Chery-Tiggo-5: fotografije, specifikacije, specifikacije in ocene

V Ukrajini so zelo priljubljeni crossoverji. Število njihovih modelov se vsako leto poveča. Ti avtomobili so se strinjali z nami glede več dejavnikov. Prvič, to je velik očistek in praktičnost. Vendar je glavna pomanjkljivost crossoverja njihova cena. Stroški takih avtomobilov so na višini večji od običajnih limuzin B - ali celo Z-razreda. Vendar so se razmere spremenile, ko so kitajski proizvajalci prišli na svetovni trg. Ponujajo nakup kompaktnega ali polnega crossoverja po zelo nizki ceni. Toda ali je to zvitost? Poskusimo ugotoviti primer Chery-Tiggo-5. Fotografije, pregledi in tehnične specifikacije - to je še v našem članku.

Videz

Pred desetimi leti so Kitajci dobesedno kopirali zasnovo znanih japonskih ali evropskih avtomobilov (ki so bili vredni samo Dadi-Shuttlea - popolna kopija Toyote-Prada na 120. telo). Zdaj so se razmere spremenile. Kitajci so se naučili oblikovati izvirni videz svojih avtomobilov.


Ko govorimo o Chery-Tiggo-5, ima ta avtomobil zelo lepo evropsko obliko. Avto izgleda nič slabše od "Tiguan" in drugih uglednih crossover. Spredaj - optika z lečami s tekočimi lučmi in kromirana maska ​​hladilnika. Odbojnik je precej olajšan, loki imajo nenavaden rez. Streha SUV-ja ima kapljasto obliko - dramatično se spusti do debla. Tako je avto dobil lep, občasno privlačen videz.
Ampak tako lepo telo na Chery-Tiggo-5? Glede na lastnike, Chery-Tiggo-5 ima šibko barvopokrov Ta bolezen je prisotna v mnogih kitajskih avtomobilih. Torej, po enem letu delovanja na mnogih lokacijah, obstajajo različne priložnosti. Poleg tega kovina nima dobre antikorozijske obdelave. Če pravočasno ne odstranimo jedra, bo kovina razpadla. In če bi Kitajci poskušali "razveseliti" z zasnovo, potem je očitno shranjena na kovini. Poleg tega, da šepa, je še vedno blag. Po manjši nesreči morate popolnoma zamenjati dele. Da bi podaljšali življenjsko dobo telesa, lastniki priporočajo izvedbo protikorozijske obdelave dna. Stane približno 10-15 tisoč rubljev.

Mere, zračnost

Chery-Tiggo-5 spada v razred kompaktnih križancev in ima naslednje dimenzije. Dolžina telesa je 45 metrov, širina 184 višine - 174 metrov. Hkrati Chery-Tiggo-5 ima dober cestni lumen. Torej, na standardnih 17-palčnih pogonih je zračnost 19 centimetrov. Pri polni obremenitvi vzmeti padejo na 3 centimetre. Crossover teža je približno eno in pol tono.

Salon

Velik plus Chery-Tiggo-5 je lepa in lakonična notranjost. Njena zasnova je bolj podobna korejskim avtomobilom (zlasti znamki "Hyundai"). Salon je na voljo v več izvedbah. Da, lahko je popolnoma črna ali, na primer, bež. Med pozitivnimi točkami je treba omeniti ne le lepo oblikovanje, temveč tudi kakovost zbirke. V salonu ne vidite krivulj vrzeli ali padajočih detajlov, kot je bilo prej v avtomobilu sredi 2000 let.
Fotelji imajo dobro stransko podporo. Kontrole so pri roki inrazumljivo v uporabi. Instrumentna plošča je dovolj informativna. Še ena plus crossover Chery-Tiggo-5 (2017) je razpoložljivost prostega prostora. Dovolj je ne le po dolžini, ampak tudi po višini. Kljub zdrsu strehe bodo potniki zadaj udobni, tudi če njihova rast znaša 180 centimetrov. Prav tako je všeč prisotnost vseh vrst predali in žepi za malenkosti. Tudi pri ročajih na vratih so niše za "ovoje". Vendar pa obstajajo kraji, kjer so Kitajci odkrito rešili. Ja, vredno je omeniti trdo plastiko, ki bo v prvih dneh po nakupu "dala" značilen vonj. V luksuznih različicah voznika ne bo vidnih ogledal in volana ob odhodu. "Rooks" naprave za nadzor podnebja in radijske kasete so precej majhne, ​​prsti jih pogosto potisnejo, kar je neprijetno. Odsoten je pri kompletnih kompletih in podpori za ledveni del. Priključek USB ne polni telefona. Nekateri lastniki so se premaknili v notranjosti ogledala.
Upoštevajte tudi, da je v križišču avtomatski način delovanja elektrolitskih stikal. Ampak lahko greva. Torej, na voznikovih vratih, deluje enkrat, toda na zadnji strani sploh ne deluje.
Glede na ocene, Chery-Tiggo-5 ima šibko izolacijo hrupa. Na območju krmilnega droga in vratnih kartic so škripci. Izdan je tudi zvok prtljažne zavese. Toda večina pritožb so poceni kitajske gume "Bravo". Je zelo glasen pri hitrostih nad 60 kilometrov na uro. Tudi v kabini se sliši delo vzmetenja.

Prtljažni prtljažnik

V petčlanski izvedbi "Cheri-Tiggo-5" lahko na krov sprejme 370 litrov prtljage. Med pozitivnimi trenutki v pregledih Chery-Tiggo-5 (New)upoštevajte praktičen sistem za pritrditev prtljažnika. Z lahkoto zaklene in potuje po vodnikih. Ta funkcija je daleč od vseh »japonskih« ali »korejskih«.

Chery-Tiggo-5: tehnične značilnosti

Pod pokrovom v SUV-ju je nespremenjena atmosferska štirivaljna enota SQR484F. To je motor z delovno prostornino 2 litra, ki razvija 138 konjskih moči. Vredno je reči, da ima ta motor sistem za spreminjanje faz distribucije plina na izpustu in vstopu. Navor motorja je 180 Nm pri 45 tisoč vrtljajih na minuto. V paru s to enoto je mehanski petstopenjski menjalnik. V apartmaju Chery-Tiggo-5 prihaja z brezstopenjsko variacijo.
V mehaniki se kitajski crossover pospeši na sto v 128 sekundah. Najvišja hitrost je 175 kilometrov na uro. Poraba goriva v mešanem načinu - 82 litrov. Na variatorju so lastnosti nekoliko drugačne. Torej, sto avtomobilov pridobi za 15 sekund. Največja hitrost je omejena na 165 kilometrov na uro. Poraba goriva je nekoliko višja kot pri mehaniki. V mešanem načinu Chery-Tiggo-5 porabi 98 litrov bencina. Spregovorimo o zanesljivosti motorja Chery-Tiggo-5. Kot je pokazala praksa, je motor na kitajskem crossoverju resnično dober. Njegov vir je okoli 300 tisoč kilometrov. Toda med pomanjkljivosti mnogi upoštevajo kakovost rezervnih delov. Torej, v trgovinah Chery pogosto niso na voljo originalni nadomestni deli. Ne trajajo dolgo, vendar je iskanje izvirnika zelo težko. To velja za vse: sveče, koluti, merilniki in drugoopreme.
Kar zadeva vzdrževanje, je treba motor zamenjati z filtrom vsakih 10.000 kilometrov. Priporočena viskoznost olja je 5W30. Prostornina goriva - 45 litrov. Vžigalne svečke imajo vir 40.000 kilometrov. Toda zamenjajte jih problematično. Na motorju je ohišje, ki je priključeno na zračni kanal. Priporočene sveče - trikontaktni od nemškega proizvajalca Bosch.
Pri servisiranju ne pozabite na mehanizem za distribucijo plina. Torej, motor ima jermenski pogon za GPM, ki ga je treba zamenjati vsakih 60 tisoč kilometrov. Treba je reči, da je prvotni sklop delov za zamenjavo (in to je nov valj in trak) ni poceni - 11 tisoč rubljev. Čeprav je mogoče najti in analogi, ampak, da jih strokovnjaki ne priporočajo - možen zlom pasu. Tudi vsakih 60 tisoč je treba zamenjati servisni pas. To je tista, ki velja za vse priključke - generator, klimatsko napravo in tako naprej. cena novega pasu - okoli tisoč rubljev. Noben nov napenjalec ni potreben. Tukaj je preprost vzmetni element, ki se ne zlomi. Ko na 120-130 tisoč kilometrih motor zahteva zamenjavo vodne črpalke. To je najbolje storiti z vsako drugo zamenjavo pasu mehanizma za distribucijo plina.

O zanesljivosti variatorja

V nasprotju z vsemi miti in legendami je prenos variacije na Chery-Tiggo več kot 150 tisoč kilometrov. Ampak, da bi škatla resnično ne bila breme, mora lastnik v njej redno menjati olje. Po pravilih se opravi enkrat v 40 tisoč kilometrih. Toda olje je drago - približno 1300 rubljev na liter.Toda blagoslov, polnilni volumen je polovica avtomatov - le štiri litre. V polju je tudi filter, vendar ga lahko spremenite šele, ko razčlenite polje. Zato so številne omejene na zamenjavo maziv. Toda tudi s takšnim časovnim razporedom lahko polje na "Chery-Tiggo" odstopa od svojega vnaprej določenega roka, kar je enkratno všeč.

Podvozje

Avto je zgrajen na platformi iAuto. Spredaj je obesek z "McPherson" regali, za njim je samostojna zasnova z dvema prečnima vzvodoma. Krmiljenje je stojalo z ojačevalnikom. Kot je navedeno v pregledih, Chery-Tiggo-5 ima zelo energetsko intenzivno suspenzijo. Toda zvoki njenega dela se pogosto slišijo v salonu, kar ustvarja nekaj nelagodja.

Zanesljivost delovanja

Zdaj za zanesljivost. Slabo mesto spredaj so stojala stabilizatorja prečne stabilnosti. Njihov vir je do 40 tisoč kilometrov. V teku 100-120 tisoč potrebujemo nadomestne kroglične ležaje. To je vredno reči, da niso zaljubljen in ne pritisne tukaj. Kroglice so pritrjene na vijake, zato je zamenjava zelo enostavna.
Zadnje vzmetenje je bolj zanesljivo. To periodično zahteva nastavitev vogalov kolapsa (vsakih 20 tisoč kilometrov). Silentblocks ne zahtevajo pozornosti vsaj 100 tisoč kilometrov. Prav tako lahko na tem dogodku "pridejo" ležišča pesta. Spreminjajo v montaži s pasom, tako da je strošek dela precej velik - približno šest tisoč rubljev.

Zavore

Kolutne zavore so nameščene na prednjem in zadnjem delu vozila. Vir sprednjih blazinic - 30 tisoč. Vzdrževanje zadaj vdvakrat dlje.

Cene, kompleti

Avto je uradno na voljo na ruskem trgu in je na voljo v več različicah:
 • Standard.
 • Udobje.
 • Laksheri.
 • Stroški osnovne različice so od 780 tisoč rubljev. Ta komplet vključuje:
 • Lite diske s 17 palci.
 • Rezervna pnevmatika polne velikosti.
 • Halogenska optika z dnevnimi lučmi in električnim popravkom nagibnega kota.
 • Luči za meglo.
 • Klimatska naprava.
 • Računalnik na krovu.
 • Dve zračni blazini.
 • Notranjost tkanine.
 • Električna okna, ogledala (slednja so tudi ogrevana).
 • Imobilizator.
 • Osrednji grad.
 • Zadnji parktronic.
 • Multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom na dotik.
 • ​​
 • Zvočniki s štirimi zvočniki.
 • Nastavljivi voznikov sedež.
 • To bo različica za mehaniko. Različica z variatorjem bo morala dati 880 tisoč rubljev. Top-fitting je na voljo po ceni 1 milijon 20 tisoč rubljev. Ta cena vključuje:
 • sistem nevezanega dostopa.
 • Zagon motorja s tipko.
 • Funkcija za preprečevanje motenj za ohišja z elektrolitsko zožitvijo.
 • Tempomat.
 • Kamera za zadnji pogled.
 • Sistem opozarjanja na hitrost.
 • Stranski zračni blazini.
 • Usnjen salon.
 • Električni sedeži s šeststopenjsko nastavitvijo.
 • Senzor temperature zunanjega zraka.
 • Podnebje z dvema conama.
 • Dekorativni prekrivni deli na pragih.
 • Akustika za šest zvočnikov.
 • Zaključek

  Tako smo ugotovili, da gre za kitajski crossover "Cheri-Tiggo-5". Kaj lahko na koncu rečeš o tem avtomobilu? "Tiggo-5" je precej crossover s pogonom na prednja kolesa, ki lahko tekmuje z Dasterjem in številnimi drugimi. Stroj ima dobro raven opreme, zanesljiv motor in vzmetenje. Hkrati pa je cenejša od konkurence. Na račun teh kvalitet, ki jih kitajski avtomobili zanesljivo držijo na ruskem trgu. Ampak, nakup kitajski crossover, ne pozabite na slabosti, zlasti o delu telesa. Premaz z laki je očitno šibek in ker ga je treba pravočasno odstraniti, sicer se bo na tem mestu zarjavel.

  Sorodne publikacije