Oriel 963: navodila za uporabo, specifikacije, pregledi, ocene, vprašanja

Trenutno je najbolj priljubljen digitalni sprejemnik v zraku Oriel 963. V članku bo predstavljen pregled tega modela. Ta proizvajalec je ustvaril dokaj velik izbor, ki ga nenehno dopolnjujejo vse nove tehnologije. Toda ta tehnika je lahko postala najbolj optimalna glede cene in kakovosti.

Paket

Treba je povedati, da se Oriel nikoli ni razlikoval v nekaterih nenavadnih ali posebej bogatih napravah. Logično je domnevati, da je model dobil vse na minimumu. Glede na ocene strank ni nič odveč.


V kompletu lahko najdete: nadzorno ploščo, baterije in navodila za uporabo Oriel 963. Če potrebujete kabel za priključitev naprave na televizor, ga boste morali kupiti posebej. Upoštevati je treba, da niso vsi kabli primerni za določene modele. Mnogi lastniki v zvezi s tem izražajo nezadovoljstvo. Po ocenah Oriel 963 bi morali povedati, da morate pred nakupom večkrat razmisliti.

Oblikovanje

Sprejemnik, ki je omenjen v članku, je izdelan v tradicionalnem slogu. Ima pravokotno telo, perforirano osnovo iz kovine. Poleg tega je zgornji pokrov in sprednja plošča je iz plastike. Treba je opozoriti, da je majhna razlika med tem modelom - pri uporabi napajalnika, ki je vgrajen v ohišje. To ji olajša uporabo, povezovanje inslužiti

Zadnja in sprednja plošča

Pri modelu je Oriel 963 opremljen z digitalnim prikazom. Ima odlične kote gledanja, tako da tudi pri močnem soncu besedilo ostane berljivo. To pogosto napišejo potrošniki, ki so kupili napravo. Če je naprava v stanju pripravljenosti, se lahko na zaslonu prikaže ura. Istočasno se prikaže številka kanala. V levem delu je gumb cikličnega preklapljanja kanalov. Na voljo je tudi tipka za vklop /izklop in LED-lučka. V stanju pripravljenosti se slednji ne izklopi, ampak sveti rdeče. V načinu delovanja sveti zeleno.


Na desni strani je priključek USB. Uporabno bo za tiste, ki nameravajo delati z računalnikom ali drugimi pripomočki. Lastnikova povratna informacija pravi, da ta naprava deluje odlično z vsemi možnimi napravami. Na hrbtni strani lahko najdete velik nabor pristanišč za različne pripomočke:
 • antenski vhod (RF-IN);
 • preko antenskega izhoda (RF OUT);
 • Stereo avdio izhod (LR);
 • digitalni koaksialni avdio izhod (COAXIAL);
 • kompozitni video izhod (CVBS);
 • analogni avdio /video izhod SCART (TV);
 • digitalni avdio /video izhod HDMI.
 • Notranje polnjenje

  Naprava uporablja sodobno tehnologijo, za katero se je dolgo dokazalo, da je najboljša. Zato je hvala polna povratnih informacij o Oriel 963. Problemi se pojavljajo zelo redko. Naprava deluje na modelu čipov Ali M3812. Pogosto se uporablja vpredpone te vrste, da bi se lahko izkazal na dobri strani. Skupaj s tem postopkom napravo uporablja Sony. Omogoča vam konfiguriranje sprejemnika in demodulator.
  Kanale je mogoče izklopiti z izjemno hitrostjo. Tudi šibek signal bo popolnoma brez prekinitev in prekinitev. In to je le ena izmed najbolj ugodnih prednosti te naprave. Predpona podpira tudi tehnologijo T2, ki omogoča delo z naprednejšimi funkcijami.

  Povezava

  Pred priključitvijo na to enoto morate priključiti anteno. Za sprejem stabilnega digitalnega signala v zraku potrebujete običajno območje antene DMV. Če ta naprava ni na voljo, vendar obstaja oddajnik, lahko namesto tega uporabite majhen kos žice ali žice. Potrošniki ugotavljajo, da včasih deluje. Kljub temu pa proizvajalec priporoča uporabo kakovostnih delov, da bi gledali televizijo. Bolje je, da kupite anteno, namesto da odkrivate kolo.

  Uporaba antene

  Zunanja antena mora imeti stabilen, kakovosten in zanesljiv signal, medtem ko je oddaljen od oddajnika. Zaželeno je, da je to model DVB-T2. Nekatere funkcije Oriel 963 so opisane zgoraj in vam bodo v pomoč pri iskanju najboljših komponent za ta set-top box. V pregledih lahko preberete stvari, ki so včasih najbolje dvigniti napravo na višino - tako da signal postane v določenih primerih le boljši. Če je oddajnik zelo daleč, ga je treba uporabitiposebna antena, ki ima dodatni ojačevalnik. Če potrošnik uporablja del, ki je v celoti valovit, bo lahko gledal ne le standardne analogne kanale, ampak tudi digitalne. To dosežemo z dejstvom, da je priključek RF OUT kombiniran z dodatnim antenskim kablom. Treba je opozoriti, da bo antena pokazala maksimalne rezultate le, če bo oseba uporabila sprejemnik modela Oriel 963. Ker ima naprava na hrbtni strani veliko število vgrajenih vrat, lahko priključite dodatne naprave. Glavna stvar pri vklopu televizijskih kanalov - ne pozabite aktivirati signala prek samega sprejemnika.

  Kanali in njihovo preklapljanje

  Ko kupec klikne, potem ko izvede vse nastavitve, klikne gumb "OK", samodejno aktivira skeniranje vseh razpoložljivih digitalnih kanalov. Treba je opozoriti, da se iskanje izvaja v dveh standardih. Postopek je čim hitrejši. Kanale lahko razvrstite brez težav. Ko se skeniranje konča, so kanali takoj na voljo za ogled, sprejemnik preklopi v ustrezen način. Vključuje tistega, ki je bilo dano pod programsko številko 1. V pregledih lahko najdete informacije, ki so na voljo, če želite izvedeti več o prikazanem prenosu v realnem času ali kateri koli drugi, ki je že bila ali bo. Poleg tega so na voljo podatki o vključenem kanalu, moč sprejetega signala in njegove kakovosti. Tudi na voljo lastniku veliko dodatnih funkcij.

  Povzetek

  Pri nakupu te naprave kupci namenoma izberejo najboljšemožnost Lahko gledajo digitalne kanale, uporabljajo sprejemnik kot popolno predpono. Zahvaljujoč tej napravi lahko celo najbolj zastarelo televizijo pretvorite v visokotehnološko tehniko. Zato je ta vrsta naprave hitro postala priljubljena med strankami, saj je s trga umaknila kabelsko televizijo. Nastavitev Oriel 963 je čim enostavnejša. Po vseh pravilno izvedenih akcijah lahko takoj začnete predogled. Postopek nastavitve sprejemnika je opisan v članku, zato ne bi smelo biti ene same izdaje - vse je zelo preprosto. Poleg tega morate upoštevati lepo obliko in odlično ergonomijo. Pritegnejo večino kupcev.

  Sorodne publikacije