MAZ-6440: fotografije, specifikacije, ocene

MAZ-6440 je eksperimentalni traktor tovornjaka, ki je bil razvit leta 2011 v avtomobilski tovarni v Minsku. Avtomobil je bil predstavljen na razstavi TIR-2011, ki je uspela pritegniti pozornost ne le ruskih, temveč tudi tujih novinarjev. O tem modelu je bilo napisanih veliko člankov. Ampak, na žalost, novost ni šel v serijo (kot tudi MAZ "Perestrojka").

Oblikovanje
Ogromno resonanco novosti je povzročila njena postavitev s kapuco, Belorusi pa so izdelovali samo bezkapotne tovornjake. V zvezi s tem je bil MAZ-6440 pionir, kar moram povedati, da je bila zasnova precej dobra
.
Stroj ima izrazit videz. Zaradi razporeditve pokrova se zdi, da je traktor zelo masiven in dimenzionalen. Skupna dolžina vagonov MAZ doseže 185 metrov. Pred viličarjem je široka rešetka in nič manj veliki "škrge" vstopa zraka. Pokrov motorja, tako kot Američani, je narejen iz plastike in zavržen s krili. Odbijač spominja na prenovljeni MAZ-5440. Tu so iste konture in kristalno bela optika. Spodaj so prikazana majhna stekla proti megli. Na straneh avtomobila je široko krilo, ki se skriva za voluminoznimi rezervoarji za gorivo (2 do 500 litrov). Tudi krilo ima izrez za podloge. Kabina je v vozilu precej široka, zato se tukaj uporabljajo vsa tri vetrobranska stekla. Na vrhu čelne srečeje bila nameščena krema za sončenje. Ob njem je antena za radio ali radio. Ogledala, za razliko od odbijača, niso pobarvana v barvi telesa. Hkrati pa zagotavlja odličen pregled. Vrh kabine je opremljen z aerodinamičnim spojlerjem, ki ne le dopolnjuje videz avtomobila, temveč tudi pozitivno vpliva na njegovo porabo goriva. Tovornjak MAZ-6440 je opremljen z 225-palčnimi evropskimi diski. Na zadnji osi lahko vidite plastične okrasne kape.

Na splošno so se Belorusi dobro odrezali. MAZ-6440 ima edinstven videz. Opazovanje takšnega avtomobila na cesti ne bo delovalo. Pomembne linije karoserije in dolga baza - posebnosti novega glavnega tovornjaka MAZ-6440.

Salon

Pri razvoju traktorja je bila velika pozornost posvečena ne le videzu, temveč tudi udobju voznika. Da, kabina je bila izdelana iz skoraj nič. MAZ-6440 je dobil posodobljeno sprednjo ploščo z informativnimi kosi in zaokroženo sredinsko konzolo. Vsi potrebni gumbi so na strani voznika. Če želite potisniti enega od njih, vam ni treba niti zlomiti hrbta od sedeža.
Nastavljiv stolpec, s 4-krakim volanom. Pred tem je MAZ uporabljal masivni pedal za plin. Vrata imajo udoben ročaj-naslon za roke. Enako velja na samem sedežu. Slednje je, mimogrede, pnevmatsko poganjano in regulirano v različnih smereh. Toda potnik je konfiguriran le z roko, čeprav tudi ni brez naslonov za roke in valjev bočne podpore. HvalaZadnja stena plošče na sredinski konzoli je namizna predstavitev. Tukaj lahko voznik postavi vse potrebno. Spodaj je majhen predal za rokavice. Kot smo že povedali, je posebnost tovornjaka MAZ-6440 ureditev pokrova motorja. To je omogočilo ne le izboljšati videz stroja, temveč tudi, da bi v njem postavili ravno dno (mimogrede je prekrit z linolejom, odpornim proti obrabi). Da, takšen "čip" je francoski vadil že prej v svojem "Capitol" Renault Magnumu. Ampak vsi se spomnimo, kako težko je bilo vzpenjati se v takem tovornjaku. Takoj pristanek je zelo udoben - v vsakem primeru, zato upoštevajte ocene.
MAZ-6440 je nižji od evropskih proizvajalcev (zaradi tega, ker se motor nahaja pred kabino). Isti faktor omogoča opravljanje rutinskega dela brez dviga kabine. Vse kar morate storiti je, da odvijete stranske ključavnice in odložite pokrov pokrova "na vašem". Dostop do motorja je več kot zadosten.

Spalna vreča, možnosti

Še ena značilnost, ki ima pokrov motorja MAZ 6440 RA, je prostor za spanje. Tukaj je veliko širši od mehkih modelov. Poleg tega je TV s TV-kartico in hladilnikom.

Notranjost zagotavlja svetlo osvetlitev. Na voljo je tudi klimatska naprava. Kot opcija za traktor MAZ-6440 RA je bilo predvideno:
 • ogrevana električna ogledala;
 • sistem stabilnosti deviznega tečaja;
 • tempomat;
 • podnebje z električnim blažilnikom;
 • DVD predvajalnik;
 • dodaten spalnik na vrhu (ponavadi njegovi voznikiza shranjevanje osebnih stvari).
 • Ali obstajajo kakšne slabosti?

  Kljub uporabi novih razvojnih dosežkov se kabina poskusnega traktorja težko imenuje popolnoma udobna. Z okvirjem se povezuje z gumijastimi blazinicami, medtem ko so vsi evropski traktorji dolgo uporabljali pnevmatski pogon. Zaradi tega se vse vibracije motorja in menjalnika prenesejo v potniški prostor. Vibracija in tresenje bosta neizogibna. To je glavna pomanjkljivost, ki je bila odkrita med preskusi tega traktorja.

  MAZ-6440: tehnične značilnosti

  Zaradi postavitve pokrova je bilo mogoče namestiti močnejši in volumetrični motor. Inženirji so kot osnovno enoto uporabili dizelski motor MMZ D-283.4. To je osemvaljni motor v obliki črke V, standard Euro 4.
  Motor ima delovno prostornino 18 litrov. Največja moč - 600 konjskih moči. Tako visoko zmogljivost je bila dosežena z uporabo turbopolnilnika. Dizajn motorja vključuje kompresor in hladilnik. Naloga slednjega - hlajenje vročega zraka, ki vstopa v sesalni kolektor.

  MAZ in Mercedes

  Načrti za to, da bi obrat razširili paleto energetskih enot. Torej, Minsk Automobile Plant tesno sodeluje z nemškim "Mercedes". Načrtuje se uporaba motorjev serije "Mercedes" OM. Ti motorji so 400 in 600 konjskih moči. Oba motorja imata visoko zmogljivost in ustrezata okoljskemu standardu Euro 6.

  Posredovanje

  Na žalost ustvarite svojo škatloorodje ni uspelo. Zato v povezavi z dizelskim motorjem Minsk deluje šeststopenjski avtomatski menjalnik ameriške proizvodnje "Ellison".
  Ali bo MAZ sodeloval z MAN in njihovimi ZF škatlami, namestil na 6440 neznano. Ellisonovi menjalniki so se že uporabljali na domačih nizkopodnih avtobusih in so se dobro izkazali v smislu zanesljivosti in vzdržljivosti. Hidromehanska škatla zdrži ves navor (in je 25 tisoč Nm), ki prenaša motor z 600 konjskimi močmi. Nato ta trenutek pride na dve zadnji osi z blokiranim diferencialom.

  Podvozje

  Uporaba sprednjega in zadnjega vzmetenja. Volani so nameščeni na nosilec in krmiljeni z vrtljivimi pušami. Shema je precej arhaična, vendar zelo zanesljiva za tovornjake - pravijo strokovnjaki. Na mostovih so nameščeni pnevmatski cilindri. Vendar pa obstajajo tudi spremembe v tokokrogu s cenejšim podvozjem. Tukaj je uporabljeno vzmetenje in vzmetenje na sprednji in zadnji osi. Poleg tega je traktor opremljen s stabilizatorjem prečne stabilnosti. Podvozje ima visoko varnostno rezervo, kar je idealno za prevoz prevelikega tovora. Po mnenju inženirjev lahko skupna masa vlakov doseže 100 ton. To omogoča tudi močan motor, škatla in dolga osnova. Mimogrede, sedlo lahko nastavite po višini.
  Zakaj se pnevmatsko vzmetenje ne uporablja spredaj? Zavračanje le-teh v korist majhnih listov se je zavzemalo za večjo kondicijozadnje delujejo na slabih cestah. Kot je prikazano s testom, malolistovye vzmeti praktično ne popusti mehkobo in vibro obremenitev pnevmatski cilindri. Poleg tega znatno znižuje stroške proizvodnje, kar pozitivno vpliva na skupno ceno novega avtomobila.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kaj ima MAZ-6440 značilnosti, oblikovanje in notranjost. Ta model je postal nova faza razvoja za Minsk Automobile Plant. Toda žal ni šla v serijo. MAZ-6440 ostaja prototip, ki ga lahko vidimo le na območju obrata kot muzejski eksponat. Po mnenju strokovnjakov, novost pridobil ogromno popularnost na trgu CIS. Toda v državah zahodne Evrope se ta MAZ ni navadil. Tukaj so tovornjaki na dolge razdalje prepovedani na zakonodajni ravni. Kljub temu je eksperimentalni voznik traktorja na razstavi povzročil veliko resonanco in vihar čustev. Takšnega ni bilo storiti na Minsk Automobile Plant od legendarne "perestrojke".

  Sorodne publikacije