Monobloki: ocena proizvajalca, ključne značilnosti, pregledi uporabnikov

Osebni računalniki so v času svojega obstoja doživeli veliko sprememb. Še posebej telo sistemske enote. Najzanimivejši pa so monobloki. Sama zamisel o namestitvi komponent računalnika v monitor ni nova, ampak na svoj način je iznajdljiva. Zakaj veliko žic in masivnega predala pod mizo, če lahko vse, kar potrebujete, enostavno prilegajo zaslonu? Monobloki, katerih oceno bomo upoštevali v tem materialu, so popolnoma neodvisne in zelo močne naprave. So odlična alternativa klasičnim računalnikom. Pogledali bomo najzanimivejše modele, vendar najprej govorimo o zgodovini nastanka monobloka.

Monobloki. Zgodovina ustvarjanja

Sprostitev monoblokov, ki jih je Apple začel v 70. letih prejšnjega stoletja. Zdaj sta bila Apple I in Apple II primer monitorja. Vendar niso bili še posebej priljubljeni, saj so bili zasloni CRT in tehtanje takih naprav je prepovedano. Kljub temu je družba ostala zvesta svojim načelom. O monoblokov govoril spet v času, ko se je pojavil prvi LCD zaslon. V ozadju uvedbe PC komponent se monitor ni zdel tako divjega.


Pravi razcvet monoblokov se je zmanjšal na leto 2007. V tem času Apple izda kultni iMac. Trend sčasoma poberemo in druge proizvajalce. Trenutno so monobloki v stalnem povpraševanju. Proizvajajo jih ugledne blagovne znamke Asus, Aser, HP, Microsoft in mnogi drugi. Postali so zelo priljubljene naprave. Zdaj pa začnimo z našimiocena za monoblok doma. Poglejmo najbolj zanimive in priljubljene modele.

Št. 1. HP Pro One 440 G3

Ocena proračunskih monoblokov odpira zamisel Hewlett-Packarda. Ta monoblok je idealen za majhno pisarno. Tudi doma ga lahko uporabite, ne pa tudi za igre. Njegova moč je dovolj za delo, ogled multimedijskih vsebin in brskanje po spletu. Ampak sodobne igrače ne bo potegnil na noben način. Če je zelo preprosto. Na računalniku je nameščen šibek procesor Intel in 2 GB RAM-a. Vgrajen grafični adapter. Obstaja pa zelo kakovosten in velik zaslon. In monoblok je drugačen od strogega in sodobnega oblikovanja.


Komplet je opremljen z vodilno miško in isto tipkovnico. Vendar pa ni toliko vrat USB. In če še vedno obkrožite obrobje, potem skoraj ne bodo ostali. V monobloku ni Wi-Fi oddajnika in Bluetooth adapterja, ki se zdi, da namiguje na njegov pisarniški namen. In vendar je bil ta računalniški monoblok najboljši.

# 2. MSI Pro 24T

Torej še naprej razmišljamo o najbolj zanimivih monoblok. Ocena najboljših od njih ne bo brez modela iz MSI. Ta računalnik spada tudi v proračunski segment, vendar ima naprednejši nabor možnosti kot prejšnji model HP. Uporablja napredni procesor Intel Core i3. To monobloku omogoča preprosto reševanje vseh nalog. Pomnilnik računalnika kar 8 gigabajtov. Toda grafična kartica in trdi disk sta bila prenesena.
Uporablja vgrajeno grafiko Intel inklasični mehanski trdi disk. Toda naprava ima velik (po standardih takšnih naprav) zaslon - 24 palcev. Obstaja tudi posebna COM vrata. On, seveda, je zastarel, ampak za povezavo katere koli posebne opreme bo koristno. Ker operacijski sistem uporablja "vetrove 10". In to je še en plus. Poleg tega je model zanesljivosti vodil monoblokov. Po mnenju lastnikov lahko ta naprava dobro deluje v vseh pogojih.

št. 3. ASUS Vivo AiO V221ID

Še en monoblok za pisarno. Brez nje bi bila ocena nepopolna. Ta naprava ima odlično kakovost zaslona in dobro strojno komponento. Voljno naroča velikim podjetjem. Toda navadni uporabniki dobro kupijo takšno napravo. Na krovu monoblok je procesor iz osme generacije Intel, 8 GB RAM-a, SSD pogon z 256 gigabajti, izboljšan terabyte trdi disk in diskretna grafična kartica iz NVIDIA. Precej dobra konfiguracija. Na voljo je odličen zaslon IPS z diagonalo 22 palcev. Računalnik ima priloženo brezžično tipkovnico in isto miško. Zelo priročno. Ta monoblok je oblikovno poudarjen. Neverjetno je tanek. Verjetno ni debelejše tablete. Inženirji so morali v tem primeru namestiti vse komponente. Zato je cena primerna. Pri oceni monoblokov za hišo ta model ni zaman. Sposoben je pripraviti tudi nekaj sodobnih igrač, kar je zelo pomembno za sodobne uporabnike.

št. 4. DELL Inspiron 22-3264

In zdaj upoštevajte ameriški računalniški monoblok.Ocena naprav za domačo uporabo ni zaman. Platforma strojne opreme okoli računalnika je zelo močna. Na voljo je velik in kakovosten zaslon. In naprava izgleda nenavadno. Ta monoblok spada v srednji cenovni segment. Vsekakor pa je vreden svojega denarja. Tukaj je najnovejši Intel Core i3, 8 gigabajtov RAM-a, 920 GeForce iz NVIDIA in 1 terabajtni trdi disk. Za domači računalnik je to povsem dovolj. Monoblock odlično deluje z vsemi nalogami. Na rami ima celo nekaj sodobnih igrač. Čeprav ne pri maksimalnih grafičnih nastavitvah. Na splošno Dell izda zelo dobre monobloke. Ocena je precej visoka. Na priljubljenost vpliva blagovna znamka in visoka kakovost izdelkov. Tudi na domači zemljepisni širini so uporabniki z veseljem kupili te računalnike za domačo uporabo. V vsakem primeru so veliko cenejši kot Apple.

Št. 5. Lenovo IdeaCentre AIO 520-24

Verjetno najboljši Lenovo monoblok. V vsakem primeru pa oceno AiO izdelkov vodi on. Monoblock ima odličen dizajn, visoko kakovosten zaslon in zmogljivo polnjenje. Ta računalnik ima odličen procesor Intel, dostojno količino RAM-a, 2 terabajtni trdi disk, diskretni grafični vmesnik, Bluetooth in Wi-Fi v kompletu, spletno kamero in še več. Tudi v škatli z monoblok lahko najdete brezžično tipkovnico in miško. Nameščen na računalniku "Winds 10".

Izdelek podjetja "Lenovo" odlikuje visoka kakovost materialov. Zbirka je tudi najvišjaenaka Nič ne kriči nikamor, se ne zlomi in se ne razpade. Vendar pa priljubljenost tega računalnika ni zmagala zaradi tega. Glavna stvar je, da je sposobna izvajati skoraj vse sodobne igrače. Seveda, moč strojne platforme ni dovolj za povečanje nastavitev grafike, vendar je povprečna in nizka je precej močna. Na splošno je dani računalnik kitajskega proizvajalca ena najboljših možnosti za dom. Celo cena je povsem ustrezna.

No. 6. MSI Pro 22ET

Kako so kakovostni izdelki iz MSI, zlasti monoblokov? Oceno kakovosti (med izdelki te družbe) vodi model 22ET. Razlikuje se po zelo kompaktnih dimenzijah, ne glede na velikost zaslona in visoko kakovostnih materialov ohišja. V notranjosti je precej napredno polnilo. Toda glavna stvar je zaslon na dotik. Čeprav bodo mnogi uporabniki nenavadno poking prst na 22-palčni zaslon. Kljub temu je ta model zelo priljubljen. Kupuje se za delo in zabavo. Toda seznam slednjih ne vključuje sodobnih igrač. Moč tega monobloka jim morda ne bo dovolj. Ampak za bolj neškodljivo zabavo - to je to. Vendar pa ima ta monoblok vgrajen TV-sprejemnik. Če želite, lahko gledate televizijo. Toda odsotnost nameščenega operacijskega sistema je minus. Uporabniki bodo morali kupiti licenčno kopijo "Windsor" in jo namestiti ročno. Za napredne uporabnike pa namestitev ne bo problem. Kot licenca. Vsakdo zelo dobro ve, kje ga lahko najdete.

št. 7. ASUS Zen AiO ZN242IF

Ocena igralnih monoblokov poteka natanko na tem računalniku. Zdi se, da je to najprimernejša možnost, če izhajate iz načela cenovne kakovosti. Monoblock ima odličen dizajn in dostojne dimenzije. Težko bo postaviti na redno pisalno mizo. Vendar pa ima velik zaslon brez okvirjev z odličnim prenosom barv in odlično matrično povratno zanko. V notranjosti so nameščeni Intelovi glavni procesorji in 32 GB RAM-a. Grafika ustreza NVIDIA GeForce GTX 1050. Kot pogon se uporablja solid-state različica z dostojnim obsegom. Monoblock je opremljen z brezžično miško in isto tipkovnico. Računalnik ima tudi spletno kamero, Bluetooth, Wi-Fi oddajnik in druge potrebne vmesnike. OS uporablja "Vindovs 10" profesionalne urednike kot OS. Strošek licence je že vključen v ceno monobloka. Mimogrede, o zadnjem. Stroški tega računalnika so izjemno visoki. Toda to je možnost za igralce. Torej pričakujejo od njega poceni ni potrebno. V vsakem primeru se ljubitelji iger ne bodo zmotili, če bodo dobili dano kopijo.

Št. 8. HP 24 G058UR

Še naprej upoštevamo visokokakovostne HP monobloke. Oceno modelov za igralce v podjetju vodi ta model. Zasnova monobloka ne pomeni, da lahko ta računalnik potegne veliko sodobnih igrač. Iz videza - običajne pisarniške naprave. Vendar pa ima procesor iz zadnje generacije Intel, 8 gigabajtov RAM-a, dobro NVIDIA grafično kartico in 2 terabyte mehanski trdi disk. Zadnja komponentase ne more pohvaliti z visoko hitrostjo, vendar ni tako kritično. Velik in visokokakovosten zaslon vam bo pomagal pogledati vse majhne podrobnosti v svetu iger, brezžična miška in tipkovnica pa lahko kljub temu, da je popolnoma ne-junaški, zdržijo veliko. Te monobloke pridobijo igralci z zelo skromnim proračunom. Te naprave lahko na sodobnem računalniškem trgu imenujemo proračunske monobloke. Toda med mnogimi uporabniki so v stalnem povpraševanju. In ne vedno igralci

No. 9. Lenovo IdeaCentre AIO 720

In spet "Lenovo". Monobloki, katerih ocena je včasih sestavljena iz samega podjetja, se zdijo nepopolni brez tega modela. To je pravi raj za ljubitelje velikih zaslonov. Zaslon diagonala te naprave je velik 27 palcev. To je pravi velikan. Toda to ne pomeni, da je vsa domišljija inženirjev podjetja porabila na zaslonu. Impresiven je tudi strojni del računalnika. V notranjosti je Intelov top procesor, od 8 do 16 gigabajtov RAM-a, solid-state solid-state pogon z dostojno zmogljivostjo, diskretni grafični vmesnik NVIDIA in niz potrebnih vmesnikov. Toda glavni ponos tega monobloka je zvok. Znamenito podjetje Harman Cardon ima kar 11 govorcev. Prav zaradi tega naprava zveni odlično. Tudi brez dodatnih zvočnikov. Stane čudež kitajske inženirske misli precej drago. Ampak nikakor ni dražja od prej obravnavanega monobloka iz ASUS-a ali zamisli družbe iz Cupertina. In na splošno, cena, zahtevana za to napravo je precej nizka za totehnične značilnosti. Zato je dober model "Lenovo" kupljen.

# 10. Apple iMac Pro

Visokokakovosten, produktiven in strašljivo drag monoblok na 27 palcev. Ocenjevanje brez tega modela ne bi stalo, saj so ga ustvarili pionirji v proizvodnji monoblokov. Podjetje Cupertino že več kot desetletje izdeluje monobloke in je že uspelo izskočiti z veščinami. Res je, da novi iMac Pro izgleda odlično. In prav tako. Ta računalnik ima samo neresnično moč. In kaj še lahko? V notranjosti so najnovejši procesor iz zadnje generacije Intel, 512 GB RAM-a, polprevodniški pogon 6 terabajtov, profesionalna grafična kartica Radeon Vega RX in druge potrebne komponente. Ta monoblok ima velik zaslon z diagonalo 27 palcev, napredno IPS matrico in 5K ločljivostjo. Brezžične miške in tipkovnice Apple so na splošno ločena zgodba. Na splošno ta računalnik ni namenjen igralcem. Katere igre, če je "Mac OS" nameščen na krovu? Ustvarjen je za profesionalce na področju videa in grafike. In v tem pogledu novi "Mac" ne bo nikogar dohitel. In cena za njega je takšna, da si neprofesionalci tega ne morejo privoščiti. Tudi najboljši igralci ga ne bodo mogli kupiti. V vsakem primeru se ta monoblok šteje za enega najboljših in najkakovostnejših izdelkov vseh obstoječih. Prav tako je treba poudariti njegovo veličastno zasnovo, za katero mnogi menijo, da je referenca. Zdi se, da v njem ni nič nenavadnega, vendar ga očitno oddaja preprostost.

Pravila za izbiro monobloka

Kaj potrebujeteveste za izbiro primernega monobloka? Seznam bo presenetljivo kratek. Konec koncev, glavna stvar - odločiti o nalogi, za katero bo naprava uporabljena. Če je interesno področje uporabnika omejeno na brskanje po spletu, potem nakupovanje kul računalnika Mac ni vredno. Prav tako je vredno ugotoviti s proizvajalcem. Če kupite monoblok za domačo uporabo, bodo najboljši izdelki prišli iz Asusa, Lenovo in HP. MSI in drugi monobloki so primernejši za pisarniške potrebe. Še ena značilnost: posebno pozornost nameniti kakovosti hladilnega sistema. Monoblok je zaprto telo. Če moč hladilnega sistema ne bo dovolj, stena "sistema" ne bo odprta za boljšo cirkulacijo. Kot rezultat - neuspeh pomembnih komponent računalnika. Če je monoblok kupljen za delo z grafiko (fotografije, slike itd.), Potem posebno pozornost posvetite kakovosti zaslona. V nobenem primeru ne smete kupiti naprave z matriko TN za te namene. Samo IPS Konec koncev, TN ne more doseči pravilnega prenosa barve. Zdaj na zaslonu na dotik. Sumljiva uporabnost take komponente v osebnem računalniku. Zelo neprijetno je, če s prstom pokažete monitor. Zato bo razpoložljivost takšne možnosti v monobloku izguba proračuna. Bolje je, da kupite model brez takega brezvrednega "čipa". In nazadnje: v vsakem primeru ni potrebno kupiti jabolk na bolšjih trgih. Monobloki - vrsta prenosnih računalnikov. Takšne naprave imajo svojo mejo. In ni dejstvo, da je nekdanji lastnik pravilno uporabljal računalnik. Ampak ni lahko spremenitikatero koli komponento. To ni klasična sistemska enota.

Zaključek

Torej smo menili, da so najboljši monobloki. Njihova ocena temelji na številu prodaje enega ali drugega modela. Tehnične značilnosti so imele manjšo vlogo. Iz vsega tega sledi, da so najboljši (in najdražji) v tem trenutku monobloki od Apple. Kaj je bilo pričakovano.

Sorodne publikacije