Pametni telefon HTC Desire 500: pregled, specifikacije, navodila za uporabo in povratne informacije lastnikov

Leta 2013 je bil napovedan pametni telefon tajvanske družbe HTC. Model Desire 500 je cenovno ugodna naprava, namenjena klicanju, brskanju po internetu in izmenjavi sporočil. Poleg tega je treba omeniti, da to niso vse njegove možnosti. Čeprav se značilnosti telefona HTC Desire 500 komajda lahko imenujejo vodilni, ta telefon ni odkrito poceni. V pregledih so kupci opazili, da ta pripomoček zavzema povprečno nišo med državnimi uslužbenci in vodilnimi. Poglejmo torej, kaj se je proizvajalec odločil presenetiti sodobnemu uporabniku?

Dokončanje

Pred opisom sklopa sestavnih elementov moramo povedati nekaj besed o embalaži. Na prvi pogled izgleda precej pogosto. Vendar pa proizvajalci, ki skrbijo za ekološko čisto stanje planeta, uporabljajo za izdelavo biorazgradljivega materiala. Vsi grafični elementi se nanjo nanašajo s posebnimi črnili. Seveda, ne vsi se zanimajo za ta merila, vendar je zelo dobro, če proizvajalec skrbi za okolje.


Kaj je na HTC Desire 500? Skupina komponent je standardna. Vključuje napajalnik in USB kabel, navodila za uporabo, certifikat in garancijsko kartico. Proizvajalec je poleg teh standardnih izdelkov svojemu pametnemu telefonu priskrbel tudi žične stereo slušalke. Ne ustvarja posebnih vtisov, saj je na voljo vhodna naprava. Ljubitelji glasbepriporočljivo je, da ga zamenjate z boljšo kakovostjo.

Videz

Večina uporabnikov pri izbiranju pametnega telefona posveča pozornost ergonomiji. To merilo nam omogoča, da je proces delovanja čim bolj udoben. Če vzamete roke HTC Desire 500 Dual SIM, potem ni neprijetnih občutkov, in še več neugodja se ne pojavi. Najprej bodite pozorni na težo naprave. Skupna teža je 123 p. Skupaj z majhno velikostjo (1318 x 669 x 99 mm) je telefon zelo udoben za uporabo. Lahko ga upravljate s palcem ene roke. Lastniki nosijo majhno težo v žepu za letno srajco in v kavbojkah. V pregledih lahko vidite, da so uporabniki zadovoljni s pripomočki z diagonalo 43 palcev. Dejstvo, da takšni telefoni niso obsežni, vendar imajo dovolj velik zaslon, zato je najboljša možnost za vse naloge. Pregledi telefona HTC Desire 500 Dual SIM so kakovost gradnje. Treba je omeniti, da je na visoki ravni. Ohišje je monolitno, razen odstranljivega pokrova baterije. Med interakcijo se ne slišijo nobene zunanje rabarbare in škripanja. Edina pripomba je bila obravnavana na ravni označevanja. Zadnja stena je med seboj zelo umazana. To težavo lahko rešite na dva načina: bodisi trajno obrišite z mehko krpo ali kupite pokrov naenkrat. Kar govorite o zadnji strani telefona, morate biti pozorni na predmete, ki so na njem. V zgornjem delu centra se nahajaokrogla objektiva kamere in bliskavica. Na dnu je proizvajalec postavil luknjo precej velike velikosti pod izhodnim zvočnikom. No, seveda, v sredini zadnje platnice je bil predstavljen logotip podjetja.

Prednja plošča se nekoliko razlikuje od podobnih pripomočkov. Dejstvo je, da je na vrhu tanka plastična škatlica. Na zvočniku je luknja. To je vredno pozoren na dejstvo, da je precej velik. Toda zdaj je pod njo običajen okvir zaslona. Pod proizvajalcem je nameščena nadzorna plošča na dotik. Za razliko od večine pametnih telefonov Android, ta model ima dva ključa - Home in Back. Nahajajo se na obeh straneh telefona. Nad zaslonom je logotip podjetja in čelno "oko" kamere.

Krmilni elementi in priključki

Najprej je treba opozoriti, da ta model podpira pomnilniške kartice micro-SD. Ta kriterij je za kupca zelo pomemben, ker je vgrajeno skladišče samo 4 GB. Proizvajalec je odprl ločeno režo in jo namestil pod pokrov baterije. Priročnost je, da pri namestitvi pomnilniške kartice ni treba odstraniti baterije, kar pomeni, da so razvijalci dali možnost vroče zamenjave. Tukaj, vendar zgoraj (na ravni fotoaparata) obstaja režo za sim kartico (ali dve v različici Dual SIM).
Kot večina tovrstnih naprav, je tudi HTC Desire 500 Dual SIM opremljen s kontrolnikom glasnosti. Prikazana je na desni strani. Dokaj nepričakovano, vendar priročno, se nahaja ključ za zaklepanje. Ona jese nahaja na vrhu stavbe. Tukaj je proizvajalec namestil tudi avdio vrata. Na dnu pa je priključek micro-USB, ki ga lahko uporabljate ne samo za polnjenje, temveč tudi za priključitev telefona na prenosni računalnik, računalnik in druge naprave.

Barvna lestvica

Tisti, ki že dolgo gledajo modele tajvanskega proizvajalca, so opazili en vzorec. Običajno so v razponu modelov prisotne samo klasične barve. Bela in črna je. Vendar pa je s pametnim telefonom Desire 500 odločil za eksperiment. Pri prodaji so obstajale tri različne možnosti. Prva je klasična. Popolnoma je črna. Druga in tretja različica sta predstavljena s srebrnim ohišjem. Vendar pa imajo razlike. V prvem primeru so napisi na zadnji strani ohišja in kamera z bliskavico rdeči, v drugem pa turkizna. Rešitev tega oblikovalca je privlačnejša za mlade in ženske polovice.

Učinkovitost

Čas je za pregled glavnih značilnosti telefona HTC Desire 500 Dual SIM. Osnova tega modela je procesor Qualcomm Snapdragon 200. Ta čip se je dobro izkazal. Temelji na štirih računskih jedrih. Vsak od njih pri povečani obremenitvi lahko proizvede 1200 megahertz. To je užitek za napredne uporabnike, da imajo količino RAM-a. V tej napravi je 1 GB. Platforma strojne opreme ustreza standardom 45-nanometrskega procesa. Arhitektura skupine ekip - ARMv7. Da bi zagotovil kakovostno podobo grafičnih objektov, je proizvajalec dopolnil glavni procesor z grafično kartico Adreno 203.

Kot smo že omenili, je notranji pomnilnik telefona dovolj majhen. Na žalost je njegova velikost le 4 GB. Seveda je treba upoštevati dejstvo, da je določen del zaseden s sistemskimi datotekami. Vendar pa vas ne moti čas, telefon podpira zunanje pogone. Z njihovo pomočjo se lahko shramba poveča na 64 GB.

Zaslon

Pregled značilnosti dvojne SIM kartice HTC Desire 500 bo nepopoln, če ne prikaže zaslona. V tem modelu je proizvajalec namestil kapacitivni zaslon s podporo za možnost multitouch. Ker je diagonala 43 palcev, je gostota slikovnih pik istočasno 217 ppi. To je povsem dovolj, da se slika ne razdeli na "kvadrate". Ločljivost slike je 800 x 480 slikovnih pik. To lahko rečemo, je precej dobro, vendar obstajajo modeli z višjimi parametri. Konkurenti celo z enako velikostjo diagonale v modelni paleti imajo pripomočke z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik. Kaj lahko rečete o svetlosti? Njegova ponudba je povsem dovolj, da je telefon udoben tudi pri neposredni sončni svetlobi. V normalnih okoliščinah bo dovolj, da drsnik nastavite na 50%. Vse informacije ostajajo berljive, vendar lahko uporabnik shrani življenjsko dobo baterije.
Sensor je prejel številne pozitivne ocene. Ko ga pritisnete, se takoj odzove. Naprava, kot je že omenjeno, ima funkcijo multitouch. Namenjen je za 10 hkratnih dotikov. Če želite, lahko nastavite samodejno spremembo orientacije. Kdaj?slika, ki jo obračate na vaši napravi, se bo spremenila v pokončni ali ležeči prikaz. Žiroskop deluje zelo hitro, ni zamud, niti sekund. Med preskusom je bilo opaziti, da barvni prenos ni idealen. Ko se prikažejo modri in beli odtenki, se pojavijo odstopanja. Vendar pa je golo oko praktično neopazno. Vidni koti v telefonu so široki. Večina uporabnikov je dejala, da je slika v skoraj vsakem položaju naravno prikazana. Upoštevajte, da je to koristno plus.

Avtonomija

Glavni element vsakega pametnega telefona je baterija. HTC Desire 500 ima napajanje 1800 mAh. Po navedbah proizvajalca lahko telefon s 100-odstotno porabo v pogovoru deluje 12 ur, čas pripravljenosti pa 435 ur. Tip baterije je litijev polimer. Kakšne rezultate so dobili uporabniki pri preskušanju tega pripomočka? Če za igro uporabljate pametni telefon, lahko računate na 3 ure, pri iskanju interneta pa bo baterija v povezavi z Wi-Fi povezavo 8 ur. Takšni podatki kažejo, da je treba napravo vsak dan polniti. Če ga uporabnik upravlja maksimalno, se priključite na polnilnik, potrebujete dva in trikrat na dan. Na žalost je ta problem pogost pri sodobnih pametnih telefonih.

Kamere

Kaj moderna oseba ne želi fotografirati? Trenutno je večina kupcev, pobral nov pametni telefon, bodite pozorni na značilnosti kamer. Kakšno optiko v tem modelu je izvajal proizvajalec? Kot glavni senzorNa voljo je 8-milijona slikovnih pik. Posnetki, ki jih je ustvaril HTC Desire 500, so izredno kakovostni, na njih pa je malo podrobnosti. Tisti, ki želijo, lahko snemajo videoposnetke. V tem načinu naprava podpira HD ločljivost. Seveda ni treba računati na dejstvo, da bo jasen pregled števila avtomobila, ki vozi, vendar pa tudi ne bo zabrisanih in slikovnih točk. Kaj lahko rečete o celofanu? Opremljen je s 16-megapixel senzorjem. Takšna matrika seveda ni primerna za fotografije. Slike prikazujejo majhen digitalni šum, barvni prenos je slab. Toda tisti, ki veliko govorijo prek video komunikacije, bo takšna optika več kot dovolj. Videoposnetki na njem so posneti v HD formatu.

Delo s prilogami

Za uporabo vseh možnih virov pametnega telefona je proizvajalec HTC Desire 500 namestil četrto različico operacijskega sistema Android. Ona je intuitivna, zato bodo vsi hitro razumeli vse funkcije. Meni ima nabor standardnih aplikacij. Ti vključujejo telefonski imenik, budilko, uro, svetilko in tako naprej. Vendar pa to ni vse, kar lahko ta pripomoček. Proizvajalec je namestil trg Play. Iz nje lahko vsak uporabnik prenese igre in programe. Vendar pa je treba opozoriti, da morajo ustrezati karakteristikam Desire 500. Če poskusite prenesti težko igro ali aplikacijo, ki zahteva veliko sredstev, bo telefon nekoliko počasen ali pa jih sploh ne bo zagnal.

Navodila za uporabo: Odkrivanje novih funkcij

HTC Desire 500 ima nameščeno funkcijo BlinkFeed. To je potrebno za lastnika telefonase je zavedal vseh dogodkov v življenju prijateljev. Ko je ta možnost vključena, so na začetnem zaslonu prikazana vsa možna dejanja. Tudi mnogi navdušeno so izkoristili priložnost, da spremenijo videz glavnega zaslona. Vsi programi v standardni nastavitvi so prikazani neto 3x4. Vendar, če je to neprijetno, ga lahko spremenite v mrežo 4x5. To omogoča hiter dostop do osmih aplikacij. Druge funkcije so ostale nespremenjene, enake kot pri drugih modelih proizvajalcev.

Pozitivne povratne informacije

Treba je opozoriti, da so se takoj, ko je bila prodaja HTC Desire 500, zanimalo veliko kupcev. Ta pripomoček je predstavljen v cenovni kategoriji do 10.000 rubljev. V povprečju je cena za to 9800 rubljev. Za ta denar je proizvajalec uveljavil zanimive funkcije na svoji napravi. Prednosti uporabnikov so ergonomija, kakovost izdelave, optimalno usklajene velikosti, tehnična oprema, dobra glavna kamera, glasni zvočniki in modifikacije s podporo za dve SIM kartici.

Negativni odzivi

Na žalost ta stroj ni brez napak. Odkrili so jih med delovanjem modela. Najpomembnejši uporabniki so poimenovali kratko življenjsko dobo baterije. Tudi za večino ljudi je količina vgrajenega skladišča nezadostna, tudi če jo lahko razširimo s pomnilniško kartico. Nekateri lastniki so se pritožili, da sistem visi. Vendar pa je vzrok takšnih napak lahko nastavitev zahtevnih aplikacij. V drugem pa ni pritožb na telefon.

Nekaj ​​besed o ceni

Po sprostitvi pametnega telefona HTC Desire500 na prodajnih mestih za napravo je bilo približno 10.500 do 12.000 n. Leta 2013 so bile funkcije telefona tako impresivne, da so mnogi uporabniki menili, da je dovolj poceni. Leto kasneje se je cena znižala. Že v letu 2014 so mu zastavili 8100 rub, vendar je treba upoštevati, da sta na voljo dve spremembi: prva je iz ene "sedem", druga pa dve. Zadnja možnost je seveda dražja. V letu 2014 se je cena za kartico HTC Desire 500 Dual SIM gibala med 11.000 in 13.000 grivni. Zdaj ta telefon ni uradno prodaja, to pomeni, da ne bo na voljo za nakup v trgovini. Vse zainteresirane osebe bodo lahko iskale le na sekundarnem trgu. Stroški bodo odvisni od države. Vendar je pomembno vedeti, da ta telefon trenutno ne podpira več posodobitev programske opreme. Torej, če kupec potrebuje kakovosten telefon z značilnostmi vstopne ravni (za leto 2018), ga lahko varno kupite.

Sorodne publikacije