Kako odstraniti Direct X za Windows 7 in lahko to storim?

Vprašanje, kako odstraniti Direct X za Windows 7, skrbi za veliko uporabnikov. Res je, da se ne zavedajo, da takšne stvari ne bi smele biti na kakršenkoli način. Za najbolj radovedne uporabnike pa lahko ponudite več možnosti za takšne akcije (čeprav je to včasih nevarno).

Razumevanje, kako odstraniti "Direct X" za Windows 7

Začnimo z osnovami. Platforma (program) Direct X je ena od potrebnih komponent sistema, ki vam omogoča, da v celoti izkoristite vse funkcije multimedije ali igrate sodobne igre. V nekaterih primerih pa je prisotnost te platforme v operacijskem sistemu obvezna za delovanje nekaterih funkcij sistema Windows.


V sedmi različici OS, 11. različica platforme "sešiti", tako da vprašanje, kako odstraniti Direct X za Windows 7, ki jih osebje, lahko da popolnoma jasen odgovor - ne! To pomeni, da tudi v razdelku programa ta komponenta ne bo prikazana. Druga stvar je, da je sistem iz nekega razloga ostala sprememba Direct X 9 (čeprav je to malo verjetno, saj sočasno različice 9 in 11 ne morejo obstajati). Deveta različica se nanaša izključno na operacijski sistem Windows XP in se lahko izbriše le, če sta oba sistema vzporedno nameščena na računalniku ali pa eden od njih uporablja virtualni stroj. V primeru različice platforme Windows 711-I najprej zamenja "Direct X 9". Zato moramo govoriti le o odstranitvi "šivanih" modifikacij.Vendar to ni lahko.


Microsoft Direct X: odstranitev z najlažjo metodo

Če pa je vprašanje odstranitve platforme nujno potrebno, lahko v najenostavnejšem primeru uporabite majhen pripomoček, imenovan DirectX Eradicator.
"Tehta" je le nekaj sto kilobajtov, ne zahteva namestitve na računalnik, in vam omogoča, da odstranite platformo ne samo iz operacijskega sistema Windows 7, ampak iz "piščalke" in iz "dodatkov". Vendar pa njegova uporaba ogroža nepredvidljive posledice za stabilnost sistema (v sporočilu, ki se izda ob poskusu odstranitve, je to navedeno v navadnem besedilu). Zato uporabite to aplikacijo samo na lastno odgovornost.

Uporaba pripomočka za odstranitev 11. različice

Obstaja tudi bolj temeljna metoda pri reševanju problema, kako odstraniti Direct X za Windows 7. V tem primeru morate uporabiti močnejše orodje - specializirani program za odstranjevanje DirectX, ki prenaša lahko neposredno iz spletne strani korporacije Microsoft. Orodje je vredno omeniti, ker, prvič, deluje v vseh različicah operacijskega sistema Windows, in drugič, odstrani tako glavne datoteke platforme kot vse povezane komponente.
 • Pri nameščanju pripomočka se prikaže gumb Nastavitev, ki ga želite klikniti, da namestite vse potrebne komponente.
 • Nato, ko zaženete program, morate vnesti bližnjico do inf datoteke in nato se odpre glavni imenik.

 • Nato se odpre pogovorno okno platforme (dxdiag v meniju Zaženi), da si ogledate trenutno različico.
 • AtV naslednjem koraku se računalnik znova zažene v varnem načinu s pritiskom na tipko F8 ob zagonu, po tem pa je treba objekt DxUnVer13.inf najti v nameščeni mapi pripomočka in iz menija PCM izbrati namestitveno linijo (tako, mimogrede, nameščeno) vsi gonilniki, predstavljeni kot INF datoteke). To je izvajanje namestitve in vam omogoča, da odstranite platformo v celoti.
 • Po tem boste morali ponovno zagnati sistem v običajnem načinu.
 • Ponovno nameščanje platforme se lahko izvede tako, da prenesete distribucijo ali spletni namestitveni program podjetja Microsoft.
  Uporabite lahko tudi orodja, kot je DirectX Happy Uninstall, ki lahko prav tako odstranijo platformo in vse njene komponente z ustvarjanjem varnostne kopije in zmožnostjo nadaljnjega obnavljanja vseh elementov iz njega.

  V zaključku

  Gre za odstranitev platforme DirectX. Načeloma lahko nekaj odstranite z nekaterimi posodobitvami paketa, vendar morate natančno vedeti, katera posodobitev platforme je potrebna (morate poiskati Microsoftovo spletno mesto). Vendar, če pogledate bistvo vprašanja, potem opravljanje podobnih stvari iz kakršnega koli razloga ni priporočljivo. Z drugimi besedami, to ni samo smiselno, ampak na ta način lahko celoten sistem postavite v izredno nestabilno stanje. Vsak uporabnik mora razumeti, da je sama platforma sestavni del sistema. Včasih po brisanju, ne pa, da igre ne bodo delovale, vendar bodo nekatere sistemske storitve prenehale delovati. Zato je bolje, da ne tvegamo. Če je že nani več, samo posodobitev za DirectX. In ne pozabite: v operacijskih sistemih Windows 7 in novejših verzij platforme ni mogoče znižati (na vrhu različice 11 9. definitivno ni nameščen). Če odstranite DirectX 11, lahko namestite DirectX 9. In smisel? Navsezadnje se bo sčasoma samodejno nadgradil na višjo raven.

  Sorodne publikacije