Pametni telefon Samsung Grand Duos: funkcije, pregledi

Korejsko podjetje s svetovno znanim imenom Samsung je prej imelo vodilni položaj na lestvici mobilnih telefonov. Vendar pa je pred približno 3-4 leti začela prevzemati svoja stališča. Razlog za to je nastop na trgu velikega števila poceni kitajskih pametnih telefonov, ki so premagali proračunski segment. Vendar pa so se razvijalci Samsung odločili, da se ne bodo zadržali in v zameno so ustvarili celo vrsto poceni pripomočkov. V času izdaje je njihova vrednost znašala 10.000 rubljev. Zahvaljujoč temu je podjetje lahko znatno povečalo število potencialnih kupcev. Oglejmo si Samsung Galaxy Grand Prime Duo, njegove funkcije in funkcije.

Razvoj serije

Družba je morala prihraniti na tehnični opremi, da bi ustvarila poceni pametni telefon. Privabljajo kupce, razvijalci so se osredotočili na zmogljivost baterije in ločljivost sprednje kamere. V letih 2014–2015, tudi v srednjem segmentu, je bilo težko doseči naslednje kazalnike: 5-megapixelna kamera s širokim kotom je bila najboljša v proračunskem razredu. Zahvaljujoč njej je pritegnila veliko število mladih. Ravno ta starostna skupina raje ustvarja kakovostne sefije. Seveda so morali razvijalci Samsung Galaxy Grand Duos žrtvovati nekatere značilnosti. Na primer, pri tem modelu je zaslon najbolj utrpel škodo. Več o tem preberite kasneje.

Kar zadeva zmogljivost, ni bilo posebnih težav, saj je bil kot osnova za pripomoček uporabljen 64-bitni procesor. Na telefonu lahko"Sedi" na internetu, igrajte igre za opravljanje drugih nalog. Glavna kategorija kupcev so bili ljudje, za katere je bilo pomembno imeti pametni telefon s trajno baterijo in visoko kakovostno sprednjo kamero. Linija ima možnosti z belim, črnim, zlatim in sivim ohišjem.

Videz

Na pametnem telefonu Samsung Grand Duos na prvi pogled lahko takoj ugotovite pripadnost blagovni znamki. Razvijalci uporabljajo značilnosti, značilne za podjetje. Zasnova je značilna, samsungovsky. Na stranski strani je okvir v srebrni barvi. Malo zaobljenih vogalov, vendar je pravokotna oblika jasno vidna. Nadzorna plošča ima ovalni mehanski gumb. Logotip podjetja je naslikan med zgornjim delom zaslona in zvočnikom. Na zadnji strani je. Največji del sprednje plošče je zaslon. Okvir okoli njega je ozek, zgosti se od zgoraj in od spodaj. To naredite tako, da postavite nadzorne gumbe, zvočnik s sprednjo kamero in senzorje.

Na žalost na hrbtu obstaja ena pomembna pomanjkljivost: udarci objektiva kamere. Na njenih straneh je iz nje izpeljana bliskavica in dinamika lukenj. Lokacija priključkov je standardna za moderne pametne telefone. Uporabnik na stranskih straneh bo videl vrata za USB, pomnilniško kartico in slušalke. Tukaj je ključ za zaklepanje in nadzor glasnosti v obliki "swing". Navzven, naprava izgleda trdna in privlačna, je opazil večina kupcev.

Dimenzije in značilnosti primera

Treba je omeniti, da so razvijalci v izdelavi telefona Samsung Grand Prime Duo prevzelioptimalne dimenzije. Debelina je 9 mm. Naprava ne izgleda preozko, vendar ni debela. Telesna višina je bila 145 mm, širina pa 72 mm. V roki je telefon udoben, lahko ga upravljate z eno roko. Mnogi kupci so opazili podobnosti s modelom Sony Xperia Z3.
Proizvajalec primera je uporabil visoko kakovostno plastiko. Lastniki nimajo nobenih zahtevkov. Squeak, crunch, backlash in drugi neprijetni trenutki so odsotni. Načeloma so takšne težave skupne vsem napravam Samsung. Glede na majhno debelino telefona, so mnogi kupci dvomili: ne upogibajte. Vendar pa je bilo po testiranju ugotovljeno, da manjka telefon. Vrsta ohišja - monoblok. Zadnji pokrov je odstranljiv. Spodaj je baterija in sedem rež za kartice. Grad je kakovosten. Pokrov je brez težav odstranjen in nameščen nazaj.

Funkcije zaslona

V seriji Samsung Grand Duos so razvijalci uporabljali zaslon slabe kakovosti. To dokazuje dovoljenje 960x540 px. Trenutno se šteje, da ni dovolj za kakovosten prikaz informacij na zaslonu. Ker je diagonala štiri in pol palca, je gostota slikovnih pik zanemarljiva. Je samo 220 ppi. To seveda vpliva na kakovost slike. "Kvadrat" pa ni viden s prostim očesom, vendar je jasnost nekoliko mastna. Vendar pa situacija rešuje matrico IPS. Odgovorna je za dobro svetlost in široke kote gledanja. Ko telefon uporabljate na ulici v vseh vremenskih razmerah, lahko lastnik zlahka vidi informacije na zaslonu.


Razvijalci niso imeli funkcije samodejnega nadzora svetlosti. To je posledica pomanjkanja svetlobnega senzorja. Vendar pa se situacija ohrani zaradi dejstva, da je maksimalna svetlost 400 cd /m 2. Regulira se le ročno. Pri opisu zaslona je treba povedati, da oleofobni premaz na žalost ni. Prav tako ni varnostnega stekla. Če uporabljate telefon brez pokrova, se majhnim praskam in odrgninam ne morete izogniti. Prav tako mnogi lastniki priporočajo, da takoj kupite poseben film za zaslon. To ga bo zaščitilo pred mehanskimi poškodbami in prstni odtisi se ne bodo preveč nabrali.

Samsung Grand Duos: Značilnosti fotoaparata

Kot je bilo že omenjeno, je proizvajalec model postavil kot napravo za šaš. Zato se na sprednji kameri uporablja visoko kakovostna 5-megapikselna matrika. Nima bliskavice in samodejnega ostrenja, vendar je opremljen s širokokotnim objektivom, ki vam omogoča, da opravite pregled v okviru 85 stopinj. Vsi lastniki s svojo pomočjo brez posebnega dela sprejmejo kakovostne panoramske in atmosferske fotografije. In kar je najpomembneje, obstaja možnost oblikovanja skupine podstrešij.
Ločljivost glavne kamere je tudi popolnoma v skladu s sodobnimi zahtevami. Opremljen je z 8-megapixelno matrico. Obstaja bliskavica in samodejno ostrenje. Največja ločljivost je 3264 x 2448 slikovnih pik. Meni ima veliko število funkcij, ki so zasnovane za delo s fotografijami. Ni stabilizacijskega načina, vendar v večini primerov to ne vpliva na kakovost slik. Razvijalci so posneli video.Valjarji se lahko snemajo z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik. Največja hitrost je 30 sličic na sekundo. V video načinu lahko uporabite snemanje z zvokom in samodejnim ostrenjem monitorja.

Komunikacije

V seriji Samsung Grand Duos obstajajo naprave, ki podpirajo omrežja četrte generacije. V napravi je nameščen operacijski sistem Android. Vključuje vgrajen brskalnik za brskanje po spletu. Delo na telefonu je zadovoljstvo. Strani nalagajo hitro in stabilno povezavo. Preizkušanje naprav te serije so izvajali ne le uporabniki, temveč tudi strokovnjaki. Mnenja in tisti ter drugi so bili pozitivni. Razvijalci nameščeni na gadget dual-band Wi-Fi (kanal 80211 b /g /n). Na voljo je tudi različica Bluetooth štiri.

Multimedia

Od nekdaj je bil "Samsung" znan po svojih multimedijskih zmogljivostih. Samsung Grand Prime Duo SM-G530H se ne razlikuje. Med delovanjem pripomočka je bil prikazan širok potencial igralca. Odlično deluje z večino znanih video formatov. Vendar pa ni potrebe po predhodni pretvorbi in optimizaciji. Vendar pa ni bilo brez pomanjkljivosti. Na primer, priljubljene ločljivosti AVI in MOV naprave ne reproducirajo. Za avdio predvajalnik tudi ni komentarjev. Predvaja vse standardne formate. Vendar pa bodo lastniki, ki uporabljajo FLAC, morali prenesti programsko opremo drugih proizvajalcev za poslušanje njihovih najljubših skladb.

Specifikacije baterij

V zvezi s proračunom je pametni telefon Samsung Grand Duos opremljen s precej veliko baterijo. Njegov volumen je 2600 mAh. VrstaBaterija je litij-ionska. Značilnosti trajanja baterije zahtevajo spoštovanje. Presenetljivo je, da lahko korejski proračuner skoraj konkurira različici iPhone 6. Če pogledate zmogljivost baterije pri aktivnem načinu prikaza videa, sta ta dva pripomočka prikazala skoraj enake rezultate - 7 ur. Pri poslušanju glasbe skozi slušalke baterije je dovolj za približno 80 ur.Proizvajalec trdi, da bo v aktivnem pogovoru pametni telefon delal do 17 ur. Samsung Grand Duos o tem parametru lahko primerjamo z modeli srednjega segmenta. Uporabniki trdijo, da lahko naprava pri normalni obremenitvi deluje vsaj 2 dni. Vendar pa obstajajo nekatere omejitve, največja poraba energije nastane med igranjem.

Varčevanje z energijo in polnjenje baterije

Ta model zagotavlja način izjemnih prihrankov energije. Z njegovo aktivacijo bo pametni telefon lahko delal dodatno 1 uro. Ta možnost shranjuje lastnike, na primer v primeru pomembnega klica. Če baterijo polnite z originalnim polnilnikom, boste morali porabiti nekaj več kot 2 uri. Razvijalci so imeli priložnost, da napolnijo življenjsko dobo baterije s kablom USB (tip vrat - 3.0). To ne bo trajalo več kot 2 uri. Na žalost ni hitrega polnjenja baterije. Ampak zaradi pravice je treba omeniti, da proizvajalec opozoril o tem.

Samsung Grand Duos: pregledi

Čeprav je ta pripomoček relativno poceni naprava, je daleč od najslabšegaznačilnosti. Večina lastnikov je zadovoljna s polnjenjem strojne opreme. Poročila o pohvalah so namenjena sodobnemu oblikovanju, dostojnim zmogljivostim in kakovostnim posnetkom. Resolucija zbornic je pritegnila mlajšo generacijo. Navsezadnje so fotografije res lepe. V vsakem primeru ta model ni še en poceni kitajski pametni telefon in blagovna znamka naprave s svetovnim ugledom. Presenetljivo je, da 4-jedrni procesor zagotavlja tako hitro delo, ki ga celo 8-jedrni čipi na "senčnem" trgu niso sposobni. To je tisto, kar si zasluži posebno pozornost. Tudi v svojih pregledih so uporabniki ugotovili, da je proizvajalec poslušal njihove želje. V tej seriji razvijalci niso začeli preobremeniti pripomočka z nameščeno programsko opremo. Zahvaljujoč temu je telefon postal veliko hitrejši. Prav tako je po mnenju mnogih lastnikov pomembno, da je vmesnik zdaj privlačnejši.

Zaključek

Če povzamemo pregled pametnega telefona Samsung Grand Prime, lahko z gotovostjo rečemo, da ta naprava 100% opravičuje porabljen denar. Vse osnovne funkcije opravlja na trdnih štirih stopnjah po 5-stopenjski lestvici. Pred nakupom je pomembno ugotoviti, katere zahteve bodo predstavljene pripomočku. Če potrebujete pametni telefon z zmogljivo baterijo, lahko pazite na Samsung Grand Prime.

Sorodne publikacije