Phaser 3100 MFP Xerox MFP: Pregled, specifikacije in pregledi

Zaradi raznolikosti asortimenta je težko izbrati produktivnega in zanesljivega tiskalnika za pisarno. V večini primerov je smiselno razmisliti o nakupu večnamenske naprave. To bo stalo malo več kot običajen tiskalnik, vendar bodo zaposleni v podjetju prejeli dodatne funkcije, ki bodo verjetno koristne pri delu. Model Xerox MFP 3100 je lahko nepogrešljiv pisarniški pomočnik. Zanesljivost pri delu, privlačna cena, visoka zmogljivost - glavne prednosti naprave. Model ima še veliko drugih prednosti, ki jih je treba podrobneje omeniti.

Katere funkcije ima MFP 3100 Xerox

Naprava lahko natisne 20 strani v eni minuti. To je precej visoko merilo za to kategorijo naprav. Xerox Phaser 3100 MFP pošlje črko po 13 sekundnem premoru. Proizvajalec zagotavlja stabilno delovanje naprave, ne da bi pri tem zrušil največ 10 tisoč natisnjenih strani na mesec. To bi moralo zadostovati za zapolnitev potreb majhne pisarne. Napravo lahko dokončate z vgrajenim faksom. Če potrebujete tako dodatno opremo, bodite pozorni na dodatno pripono. Modeli MFP /X imajo faks. V različici MFP /X je odsotna. Treba je omeniti, da imajo lastniki naprav, opremljenih s telefaksom, vprašanja o pravilnosti svojega dela.

MFP se lahko uporablja kot razmnoževalnik. Uporabnik lahko izbere različne nastavitvene sheme, ki olajšajo delo s potnimi listi indrugih pomembnih dokumentov. Večnamenski Xerox Phaser 3100 omogoča nastavitev posebnih nastavitev, ki omogočajo ustvarjanje dvostranskih kopij na enem listu papirja. Uporabniki lahko preprosto spreminjajo nastavitve z informativnim menijem na zaslonu naprave. Podprti ruski jezik.

Tehnične specifikacije

Napravo lahko priključite na računalnik ali drugo napravo, iz katere se dokumenti natisnejo in optično preberejo prek kabla USB. Naprava nima vrat LPT in COM. Xerox 3100 MFP uporablja tehnologijo laserskega tiskanja. To vam omogoča, da dobite najboljšo kakovost slike. Ta laserski tiskalnik ni omrežje, zato ga priključite na omrežje s priključkom RJ-45 in ne bo delovalo. V napravi ni naprave. MFP 3100 Xerox vam omogoča tiskanje dokumentov v formatu A4. Če morate tiskati v omrežju, morate najprej namestiti gonilnike na enem računalniku. Nato lahko s tem računalnikom konfigurirate druge stroje.

Xerox 3100 MFP je opremljen z avtomatskim podajalnikom dokumentov za vgrajeni skener. Takoj lahko v pladenj postavite na stotine listov. Naprava lahko skenira 20 strani v minuti. MFP je opremljen z vrati USB za povezovanje pogonov flash. To vam omogoča tiskanje dokumentov v TIF, TXT, JPEG in drugih oblikah neposredno iz naprave. Ob skeniranju tablični optični bralnik varno ohrani list. Zaradi tega je slika kakovostna in ostra.

Prednosti modela

Naprava ima številne prednosti, ki omogočajo nakupNaprava je primerna za velika in mala podjetja. Prednosti modela MFP 3100 Xerox:
 • visokokakovostno tiskanje, skeniranje in kopiranje;
 • nizka cena;
 • enostavnost vgradnje;
 • veliko število funkcij;
 • zanesljivost pri delu;
 • privlačna zasnova naprave;
 • podpora tehnologiji Wi-Fi;
 • so majhne v primerjavi s podobnimi napravami, zaradi česar je naprava preprosta za namestitev na katero koli pisarniško mizo;
 • Znana blagovna znamka.
 • Doživetja tiskalnika tiskalnika

  V napravi obstajajo določene slabosti.
 • Kartuše so zaščitene pred oskrbo z gorivom, kar zamenjavo tonerja spremeni v netrivijalno nalogo. Pogosto je lažje in ceneje kupiti nove potrošne materiale.
 • Visoki stroški delov. Visoke stroške popravila kompenzira prednost nizke cene same naprave.
 • Dragi originalni vložki.
 • Povprečne hitrosti tiskanja.
 • Papir je pogosto zagozden, zlasti pri obojestranskem tiskanju.
 • Šibka razširjenost modelov v organizacijah. Iz tega razloga, daleč od vsakega servisnega centra obstajajo strokovnjaki, ki lahko popravijo tiskalnik Xerox 3100 ali vsaj identificirajo vzrok napake. V metropolitanskih območjih je seveda lažje najti kvalificirane serviserje.
 • Razmeroma velik odstotek naprav z napako. Število vrnjenih trgovin za ta model za različne motnje je precej veliko.
 • Težave pri oskrbi z gorivom

  Delovanje naprave ima več pomembnih odtenkov. Glavni je polnjenje kartuš. Dejstvo je, da se nanaša na tiskalnik Xerox 3100 MFPkategorijo pametnih naprav z vgrajeno zaščito pred motnjami tretjih oseb. Zato zamenjava tonerja brez dragih specializiranih naprav ne bo delovala. Takšno tehniko lahko najdemo le v velikih servisnih centrih.
  Ne glede na razlog za uporabo takih "pametnih" kartuš za končne uporabnike je to polno velikih težav z oskrbo z gorivom. Mnogi lastniki naprav na koncu raje kupujejo nove potrošne materiale. Ker pa je enostavno najti večnamensko napravo Xerox 3100, to pogosto ni enostavno. Poleg tega je njegova cena precej visoka (več kot 100 $). Treba je oceniti možne rešitve problema.

  Kaj storiti, če se kartuša s tonerjem izprazni

  Obstajajo 3 možnosti za ukrepanje:
 • nakup nove kartuše;
 • naročanje kompleta za polnjenje;
 • Utripajoča Xerox Phaser 3100 je strokovnjak s strokovnimi izkušnjami.
 • Novi vložek je namenjen tiskanju 2200 listov. Njegova cena doseže 110 $. Komplet za ponovno polnjenje (kozarec tonerja in škatla, ki aktivira kartušo) stane od 35 do 40 USD. Stroški nadgradnje naprave so med 50 in 70 dolarji. Ampak potem v posebni zmogljivosti vložka lahko preprosto izpolnite ustrezen prašek (ugotovite, kaj posebej lahko v specializiranih forumih). Standardna cena rednega polnjenja je 12-14 dolarjev. Enostavno izračunamo ekonomsko učinkovitost rešitve. Za danes najbolj ekonomično varianto obstaja reflow. Če se ta postopek izvede lepo, se pojavijo težavene bo prišlo.

  Ponovno preoblikovanje elementov

  Ponovno utripanje naprave je zelo težavno. Operacija se izvaja na mikročipu. Pred tem je še vedno treba zapreti iz deske. Pri delovanju obstaja velika nevarnost poškodb naprave MFU. Zato je ta postopek le visoko usposobljen strokovnjak. Poleg tega mora imeti posebno opremo, ki mu bo omogočila izvedbo potrebnih operacij.

  Na žalost ni dovolj samo pretiravati Xerox Phaser 3100 MFP. Dovolj bo za izpis le 12 tisoč črk. Za trajno deaktiviranje določenega primera naprave "za goljufanje" je potrebno na nek način dokončati palico nog čipa. Šele po tem lahko vprašanja, ki se nanašajo na polnjenje kartuš, pozabite za vedno.

  Kako uporabljati komplet za oskrbo z gorivom

  Uporaba kompletov za oskrbo z gorivom za MFP 3100 Xerox je treba prenesti ločeno. Vložek naprave je enostavno napolniti. Proces nima posebnih razlik v primerjavi z drugimi modeli. Vendar pa obstaja ena odtenka. Ko stroj za polnjenje sprejme kartušo in pravilno deluje z njo, morate izvesti postopek ničlenja. Za to obstaja posebna kartica. Uporaba je opisana v navodilih za uporabo.
  Šele potem, ko je bil števec ponastavljen, bo stroj lahko nadaljeval izvrševanje ukazov za tiskanje. Tiskalnik Xerox 3100 je pritrjen s posebnimi vijaki. Odvijte jih lahko le s šesterokotnikom. Zato je treba skrbeti za razpoložljivost takšnih vnaprejinstrument. Če ni na voljo, polnjenje kartuš ne bo delovalo.

  Če kupim pisarno Coprox MFU 3100

  Model je dobra izbira za pisarne. Primeren je za organizacije z majhnim in srednjim tokom tiskanja. Naprava se razlikuje od majhne cene v primerjavi s podobnimi različicami konkurentov. Pomembno dejstvo pri izbiri je podpora različnim funkcijam. Vse funkcije vgrajene v napravo so realizirane na 100%. Da bi se izognili težavam pri ponovnem polnjenju kartuš, priporočamo, da nemudoma stopite v stik s strokovnjakom in ga po nakupu previdno obesite. Ko plačate 50 $ ali več, se bo lastnik naprave trajno znebil težav z oskrbo z gorivom. Pri delovanju je treba upoštevati, da je tiskalnik Xerox Phaser 3100 dovolj šibek. Pri izvlečenju kartuše ni potrebno izvajati ostrih premikov, da ne bi poškodovali nobenega nosilca.

  Sorodne publikacije