Kako postaviti oznako na zemljevidu Yandex: uporabniški priročnik

Uporaba interaktivnih zemljevidov na spletnih straneh je odličen in priročen način, da stranki natančno pokažete, kje se nahaja vaša organizacija. Ko uporabljate Yandex, lahko ne samo postavite modul z zemljevidom, temveč tudi postavite nalepko na pravi naslov, kar bo obiskovalcem pomagalo, da zlahka krmarijo po iskanju.

Oblikovalec kartic iz Yandexa

Najlažji način za označevanje na Yandex kartici je uporaba oblikovalca kartic, ki ga lahko najdete na uradni Yandex strani. Da bi kartico dali na spletno stran z dano oznako, je dovolj, da izvedete nekaj preprostih dejanj. Vmesnik je intuitiven za vse uporabnike. Vsa dejanja se izvajajo v vizualnem urejevalniku, kjer lahko postopoma prilagodite lokacijo zahtevane oznake. Ko je zemljevid z oznako ustvarjen, samo kopirajte kodo in jo prilepite na želeno mesto na strani ali uporabite pripomoček. Obstaja možnost, da dobite datoteko za tiskanje papirne različice kartice.


Določitev oznake

Da bi pojasnili, kako oznako organizacije postaviti na Yandex kartico , bomo analiziralita proces v smislu:
 • V vmesniku dela V polje na levi v oknu vnesite ime in opis organizacije, kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona.
 • Na vrhu kliknite gumb "Oznake" in z levim gumbom miške izberite želeno kartico.
 • Prikaže se ikona, ki bo označila želeno mesto in na leviV delu okna boste videli seznam dodanih objektov. Oblikovalec daje priložnost ne samo razumeti, kako postaviti oznako na zemljevid "Yandex", ampak tudi pomagati, da jo uredite po vaših željah.
 • Ko izberete lokacijo, se v levem meniju pojavi interaktivno pogovorno okno, v katerega lahko vnesete podatke o organizaciji, izberete barvo in vrsto ikon ter ikono, ki označuje orientacijo organizacije.
 • S klikom na gumb "Dokončaj" boste na zemljevidu ustvarili oznako.
 • Da bi razumeli, kako na Yandex kartico postaviti nekaj oznak, z levim gumbom miške na izbranih "Nalepkah" od zgoraj znova kliknite na želeni naslov in videli boste, da se je pojavila še ena oznaka. Lahko ga uredite na podoben način. Če je treba oznako izbrisati, morate izbrati meni na levi strani in klikniti ustrezni gumb v pogovornem oknu.


  Ko je urejanje končano, kliknite »Shrani in nadaljuj«. V pogovornem oknu lahko določite želeno velikost zemljevida - izberete ga lahko glede na zahteve spletnega mesta, na katerem se nahaja. Priporočljivo je, da postavite nalepko v središče zemljevida, in naredite lestvico, tako da boste lahko videli imena bližnjih ulic. Tako se informacije zaznavajo veliko bolje.
  Takoj ko je bilo mogoče na zemljevidu označiti oznako "Yandex" na lokaciji organizacije, lahko izberete najboljšo nastanitev - dinamično ali statično. Prva je veliko bolj priročna, ker omogoča interaktivno interakcijo z zemljevidom, druga pa je dobraPrimerna je za primere, ko morate zmanjšati obremenitev na mestu.

  Pridobivanje kode za napotitev

  Ko lahko na kartico Yandex vstavite nalepko, jo lahko začnete postavljati na spletno mesto:
 • Za to morate dobiti kodo. Kliknite na ustrezni gumb na levi in ​​odpre se pogovorno okno.
 • Ta koda je vstavljena na pravo mesto na vašem spletnem mestu in po posodobitvi strani bo začel delovati interaktivni zemljevid z oznako na vašem spletnem mestu, ki kaže na vašo organizacijo.
 • Upoštevajte, da lahko v istem oknu izberete možnost tiskanja kartice na papirnem mediju, pridobite aktivno povezavo do nje in nastavite velikost: fiksno na širino zaslona. Če izberete možnost za tiskanje, lahko nastavite ustrezne parametre - format, kakovost in velikost. Shranite datoteko priporočljivo na računalniku ali v storitvi "Yandex.Disk". Na urejanje etikete se lahko kadarkoli vrnete s klikom na gumb v zgornjem levem kotu. Oznake je mogoče dodajati v poljubnem številu, premikati, brisati in spreminjati njihovo obliko.

  V zaključku

  Prisotnost interaktivnega zemljevida na spletni strani je dober način za prikaz skrbi za stranke. Lahko se uporablja tudi za druge namene za vaše lastno udobje. V tem članku boste izvedeli, kako na nalepko Yandex natisniti nalepko in se boste še naprej izogibali težavam z lokacijo vaše organizacije in shemo potovanja do nje.

  Sorodne publikacije