Poceni igralni računalnik: pregled, funkcije, ocena

Vprašanje, kako zgraditi dober igralni računalnik, je poceni, precej individualno. Prvič, vse je odvisno od tega, kaj pomeni, da so vsi "poceni". Drugič, pomembno je razumeti, da bo uporabnik najverjetneje moral samostojno zbirati komponente. Kljub temu je vprašanje resnično in naloga ni tako zahtevna, kot se zdi.

Stroški

Najprej se morate odločiti, koliko ste pripravljeni porabiti za nakup poceni igralnega računalnika. Na žalost so vse cene v veliki meri odvisne od dolarja, saj so iz tujine vse komponente za PC. Zato, če računamo na en znesek in odložimo nakup, je mogoče v nekaj mesecih ugotoviti, da ni dovolj 20-30% celotnih stroškov sistema. Zato je pomembno nenehno slediti cenam, da bi razumeli, kaj lahko pričakujete.


V letu 2018 se lahko zbere poceni igralni računalnik za 400-500 dolarjev (22-285 tisoč rubljev). V ta znesek lahko dodate še 50-100 dolarjev (28-57 tisoč rubljev) za igralne naprave: tipkovnico in miško.

Nakup ali neodvisna pristojbina?

Nato se bomo morali spoprijeti z dejstvom, da je še bolje: zbrati računalnik sami ali kupiti pripravljen sistem. Praviloma so posamezne komponente cenejše, kot jih že zbirajo strokovnjaki.
Prav tako je treba omeniti, da je večina računalnikov manj uravnotežena in optimizirana v trgovinah, kot tudi cenejši sestavni modeli. Ko se uporabnik odloči zbrati poceni igroračunalnik, lahko samostojno prevzame potrebne podrobnosti, tako da se računalnik ne nagiba in se ne zlomi. Torej, razmislimo o nekaterih sestavnih delih, ki se na prvi pogled zdijo zastareli, vendar se lahko skupaj združijo v produktivni sistem.

Procesor

Če se odločite sami, da se ne želite ukvarjati z izbiro igralnega računalnika in sami boste našli prave komponente, potem morate začeti s procesorjem. Na splošno, odkrito povedano, nakup čip starejši od Intel Core i3 ni vredno. Ampak tukaj je nekaj odtenkov. Na primer, lani je bila v novi arhitekturi KabyLake na voljo proračunska linija procesorjev, ki se je razširila na serijo Pentium. Zahvaljujoč novim tehnologijam je model Pentium G4560 skoraj dohitel z zmogljivostjo Core i3-6100. Hkrati pa je slednji vreden 110 $ (62 tisoč rubljev) dražje.

To je čip, ki deluje na dveh jedrih s hitrostjo 3500 MHz. Zgrajen na 14-nm procesu. Njegova poraba energije je nizka tudi v trenutkih visoke obremenitve.
Druga prednost je bila prisotnost vtičnice 1151, ki se trenutno šteje za najpomembnejšo. Zato izbira problemov matične plošče ne bi smela biti.

Motherboard

Nato boste morali vzeti sistemsko platformo, ki podpira vtičnico 1151. Overpay za "motherboard" ni vredno, samo izberite ustrezen priključek za sebe in število vmesnikov. Ena od dobrih možnosti je bil Gigabyte GA-B250M-D2V. Treba je razumeti, da ta platforma v potencialu ne bo vplivala na produktivnost. Ne dovoljuje vam, da procesorja overclockirate in ga imatesamo dve reži pod RAM-om.

RAM

Omenjena matična plošča lahko podpira do 32 GB pomnilnika RAM. Zanašati se morate na izbiro modulov. Seveda bo ta količina preveč. Za enostaven igralni sistem bo dovolj 8 GB.
Najprej lahko pazite na 8 GB AMD modul, ki deluje na 24 GHz. To je najbolj optimalna možnost, saj boste kasneje lahko kupili tak bar in dvakrat povečali RAM.

Video kartica

Ugoden igralni računalnik mora dobiti dobro grafično kartico. Seveda bi lahko pozornost posvetili modelu Nvidia, vendar so pogosto zelo dragi in sploh niso primerni za pripravo proračuna. Zato se mnogi raje odločajo za modele Radeon. "Razstrelitev" RX460 v modifikaciji Gigabyte bo odlična možnost za igralni sistem. Deluje s 4 GB pomnilnika in GDDR5 video pomnilniški čipi delujejo pri 7 GHz. Ta model se ukvarja s številnimi sodobnimi igrami. Seveda nastavitev Ultra verjetno ne bo pritegnila, vendar bo zagotovila dobro kakovost in optimizacijo. Poleg tega se adapter lahko pospeši in poveča njegovo osnovno frekvenco.

Trdi disk

Še vedno je lažje. Poskusite čim bolj zmanjšati prostornino pogona. Predstavljajte si, koliko pomnilnika potrebujete. Ni slabo v takem sistemu bo videti Hitachi CinemaStar z do 320 GB. Čeprav 500GB pogon ni veliko dražji.

Napajalna enota

Zaželeno je, da se na BC ne shrani, ker lahko slaba oprema povzroči propadcelotnega sistema. Edina stvar je, da izračunamo količino energije, ki jo porabijo vse komponente.

Družba Aerocool se je izkazala za dobro. Ima veliko zanimivih modelov za vsak sistem. Izberete lahko 400 W napajalnik. Za vse omenjene komponente bo to dovolj. In zaloga v potencialu bo sčasoma spremenila procesor v močnejši ali dodala še eno železnico.

Podrobnosti

Vse komponente je treba namestiti v sistemsko enoto. Dober model šasije lahko stane 30-40 dolarjev (17-22 tisoč rubljev). Glavna stvar - videti, da je bilo telo prave velikosti, in je zaželeno, da se glasi ocene strank. Ponavadi lahko razumejo, kako priročne in prosto nameščene komponente v "sistemu". Če imate možnost plačati dodatno, lahko pazite na pogon SSD. Nameščen je skupaj z železnico. SSD 128 GB stane približno 50 USD (2850 rubljev). Sistem lahko premaknete v računalnik, da se zažene hitreje.

Devaysy

Tipkovnica in miška za igralni računalnik sta sestavni del igralniškega sistema. Seveda, vsak igralec želi kupiti kul pripomočke. Z izbiro vhodnih naprav boste morali skrbno razmisliti. Lahko se razdelite v drage profesionalne modele ali pa poberete proračunske naprave.

Ocene

Če upoštevate oceno igralnih tipkovnic v letu 2017, A4Tech X7-G300 Black PS /2 prevzame prvo mesto med proračunom. Ta veličasten model znanega proizvajalca bo stalo samo 17 $ (970 rubljev.). V njem ni osvetlitve ozadjavendar so poudarjene glavne tipke za igro. Skupaj s to tipkovnico lahko kupite miško A4Tech X-710BK za isto ceno. To je zelo priljubljen proračunski model, ki je privlačen za mnoge igralce. Zunanjost je preprosta, vendar zelo funkcionalna. Ima vgrajen pomnilnik in programljive gumbe. Drugo mesto v oceni proračunskih tipkovnic je bil model A4Tech Bloody B318 Black USB. To vas bo stalo dvakrat več od prejšnjega. Ampak namesto tega boste dobili navzven izrazito igralno napravo, ki je za mnoge temeljna pri izbiri. Na tretjem mestu je bil model COUGAR 200K Black USB. Njegova vrednost ne presega 25 $ (1.400 rubljev). Tipkovnica je privlačna oblika, vendar na površini ni kot igra, zato se številnim ljubiteljem svetlih in masivnih naprav morda ne bo všeč.

Drage modele

Pregled igralnih tipkovnic ne more biti brez pristnih igralnih pripomočkov. Zato je ena najboljših Logitech G910 Orion Spark Black USB tipkovnica. To bo stalo toliko kot 200 $ (114 tisoč rubljev). Njen videz je značilen za njen segment. Obstaja osvetlitev ozadja, veliko posebnih tipk in dejanj. Skupaj s to tipkovnico, veliko igralcev raje Logitech G502 miško. Stane približno 100 $ (57 tisoč rubljev). Za ta denar uporabnik dobi odličen senzor, nastavljivo težo naprave, programabilne tipke, mikroprocesor in privlačno obliko.

Sklepne ugotovitve

Resnično zbiranje poceni računalnika. Edina stvar je, da včasih nekatere komponente izgubijo svoj pomen in jih nadomestijo ugodnejše rešitve. Torej tisti, ki jih to zanimapomembno je, da stalno spremljamo komponente: njihovo izdajo, nadgradnjo in vrednost.

Sorodne publikacije