Kako odstraniti neželene elemente v Photoshopu? Nasveti in triki

Adobe Photoshop je eden izmed najbolj priljubljenih programov za urejanje slik, ustvarjanje objektov in retuširanje fotografij. Zmožnost uporabe funkcij tega grafičnega okolja omogoča pravilno uporabo potrebnih orodij za urejanje v vsaki situaciji. V Photoshopu lahko odstranite neželene elemente in v celoti uredite sliko. Uporaben je tudi za tiste ljudi, ki so daleč od področja oblikovanja, oglaševanja in podobno. Verjetno je veliko ljudi naletelo na takšen problem kot nepotrebne podrobnosti na fotografiji. Kako odstraniti nepotrebne predmete? V Photoshopu obstaja več različnih orodij, ki vam bodo pomagala pri obvladovanju te napake.

Odstranjevanje neželenih predmetov z uporabo "Photoshop"

Kako odstraniti neželene predmete v Photoshopu? Pretirani predmeti imajo lahko različne geometrijske oblike, kot tudi vse lokacije glede na vse druge objekte. Ob upoštevanju vseh teh dejavnikov se mora uporabnik odločiti, katero orodje bo izbral v določenem primeru. Obstajajo popolnoma primitivna orodja, ki predstavljajo robove in obstajajo bolj zapletena orodja, ki omogočajo odstranitev kompleksnih grafičnih objektov.


Orodje za okvir

Presežki v Photoshopu se očistijo neposredno (obrezovanje) in s pomočjo pomožnih elementov. Najbolj enostaven za uporabo orodje, ki vam pomaga odstraniti predmete s premikanjem slike okvir slike - "Frame". Najpogosteje se uporablja, čenepotreben predmet je v robu. Vredno je razumeti, da bodo poleg nepotrebnih predmetov odvzeti tudi tisti, ki so tudi na strani dokumenta. Če se uporabnik še vedno odloči uporabiti "Frame", potem morate vedeti, da se to dogaja v različnih oblikah. Nekatere vrste orodij se med seboj razlikujejo.
 • Prva stvar, ki jo mora uporabnik storiti, je, da zažene program in odpre izvirno sliko.
 • Na plošči za hiter dostop je celica, v kateri so združena orodja za pregibanje. Izberite standardno orodje "Frame".
 • V mediju bo prikazana mreža, ki bo sestavljena iz dveh navpičnih in vodoravnih pasov, ki se medsebojno križata. To storimo tako, da uporabniku omogočimo, da oceni orientacijo predmetov na sliki (nekateri cenijo učinek "zlatega razdelka"). Mreža se lahko premika v različnih smereh, se zoži in razširi. V našem primeru je potrebno ozek okvir zožiti na želeno velikost, tako da se dodatni objekt odstrani izven mreže.
 • Orodje za pero

  Zelo koristen element, ki ga uporabljajo vsi, ki dobro obvladajo program. Preden odstranite neželene elemente v Photoshopu, se morate seznaniti z orodjem. Pen ustvari delovno pot, ki jo je mogoče ponovno formatirati na izbrano območje, in nato delati z njo. Konturo lahko ustvarimo za objekt kakršne koli kompleksnosti - to je glavna prednost tega orodja.


 • Preden odstranite element v Photoshopu, morate odpreti program in dokumentsliko
 • Orodje Pen se nahaja na glavni plošči, kjer so vsa ostala orodja.
 • Za začetek ustvarjanja zanke morate najprej postaviti referenčno točko na mejo odseka "objekt-slika", s čimer boste morali zakleniti delovno zanko.
 • Takšna sidrna mesta morajo biti postavljena vzdolž obrisa objekta, ki se nato izbriše. Če je treba del konture izdelati v obliki krivulje, potem pridejo do pomoči dodatne točke, ki ustvarijo polmer ukrivljenosti črte. Z levim gumbom miške jih lahko nadzorujete.
 • Konturo je treba pripeljati na prvo točko, da se ustvari zaprt obod.
 • Z desno miškino tipko kliknite kontekstni meni, v katerem želite izbrati postavko "Ustvari izbrano območje".
 • Novo ustvarjeno območje je treba izbrisati s tipko Delete.
 • Izbirna orodja

  Poleg teh orodij obstajajo tudi tisti, ki poudarjajo območje z delom kazalca, nekateri od njih delujejo na podlagi dodelitve sosednjih območij in barv. Preden odstranite neželene elemente v Photoshopu s predizbiro, se morate odločiti za določen primer.
 • Pravokotno in ovalno območje. V našem primeru se orodje ne razlikuje od "okvirjev".
 • Hitra izbira in čarobna palica. Temelji na metodi dodeljevanja tistih površin, ki so blizu barvi glavne ploskve. Uporablja se za obdelavo besedila, majhnih delov.
 • Sorodne publikacije