Kako spremeniti črko pogona v sistemu Windows 7. Spremenite črke normalnih in sistemskih particij

Vsak uporabnik operacijskega sistema Windows lahko prej ali slej doživi situacijo, v kateri se bo pojavila potreba po spremembi črk pogona. Da bi razumeli, kako spremeniti trdi disk sistema Windows 7, ne potrebujete poglobljenega poznavanja sistema, temveč precej gladko in previdno.

Razlogi

V večini primerov takšni postopki niso povezani z delovanjem računalnika, temveč so posledica želje po nekakšnem vrstnem redu. Operacijski sistem samostojno dodeli črke vsakega diska po abecedi, začenši z "C" ("A" in "B" nista že uporabljena, čeprav sta bila prej rezervirana v operacijskem sistemu Windows za disketne pogone). spremembe


Spreminjanje črk navadnih odsekov

Možno je spremeniti črko pogona Windows 7 kot pripomoček tretje osebe, kot tudi standardna orodja Windows. Poleg tega večina posebnih programov na splošno ni omejena na spreminjanje črk pogona, ampak imajo veliko širšo funkcionalnost, njihova uporaba pa zahteva nekaj znanja. V nasprotnem primeru se bo vse končalo dokaj nepredvidljivo. Zato je lažje (in varneje) uporabljati lasten operacijski sistem. Windows je upravljanje diskov. Tukaj lahko spremenite črko pogona Windows 7. Obstaja več načinov, kako jo odpreti:
 • Z nadzorno ploščo poiščite "Administration" (Uprava), nato "Computer Management" (Upravljanje računalnika). V oknu na zavihku na levi kliknite "Nepozabno".Naprave "in" Upravljanje diskov. "
 • PCM" Računalnik ", nato pojdite na" Upravljanje. "
 • Skozi Run, kjer diskmgmt.msc
 • )
  Na vrhu je prikazan seznam logičnih particij (podobno kot mapa »Računalnik«) in seznam nameščenih fizičnih medijev na dnu: ime v levem stolpcu in število logičnih nosilcev na desni. Če želite spremeniti črko, kliknite na spustni seznam s pritiskom na PCM, v njem - "Spremeni črko pogona ali pogonsko pot" in po tem, ko je črka označena.


  Prav tako lahko spremenite črko pogona v sistemu Windows 7 in spremenite črke na mestih. Postopek se izvaja na podoben način: zamenjava za brezplačno, nato zamenjava črke drugega zvezka in šele nato prerazporeditev. Enkratna sprememba črk dveh mest v mestih ne bo delovala. Upoštevati je treba, da lahko spreminjanje velikosti črk negativno vpliva na delovanje aplikacij, nameščenih na tem disku. Po takem postopku se lahko večina programov in iger sesuje ali preneha delovati. Če želite obnoviti delovanje, boste morali zamenjati pismo ali ga povsem ponovno dodati. Lahko pomaga popraviti nekatere sistemske datoteke in urediti registrske ključe, vendar je ta proces precej zamuden in ne pomaga vedno), zato je smiselno, da se ta problem vnaprej uredi.

  Spreminjanje črke sistemske particije

  Kako spremeniti črko pogona v sistemu Windows 7 na sistemskem volumnu brez nadaljnje obnove operacijskega sistema? Da bi odgovorili na to vprašanje, se moramo zavedati, da je ta operacija smiselna le v situacijah, ko sistempogon je napačno dodeljen kateri koli črki, ki ni "C", kar se najpogosteje pojavlja pri namestitvi dveh ali več različic sistema Windows na enem računalniku. Z drugimi besedami, gre za obnovitev operacijskega sistema in nameščenih programov.
  Najprej je treba narediti varnostno kopijo sistema (orodja Windows ali pripomočki drugih proizvajalcev).

  Urejevalnik registra Regedit

  Črko pogona v sistemu Windows 7 lahko spremenite z vgrajenim urejevalnikom registra in posebnim programom. Zaporedje dejanj je približno enako, zato ga je smiselno obravnavati kot primer standardnega regedit-a:
 • V meniju Run vnesite regedit.
 • Na kartici HKEY_LOCAL_MACHINE pojdite na SYSTEM, nato v MountedDevice.
 • Na desni strani okna poiščite tipko DosDevicesC:.
 • Pokličite kontekstni meni (PCM), kliknite Preimenuj, zamenjajte ga z "C" na kateri koli črki, sistem se ne uporablja (na primer, L).
 • Med registrskimi ključi poiščite niz, ki označuje pogon, ki ga želite preimenovati (na primer E), nato nadomestite trenutno črko s C z istim algoritmom.
 • Preimenuj L v E.
 • ) Znova zaženite računalnik.
 • Če je vse narejeno pravilno, se Windows uspešno prenese in sistemska particija ima črko C. Če natančno izvedete ta navodila, lahko spremenite črko pogona v operacijskem sistemu Windows 7, če je potrebno, da obnovite vrstni red v OS in popravite napake pri namestitvi operacijskega sistema.

  Sorodne publikacije