"Tiskanja ni mogoče dokončati. Podsistem tiskanja ni na voljo" - kakšna je napaka, kako jo popraviti.

Včasih lahko lastniki starih različic operacijskih sistemov do operacijskega sistema Windows 7 prejmejo napako »Podsistem tiskanja ni na voljo«. Posledica tega je popolna zavrnitev tiskalnika za interakcijo z računalnikom, samo za govor, za tiskanje. Ne panike, glavna stvar je, da sledite navodilom jasno, kot tudi poskusite ugotoviti vzrok problema.

Možni razlogi za napako tiskalnega podsistema

Seveda lahko takoj rešite problem s sistemsko enoto /prenosnikom in tiskalnikom v servisnem centru, vendar ta pristop še zdaleč ni pravi, temveč nasprotno. Obstaja več možnih situacij, ko tiskanja ni mogoče dokončati. "Podsistem tiskanja ni na voljo" - ta napaka ima sistemski značaj in se običajno zlahka odstrani.


Torej, tukaj so glavni razlogi za napako:
 • virusni program;
 • kršitev integritete sistemskih datotek;
 • okvara nameščenih gonilnikov tiskalnika;
 • Onemogočite upravljalnik čakalne vrste za tiskanje.
 • Za vsako od naštetih situacij, kjer tiskanje ni mogoče, tiskalni podsistem ni na voljo, je treba ločeno obravnavati, saj ima lastne algoritme odločanja.

  Pridobivanje virusov v sistem

  Verjetno najpogostejši razlog. Če imate dostop do interneta, računalnik postane ranljiv za napade virusov, zaradi česar ni mogoče dokončati operacije. Podsistem tiskanja ni na voljo, ker je blokiran z zlonamernim programom. To težavo lahko rešite z zagonom protivirusnega programastoritve Za LiveCD lahko uporabite tudi zanesljivo orodje za obnovitev in odstranitev.


  Seveda obstajajo virusi, ki jih praktično ni mogoče odstraniti brez posledic za operacijski sistem. Na srečo pa niso toliko. V vsakem primeru mora biti računalnik opremljen z ustreznim protivirusnim programom, še posebej, če se pogosto izvajajo delovne operacije.

  Sistemske napake

  Ta primer je neposredna posledica uporabe zastarelega OS. Zlasti v operacijskem sistemu Windows XP so navzkrižja združljivosti z novimi napravami zelo pogosti, vključno s tiskalniki. Posledica tega je, da so datoteke, ki jih potrebujete, poškodovane, izbrisane ali zamenjane z operacijami, ki niso združljive z operacijskim sistemom. Zato je možen pojav napake »Nemogoče je dokončati operacijo. Podsistem tiskanja ni na voljo. " XP že dolgo ni deloval z razvijalci, kljub dejstvu, da je zelo iskan sistem, zato obstajajo takšni incidenti.
  Da bi preverili celovitost sistemskih datotek, morate narediti naslednje:
 • zaženite ukazno vrstico (Start - Standard - Command Line);
 • vnesite ukaz "sfc /scannow";
 • Pričakujte konec skeniranja in poskusite uporabiti tiskalnik.
 • V nekaterih primerih je to prava odločitev.

  Zastareli /neustrezni gonilniki naprav

  Druga prava možnost je zrušiti gonilnike priključenega tiskalnika. Postopek tiskanja je morda nepravilno zaključen, lučka je izklopljena. Malo bi se lahko zgodilo. Tudi gonilniki tiskalnikov bi lahko zaradi napačnega "flopa"zaustavitev Po tem, napaka "Ne more končati tiskanje. Podsistem Tiskanje ni na voljo »se lahko prikaže. Poskusite jih obnoviti ali ponovno namestiti.
  Za preverjanje veljavnosti nameščenih gonilnikov potrebujete:
 • Pojdite na nadzorno ploščo in izberite Upravitelj naprav;
 • nato izberite "Tiskalniki /naprave za tiskanje";
 • dvakrat kliknite na LMB na napravi, nato pa pojdite na zavihek "Driver";
 • izberite ukaz "Izbriši" in izklopite tiskalnik iz napajanja;
 • Ponovite napravo.
 • Gonilnike je treba znova namestiti, vendar se zgodi, da morate obiskati spletno mesto proizvajalca tiskalnika in tam prenesti namestitveni program. Pogosto je to učinkovita rešitev za tiskanje težav.

  Upravitelj čakalnih vrst za tiskanje - neprostovoljno odklop

  To načeloma sploh ni problem, ampak povsem tehnična napaka. To je neločljivo povezano z računalniki, katerih uporabniki delajo zelo intenzivno, vendar ne upoštevajo osnovnih pravil varnega dela. Zaradi take malomarnosti se pojavi "Tiskalni podsistem ni na voljo v operacijskem sistemu Windows XP". Kako rešiti težavo v takšni situaciji? Poglejte v upravljalnik čakalnih vrst za tiskanje. To se naredi zelo preprosto:
 • na bližnjici "Moj računalnik" kliknite PCM in pritisnite možnost "Upravljanje";
 • v oknu je izbrana možnost "Storitve in aplikacije";
 • V storitvah morate najti "upravitelja čakalnih vrst za tiskanje" in preveriti njegovo stanje.
 • Če je ta storitev neaktivna, jo morate omogočiti tako, da nastavite možnost Samodejno na tip zagona,kot tudi nastavitev statusa "Dela".
  Po ponovnem zagonu se mora storitev začeti uporabljati v običajnem načinu. Čeprav napaka "Ne morem končati tiskanja. Podsistem Tiskanje ni na voljo »običajno ni posledica tega. In na splošno, izklop upravitelja tiskanja je redkost.

  Če nič ni pomagalo

  In kaj, če nobena od možnosti ni delovala? In error "Ne morem končati tiskanja. Podsistem tiskanja ni na voljo »ali se pri pošiljanju dokumenta za tiskanje pojavi enako? V tem primeru lahko obstajata dve možnosti:
 • neizpolnjevanje priporočil za odpravo napake;
 • resnejši neuspeh.
 • V vsakem primeru, če težave ni mogoče sami rešiti, je bolje, da se obrnete na strokovnjake. Konec koncev, kot smo že omenili, so virusni programi različni, njihovo redno protivirusno sredstvo pa ne pomeni, da jih je treba izbrisati, vendar jih ni mogoče odkriti. Morda bo problem rešen s posodobitvijo operacijskega sistema na najnovejšo različico (od poznih paketov operacijskega sistema Windows 7 in konča z operacijskim sistemom Windows 10). Vendar ne pozabite, da bo samo pravilno delovanje računalnika in njegovih priključenih naprav preprečilo podobne težave oziroma prihranilo čas in denar.

  Sorodne publikacije