Marvel Universe: opazovalci in druge kozmične dirke

Današnji članek je posvečen najmočnejšim nezemeljskim entitetam Marvelovega vesolja: opazovalcem, sodišču v živo, eni strani in drugim. Mnogi od njih živijo v kraju, znanem kot "Superspace", ki ga lahko zajamejo znaki povečane velikosti. "Svet bogov" je sposoben izkoreniniti vsak nepripravljen um. Na primer, super-lopov Veverica je lahko držala "Over Space" za samo deset sekund, nato pa izgubila zavest .. Postopoma se je filmski studio Marvel začel seznanjati s podatki o likih in navadnem gledalcu. Čudoviti opazovalci v galaksijah Stražnega stolpa. V filmu so se ta bitja pojavila v javnosti na zaključnih prizorih po naslovih, ki so se pojavila dobesedno za nekaj sekund, a je uspelo ustvariti veliko domišljijskih teorij in idej. in začnimo naš mali vodnik o Marvelovih kozmičnih entitetah


Opazovalci Marvel

Opazovalci imenujejo eno najstarejših dirk, ki so obstajali v vesolju.
Njihov glavni in edini namen - opazovati, kako se razvijajo drugi narodi, v vsakem primeru pa posegati v prepoved. Ta politika "nevtralne strani" se je pojavila po tem, ko so Marvel Observers delili jedrske tehnologije z eno tujo raso. Tehnologija je takoj odšla v ustvarjanje močnega orožja, ki je privedlo do uničenja in množinesmrti Krivdo za zlo je padlo na same opazovalce.

Utah

Že prej smo omenili, da so gledalci prvič opazili opazovalce Marvel v galaksiji Stražnega stolpa. Tam so opravljali svojo običajno vlogo - bili so zunaj, da bi opazovali, kaj se dogaja. Vendar pa vsi ne želijo slediti podobnim pravilom. Opazovalec Utaha, posajen na Zemljo, je večkrat posegel v usodo ljudi in to je storil približno 400-krat.


Utah je najbolj znani opazovalec v Marvelu. Pogosto se je pojavljal v dogodivščinah Fantastične štiri, vendar je od časa do časa obrnil na "pravilen" Observer in ni več želel kršiti pravila. V takih trenutkih so se morali junaki Zemlje obrniti k njemu z zahtevami po pomoči. Avtorji so se v stripu Original Sin odločili ubiti Utah, potem ko so poslali skupino lopov v svojo hišo. Ne samo, da so ukradli nekaj dragocenih naprav, temveč so tudi obrisali oči Marvel Observerja. Po njih je prišel Nick Fury v Utah, ki ga je ubil in vzel drugo oko z njim.

Živo sodišče

Znak Živega sodišča je eden najmočnejših kozmičnih bitij. Na njegovih treh obrazih se oblikujejo simboli maščevanja, ravnotežja in potreb. Razsodišče ima sposobnost, da spremeni vesolja celih svetov in jih prenese iz enega prostora v drugega. Tudi uničenje planeta za takšnega značaja, kot je le malenkost. Po moči Živega sodišča je nižja od edinega One-Over-All, vendar je njegov lik pozneje ubil drug svet.

One-Over-All

Naslednji predstavnikkozmični subjekti - nič drugega kot glavno božanstvo Multiverse "Marvel". Veliko jih pogosto zamenjuje z Odino Nad All z drugim junakom in predstavnikom nebesne rase, znanim pod istim imenom. Eden je resnično vsemogočen značaj. Nihče ne more tekmovati z njim v veljavi, in celo Živo sodišče, bistvo je izjemno močno, ne vzdrži konkurence. Kljub temu, Odin-Over-Vsakdo raje skoraj vedno ostane proč in ne sodeluje pri dogodkih Multiverse.

Abraxas

Abraxas se imenuje živo uničenje. Kraj njegovega rojstva je bil zelo večnost. Malo kasneje, kot antagonizem, je bil ustvarjen Galaktus - utelešenje ravnovesja. V času, ko je Galaktas dohitela smrt, se je Abraxas, ki je bil še v zimskem spanju, zbudil iz spanja in odšel na dolgo pot po vzporednih svetovih. Tam je bil vpleten v smrt ljudi, drugih klonov Galactus in drugih tujih bitja. Ko je bil na Zemlji 616, je imel v roki najmočnejše orožje, imenovano Nulifikator. Edini, ki se je mogel upreti Abraxasu, je ostal Galaktus - oživil ga je vesoljskih sil več superjunakov. Da bi se vesolje lahko za vedno znebilo Abraxasa, so junaki uporabili Nulifier in naredili "ponovno zagon".

Traveler

Potnik ve, da je včasih poskušal uničiti planet Zemljo in pomagati svojim superjunakovim. Po njegovem mnenju se je pojavil v svetu po več milijonskih zavestih prebivalcev Gigantusazdruženi. Vendar pa je po mnenju Živega sodišča ta različica laž. Izkazalo se je, da je potnik četrta oseba samega sodišča, kar mu je preprečilo, da bi bil polnopravni bog.
Opozarjamo vas, da ta seznam še zdaleč ni popoln in da je v Marvelovem vesolju veliko več kozmičnih entitet. Upamo, da je naš mali vodič pomagal spoznati te junake na splošno in razumeti, kaj predstavljajo.

Sorodne publikacije