Heavy Rain: pregledi igralcev, pregledi, zgodba in mimoidoči

Kaj pa igra, ki je bila predhodnica Detroitovega edinstvenega razvoja: Postani človek iz Quantic Dream? Zakaj je igra za PS4 - Heavy Rain, katere ocene so izjemno pozitivne, še vedno eden najboljših dosežkov Davida Cagea? Zakaj so ljudje leta 2010 kupili vse diske iz trgovin? Danes boste izvedeli več o tem.

Zgodovina ustvarjanja

Ustvarjanje igre je bilo predvideno v letu 2006, v katerem je bil izdan tudi predogled projekta. Scenarist in režiser David Cage je v intervjuju izjavil, da jo je posnela snemanje dejanj resničnih ljudi, igralcev. To je bila ena izmed prvih velikih iger, ki je vključevala ne le skupino računalniških strokovnjakov, temveč tudi ljudi, na podlagi katerih je bil ustvarjen Heavy Rain.


Leta 2007 se objavita uradna prikolica in plakat. Slika je bila ptičji origami, na enem koncu katere je bila kri. Tudi letos so bili predstavljeni virtualni igralci. David Cage je bil zelo ponosen, da je lahko v projektu predvajal 4 znake, uporabniki pa so pisali o pregledih Heavy Rain kot enega najboljših dosežkov v ekipi Quantic Dream, tako na plakatu kot v grafičnem oblikovanju. V letu 2009 je še 2 novih ljudi, ki so postali dostopni tudi igralcem. Demo verzija PlayStation4, izdana leta 2010, je vključevala le 2 epizodi, vendar je navdušila mnoge gledalce s svojo atmosfero in zgodbo. Istega leta je izšla uradna igra.

Močan dež, pregled parcele. 1. del: Izguba otrok

Po izstrelitvi igralca in spoznavanju vodstva skozi zbiranje protagonista, vas vrnejo venna ohranjevalnik zaslona, ​​v katerem se zgodi naslednje: Itaan Mars, medtem ko je v veliki trgovini, izgubi sina. Fant gre od hipermarketa do nasprotnega konca ceste. Oče, zmanjka v iskanju Jasona in po tem, ko ga najde, teče k njemu, a otrok razbije avto. Arhitekt Itan pade v komo 6 mesecev.


Ko je zapustil komo, se ne preneha kriviti za smrt Jasona, ki vodi do razveze z ženo, medtem ko se drugi sin Sean začne umikati od očeta. Poleg tega Ethan trpi zaradi amnezije: njegovi neuspehi v spominu lahko trajajo več ur. Nekega dne prejme precej nenavadno pismo z zgodbo o paru, ki po potovanju v cerkev ni mogel najti svojih otrok. Ethan ni posebej navedel pomena tega pisma in se na rednih vikendih odloči sprehoditi s Seanom, vendar po padcu spomina pade in izgubi zavest. Ko se je protagonist zbudil, sin ni bil več blizu.

2. del: Mojster Origami

Ko se je Ethan pritožil na policijo, je izvedel za skrivnostnega manijaka, ki ugrabi dečke, stare od 8 do 13 let. In morilec se jim ne posmehuje, otroci umrejo v vodi. Imajo figurico-origami v rokah in orhidejo na prsih. Med fantoma ni nobene posebne povezave, če pa ste pozorni, potem so vsi iz moralno revnih slojev družbe in niso posebej potrebni za starše. Tukaj sta dva nova znaka: FBI Norman Jadeen in poročnik Carter Blake. Agent FBI-ja meni, da se morilec pritožuje nad svojim zločinom, ko svoje otroke postavi na prsi orhidej.Tudi manijak deluje med deževno sezono, kar pomeni, da nimajo več kot 3 dni, da Shona shrani.
Ethan prejme pismo s koordinatami, kam bo prišel. To je skladiščni prostor, v katerem je pištola, mobilni telefon in pet figuric origami. Po vklopu telefona protagonist vidi svojega sina v jami, z zaprtimi mrežami. Izkazalo se je, da je test na vsaki sliki. In zaradi njegove smrti moški dobi kartico s kodo, kjer lahko najdete Seana. Opozoriti je treba, da so testi zelo nevarni in nenormalni, dokler niso odrezani udovi. Med postopkom se Ethan sreča z Madison Page in začnejo skupaj preiskovati.

3. del: Osumljenca in najdenega morilca

Istočasno policijski agenti obiskujejo dve osebi, za katero so sumili, da sta umrli v fantih, vendar so možnosti napačne. Na poti do oddelka se srečajo z bivšo ženo arhitekta in se iz nje naučijo, da je Ethan lahko nor. Nekega dne ji je povedal, da so pri njem prišli otroci, ki so utonili. To pripelje Blake k ideji, da je mojster Origami oče Shauna in po komuniciranju s svojim psihologom je poročnik prepričan o njegovih sumih, medtem ko Norman nadaljuje preiskavo. Ko se igralec preseli v četrtega lika Scotta Shelbyja, ki je zasebni detektiv, se vse nauči. Izkazalo se je, da je v otroštvu Scott igral s svojim bratom na gradbišču, vendar je nenamerno padel v cev z vodo in ni mogel pobegniti. Pijani oče fantov sploh ni poslušal sinovega zaprosila za pomoč. BratScott se je zadušil in oče je bil prikrajšan za starševske pravice.
Scott se je preselil v rejniško družino in zdaj želi razumeti, kaj so starši pripravljeni za svoje sinove. Kot zasebni detektiv in obenem "mojster Origami" je obrnil breme vseh vrst sumov.

Del 4: zadnja scena

Vse je odvisno od igralčeve izbire in hitrosti njegovih dejanj. V igri lahko naenkrat 5 ljudi. Oseba mora pravilno določiti prioritete in se prepričati, da vse junake shranite do konca, sicer se dober ud ne bo iztekel. Skupno jih je 17 bodisi Ethan ali Shauna, ali pa fant umre. Ali bo morilec najden ali ne. Moški lahko ujame policiste, potem ko je igral pol igre! Vse te možnosti za razvoj zgodb Heavy Raina lahko naredi igralec. Od najboljšega kraka do strašnega in nerazumljivega.

Igra The Heroes

Heavy Rain, katere ocene so zelo pozitivne, je interaktivni film, v katerem hkrati odvzamete usodo junakov in opazujete razvoj zapleta. Skupaj lahko izberete štiri znake, v katerih boste igrali, peti pa je Master Origami sam, sčasoma bodo zasebni detektiv:
 • Itan Mars. Protagonist, na katerem je zasukana celotna parcela. Ethan je arhitekt, ki pade v komo, ko je izgubil sina. Človek trpi zaradi amnezije in pogosto izgubi zavest. Seana zelo ljubi, zato je pripravljen iti skozi vse preizkušnje manijaka, tudi če bi odrezal del svojega malega prsta. Na koncu Ethan začne misliti, da je "Mojster Origamija", ko najde lik v roki.
 • MadisonStran Z vidika je redna novinarka, ki za časopis pripravlja poročila z začinjeno fotografijo. Izkazalo se je, da je dekle nekdanji vojaški dopisnik in njeno navdušenje je preiskava umorov. Ona je, ko je slučajno spoznala Ethana, začela pomagati arhitektu pri iskanju sina. Madison se pogosto žrtvuje zaradi varčevanja Seana, v nekaterih okončinah (ko je lik ohranjen), dekle postane žena protagonista.
 • Norman Jaden. Agent FBI. On sam ni verjel, da je Ethan mojster Origamija. Igralci so pustili večino tega lika v Heavy Rain pregledih. Norman je precej čuden junak, ker je zelo odvisen od neuspehov in se jih včasih boji. Ima posebna URS očala, s katerimi lahko praktično išče dokaze, gleda nalogo ali dokumentacijo.
 • Scott Shelby. Zasebni detektiv, ki ga je najela ena od družin. Je nekdanji policist, ima dobro spretnost borilnih veščin, čeprav je zaradi prekomerne teže postal počasen. Kot otrok je brat Scott padel v jamo (cev) z vodo in ni mogel pobegniti. Scott je poklical očeta za pomoč, vendar je bil pijan in ni hotel ničesar poslušati. Po bratovi smrti je odrasli fant s psihološko travmo želel videti, kako so njihovi otroci dragi staršem, zato je postal "Mojster Origami". Dobro je obkrožiti policijo in odstraniti dokaze.
 • Igra Heavy Rain v ruskem jeziku

  Igra ima edinstven nadzorni sistem. Vse je odvisno od števila klikov na gumbu ali števila klikov. Uporabljena je leva stran krmilne palicepredvsem za vrtenje kamer in pravica je potrebna za bojne prizore ali kakršne koli akcijske dogodke. Z gumbom L2 lahko igralec vidi in posluša misli osebe, ki jo igrate. Včasih so zamegljeni ali pa se zelo hitro prikazujejo na zaslonu, zato je težko razumeti pravo odločitev. Prihodnost značaja je odvisna od izbire.

  Mnogi igralci dolgo časa niso mogli obravnavati posla, zato niso pustili najboljših ocen o Heavy Rainu. Med bojem lahko pomagate svojemu liku tako, da z desnim klikom kliknete bližnjice na tipkovnici, ki se zdijo kaotične. Niso preveč zapleteni, pomembno je, da se pravočasno usmerimo. Poleg pritiska na krmilnik se strese in nagiba. Vse kontrole se lahko preučijo med igro, na stopnjah vnosa v parcelo.

  Kaj pravite o izdelku?

  Zelo pozitivne ocene o Heavy Rainu na PS3. Leta 2010 je osvojila prvo mesto na različnih igralnih mestih in revijah. Najvišje ocene je presenetil tudi ustvarjalec. Revija CHIP je govorila takole: "Ta igra je res edinstvena! Vse je odvisno od izbire gledalca in kdo ve, morda je to nova veja v svetu iger."

  Negativi in ​​prednosti

  Iz pozitivnega lahko razločimo:
 • fascinantno ploskev, ki se odlično kombinira z zanimivim ozračjem;
 • konec zgodovine je odvisen od dejanj igralca, zato je treba odločitev sprejeti hitro in osredotočeno;
 • zanimivi junaki;
 • visokokakovostna risba z izboljšanimi teksturami.
 • Cons:
 • Včasih animacija zbledi in postane "lesena";
 • Igra ni primerna za vse uporabnike.Razvijalci so bili navdušeni nad delom. Leta 2010 so blago kupili več kot 3 milijone! Programiranje, ki je trajalo 5 let, je dalo neverjeten rezultat, ki je ustvarjalcem zagotavljal odličen zaslužek. Zato recenzije Heavy Raina še naprej dopolnjujejo svetovno zbirko!
 • Sorodne publikacije