Enkratni plačilni računalniki: Pregled in primerjava modelov

single-board računalniki - ". Materyntsi" naprave, ki so zbrani v enem le Zadnji sklop vsi potrebni podatki so, mikroprocesor, pomnilnik, vhodne metode in proizvodnja drugih modulov, ki so potrebni za popolno delovanje. Večina single-potovalni računalnik uporablja (in torej razvita) kot demonstracijski sistem ali napravo za izobraževanje. Pogosto se uporabljajo v industrijskem sektorju. Ko že govorimo o standardnih računalnikov, kot so "dektop", v primerjavi z opisano, slednja ne zahteva perifernih plošč. Odvisno od modela, nekatere od možnosti, ki so na voljo v obliki majhnega "origano", opremljenih s spominom in procesorjem. Ta pristojbina se lahko priključi na notranjo linijo. To bo povečalo razpoložljive lastnosti in uporabo dodatne priključke.

, ki pogosto zahtevajo različne podatke zaščite. Potrebno je, da so kompaktno razporejeni drug ob drugem. To je postala priljubljena kot enim krovu računalnikov. Ta odločitev bo naprava majhna in zelo poceni. Toda sistem na čipu ima svoje slabosti. Na primer, procesor spremembo ali povečanje spomina prihaja pogosto ti deli so spajkati.

single-board strojne platforme

Primerjava z enim krovu računalnikih strojne platforme, da bi razumeli, kako različne naprave med seboj. Pogosto uporabniki in potrošniki zamenjuje dva.Platforma je običajen mikrokontroler, ki ga ne moremo imenovati polnopravni računalnik. Ni nameščen operacijski sistem, zato uporabnik ne more komunicirati z napravo kot z običajnim računalnikom. Pogosto se strojne platforme uporabljajo za izdelavo robotov, kot tudi za izdelavo enostavnih avtomatskih sistemov. V bistvu je glavna naloga take naprave nadzor drugih naprav. Lahko bi rekli, da platforma strojne opreme ni nič drugega kot alternativa enotnemu plačilnemu sistemu. Ne morete jih imenovati analogi.

Zakaj potrebujem računalnik z eno ploščo?

Nekateri uporabniki iz nekega razloga ugotovijo, da enoslovni računalnik ni sposoben izvajati veliko funkcij. Vendar je njegov spekter rešljivih problemov velik. Takšna naprava se uporablja v računalnikih, usmerjevalnikih in drugi opremi. S tem pripomočkom lahko preprosto namestite operacijski sistem Lunix. V tem primeru bo naprava z enim plačilom izvedla skoraj vse naloge: od iskanja dokumentov do poslušanja glasbe. Če za vas vzamete model, lahko gledate tudi kakovost videa do 1080r. Take manipulacije se izvajajo z uporabniškim vmesnikom. Slabosti je mogoče zaznati pri delu z drugimi arhitekturami. Pogosto se programi izvajajo na ARM. Zato je zaželeno izbrati ploščo s to arhitekturo. Glede na takšne sisteme v ozki specializaciji lahko naletimo na nekatere nianse dela. Na primer, za pretvorbo Raspberry enojnih računalnikov v usmerjevalnik ali modem morate le namestiti ustrezno programsko opremo.Pogosto ta proces zahteva minimalno človeško posredovanje, ki je zaključena odločitev. Lastnik mora samo zapisati sliko na pomnilniško kartico in pravilno določiti vse potrebne parametre. Pretvarjanje enojnega računalnika v usmerjevalnik ni edina stvar, ki se lahko izvede. Da bi hiša postala "pametna", bo trajalo le tri ali štiri sisteme. Seveda bo za nastavitev potrebno nekaj dlje, toda zdaj je več ali manj že pripravljenih rešitev, ki jih praktično ni treba urejati.
Za tiste, ki jih zanima tehnično področje, ni skrivnost, da je Microsoft prišel izdelovati posebno napravo. Zdaj "internet stvari" postajajo vse bolj priljubljene. Razvite naprave delujejo na posebnih protokolih. To jim bo omogočilo, da delujejo tudi z običajnimi mobilnimi telefoni. Če upoštevamo to priložnost kot razvoj enoprocesorskih računalnikov, je taka rešitev preboj. Navsezadnje je bilo upravljanje opravljeno prek usmerjevalnika. Zdaj zadnja rešitev praktično ni uporabljena. Delovanje je lažje, ko naprave gredo naravnost ena na drugo. Tisti brez katerega ne more biti nobene plošče, vstopna in izstopna vrata - GPIO. Omogočajo vam, da takoj po izklopu elektronskega signala izklopite žarnico. Standardni model je opremljen s 5-10 priključki. Po želji se lahko njihovo število poveča.

Raspberry Pi

Pregled enokrčnih računalnikov se mora začeti z enim izmed najbolj priljubljenih modelov - Raspberry Pi. Ta naprava je znana kot "Malinka". To je bil začetek razvojaračunalniki z eno ploščo. Model se je pojavil leta 2012 in vsi potrošniki niso ustrezno ovrednotili njegovih sposobnosti in funkcionalnosti. Za kupce se je to zdelo nemogoče: celoten računalnik, katerega velikost ne presega velikosti kreditne kartice, je znašal 25 $. Delal na operacijskem sistemu Linux. Tako ali drugače, po sproščanju, so potrošniki začeli počasi kupovati model, zaradi česar je postal zelo priljubljen.

Kaj naredi Raspberry Pi?

Po standardu "Malinka" ima režo za pomnilniško kartico, vtičnico, izhod za slušalke, video, USB, Ethernet, HDMI. Poleg tega so vgrajena univerzalna vrata, ki omogočajo interakcijo z drugimi napravami.

Sistem se prodaja v petih različnih konfiguracijah. Najenostavnejši modeli so A. Delujejo z 256 MB RAM-a. Uporablja ARMv6. Nameščena so ena vrata USB. Modeli z indeksom B ponujajo lastniku 512 MB RAM-a. Obstaja 2-4 USB in Ethernet vrata. Modifikacija 2B deluje s 4-jedrnim procesorjem. RAM je 1 GB. Na voljo so tudi različice z indeksi A + B +. Cene za modele se gibljejo med 20 in 35 USD.

Značilnosti Raspberry Pi

Malinka je zelo razširjena, zato prodaja veliko različnih distribucij. To je programska oprema, ki je običajno ustvarjena za delo z Linuxom.
Zmogljivosti naprave so praktično neskončne. Enotni plačilni računalnik (x86 ali x64) je sposoben opraviti katero koli nalogo. Glavna pomanjkljivost je moč procesorja, ki ga je treba odbiti. Na žalost je v vseh spremembah slab, razen 2B. "Malinka" lahko kupitespletnih trgovinah in v vseh trgovinah na drobno. Najprej je bolje kupiti 2B, če imate denar. Ta plošča je veliko močnejša, ima veliko pristanišč. Razlika v ceni med modeli je majhna, v združljivi programski opremi pa je pomembna.

Cubieboard

Cubieboard je prejel GPIO, SATA, HDMI, USB, VGA, Ethernet, kot tudi naslednje priključke: moč, optični in standardni izhod ("mini-jack"). Enoplačni računalniki modela Cubieboard prihajajo iz Kitajske. Ustvarjene so bile leta 2012, vendar prva sprememba, milo rečeno, ni uspela. Tretja različica je pokazala najboljše. Za razliko od prejšnjih "Malinka" ima plošča več vrat, vgrajen infrardeči vmesnik, "bluetooth" in brezžični modul. Naprava deluje s 1/2 GB RAM-a (odvisno od spremembe) na procesorju ARM Cortex-A7.

Dodatne informacije o modelih

Enotni računalniki tega modela delujejo tudi na podlagi Lunixa. Proizvajalec je namestil posebno različico, ki jo je ustvaril sam. Na splošno je naprava na daljavo podobna prej opisani "Malinka". V nekaterih odtenkih ponavlja lastnosti in jih včasih širi. Cena je nekoliko višja: povprečni strošek je 85 dolarjev.

BeagleBone

Model se je pojavil leta 2013. Ima priključek za napajanje in druga standardna vrata. V svoji liniji BeagleBone velja za eno najmočnejših, če ne najboljših. Razvijalci so se odločili, da se osredotočijo na veliko število obstoječih pristanišč. Na voljo je veliko zanimivih pripomočkov. Plošča, ki deluje na procesorskem jedru Cortex-A8, deluje na frekvenci 1 GHz. RAM je 512 MB.

Dodatne funkcije

Tako kot drugi zgoraj omenjeni enodomni računalniki, sistem deluje na Linuxu. V tovarni je proizvajalec že namestil 2-4 GB pomnilnika. Nekatere spremembe so tudi vdelane v distribucijo Debian. Ker je veliko pristanišč, je kartico mogoče preprosto priključiti na katerokoli napravo. Če uporabljate periferne naprave, se bodo zmožnosti sistema večkrat povečale. Proizvajalec je poudaril dodatne naprave. Cena same naprave je 45 dolarjev.

Sklepne ugotovitve

Zdaj se močni računalniki z eno ploščo prodajajo na vseh prodajnih mestih. Izbor je odličen, včasih celo razumevanje tega, kar predstavlja ta naprava. Članek opisuje tri najbolj priljubljene modele, ki so zelo zahtevni in dokazani. Katera možnost bi morala biti prednostna, mora reševati le kupec sam. Mini računalnik z enim plačilom, ki bo olajšal življenje, zato je smiselno zavestno izbrati.

Sorodne publikacije