Nokia 620: specifikacije, fotografije in ocene

Lumia 620 je postala tretji vstop Nokia v Windows. Prejšnja dva modela, 820 in 920, sta bila vrhunska, toda tokrat je telefon očitno cenovno ugoden.

Nokia 620: specifikacije, fotografije, oblikovanje

Najbližji konkurent modelu je pametni telefon HTC Windows Phone 8S - imajo precej podobne specifikacije. Obe napravi sta opremljeni z dvojedrnim procesorjem s frekvenco 1 GHz, RAM 512 MB, 5 milijona slikovnih pik kamero z ločljivostjo 720p-video in zaslon z ločljivostjo 480 x 800 slikovnih pik. Nokia 620 ima majhen 38-palčni zaslon, konkurent pa je nekoliko večji od 4-palčnega. Po drugi strani pa ima 620 RAM 8 GB, v primerjavi s 4 GB na HTC 8S. Telefoni so namreč na papirju. Podobno razliki v njihovi vrednosti, ki zadostuje za privabljanje kupcev, ki želijo preizkusiti Windows Phone 8.

Po trendu Nokia je obdelava Lumia 620 zelo barvita, na telefonu je na voljo veliko barvnih različic: rumena, rdeča. , modra, zelena itd. Lahko ste prepričani, da bodo vsi svetli, lahko preprosto spremenite pokrov vsak dan v tednu ali Vsako uro, presenetljivo okrog, vendar barvit telefon še vedno zdi poceni, je majhen in trmast - velikosti 1154 x 611 x 11 mm, pametni telefon pa je težji, kot bi pričakovali od tako majhne naprave - 127 g, v primerjavi z 113 HTC 8S je priročen zaradi zloženih robov plastičnega pokrova, vendar je hkrati dovolj trden, da ga lahko zamenja, zato je strah pred padcem pametnega telefona manj kot običajno, čeprav je zaslon še vedno v nevarnosti.Sprednja plošča zavzema zaslon z ločljivostjo 480 x 800. Za 3,8 palca ni veliko, vendar je dovolj za proračunski telefon. Gostota slikovnih pik je zmerna in znaša 246 t /cm. Značilnosti zaslona Nokia 620 niso tako visoke kot pri večini vrhunskih modelov. Nad središčem zaslona je zvočnik, na levi strani je sprednja kamera 03-MP, na desni strani pa je logotip proizvajalca. Pod zaslonom so tipke na dotik "Start", "Back" in "Search".

Zadnja stena je preprosta. Zgoraj je glavna 5-milijona slikovnih pik kamero, ki lahko snema video pri 720p ločljivosti. V središču je še en majhen logotip Nokia in zvočnik se nahaja v spodnjem desnem kotu. Na zgornjem robu na levi lahko najdete mikrofon in 35 mm vtičnico za slušalke na desni. Spodaj v sredini je mikro USB vmesnik za polnjenje telefona ali njegovo priključitev na računalnik in še en mikrofon na desni. Levi rob Lumia 620 ne vsebuje ničesar, in desno - tri fizične tipke za spremembo glasnosti, vklop moči in fotoaparata. Njihova uspešna postavitev, saj so lahko dostopni in ne motijo. Zadnji pokrov lahko enostavno odstranite. Pod njim je 1300 mAh baterija, pod njo pa tudi reža za microSIM kartico. Baterija je nekoliko zaskrbljena, še posebej glede na to, da ima telefon HTC s podobnimi lastnostmi napajanje 1700 mAh, življenjska doba baterije pa je povprečna. Po mnenju proizvajalca je baterija sposobna zagotavljati do 14 ur 40 minut pogovora: 331 ur v stanju pripravljenosti ali 61 ur glasbe, kar ni slabo, čeprav ni ocene videa ali drugega časa ogleda videastvari, ki zahtevajo zaslon, ki porabi največ energije. Pod pokrovom je tudi reža za mikro SD kartico. Telefon podpira kartice do 64 GB, kar je zelo pomembno glede na razpoložljivost samo 8 GB trajnega pomnilnika.
V skladu z uporabniškimi ocenami je pametni telefon Lumia 620 lepa naprava, namenjena otrokom, glede na svetle barve, nizko ceno in stabilno zamenjavo zadnjega pokrova ter za tiste, ki želijo testirati Windows.

Vmesnik

Nokia 620 je standardni Windows telefon od začetka do konca. Ko je uporabnik vklopljen, je zaslon za zaklepanje dobrodošel s časom, datumom in nivojem baterije v ozadju prilagodljivega ozadja. Ko ste jo odstranili z brisom navzgor, lahko pridete na začetno stran (ali katerokoli drugo, ki je uporabila slednje). Microsoft je naredil veliko dela na domačem zaslonu vdelane programske opreme Nokia 620 RM-846, zaradi česar je morda bolj izrazit kot iOS ali Android. Ne pomika se vodoravno, ampak navpično in se ne deli na ločene strani - obstaja en neprekinjen pretok aplikacij. To ni nujno najboljši način za organizacijo, vendar se razlikuje od konkurence. Programi Nokia Lumia 620 so predstavljeni v obliki ploščic, katerih velikosti lahko izberete med tremi različicami. Večinoma jim sledi ena barvna shema (neobvezna) in skupaj elegantno zložena. Zagon sistema Windows je zelo težko narediti netočen ali netočen. Aplikacije imajo lahko nestabilne ploščice, kot so pripomočki za Android. Ikona »Ljudje« v aplikaciji »Ljudje« na primer prikazuje fotografije stikov, koledar pa prikazuje prihajajoče dogodke in opomnike, od katerih vsina začetni strani. Z dotikom na ploščico se odpre ustrezni program, za spremembo, premikanje ali brisanje ikone pa jo držite dlje časa, nato pa ga povlečete na novo mesto, izberete velikost ali pa jo odvijete, da jo odstranite z zaslona. Izberete lahko tudi barvno shemo in eno od dveh barv ozadja - svetlo ali temno. Tukaj ni na voljo tapet po meri.


Prikaže se čas v zgornjem desnem delu začetnega zaslona. Dotik na tem področju vas bo na kratko obvestil o stanju napolnjenosti baterije, nivoju signala in seznamu aktivnih povezav. Povlecite desno na začetnem zaslonu in odprete seznam vseh aplikacij, vključno z nezavarovanimi. Vsako od njih lahko začnete tukaj, priložite originalni strani ali odstranite, če ste dolgo pritisnili. Tudi tukaj so nastavitve Nokia Lumia 620, čeprav jih je mogoče tudi popraviti na začetni strani. Možnosti barvne sheme, nastavitve povezave Wi-Fi, sprememba zvonjenja, nadzor svetlosti in še več.
Večina možnosti je dokaj standardna in razumljiva, vendar je treba omeniti eno - to je otroški kotiček. Pametni telefon vam omogoča, da ustvarite ločeno pisarno za otroke, kjer lahko omejite dostop do določenih aplikacij in večpredstavnostnih vsebin. Ko je nameščen, je enostavno priti naravnost iz zaklenjenega zaslona. Ta funkcija v kombinaciji z nizko ceno, močnim in svetlim pokrovom naredi model udoben za otroke. Glavni vmesnik je zelo preprost in intuitiven.Kljub nizki ceni ima telefon Nokia 620 dovolj moči, da lahko zagotovi hiter operacijski sistem. Pomikanje in nihanje poteka hitro, brez trzanja, zaslon z gostoto 246 t /cm pa vse jasno in jasno odseva. Tri programljive tipke na dotik na dnu zaslona so standardne pri oblikovanju operacijskega sistema Windows Phone 8. Toda za tiste, ki niso seznanjeni z OS, je treba vedeti, da se levo obrne nazaj na prejšnje zaslone in uporablja programe. Če jo dolgo pritisnete, lahko dobite vizualno predstavitev zgodovine brskanja in izberete kam greste. Gumb "Start" v središču vam omogoča, da greste na začetno stran. Njegovo dolgo zadržanje v stisnjenem stanju povzroči, da je polje za iskanje glasov, ki se lahko uporablja za odpiranje aplikacij, izbere stik ali nalogo poizvedbe. In dejansko deluje, ko ni močnega ozadja. V spodnjem desnem kotu je gumb, ki zažene Bing za hitro iskanje po spletu. Glede na povratne informacije uporabnikov je vmesnik in zmogljivost telefona primerljiva z HTC 8S, ki je zaradi nižje cene telefona Nokia 620 impresivna.

Kamere

Pametni telefon Nokia 620 je opremljen s fotoaparatom s 5 milijoni slikovnih pik. To je skladno z drugimi modeli te cenovne kategorije, kot sta HTC 8S in Samsung Galaxy Ace 2. Obstaja veliko nastavitev, ki jih lahko prilagodite po vaših željah, kot so osvetlitev, ISO, ravnotežje beline. Obstaja tudi izbruh, samodejno ostrenje, več načinov fotografiranja, vključno z Night in Macro. Tako kot druge naprave, ki temeljijo na Windows 8, obstaja več različnih "objektivov". Sposobni so veliko, vključno s QR-skeniranjem, vendar jih je večinajih je treba prenesti iz trgovine z aplikacijami. Poleg tega je sprednja kamera s 3 milijoni slikovnih pik in poseben gumb, ki močno poenostavi postopek fotografiranja. Vendar pa Nokia 620 nima dovolj osnovnih kamer za tekmovanje s kompaktnimi fotoaparati, vendar je glede na ceno telefona mogoče reči, da je njegova sposobnost fotografiranja dobra.

Video

Videokamera Nokia 620 je bolj omejena kot kamera. Možnost snemanja z ločljivostjo 720r je značilna za pametne telefone tega cenovnega razreda. Nastavitve videa so veliko manjše kot pri fotografiranju. Nastavite lahko ravnovesje beline, ločljivost, vklopite osvetlitev ozadja in izostritev, vendar video načini niso na voljo. Po mnenju uporabnikov so zajeti primerni materiali, čeprav niso vidni in skladni z zmožnostmi analogov.

Večpredstavnost

Skoraj vse potrebe za večpredstavnostne vsebine zadostuje ena aplikacija Music + Video, ki omogoča dostop do vseh glasbenih in video datotek. Ko se program zažene, uporabnik vnese svojo "Zbirko", kjer lahko izbere glasbo, video posnetke, poddaje ali trgovino. Prav tako, če potegnete levo ali desno, si lahko ogledate zgodovino pogledov in poslušanje, najnovejši dodatek ali najdete priljubljene izvajalce v glasbeni trgovini Xbox. Avdio predvajalnik lahko filtrira knjižnico izvajalca, pesem, album ali žanr ali pa poslušate in ustvarjate lastne sezname predvajanja. Takoj, ko se pesem zažene, si lahko ogledate naslovnico albuma, jo dodate med priljubljene in ponovite ali premešate seznam. Nenavadno je, čeprav obstaja možnost spremembeNastavitve izenačevalnika ni mogoče za avdio predvajalnik. Namesto tega pojdite na stran z nastavitvami tako, da se pomaknete navzdol, da najdete zvok, in to storite tam, kar je malce neprijetno. Na začetni strani ni na voljo nobenega nadzora predvajanja, vendar zaklenjeni zaslon omogoča, da začasno ustavite in preskočite skladbe. Če imate dobre slušalke, potem lahko glede na povratne informacije uporabnika dosežete visokokakovosten zvok. Prav tako lastniki opozarjajo, da vgrajeni zvočniki, čeprav glasni, močno drkajo.
Glasbena trgovina Xbox je dovolj dobra izbira - lahko kupite nove pesmi in jih dodate v knjižnico. Poleg tega je vedno mogoče povezati telefon z računalnikom in kopirati skladbe od tam. Nokia ponuja tudi ločeno glasbo. Njegova struktura je skoraj enaka kot v glavni aplikaciji, poleg tega pa omogoča prosto poslušanje skladb. Video predvajalnik Music + Videos je preprost - samo dotaknite se ikon za zagon. Med predvajanjem lahko začasno ustavite, preskočite ali preidete na naslednjo datoteko. Kot pri glasbi je zvok skozi vgrajene zvočnike glasen, vendar gost, zato uporaba slušalk ne priporoča nobenega pregleda. Nokia 620 podpira večino glavnih avdio in video formatov, vključno z MP3 eAAC +, WAV, WMA, H. 264 in H.263 MP4 WMV. Lepo bi bilo, če bi bile nastavitve izenačevalnika na voljo v predvajalniku glasbe, vendar je to majhen kavelj. Aplikacija YouTube ali radio ni nameščena, kar je čudno, vendar jo lahko prenesete iz trgovine z aplikacijami. Pregledovalnik fotografij olajša delododajte jih v priljubljene, naložite v storitev SkyDrive ali nastavite ozadje zaklenjenega zaslona kot ozadje. Obstaja tudi več možnosti za urejanje slik - obrezovanje, vrtenje ali »popravi«. Navsezadnje so multimedijske zmožnosti pametnega telefona skromne, vendar dobro delujejo. Težava je lahko 8 GB trajnega pomnilnika, vendar pladenj za kartice Micro-SD podpira do 64 GB. To je več kot vrhunski telefoni, kot je Lumia 920, ki ga nima. Majhna velikost zaslona pomeni, da ni primerna za gledanje videa.

Življenjska doba baterije

Nokia 620 je impresivna v mnogih pogledih. Proračunski telefon je presegel vsa pričakovanja. Toda žal je njegova šibka točka vir energije. 1300 čarovnik je zelo majhen. Odvisno od specifičnega modela uporabe se lahko dopušča, če je v stanju pripravljenosti, se aktivira samo za več klicev in poslušanje glasbe. V tem primeru je cena zadostna za en dan in še več. Po drugi strani pa, če porabite veliko časa za gledanje videa, brskanje po spletu ali uporabo iger in aplikacij, lahko pričakujete, da pametni telefon traja dolgo časa. Standardni 90-minutni test predvajanja s polno svetlostjo zaslona ter aktivna e-pošta in moč družabnih omrežij skrajša življenjsko dobo baterije do 64%. Z drugimi besedami, pod takimi pogoji lahko računate na 45 ur dela, kar ni zelo dobro. Ta čas se lahko poveča, če zmanjšate svetlost ali omogočite ekonomičen način, v katerem se aplikacije v ozadju ustavijo in izklopijo samodejno sinhronizacijo elektronske aplikacije.pošte Po drugi strani pa je kratka življenjska doba baterije skupna značilnost telefonov operacijskega sistema Windows 8, ker nobena od drugih podobnih naprav ni sposobna več.

Povezljivost

Nokia Lumiya 620 ima standardni nabor možnosti za povezavo, vključno z dvema pasovoma Wi-Fi 80211 a /b /g /n, HSUPA 576 Mbps HSDPA 21 Mbps, z Podprti so tudi NFC, Bluetooth 3.0 in GPS. Vse je zelo enostavno nastaviti, glavna stran pa omogoča aktiviranje in spreminjanje nastavitev povezave. Glede na povratne informacije uporabnikov bi želeli imeti hitrejši način za vklop in izklop Bluetootha, ker so skriti v več zaslonih. Precej hitro za večino nalog Wi-Fi, ko se namizje prenese počasi, kar včasih traja do 30 sekund. Vendar pa na mobilnih straneh brezžični internet deluje normalno. Prenos datotek s telefona je preprost. Vgrajena integracija s storitvijo SkyDrive omogoča preprosto nalaganje fotografij in drugih datotek s klikom na gumb. Najdete lahko drugo shrambo v oblaku. Če želite prenesti velike količine podatkov v pametni telefon, lahko to storite tako, da ga priključite na računalnik in uporabite pogon USB in preprosto kopirate in prilepite datoteke. Sistem map je tudi preprost, jasno označen z imeniki s slikami, glasbo in videi. Če so na kartici microSD tudi datoteke, lahko do njih dostopate tako, da jih preprosto vstavite v telefon.

Nokia Lumia 620: ponastavitev nastavitev

Privzete nastavitve lahko obnovite na dva načina. Prva možnost je s pomočjoElement menija Ponastavi Nokia 620 lahko prikličete tako, da s prstom povlečete po zaslonu na levo in izberete Nastavitve in Vizitka. Ko preberete opozorilo o izgubi podatkov, morate dvakrat potrditi, počakati, da se posodobitve posodobijo, in sledite navodilom za nastavitev telefona. Obnovitev tovarniških nastavitev naprave Nokia 620 (Hard reset) je naslednja:
 • Izklopiti morate telefon. To storite tako, da držite gumb za vklop, dokler naprava ne vibrira.
 • Enako je treba storiti z gumbom za zmanjšanje glasnosti.
 • Ko se pojavi klicaj, morate dosledno pritisniti na tipko za povečanje glasnosti, zmanjšanje glasnosti, vklop in glasnost.
 • Telefon se bo znova zagnal in prikazal se bo pozdravni zaslon Nokia 620. Trdna ponastavitev je končana.
 • Ali naj kupim?

  Nokia 620 je odličen miniaturni pametni telefon. On ne more tekmovati z drugimi napravami Windows Phone 8, kot je njegov starejši brat Lumia 820 ali HTC 8X, vendar s svojo poceni cena ni obvezna. Vzel je svojo nišo na dno trga, njegov edini konkurent pa je telefon HTC 8S, ki bo stalo več. Uporabniki opažajo nekatere slabosti modela: baterija je lahko boljša, zaslon in tipkovnica sta tesni, barvni pokrov pa ne more nadomestiti elegantnega, prefinjenega videza HTC 8S. Poleg operacijskega sistema Windows Phone 8 obstajajo tudi druge poceni možnosti, kot je Samsung Galaxy Ace 2, čeprav specifikacije modela niso povsem združljive z modelom Nokia 620.

  Prednosti

  Nokia Lumia 620 se sklicuje na ugoden nakup, zato kupcida so njegove značilnosti primerljive z dražjimi modeli. Deluje, praviloma gladko, hitro reagira, zaslon za proračunski model ni slab, odlično organiziran stik in sporočila. Programska oprema Nokia prinaša pametni telefon HTC s storitvijo satelitske navigacije in aplikacijo Music, ki ima vse funkcije predvajalnika glasbe. Zamenjava zadnjega pokrova omogoča hitro spreminjanje videza telefona, majhna količina notranjega pomnilnika pa se izravnava s podporo za kartice micro-SD do 64 GB.

  Slabosti

  Po mnenju uporabnikov je baterija največji problem s telefonom Nokia Lumia 620. Za mnoge uporabnike je verjetno, da traja en naboj ves dan, če pa nameravate gledati veliko videoposnetkov, boste morali nositi polnilnik s seboj. Spletni brskalnik je počasnejši, kot bi bilo zaželeno, zato je povezava z Internet Explorerjem problem za vse Windows-pametne telefone. Zaslon in tipkovnica nista dovolj velika, kar je še posebej opazno, če tipkovnica ni pritisnjena.

  Razsodba

  Napake pri oblikovanju Lumia 620 so nekoliko - univerzalni telefon deluje dobro. Vendar bi bilo bolje, če bi bil zaslon večji od količine RAM-a. Edini resnični problem je baterija, čeprav velja za vse modele, ki temeljijo na Windows Phone 8. Čeprav pametnemu telefonu manjka slog HTC 8S ali specifikacije Lumia 820, vendar z 64 GB microSD kartico, ima več pomnilnika kot katerikoli So res eden najboljših proračunskih telefonov.

  Sorodne publikacije