Kako narediti primerjavo v "Maincraft" in kako ga uporabiti?

Novi blok, imenovan "Comparator", je bil dodan Minecraftu skupaj z veličastno posodobitvijo Redstone Update. Iz tega članka boste izvedeli, kaj je všeč narediti primerjalno orodje v Minecraftu in kje ga lahko uporabite.

Kaj je primerjalnik

Preden se naučimo, kako narediti primerjalnik v Minecraftu, poglejmo, kako je. Primerjalna naprava je posebna shema, ki jo sestavljajo kamen, redstone in kvarc, ki jih je mogoče izvleči v peklu. Ta mehanizem je potreben za distribucijo redstone signalov, ki pridejo do njegovih vhodnih vrat.


Lahko ustvari pasti, skrivne prehode in odlagališča, kot tudi mnoge druge zanimive sheme, ki uporabljajo redstone. Ima dva vhoda. Pogojno jih je treba označiti A in B. A - tista, ki je zadaj, in B - tista, ki je na strani. Če oba vhoda hkrati zadržita redstone signal, se B šteje kot najmočnejši in izenači signal A. Primerjalnik ima dva načina: v "privzetem" načinu se primerjata oba signala. Signal A bo prešel skozi primerjalnik naprej navzdol v redstone vezje le, če je A večji ali enak B. Če je situacija obrnjena, potem signal iz primerjalnika ne bo izginil. V aktiviranem načinu - ko je plamenica primerjalnika prižgana - se signali med seboj primerjajo in izhod v tokokrogu prejme njihovo razliko. Na primer, če je signal A 14 in signal B - 7, bo izhod izhodni signal, ki ustreza 7 blokom.

Kako to storitiprimerjalnik?

Ugotavljanje, kako narediti primerjalnik v Minecraftu, je precej preprosto. Upoštevati morate naslednjo shemo:
Spodnji del polja za delo 3 do 3 bloke je treba napolniti z opečenimi kamni, v sredini, da se postavi kremeni delček, in v blokih dva, štiri in šest (treba zagotoviti postavitev starih telefonov) je treba postaviti bakle iz redstone.


Kot lahko vidite, izdelava primerjalnika ni najbolj donosna lekcija, vendar se spomnite njene sheme, tako da se potem ne morete spomniti, kako v Minecraftu stisniti primerjalnik, je zelo preprosta. Mimogrede, odgovor na vprašanje "Kako narediti primerjalno v Minecraft 1.8?" Sploh se ne razlikuje od tistega, kar bo dano za različico 1.5 na primer. Razvijalci ne bodo spremenili recepta za kraftding in ostanejo stabilni.

Kje lahko uporabim primerjalnik?

To so naslednji elementi:
  • Torta. Če je vhod primerjalnika povezan s celotno torto, bo signal iz mehanizma izhod do 14 enot. Celotna torta je sestavljena iz sedmih delov, kar pomeni, da je vsak del dve enoti signala primerjalnika. Če zaužijete celo torto, se signal prekine.
  • Kotel. Kotel z vodo, iz katerega je možno napolniti žarnice za žleze, lahko aktivira tudi primerjalnik signalov. Prazen kotlov ne daje nobenega signala, vendar je vsaka tretjina, napolnjena z vodo, ena enota verižnega signala.
  • Okvir. Če primerjalnik povežete z blokom, na katerem visi okvir in tam obesi predmet, bo vezje prejelo eno enoto signala. Če postavko obrnete na 45 stopinj, se doda enaenoto Še en 45 stopinj - druga enota.
  • Mimogrede, treba je upoštevati, da sta repertoar in primerjalnik popolnoma različni mehanizmi z različnim načelom delovanja. Komparator, za razliko od repetitorja, ne ojača signala. To je treba upoštevati pri obravnavi vprašanja "Kako narediti" Minecraft "Redstone Comparator?" Morda ne potrebujete tega mehanizma?

    Sorodne publikacije