Wscript.exe - Kakšen je postopek v upravitelju opravil?

Ta članek bo obravnaval sistemski proces wscript.exe. Kaj je to, zakaj je potrebno, kako ga dokončati in naložiti v sistem - to je toliko, da se lahko naučite z branjem članka do konca. Prav tako boste izvedeli, kaj storiti, če pride do napake pri tem postopku.

Wscript.exe - kaj je to?

Wscript.exe je proces, ki ga je razvil neposredno Microsoft. Je del katere koli distribucije Windows. V starejših različicah operacijskega sistema se je imenoval strežnik skripta Windows. Če lahko tako rečeš, je vitalni sistem. Odgovoren je za veliko število osnovnih funkcij. Tudi nekateri programi zahtevajo, da je na voljo za pravilno delo.

Kako ustaviti proces?

Če se odločite za dokončanje procesa wscript.exe, lahko to storite, na primer z upraviteljem opravil. Toda to ne bo dalo nobenega rezultata, saj se bo samodejno začelo v nekaj sekundah ali ob naslednjem zagonu sistema.


Ko smo odkrili, da je wscript.exe proces, ki je pomemben za sistem, ni priporočljivo, da dokončate njegovo delovanje, sicer lahko Windows preneha delovati. V najboljšem primeru bo večina funkcij OS preprosto prenehala delovati.

Ali gre za virus ali ne?

Nekateri uporabniki, ne da bi vedel kaj o wscript.exe, mislijo, da je virusni program. To ni res. Toda to ne prevlada nad dejstvom, da so lahko drugi zlonamerni programi prikriti v sistemu z istim imenom. Če ste zaznali virusni proces wscript.exe in to lahko storite,Ko odprete imenik izvršljive datoteke (v resničnem procesu je to »System32«), nato takoj izbrišite okuženo datoteko. Po tem je priporočljivo preveriti sistem za prisotnost drugih virusnih programov s strani protivirusnega programa tretje osebe, na primer: Dr.Web ali Kaspersky. Privzeti "Windows Defender" ne bo pomagal, saj je že zamudil škodljivo programsko opremo.


Obremenitev sistema?

Za večino uporabnikov je vprašanje nalaganja procesa Microsoft Windows Script Host (wscript.exe) zelo akutno, vendar je vsaj minimalno, noben uporabnik se ni pritožil zaradi padca učinkovitosti zaradi tega procesa. Toda tukaj je treba omeniti, da je v nekaterih primerih operacijski sistem lahko zelo obremenjen z virusom, ki je prikrit pod imenom wscript.exe. V tem primeru poiščite njegov imenik, če je izvedljiva datoteka v mapi System32, to pomeni virus - izbrišite ga tako, da pred tem dokončate postopek v upravitelju opravil.

Kaj storiti, če pride do napake?

Smo že ugotovili, da je wscript.exe sistemski proces, ki je zelo pomemben za Windows in ki ne vpliva na njegovo delo, in nasprotno, zagotavlja veliko količino funkcij. Zaradi tega, če najdete nekakšno napako, ki omenja ta proces, ga morate takoj popraviti. Da bi to naredili, je priporočljivo najprej preveriti register z uporabo Registry Reviver. Če to ne prinese nobenih rezultatov, znova namestite program Microsoft Windows Script Host, tako da obnovite sistem. To bo zahtevalo vožnjoenako distribucijo Windows, ki je nameščena na vas.

Zaključek

Tu smo se naučili, da je wscript.exe proces, ki je privzeto nastavljen v vsaki različici sistema Windows. Zelo pomembno je zagotoviti, da virusi ne vplivajo nanj, in v primeru odkrivanja napak takoj poskusite odpraviti te napake.

Sorodne publikacije