PHP design če drugače: skrita logika

Pogojno oblikovanje pri izvajanju PHP, če se praktično ne razlikuje od podobnih pravil drugih programskih jezikov, in čakati na posebne razlike ne bo imel dolgo časa.

V oddaljenih dneh je bil operater dodelitve v Pascalu ": =", medtem ko je C /C ++ samozavestno upravljala ena "=". Do danes je pogoj PHP, če lahko uporabite tri "čudne" možnosti: "=", "==", "===". Prav tako je presenetljivo, da uporabite simbol "$" za označitev spremenljivke (javascript deluje dobro brez znakov izpopolnitve spremenljivk). Medtem pa je rast števila programerjev, ki vsakodnevno uporabljajo PHP, najboljši dokaz praktičnosti jezika.


Bistvo pogojne konstrukcije

Pogoji določajo algoritem razvejanosti. Osnova za izraze je izraz, katerega rezultat je vedno resničen ali neresničen. V vsebini tega izraza lahko uporabite poljubno število operaterjev in klicev funkcij. To pomeni, da je pogoj predvsem algoritem. V preteklosti je pogojni izraz napisan kot:
 • (expression1) [simbol za primerjavo] (izraz2).
 • Ta trenutek omogoča, da drugi izraz uporabi rezultate prvega. To nikomur ni pomembno, vendar vsak programer včasih pozabi, da znak "=" ni primerjalni simbol "==", vendar je razlika med "==" in "===" pravilen razlog za ponovno zapisovanje tega stanja. tako lahko uporabite eno primerjavo z "".


  Tukaj je oblikovanje PHP, če drugje - kot primer "sodelovanja" dveh izrazov. Prvi izrazpoveča spremenljivko $ iA (= 2) in izračuna spremenljivko $ iC (= 6) v funkciji scfAB (). Drugi izraz ima spremenjeno vrednost $ iC, ki se pomnoži z 20 in poveča spremenljivko $ iB.

  Uporaba "=", "==" in "==="

  V PHP-ju konstrukcija if else ne zahteva uporabe operatorja "=", ker je operater dodelitve, vendar je njegova uporaba kljub temu možna. Pomembno je razumeti, da bo napačna navedba "=" namesto "==" v večini primerov naredila pogoj resničen, ne glede na to, v čem je zapisano.
  Za PHP v if () else se uporablja samo "==" ali "===". Prvo pomeni enakost vrednosti po preoblikovanju tipov, drugi izračuna ustreznost vrednosti in njihovih tipov. Drugi operaterji (več, manj, enaki) ne povzročajo dvoumne interpretacije.

  Znak in uporaba funkcij

  Opis spremenljivk in pogojno oblikovanje v PHP drugje nam omogočata, da formuliramo problem, ki obstaja že dolgo časa in je postal tako običajen, da je skoraj neviden. Na splošno primerjalni operater ni posebej potreben. Prvič, v katerem koli jeziku obstaja konstrukcija izvajanja izraza (PHP - ni izjema), ki je dinamično definiran med izvajanjem skripta. Drugič, absolutno nič ne preprečuje nastajanja algoritma razvejanosti med izvajanjem glavnega algoritma.
  Preprosto PHP, če je drugače in njegov mlajši brat stikalo, je običajno in ga zaznavajo tako programerji kot uporabniki, ki so vajeni nadzorovati delo programerjev. Tipična napaka, ki se pogosto dovoli, je "=" ali "==" - pogoji so veljavni drugič, vendar ne prvi (če ni vprašanjeizključitev iz pravil). Znak "$" za opis spremenljivke je pretiran. Če lahko en jezik brez dodatne identifikacije imena spremenljivke, potem je v PHP to tudi mogoče storiti. Postalo je tradicionalno, da ločimo "=" od "==". Prva je naloga, druga je primerjava. Medtem, ko je tolmač PHP prišel v načrt, če ni drugega - ni dvoma, da bo pogoj. Poleg tega je vedno mogoč pogoj sintakse jezika PHP: if () else - vedno v oklepajih, to je za identifikacijo "=" kot primerjalnega operaterja. Drugo vprašanje je, da je uporaba "$" in triade: "=", "==" in "===" postala običajna in spremeni ničesar manj kot perspektivnega. Ampak, manipulira stanje, je zaželeno, da v mislih zgoraj. V sodobnih jezikih obstaja veliko klasičnih modelov, vendar je čas, ko bodo morali pregledati svojo vsebino. Programiranje postane resno orodje za obdelavo dinamično spreminjajočih se informacij, kar presega razumevanje, zakaj znotraj in zunaj oblikovanja PHP, če operater "=" ohrani svoj pomen.

  Izrazi in objekti

  Ker so objekti postali naravni za vsak razvoj, se je ohranil običajen dizajn PHP, če je bil sicer, vendar se je njegova lokacija premaknila na telo predmeta. Programer lahko uporablja izraze, kot je primerno, toda pri razvoju objektov prevede trenutek odločitve o predmetu.
  Sistem programskih objektov je logika interakcije, to je sprejemanje odločitev o tem, kako delo nadaljuje predmet. Če pogojna konstrukcija manipulira s predmeti, in ne predmeti nadzorujejo napredovanja algoritma, potem se nekaj ne opravi v skriptu.

  Sorodne publikacije