Matična plošča ASUS P5GD1 PRO: Pregled, tehnični podatki in mnenja

Sistemska plošča ASUS P5GD1 s predpono PRO pod platformo LGA775 je pripadala prvovrstnim rešitvam. V svoji bazi so bili zbrani predvsem visoko zmogljivi računalniški sistemi, vključno z ultimatnimi igralnimi računalniki, grafičnimi postajami in strežniki baz podatkov za sisteme začetnega nivoja. Gre za precej drag izdelek, ki ga je nekoč predstavil znani proizvajalec računalniških komponent in bo šel še dlje.

NIC matične plošče

Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je zmogljivost ASUS P5GD1. Ta kartica je bila v ATH formatu. Poleg tega je treba dodati, da je ta kartica debitirala leta 2005. To je, ko je bila platforma LGA775 na samem začetku svojega razvoja. Takrat je bilo na voljo samo enojni jedro Celeron ali Pentium 4. Nekateri so imeli tehnologijo logične večopravilnosti, imenovano HyperTraiding, ki je na programski ravni omogočala sprejem dveh podatkovnih tokov. To je bila zadnja procesorska enota v namiznem segmentu, ki je zagotavljala najvišjo hitrost in v povezavi s takšnimi polprevodniškimi rešitvami in bi morala delovati v materialu, ki smo ga obravnavali v matični plošči.

Paket

Ker je matična plošča ASUS P5GD1 pripadala odločitvam premijske ravni, je bil paket primeren za to. Vključeno je bilo:
 • Sistemska plošča sama.
 • Kartonska škatla za varen prevoz.
 • Disk z vsemi potrebnimi programi. Tudi na toLahko najdete uporabniški priročnik.
 • Kupon z garancijskim obdobjem 1 leto.
 • Kovinska plošča za pritrditev plošče na zadnjo steno ohišja računalniškega sistema.
 • Navodila za uporabo za več jezikov.
 • Set za povezovalne zanke.
 • Ni bilo potrebe po dodatnem dodatku za osebni računalnik, ki temelji na tej sistemski plošči. Vse potrebno je bilo že vključeno v dostavo.

  Nabor čipov. Ime podprtih čipov

  Sistemska plošča ASUS P5GD1 je temeljila na sistemski logiki Intel 915R. Opremljena je bila z vtičnico LGA775. Čeprav je ta procesor priključek je lahko namestite čipi Core 2Duo in Core2Quad serije, vendar zaradi dejstva, da je kartica debitiral, preden so se pojavili na trgu, ti CPU ni bilo mogoče namestiti na njem. To velja tudi za cenejši Pentium D.

  Kot rezultat je bil seznam podprtih modelov procesorjev omejen na Celeron in seveda na Pentium 4. Najnovejši s predpono NT so bili premium procesorji za LGA775. Med drugimi značilnostmi tega sklopa sistemske logike je treba opozoriti, da njegova poraba energije ni presegla 163 W, možne vrednosti frekvence vodila pa so bile 533 ali 800 MHz, sestavljalo pa je 2 mikrovezja (severni in južni most).

  Pomnilniški podsistem

  Podedovalni pomnilniški podsistem ASUS P5GD1 PRO je organiziran v skladu s podedovano postavitvijo. Karakteristike kažejo, da je bil upravljalni pomnilnik del severnega čipnega niza sistemalogiko Izveden je bil v dvokanalni izvedbi in lahko obravnava največ 8 GB RAM-a. Glede na to, da so reže v tem primeru 4, mora biti en modul v največji konfiguraciji prostornine 2 GB. Tip RAM-a v tem primeru naj bi bil DDR, delovne frekvence pa so bile 333 ali 400 MHz.

  razširitvene reže

  ASUS P5GD1 PRO se ponaša z dovolj dobrim nizom razširitvenih rež. Specifikacije so pokazale, da so bile: 29) 1 reža za namestitev diskretne visoko zmogljive grafične kartice PCI-E 16X. O postavitvi računalnika, ko sta bila za povečanje produktivnosti uporabljena dva ali več grafičnih vmesnikov, in jezika ni bilo mogoče.
 • 3 reže za format PCI. Z njihovo pomočjo lahko povežete zastarele spremembe razširitvenih krmilnikov in s tem izboljšate funkcionalnost računalnika.
 • 2 reži za novi format PCI-E, modifikacija 1x za mikrokrmilnike je že v novi posodobljeni izvedbi.
 • Vrata za povezavo

  Odličen nabor komunikacijskih vrat se lahko ponaša z ASUS P5GD1. Značilnosti so bile označene s prisotnostjo takšnih:
 • 2 x PS /2 za manipulator in seveda tipkovnico.
 • 4 x USB za povezavo različnih zunanjih rešitev.
 • 1 x RJ-45 za preklop na globalni splet.
 • 6 x 35 mm avdio vrata za izmenjavo zvočnih informacij.
 • 1 x COM za povezavo zastarelih modifikacij perifernih izdelkov.
 • Perspektive in pomembnost

  Seveda trenutnoIzhodna matična plošča, o kateri govorimo v tem materialu, je bila računalniška platforma LGA775 šele na samem začetku svojega življenjskega cikla. Njegovi čipi zagotavljajo popolno ravnovesje med ceno in zmogljivostjo. Zato je bilo na njeni podlagi mogoče ustvariti tako proračunsko delovno mesto v pisarni kot visoko zmogljiv osebni računalnik. Ta platforma je zdaj popolnoma in popolnoma izgubila svoj pomen. Od objave je bila generacija procesorskih naprav večkrat posodobljena. Zato so edini možni področji uporabe ostali le računalniki z nizko hitrostno pisarno. V vseh drugih primerih je njegova uporaba neupravičena.

  Stroški

  Na začetku prodaje je bila ASUS P5GD1 PRO precej draga rešitev in je stala več tisoč rubljev. Od takrat je minilo veliko časa in vse zaloge so bile prodane. Zato ga lahko kupite na različnih mestih trgovanja na svetovnem spletu v podprti državi. Danes je mogoče kupiti za 300-500 rubljev. Ob upoštevanju parametrov in možnega področja uporabe je ta strošek dobro utemeljen.

  Ocene

  Uravnotežena vodilna plošča je bila ASUS P5GD1 PRO. V njem je proizvajalec izvedel številne pomembne dogodke, ki so omogočili, da je računalnik na svoji osnovni enoti spremenil v kateri koli računalniški sistem, torej je imel veliko mero prilagodljivosti. Hkrati stroški niso bili tako visoki. Tudi voznikov voznikov ni bilo nobenih pripomb. Kot rezultat se je izkazalo, da je odlična rešitev brezpredmetnavse pomembne pomanjkljivosti.

  Sklep

  Idealno ravnovesje med zmogljivostjo in vrednostjo ni v konkurenci z ASUS P5GD1. Ta sistemska plošča je omogočila izdelavo računalnikov katere koli ravni, vendar je bila bolj pravilno uporabljena med najbolj produktivnimi računalniki. Vse, kar je potrebovala, je bilo na voljo.

  Sorodne publikacije