Kaj naj storim, če naprava iPhone 5s ne deluje na gumb Domov? Razlog je sprememba gumba

Gumb »Domov« na mobilnih napravah močno poenostavlja življenje uporabnikov. Skoraj vsak sodoben pametni telefon lahko najde to komponento. V iphone je tudi ona. Majhen, dokaj aktiven gumb na dnu telefona, se nahaja neposredno pod zaslonom. Kaj naj storim, če iPhone 5S ne deluje na gumb Domov? Zakaj se lahko oseba sooči s to napako? Kako pogosto se pojavljajo težave lastnikov Apple Apple? Odgovore na vsa ta vprašanja lahko najdete še naprej.


Značilne okvare

Treba je opozoriti, da je gumb "Home" na telefonih "apple" izdelan iz stekla. Je krhek in lahko poškodovan. Zato lahko lastniki pripomočkov naletijo na mehanske vzroke okvare komponente. Na srečo se to v praksi dogaja zelo redko.
Zakaj gumb "Home" ne deluje na iPhone 5S? Najpogosteje se morate ukvarjati z zrušitvami in okvarami sistema. Lahko jih odpravite samostojno ali prek klica v servisne centre. Vse je odvisno od posameznega lastnika. Kakšne nasvete in priporočila lahko damo tistim, ki so se odločili popraviti svoj položaj?

O pravnih sredstvih

Vse je odvisno od posebnih razmer. Seveda, brez ugotovitve vzroka okvare, ne bo mogoče popraviti gumba "Home". Če opišemo kot celoto možne rešitve, se jih zniža na določene ukrepe. Zamenjava gumba "Home" na iPhone 5S je redka pojavitev. Že je bilo omenjeno mehanska poškodba pametnih telefonovsrečati, vendar ne tako pogosto. Običajno se boj z gumbom miruje zmanjša na:
 • Umerite tipko. Dodatni programi niso potrebni, vse operacije se izvajajo neposredno v pripomočku.
 • Prilagajanje položaja priključka. Ne deluje vedno. Nenamerno ravnanje s telefonom lahko povzroči mehansko okvaro gumba.
 • Čiščenje enote. Dokaj učinkovit način za reševanje problema. Pomaga, če se gumb za domačo stran zaskoči na iPhone 5S.
 • Zamenjava komponente na ravni strojne opreme. Lahko preprosto zavrnete uporabo gumba na iphone in prenesete funkcijo tega zaslona.
 • Dejansko vse zgoraj navedene metode izvajanja niso delo. Glavna stvar je vedeti, kako ravnati. Nato bo vsaka metoda podrobneje obravnavana.  Kalibracija

  Najpreprostejša rešitev je umerjanje gumba. Ta možnost v večini primerov pomaga. Iz nje se priporoča, da se začnemo boriti s preiskovanim pojavom. Še posebej, če je gumb Home na iPhone 5S. Pravzaprav je vse lažje, kot se zdi. Navodila za umerjanje tipke "Home" so:
 • Vklopite mobilno napravo. Pomembno je počakati, da se popolnoma naloži.
 • Zagon standardnega dodatka. Lahko je organizator, kalkulator, koledar in tako naprej.
 • Kliknite gumb "Napajanje". Držite ga, dokler se ne prikaže meni za izključitev pametnega telefona. Takoj, ko se prikaže ustrezno okno, spustite Power.
 • Kliknite na "Home". Držite gumb v tem stanju, dokler meni ne izgine.
 • Tukaj jevse! Ta tehnika se imenuje kalibracija! On je, kot že omenjeno, odlično deluje, če iPhone 5S ne deluje na gumbu "Home". Ne za vsakogar, ampak ta način je res sposoben popraviti situacijo na bolje.

  Položaj priključka

  In kaj, če je gumb Home popolnoma zavrnil opravljanje svojih funkcij? Prav te okoliščine pogosto naletijo na veliko lastnikov pametnega telefona. Zamenjava gumba "Home" na iPhone 5S (ali kateremkoli drugem telefonu) v tem primeru ni potrebna. V vsakem primeru je treba ta postopek preložiti. Za vrnitev gumba "Home" (domov) je priporočljivo prilagoditi položaj priključka. Predlagano metodo lahko imenujemo nestandardna. Toda, kot kaže praksa, se izkaže, da je učinkovita. Celoten postopek je naslednji:
 • Kabel USB morate priključiti na iphone.
 • Položite prst na vtič v priključku za pametni telefon.
 • Potisnite kabel od spodaj navzgor do kabla na priključnem konektorju. Nato morate klikniti na "Domov".
 • Če po opravljenem postopku gumb ne deluje, je priporočljivo, da prenehate uporabljati krmilnik priključka. Prizadevanja lahko škodujejo mobilnemu telefonu. Poleg gumba nedejavnosti lahko dobite tudi poškodovan konektor, ki pripomoček poveže z računalnikom.

  Čiščenje in mazanje

  Kromiranje gumba "Domov" na iPhone 5S? Verjetno je, da bo čiščenje komponente in njeno mazanje pomagalo popraviti stanje. Ta proces ni tako težaven. Tudi začetnik jo bo lahko obvladal. Neuporabni gumb lahko namastite z detergenti.Na primer alkohol ali WD-40. Druga snov se pogosto uporablja v vsakdanjem življenju. Priporočljivo je, da ima raje težave s pametnimi telefoni. Toda bodite previdni! WD-40 ima visok pretok. Presežek snovi, povzročene na pametnem telefonu, lahko poškoduje iPhone.
  Mazivo je naslednje:
 • Nanesite malo WD-40 (ali katerega koli drugega detergenta) na gumb "Home".
 • Večkratno pritiskanje na tipko. Približno 15-krat bo postopek ponovil. To se naredi tako dolgo, dokler mazivo ne prodre v režo med ploščo pametnega telefona in gumbom "Home".
 • Ni več potrebnih ukrepov. Če bi povzročil alkohol, bi moral počakati, da se izhlapi. To ponavadi traja največ 2 minuti.

  Podvajanje gumba

  Zadnji način popravljanja gumba je, da ga podvojite. Ugotovljeno je bilo že, da je iPhone mogoče opustiti s pritiskom na gumb Home, ki prehaja njegove funkcije prikaza. Kaj je treba storiti? Gumb Home ne deluje na iPhone 5. Če želite popraviti situacijo, lahko storite naslednje:
 • Pojdi
 • Odprite meni "Univerzalni dostop".
 • Izberite v oknu AssistiveTouch, nastavite stikalo na način "Vklop"
 • . 39] Na zaslonu se prikaže prosojni gumb, ki vam omogoča, da kliknete gumb Domov brez njegove neposredne uporabe.

  Zaključek

  Dejansko ni nič težkega pri popravljanju ključa "Home". Nekateri uporabniki se zanimajo, kako spremeniti gumbDomov na iPhone 5S. Samodejna zamenjava ni priporočljiva. Zato se je zelo težko seznaniti s takimi informacijami.
  Če vse zgoraj navedene metode niso pomagale, je najbolje, da pametni telefon pripeljete v servisni center. Tam bo mogoče ugotoviti točen vzrok okvare gumba in ga po potrebi zamenjati.

  Sorodne publikacije