Sublustrum: prehod igre, parcela

Sublustrum - Prvi, a precej obetaven projekt mladega in perspektivnega studia Peter Phantomery Interactive. To psihološko in detektivsko iskanje je polno temne estetike dekadence z mešanico punk punksov in vzdušja "polnega potopa". V našem pregledu boste dobili popoln opis igre Sublustrum: game characters, datum izdaje, pregled, pregled in mimo. Zato se pripravite na popolno potopitev v svet mračnih ugank, grozljivih skrivnosti in zanimivih ugank.

Sublustrum: Pregled igre

Sistemske zahteve:
 • Procesor: 15 GHz.
 • RAM: 512 MB.
 • HDD: 15 GB.
 • Grafična kartica GeForce FX ali ATI 9600 s 128 MB pomnilnika.
 • Potovanje v času, vzporedni svet in dolge refleksije o atmosferski glasbi - vse to boste našli v igri Sublustrum. Datum njene izpustitve v Rusiji - 29. maj 2008. Naloga je bila predstavljena na svetovni ravni 28. avgusta 2008.


  Kljub majhnemu proračunu in prvemu delu je Phantomery Interactive studio uspel v celoti izraziti svoje mnenje in svojo igro Sublustrum. Žanr avanturističnih detektivskih zgodb je zelo slabo predstavljen s strani domačih razvijalcev in seveda je prijetno, da so mladi navdušenci lahko ustvarili nekaj podobnega. To iskanje je dvignilo bar na novo raven. Konec koncev, zdaj morate ustvariti nekaj epskega kot Sublustrum. Mnenja o igri so pozitivna tako med igralci kot med kritiki. To dokazujejo številne nagrade, ki so zlahka vzele to detektivsko zgodbo. Tako je na konferenci za razvijalce iger, ki je potekala leta 2008, Sublustrum prejela dve nagradi - "Boljši zvokregistracija "in" Najboljša pustolovska igra ". Poleg tega ga je znana in priljubljena revija Igromania poimenovala "Best Quest of the Year".


  Zgodba igre

  Glavni junak, pisatelj s krajšim delovnim časom, prejme pismo od svojega brata-profesorja, ki ga prosi, naj ga obišče in na kratko opozori na neko veliko odkritje. In seveda je naš popotnik odločen, da sprejme avanturo, še posebej, ker že dolgo išče nekaj zanimivega za svojo knjigo. Toda srečanje z bratom pisatelja ni bilo namenjeno. Po prihodu najde samo prazno in zapuščeno hišo, napolnjeno s skrivnostnimi mehanizmi in sledovi nerazložljivih poskusov.
  Postopoma so vam podrobnosti slike odprte - profesor je poskušal s pomočjo narkotičnih rastlin odpreti vrata v vzporedni svet. Branje zapisov in namigov, kot tudi raziskovanje nerazumljivih naprav, piše, da išče brata, in to potovanje mu bo prineslo številne pustolovščine.

  Atmosfera igre

  Vsak okvir, predmet in stopnja igre razkrivajo natančnost, s katero so razvijalci pristopili k oblikovanju projekta. Zamašena in opraskana slika izgleda veliko bolj spektakularno in prefinjeno od privlačnega in banalnega "belega hrupa", ki je navajen na ustvarjalce takega advenchurja. Vsa kulisa je narejena v istem mračnem nadrealističnem slogu, kakor tudi sončna svetloba, ki se prebija skozi prašna okna, ne more razpršiti te »vzdušje«.
  Hkrati je Sublustrum dokaj preprosta igra. Tukaj ne boste našli okornega vmesnika ali impresivnih posebnih učinkov domišljijeprostori Toda hkrati boste ves čas potovanja preganjani z jasnim občutkom za nekakšno tesnobo in nevarnost, in želeli bi se obrniti en dan in videti, če je nekdo za vašim hrbtom.
  Posebno mesto v igri je glasbeno oblikovanje, zaradi katerega je projekt prejel zasluženo nagrado. Zvočni posnetek, ki ga je posebej ustvaril Georgy Beloglassov in Anthesteria, nas dodatno potopi v ozračje nadrealizma. Če so vam bile všeč melodije, lahko uradni CD z vsemi skladbami in naslovnico, na kateri se pojavi logotip igre, kupite v darilni izdaji Sublustruma.

  Quests and Tasks

  Posamezne igre ali uganke vas bodo pogosto spraševale, čeprav so izredno logične. Dejstvo je, da se boste morali, če želite prestati, naučiti vse informacije, ki jih boste dobili v roke. Na primer, vaš junak bo dolgo časa tekel iz sobe v sobo in iskal škarje, pojavili pa se bodo že zdavnaj, vendar ne berljivi z zapiski profesorja. Posamezne igre, ustvarjene s posebno iznajdljivostjo, še enkrat poudarjajo individualnost in edinstvenost projekta, imenovanega Sublustrum.

  Zanimivosti

  Logotip igre je ustvaril Oleg Pashchenko, znani umetniški vodja studia Artemy Lebedev. Istočasno se ruski emblem in ime bistveno razlikujeta od angleške izdaje. Za tuje igralce je Sublustrum znan kot Outcry. Nad razvojem iskanja je sprva delalo le trije ljudje, na koncu pa se je njihovo število povečalo na šest. Ker je bil povabljen glas ključne osebe, profesorjapravi znanstvenik, ki dela na raziskovalnem inštitutu v Sankt Peterburgu, zapisnik pa se izvaja v skladišču tega inštituta, med kostmi in lobanjami relikvij in ljudi.

  Sublustrum: mimo

  Doživljanje protagonista se začne v hodniku stanovanja njegovega pokojnega brata. Najprej morate vklopiti luč. Sedaj preberite "Vojaški časopis", ki leži na kovčku. Pojdite po hodniku do skladišča. To je pismo, ki ga morate prebrati. Nato pojdi v sobo in poslušaj sporočilo, ki ga je pustil tvoj brat-profesor. Zdaj pred vami bo cilj - preučiti skrivnostni avto. Malo levo od gramofona boste našli pismo podjetja "Gibson and Sons". Knjiga "Narava in psihoakustični fenomen infrazvoka" je na kavču.

  Po branju pojdite v pisarno, ki se nahaja desno od vrat. Na mizi boste našli dnevnik brata in knjigo "Megaliti". Stari ključ, ki odpira vhod v rastlinjak, je skrit v predalu. Gremo tja in vzamemo beležko in prazen inhalator na omarici. Mi mimo mizo blizu okna in postavimo predmet pod pipo na okroglo stojalo. Zdaj morate popraviti raztrgano cev. Če želite to narediti, vzemite v obrat, ki se nahaja na koncu toplogrednih, ventil. Tam najdete profesorje revije in knjigo "Botanična enciklopedija". Upoštevajte, da je treba vse prejete zapise prebrati, ker je to glavni pogoj igre Sublustrum, ki jo razstavimo. Naprej morate odtrgati list Alberta iz enega grmovja. Po tem, glavo navzdolstopnic Nasproti spustu boste našli še en zapis iz izkušenj profesorja Albertia indiorum. Pridi na vrata. Na tleh na desni strani boste našli opombo. Odprite škatlo, skrito pod lahkim akvarijem, in odstranite strani in škarje.

  Puzzle z ventili

  Za reševanje uganke z ventili, ki se nahajajo v kleti, bodo pomagali dnevnik in zapiski pokojnega brata. Na desno smo postavili žerjav, ki ga najdemo tam. Po tem pa si ogledamo vse ventile, na katerih bomo našli posebno etiketo. Vsako dvigalo zapremo v smeri urinega kazalca do trenutka, ko se znak pojavi na desni - to bo ničelni položaj. Vsak od njih se lahko vrne največ sedemkrat v obe smeri. Najprej se šestkrat obrnemo v nasprotni smeri urinega kazalca. Drugi prehod Tretji je dvakrat premaknjen, četrti pa tri. Nato morate klikniti na bobnarja, ki je Lewis. Če je vse narejeno, bo hrup vode. Vrnite se v rastlinjak in izrežite cev za škarje na mizo, tako da bomo dobili nov predmet v inventarju. Ta kos cevi je potreben v igri Sublustrum, ki jo študirate. Našli smo cev desno od mize in vrnili ventil. Pojdimo na laboratorijsko mizo, kjer je potrebno popraviti cev. Odprite spodnji del mlinca za kavo in tam postavite list rastline, zavrtite ročaj. Dobljeno maso prenesite na prazen inhalator.

  Ustvarjamo napitke

  Iz zapisov pokojnega brata 18. oktobra smo izvedeli, da trije izvlečki etra in petalkoholnih delov. Nad tabelo sta dve sodi: levo - rdeča - z etrom, desno - prozorna - z alkoholom. Bučke napolnimo in dobljeno modro tekočino združimo v inhalator. Po tem gremo k profesorjevi pisarni, ker se bodo tam nadaljevale avanture igre Sublustrum. Protagonist mora vzeti organofonsko varovalko in za to mora rešiti sestavljanko.

  Organofonska uganka

  Vklopite levo preklopno stikalo z dvema žarnicama. Zdaj morate pazljivo premakniti drsnike, dokler zvok luknje ne nadomesti šelenja ovir. To lahko storite, če nastavite stikala, kot sledi:
 • Prvi (levo) - dve oznaki (krog).
 • Drugi znak je pet.
 • Tretja - sedma oznaka.
 • Četrta do peta.
 • Peti do četrti.
 • Pojdimo v dnevno sobo in vstavimo varovalko v kapsulo, ki se nahaja levo od potapljaških zvonov. S stikalom najdemo ščit in jih spustimo v spodnji položaj. Pojdimo v kapsulo in nadaljujemo z mehanizmom z rdečim ventilom, ki ga morate vstaviti pripravljen inhalator. Vzemite respirator, ki leži na desni in ga bomo nosili. Odprite ventil in se vrnite na naslednji mehanizem. Sedaj morate vnesti naslednje zaporedje števil: 2-5-7-5-4. Po tem se vrnemo in vklopimo stikalo.

  Potovanje skozi svet duhov

  Drugi del vzemite iz zvonca pod rezalnik in zapustite sobo v dnevni sobi. In tukaj čakamo na nepozabno pustolovščino, ki jo lahko predstavi samo igra Sublustrum. Zgodba nas pripelje do toplega sveta, kot je pisal profesor. Atzofe najdemo "Knjiga psihoanalize". Vzemite izvijač, ki leži na mizi v bližini gramofona, in pojdite v pisarno. Prebrali smo nadaljevanje profesorjevega dnevnika, ki ga najdemo na mizi. V levem kotu sobe na tleh čakamo na drugo knjigo. Po branju morate iti v rastlinjak. Gremo po tablah do delavnice in dvignemo kladivo, ki leži na polici v posodi. Vzemite dleto iz orodja na steno in del, ki je skrit v predalu. Odprite predpomnilnik in preučite »Vodnik za pripravo ključa časa«. Nato iščemo znamenje vrtnic vetrov pred vrati dnevne sobe. Zdaj morate nanj pritrditi kladivo in dleto. Mi prevzamemo del in gremo skozi deske desno, nato pa se znajdemo v naslednji uganki.

  Skrivnostni mehanizem s stopnicami

  Nadaljnja pot nas blokira od okvare, ki jo je treba premagati, da bi nadaljevali avanturo v igri Sublustrum. Prenašanje te uganke je preprosto - vrnite se k profesorjevi pisarni in uredite mehanizem daljinskega upravljalnika na mizi. Premikanje preklopnih stikal je potrebno v naslednjem vrstnem redu: najprej desno - enkrat na levo, drugo enkrat na levo, tretje na levo, četrto - dvakrat na levo. Peljite lom in se spustite po stopnicah. Vzemimo železno palico in list, ki leži okoli razbitin. Izdelek vzamemo iz omare in nato obiščemo delavnico. Položimo palico v pištolo in jo s pomočjo kladiva upognemo, kar povzroči ukrivljeno palico. Pojdimo v pisarno in vzamemo zadnjo podrobnost, skrito desno od mize.

  Ustvarjanje časovnega ključa

  Pojdimo na delavnico in vse podrobnosti postavimo na mizo. To naredite v naslednjem vrstnem redu: valj, palica, vijak, pinceta, izvijač. Po tem smo pritisnili tipko in dobili artefakt. Sedaj morate iti v nekdanji toplogredni plin in poiskati ključavnico med mehanizmom in vrati. Vstavite ključ časa, ki smo ga naredili pri prehodu Sublustrum. Igra nam bo dala priložnost obiskati preteklega pokojnega brata. Pojdimo v dnevno sobo in vzamemo zvočni valj iz kupa smeti. V levem kotu profesorjeve pisarne na tleh vzamemo baterijo. Iz mize v delavnici vzamemo orodje. Če nimate časa in časa, potem ga ponovno vstavite v vodnjak in se vrnite v preteklost.
  Pojdite v sobo, ki se nahaja pred delavnico. Tukaj morate priti čim bližje drug drugemu kablov, ki ležijo na tleh. Vrnite se na trenutno in vstavite zvočni valj v gramofon, nato poslušajte posnetek. Spustite se po stopnicah in baterijo vstavite v prazno celico transformatorja. Pojdite nazaj do ključavnice in kliknite na ročaj, ki se nahaja na desni - pomagal vam bo premik v prostoru. Pojdi na najbližji prehod. Vzemite list, ki leži na tleh, nato pa nadaljujte in snemite cev. Znaki igre se pogovarjajo in vaš junak bo dobil nasvet, kam naj gre.

  Uganke z železnimi mostovi

  V sosednji sobi boste našli pet mobilnih mostov, ki jih nadzira naprava, ki se nahaja v bližini telefona. Desna stikala ustrezajo prehodom, leva pa jih premika.Prvi most se premakne v desno. Stikalo drugega ne deluje, zato vstavimo orodje v mehanizem, skrito na dnu prehoda. Zavijemo na stikala in zavijemo most v levo. Skozi hodnik gremo do shrambe in po gasilnem aparatu najdemo skrito zapornico, ki jo pravočasno vstavimo. S ploščice odstranimo ploski ključ. Zdaj morate pogledati desna vrata. Tukaj bomo videli, kako fantje ubijajo psa v kotlovnici. Pojdite po lestvi in ​​odprite vrata s ploskim ključem. Z desnim gumbom vklopite luč v sobi. Prišli smo do mize in pripravili napravo za čas - 3:10. Zgornje stikalo se prenese v položaj RM. Vrnemo se nazaj v skedenj in vstavimo ključ v vodnjak. Spet pogledamo v oči, in vidimo, da so fantje nekoga prestrašili, tako da je pes ostal živ. Gremo v kurilnico in gremo v desno pečico.

  Ghost Town

  Sedaj čakamo na novo lokacijo za iskanje Sublustrum. Razvijalec je odlično delal na svojem otroku, tako da igra ne preneha presenetiti. Ko smo v puščavi, gremo do ruševin mesta. V porušeni hiši na desni najdemo sef in raztrgano karto v bližini. Tukaj na oknu vzamemo krpo. Nato se povzpnite po lestvi in ​​poberite ostanke pod vrati in merilniki. Vstopimo v tramvaj in s klikom na loputo komuniciramo z Animusom - še enim likom v igri "Sulebstrum", s katerega prehod razstavimo. Iz pogovora ugotavljamo, da se nevihta približuje in da se moramo pohiteti z iskanjem. V bližini tramvaja najdemo vodnjak, ki je skrit v lastniku. Odprite loputo na tleh in zavrtiteventil Iz pisalnega stroja vzamemo dnevnik dnevnika, med katerim najdemo načrt katedrale. Gremo v avto. Vzemite ročaj in uporabite ostanek, da zlomite deblo, ki skriva prazen vsebnik.

  Takšne uganke

  Sedaj moramo poiskati šifro za zaklenjen sef, ker le tako lahko nadaljujete prehod igre Sublustrum. Kode so, kot vedno, skrite v bližini, zato začnite iskanje. Pojdimo na številko avtomobila in ga obrišemo s krpo. Številke (5-7-3) se odprejo in bodo šifre našega varnega. Vrnite se v stavbo in vnesite tajno številko. Odstranimo iz varnega stikala in Marijinega pisma. Gremo do templja in na mestu, ki je označeno na raztrganem zemljevidu, dobimo mehanski zarodek. Zavijemo na ščit, ki se nahaja za tramvajem. Zdaj morate ročaj položiti v levi utor, nato pa spustiti gumbe. Spodnje stikalo izpostavimo srednjemu položaju in zavrtimo ročaj. Premaknite spodnji gumb na desno stran desnega položaja, nato dvakrat zavrtite spodnji ročaj. Če je vse narejeno pravilno, se bo odprla žična plošča. Pojdimo do ograje blizu fontane. Vstavite nadzorno ploščo in vstavite stikala, kot je prikazano na spodnji fotografiji:
  Zdaj pa pojdimo na stopnice, blizu katerih smo našli ostanke. Sedaj mora ventil postati aktiven. Vozimo ga in gremo do fontane. V posodi zberemo vodo in postavimo nadzorno ploščo, nato pa stikala pretvorimo v naslednji položaj:
  Pojdimo v tramvaj in ga vstavimo v ploščo turbine, ki jo najdemov templju zarodek Odprite loputo v tleh in napolnite radiator z vodo iz posode. Potem se je tramvaj preselil iz kraja in greste še dlje.

  Mehanske rože

  Na zadnjem postajališču gremo ven in skozi vrata stavbe. Stopite po stopnicah in ne pozabite zbirati novih listov iz dnevnika pokojnega brata. V praznem sodu, ki stoji na podstrešju, vzamemo kovinsko palico. Pojdimo skozi loputo skozi naslednjo lestev in na tej lokaciji vzamemo deske, vedro. Obrnemo se na sosednji stolp in na njega položimo desko. Gremo do dvigala, skozi katerega lahko pridemo do spodnjih nadstropij. To bo odprlo novo puzzle igro "Sublingrum". Prehod uganke z dvigalom:
 • Spustimo se v drugo nadstropje in spustimo vse ročice navzdol.
 • V četrtem nadstropju morate obrniti stikalo, ki se nahaja tik ob stopnicah.
 • V tretjem nadstropju morate obrniti puščico harfe, da se sprosti najglasnejši zvok. Mejnik bo sonce, ki je na harfo na levi strani.
 • Ventil je treba vrniti v pravilen položaj. Da bi to naredili, najprej vrnemo vse žerjave na levo stran, nato pa se premaknemo levo levo, srednji in desni - na tri.
 • Vrnite se v drugo nadstropje in zberite cvetni prah odprtega cvetja v vedru.
 • Ponovno pojdite na ventile in jih vse postavite v levi položaj. Potem morate srednjo vrniti enkrat, desno - dvakrat in levo - ne dotikajte se.
 • Pojdite na četrto nadstropje in popijmo cvet odprto z žago iz vedra, potem pa vzamemo kovinsko sadje.
 • Zdaj je potrebno vzpenjati se po stopnicah do samega vrha in vstaviti sadje v jedro. Gremo skozi odprta vrata in gremo gor.

  Zadnji del

  Naš junak bo na zasneženem kraju. Takoj pod našimi nogami najdemo razbitine dnevnika, po katerem se bo pred nami pojavila senca. Interakcija z njo. Pogled na klop se odpre, zato gremo tja. Pod klopi najdemo še en list z zapisi. Senca, na katero boste morali klikniti, se bo ponovno pojavila na levi strani nas. Ima pogled na ulico. Na to mesto gremo. Levo od klopi, na kateri stoji patofon, najdemo naslednjo stran pokojnikovega dnevnika. Zdaj moramo iti skozi senco do pomola. Med piloti najdemo zadnji del dnevnika, nato pa gremo do luknje v ribniku. Oglejte si končni videoposnetek in končajte ta del te pustolovščine.

  Zaključek

  Konec igre je precej dvoumen, ta točka je najpogostejša in povzroča nesoglasja med igralci. Torej, po mnenju nekaterih, svetleč svet - samo plod domišljije trpi zaradi razcepljene osebnosti profesorja, pisatelj pa deluje v vlogi njegovega drugega "ja". Glede na druge različice, glavni lik - samo preoblikovanje krivde izumitelja, ki je izgubil mlajšega brata v otroštvu. Poleg tega obstajajo še številne druge predpostavke, ki se skrivajo za zapletom tega iskanja in vsaka od njih ima pravico do življenja. V vsakem primeru lahko sklepamo sami, saj ni nedvoumnih navedb o interpretaciji dogodkov v igri. Samo eden je lahko popolnoma prepričan - Sublustrum ne bo odšelMi smo brezbrižni do vsakega oboževalca tega žanra. In če imate željo razvozlati eno od zgodb, potem vas prosimo, da greste skozi to iskanje - ne boste razočarani.

  Sorodne publikacije