Kako narediti screenshot na iPhone 7: navodila

Vsak sodoben pametni telefon je opremljen z vrsto dodatnih funkcij, ki omogočajo enostavno uporabo. To velja za vse ustrezne platforme - Android in iOS. Ta članek se bo osredotočil na to, kako narediti screenshot na iphone 7. Metode so nekoliko drugačne od tistih, ki so na voljo za uporabnike operacijskega sistema Android, vendar jih bomo podrobneje preučili.

Razlike v primerjavi z drugimi generacijami

iPhone 7 in 7 Plus se nekoliko razlikujejo glede funkcije in upravljanja. Iz generacije v generacijo razvijalci zapustijo običajne funkcije za uporabnike. Ti vključujejo ustvarjanje posnetka zaslona. V vseh telefonih iPhone do različice 6 se je gumb za napajanje, s katerim lahko naredite zaslon na telefonu iPhone 7, nahajal na vrhu ohišja. Začenši s 6 in 6 Plus, so ustvarjalci premaknili gumb za vklop na desno stran telefona. V drugem postopku je odstranitev posnetka ostala ista. Poglejmo natančneje.


Standardni način

Prva možnost je hkratno pritiskanje dveh fizičnih tipk na ohišju telefona. Pritisnite gumb za vklop, ki blokira napravo in se nahaja na vrhu naprave, kot tudi gumb Domov, ki se nahaja pod zaslonom na sprednji strani ohišja. Kako razumeti, da imaš screenshot na iPhone 7? Po nekaj sekundah pritisnete tipke, zaslon mora enkrat utripati kot bliskavica. Ko je zvok vklopljen, boste slišali zaklop. V zgornji vrstici z obvestili se prikaže sporočilo, da je slikashranjene v »Foto«. V novih različicah operacijskega sistema iOS bo samodejno ustvarjena mapa »Posnetki zaslona«. Tam bodo prikazani vsi posnetki zaslona.


Pomožni dotik

iOS 11 ima nov "čip", ki vam omogoča, da posnamete posnetke zaslona na iPhone 7 s samo enim klikom na zaslon. Če želite omogočiti to funkcijo, morate omogočiti funkcijo v nastavitvah. Odprite meni z nastavitvami in pojdite v razdelek »Osnovno«. Zdaj poiščite razdelek "Univerzalni dostop" na seznamu. Nato izberite pomožno linijo za dotik in vklopite funkcijo z drsnikom. Samo izberite "Konfiguriraj glavni meni" malo spodaj. Pojdite v nastavitve menija in izberite ikono »Uporabnik«. Na seznamu najdemo funkcijo »Screenshot« in jo kliknemo.
Na zaslonu se bo pojavila prosojna točka s klikom na sliko. Ta funkcija vam omogoča uporabo naprave z eno roko. Še posebej pomembno pomožno Touch za tiste, ki želijo narediti screenshot na iPhone 7 Plus - na telefonu z velikim telesom neprijetno pritisniti nekaj tipk.

Kako uporabljati posnetke zaslona?

iOS 11 je dodal nov sistem za urejanje posnetkov zaslona. Ko ustvarite sliko, se na zaslonu prikaže ikona. Kliknite nanjo, da odprete meni za urejanje posnetkov zaslona. V njej lahko obrežete fotografijo, vstavite napise, učinke in tako naprej za nekaj stiskalnic. Spremenjene slike so shranjene tudi v mapi Albumi.
Odprite galerijo in izberite želeni posnetek zaslona. Nato kliknite ikono s poljem in puščico. Po temOdpre se meni, kjer lahko izberete, komu želite poslati datoteko ali iz katere socialne mreže jo delite s prijatelji. Zdaj veste, kako narediti posnetek zaslona na iphone 7 na različne načine.

Sorodne publikacije