Kako postaviti korenski znak na tipkovnici in uporabiti pripomoček "Karta znakov"

Na tipkovnici, na prvi pogled, veliko tipk, vendar še vedno njihovo število ni dovolj za vnos posameznih znakov. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako s pomočjo pomožnih pripomočkov namestiti korensko ikono na tipkovnici. Mimogrede, obstajajo načini, da to storite dovolj, in vsi ne bodo našteti, videli boste le izbor najbolj priljubljenih in lahko dostopnih.

Alt-code

Bolj preprosto je, da se znak za koren vstavi na tipkovnico z uporabo alt-kode. Ta metoda je dobra, ker se izvaja zelo hitro, za njeno realizacijo pa je potrebno vedeti le pravilno zaporedje števil. Zdaj bomo podrobno opisali, kakšna je alto koda, kako jo uporabiti in kako na njej postaviti korenski znak.


Na tipkovnici morate najprej pritisniti tipko ALT, natančno lokacijo katere lahko opazujete na spodnji sliki. Ko ga pritisnete, morate na številski tipkovnici vnesti številko 251 v desno, ne da bi jo zamenjali s številkami na vrhu črk, ki se skoraj ne nahajajo. Ko izberete želeno kodo, je potrebno le spustiti tipko ALT in pojaviti se bo potrebno polje znaka korena.
To je bil prvi način, da je korenski znak na tipkovnici, vendar ne zadnji. Zato gremo naprej.

Zemljevid znakov

Seveda drugi način ne pomeni, da uporabljate tipkovnico, vendar je super, če je na primer tipkovnica pokvarjena ali ste vedno pozabili kodo, ki jo želite.Zato se obrnemo na njegovo bistvo. V nizu standardnih pripomočkov "Vetrovi" je "Karta znakov", uporabili jo bomo. Najprej ga morate odpreti. To je najlažji način uporabe sistema iskanja. Vnesite zemljevid znakov v iskalno polje in kliknite na aplikacijo z istim imenom v rezultatih - preden odprete okno pripomočka.


Že na tej stopnji lahko vidite niz znakov, ki niso na tipkovnici. Lahko jih vstavite tudi v besedilo, vendar je to simbol korena simbola, ki prav tako nima tipkovnice. Za vstavitev želenega znaka v besedilo, ki ga morate najti v tabeli znakov, ga kliknite z levim gumbom miške (LKM), da ga označite, nato pa pritisnite gumb "Kopiraj", ki se nahaja na dnu okna in ga vstavite na želeno mesto v besedilu bližnjico na tipkovnici CTRL + V ali z izbiro možnosti »Prilepi« v kontekstnem meniju z desnim klikom (PCM). Mimogrede, program Ward ima svojo tabelo znakov in lahko v besedilo v Word vstavite tudi korenski znak.

Zaključek

Zdaj veste, kako na tipkovnico vstaviti kvadratni koren in uporabiti tabelo simbolov v operacijskem sistemu Windows Vista in neposredno v urejevalniku besedila besed Microsoft Word. Obe metodi se popolnoma nadomestita. Če je na primer tipka ALT pokvarjena in ne morete uporabiti posebne alto kode, da vstavite želeni znak, lahko varno uporabite pripomoček »Character Map«. Če ne bosteŽelite dolgo časa iskati v mizi v iskanju želenega znaka, tipkovnica pa je dobra za vas, potem je lažje uporabiti isto alt-kodo. Na splošno je izbira, kako uporabiti korensko oznako, vedno enaka.

Sorodne publikacije