Risen: Ukranizator na igri

Risen - računalniška igra za igranje vlog Piranha Bytes, izdana leta 2009. Sprva je bil projekt na voljo le v tujih jezikih. Če že imate različico v angleščini ali nemščini, lahko namestite Uranizator na Risen in uživate v jasnih dialogih in opisih predmetov. Uporabite naš vodnik za namestitev.

Kaj pomeni?

Najprej se pogovorimo o tem, kateri elementi igre prevajajo ukrajinski:
 • celotno besedilo;
 • vsi glasovi in ​​dialogi;
 • meni in sistemska okna.
 • V tem primeru lahko vsak predmet posebej vklopite in izklopite. Na primer, če ne marate ruskih glasov, lahko preprosto pustite izvirni glas in gledate ohranjevalnik zaslona samo s podnapisi. Zdaj pa poglejmo, kako namestiti ukrajinski na Risen.


  Postopek namestitve

  Za začetek morate prenesti vse datoteke Rusifierja. To lahko storite preko skupnosti Steam ali tematskih strani z popravki iger, dodatki in tako naprej. Profesionalna različica "New Drive" s polnim glasom in pravilnim prevodom je dobro uveljavljena tudi za licencirano igro iz trgovine Steam. V naloženem arhivu morata obstajati dve datoteki: speech_russian.pak (to je glas) in strings.pak (to so napisi). Razpakirati in kopirati morate v mapo, kjer je nameščena igra Risen. Po tem pojdite na podatke /prevedli in prenesite omenjene datoteke tam. Tretji korak je urejanje datoteke ConfigDefault.xml. Odprete ga lahko s standardnim beležnico. Poiščite črtoJezik z vgrajenim iskanjem Ctrl + F. V razdelku Jezik najdite angleške črte in jih nadomestite z ruskim.


  Zato morate dobiti jezikovni blok, ki določa možnosti prevajanja za ruski jezik. Po tem shranite datoteko s spremembami in zaprite mapo z igro. Zdaj veste, kako namestiti ukrajinščino na Risen in Steam. Ta priročnik je primeren za piratske različice projekta vloge.

  Preverite

  Sedaj mora igralec sam začeti Risen in preveriti delovanje nameščenega Russifierja. Ker gre za uradni prevod, boste v njem našli najmanjše število jezikovnih napak in tipografskih napak. Edina stvar, ki lahko razočara izkušenega igralca, je glas. Zato jo lahko preprosto spremenite v angleščino. Če želite to narediti, ponovno odprite datoteko ConfigDefault.xml in v vrstici VoiceLanguage po znaku "=" vnesite angleščino. V tem primeru vrstica SubtitleLanguage ostaja ruska. Zdaj veste, kako je Uranizator nameščen v računalniški igri Risen. Prav tako lahko izbirate med podnapisi, glasom ali uporabo obeh možnosti hkrati. V mreži lahko najdete niz amaterskih transferjev iz navijačev, ki se ne strinjajo z natančnostjo uradnega Rusifierja. Postavili so se popolnoma enako.

  Sorodne publikacije