite funkcijo Erase. Ko končate operacijo, kliknite meni Zapri pripomoček za disk.
  Po zaključku se naprava ponovno zažene in prikaže vmesnik, posodobljen na tovarniške nastavitve. Prenosnik vas bo pozval, da ustvarite novega uporabnika, tako da izberete državo in regijo prebivališča. Tukaj ne vnašajte nobenih podatkov. Samo pritisnite Command + Q in sistem se bo izklopil. Po vklopu prenosnega računalnika bo novi lastnik Mac ponudil postopno konfiguracijo naprave.

  Odjava osebnih računov

  Še vedno kako pripraviti Macbuck za prodajo? Pustite naslednje virtualne storitve:
 • iCloud - pojdite na možnost System Preferences (Sistemske nastavitve). Kliknite tukaj iCloud. Počistite kljukico poleg Find My Mac. Potem popolnoma zapustite račun informacij o računu v oblaku.
 • iTunes - odprite storitev. Sledite naslednji shemi: V meniju izberite Račun, pojdite na obrazec Pooblastila in kliknite Odznači ta računalnik. Ko končate te korake, bo sistem izdal zahtevo Apple ID. Z vnosom osebnega identifikatorja se boste lahko odjavili iz računa storitve.
 • iMessage - pustite račun potreben, če prenosnik deluje na OS X ali novejši različici operacijskega sistema.Prijavite se v aplikacijo za pošiljanje sporočil. Odpri Preference. Izberite osebni račun in se odjavite.
 • Ponovna namestitev operacijskega sistema

  Kako pripraviti Macbuck Eyre za prodajo? Naslednji korak je namestitev novega operacijskega sistema. V oknu Disk Utility izberite možnost Ponovna namestitev MacOS-a ali OS X. Dejanje bo odstranilo stari operacijski sistem in namestilo podobno, a zdaj "čisto" različico. Vendar pa ni treba zateči k takim dejanjem, če kupec prenosnega računalnika pokaže željo, da se z ustreznim operacijskim sistemom neodvisno določi in izvede osebno namestitev.

  Na koncu smo ugotovili, kako pripraviti za prodajo Macbuck. Ko smo se spoprijeli z zgoraj omenjenimi nalogami, je zaželeno, da se prenosni računalnik pakira v tovarniški paket. Kupec bo verjetno predstavil večji znesek za napravo, če se blago prenaša v škatli proizvajalca. Predhodno sestavite originalne dodatke, kot so miška, aluminijasto stojalo, pokrov, adapterji, žice, adapterji. V tem primeru bo predlog videti bolj zainteresiran v očeh zainteresiranih kupcev.

  Sorodne publikacije