Adobe Photoshop: Kako uporabljati, kje začeti začetnike?

Pogosto uporabniki računalnikov iščejo nove aplikacije, da bi lahko naredili slike po svojih željah in celo zaslužili. Eno najbolj izpopolnjenih in zmogljivih grafičnih orodij je Adobe Photoshop. Kako uporabljati, kje začeti - vse to bo opisano spodaj.

Vmesnik, orodja in meniji

Za zagon morate zagnati nameščeni program. Otroku priporočamo, da gre skozi meni (vodoravno od zgoraj), da razišče orodje na levi. Če želite izvedeti, kaj je ikona in kakšne odgovore, morate postaviti kazalec. Pojavil se mora opis orodja. Če na orodju pritisnete levi gumb miške, na primer "Fill", bo aktivna. Hkrati se bodo nastavitve prikazale pod horizontalnim menijem na vrhu zaslona. Izkušeni uporabniki skoraj vedno nastavijo potrebne parametre orodja.


Bodite pozorni na trikotnik v spodnjem desnem kotu nekaterih orodij. Če kliknete na desni gumb miške, se odprejo dodatne možnosti. In zdaj bi morali govoriti o meniju v Adobe Photoshopu, kako ga uporabljati pri delu s fotografijami in risbami. Če želite začeti, odprite meni Datoteka, da odprete obstoječo sliko za urejanje ali ustvarite nov dokument. V istem meniju je funkcija shranjevanja opravljenega dela. Drugi elementi, ki se nahajajo za »Datoteka« in »Pomoč«, se nanašajo neposredno na delo na sliki.

Prvi koraki pri delu

Vredno je preučitiprogramov, ki uporabljajo obstoječo fotografijo. Če želite to narediti, pojdite v meni »Datoteka« in kliknite »Odpri«, da najdete želeno sliko. Ko ga dodate, lahko začnete.


Na desni strani slike se prikaže majhno okno z zavihki. Pri delu skoraj vedno potrebujete zavihek "Plasti", saj poteka pri vseh dejanjih na sliki.
V tem trenutku je vsak začetnik vprašan o:
 • kako uporabljati Photoshop (Adobe Photoshop),
 • zakaj ni mogoče delati s sliko,
 • lahko popravi napake, če
 • Vredno je takoj odgovoriti na drugo vprašanje: privzeto je odprta slika blokirana, to pomeni, da ima način ozadja.Če ga želite pretvoriti v plast (to je za deblokiranje), morate dvakrat klikniti na miškin gumb v oknu na desni strani slike in napis "Ozadje" v zavihku "Plasti". Sedaj lahko delate.

  Zakaj potrebujete plasti?

  Da bi razumeli, kako uporabljati Adobe Photoshop, je vredno razmisliti o plasti: dejstvo, da lahko služijo kot rezervna slika ("ustvarjanje podvojene plasti") v primeru neuspešnih dejanj s fotografijo in področje uporabe novih učinkov, na primer, je treba vstaviti napis na poročno fotografijo in podobo prosojnih golobov, srca. V tem primeru morate ustvariti novo plast nad glavno fotografijo in jo aktivirati. Nato lahko vstavite novo sliko z golobi ali risate z orodjem Brush in orodno vrstico Pencil, ki se nahaja na levi strani orodne vrstice.
  Plastilahko naredite prozorno in prosojno. Da bi pojasnili njihovo vsebino, jo pošljite na mizo. Nato se prekriva s prosojnim ali prosojnim papirjem s tiskom. Glavna fotografija - Krogla 1a in prozorni papir z vzorcem - Krogla 2.

  Učinki in barve

  Delo z barvo in učinki naj poteka v horizontalnem meniju ali v desnem oknu (zavihek Plasti in zavihek Lastnosti). ) Treba je opozoriti, da za novice ni razlike v tem, kako uporabljati Adobe Photoshop CS6 ali druge različice. Skoraj vsaka generacija "Photoshop" je primerna za študij programa. Enako velja za barvne načine, filtrirne galerije, slikovna dejanja (kot so zrcaljenje, vrtenje, premikanje).

  Težko ali Adobe Photoshop

  Pogosto začetniki sprašujejo: Ali je program težko obvladati? Nemogoče je odgovoriti nedvoumno. Razumeti morate, zakaj oseba potrebuje to orodje. Na primer, pogosto je treba narediti manjše prilagoditve, na primer:
 • obrezovanje,
 • odsev,
 • narediti napis,
 • razbarvanje.
 • V tem primeru je dovolj, da razumete, kako uporabljati Adobe Photoshop. Ampak, če obstaja želja, da postane poklicni, naučiti, da bi čudovite slike iz navadnih fotografij, potem boste potrebovali trajnost, veliko časa za usposabljanje do študija teorije barve.
  Pogosto obstajajo nianse na forumih pri brskanju po poučnih videoposnetkih, kjer udeleženci sprašujejo, kako uporabljati Adobe Photoshop CC, ki se razlikuje od SC6. Ne dovolite, da bi kdorkoli motil zadnjih dveh znakov, ki pomenijo različico"Photoshop". Za preproste operacije s slikami imata obe različici vsa potrebna orodja, na istih mestih.

  Sorodne publikacije