LED žarnice H4: pregledi, pregledi, testi

Varnost voznika ni odvisna samo od sebe, temveč tudi od mnogih drugih dejavnikov. Osvetlitev cest je ena najpomembnejših odtenkov. Če podnevi, pod dobrimi vremenskimi pogoji, s tem ni težav, potem ponoči skoraj vsa odgovornost leži na sistemu osvetlitve. Trenutno je veliko zanimivih izumov, kot so laserski detektorji, vendar za navadne avtomobile niso na voljo. Najpogosteje so nameščeni samo na premium avtomobile. Zakaj? To je posledica dejstva, da lahko takšne prilagoditve razlikujejo predmete na razdalji 200 in več metrov. V primeru nevarnosti bodo takoj obvestili voznika o tem ali v nujnih primerih, da se bo vozilo upočasnilo. V tem članku bomo upoštevali LED žarnice H4. Recenzije vam bodo povedale, po čem je baza znana in kateri modeli so najbolj priljubljeni.

Tipi, specifikacije

LED diode H4 se razlikujejo od LED svetlobnih virov s tistimi drugačne oblike, vrste optike, števila in lokacije diod. Pogosto so s takimi napravami nameščeni in hladilni sistemi drugega tipa. Če govorimo o najnovejših odtenkih, se lahko LED žarnice vgradijo z odstranitvijo aktivne ali pasivne toplote. Razlika med temi tipi je tista, ki jo uporablja ventilator.


Če govorimo o razliki v obliki, to je modelih od 2 do 4, vključno z obrazi. Zaradi tega se diode nahajajo na povsem drugačen način. Obstajajo izdelki ravne in cilindrične oblike. To je tovpliva tudi na lokacijo svetlobe sevalnih elementov. V skladu s tem oblika vpliva na velikost in moč naprave. Testiranje vam omogoča, da razumete, katere žarnice H4 so boljše. Vse opisane možnosti oblikovanja so enako učinkovite na cesti. Da bi dobili najboljši možni svetlobni učinek, ki je blizu halogena, je treba pogledati modele, kjer so čipi v LED sijalkah razporejeni tako, da so filamenti v analogih. V nekaterih dragih modelih lahko vidite, da obstajajo posebne zavese, ki vam omogočajo, da sami izberete pravi odtenek svetlobe. Če govorimo o številu sevajočih delov, potem se giblje od 2 do 18 kosov. Njihova moč se giblje med 4 in 50 čl. To je odvisno od števila in tipov uporabljenih diod, kot tudi od hladilnega sistema. Če so nameščeni močni čipi, kot tudi prisilni prezračevalni sistem, potem ne le obremenitev celotne zasnove, temveč tudi povečanje stroškov. Poleg moči je treba paziti na druge tehnične specifikacije proizvajalcev. Na primer, za vire energije, ki se razlikujejo v območju od 12 do 24 W.

Pomemben je tudi svetlobni tok. Za kratki svetlobni pramen je praviloma potreben nivo 1000 lm, za oddaljenega - 500 lm več. Upoštevati je treba, da lahko številne svetilke H4 s kratkim in visokim svetlobnim snopom H4 delujejo z večjo intenzivnostjo. Morate videti vrsto diode. Praviloma označujejo svojo blagovno znamko, malo manj parametrov. Barvna temperatura je normalna od4000K do vključno 6000K. Pomembna je tudi stopnja zaščite. Priporočljivo je tudi paziti na to, katera temperaturna dioda lahko deluje. Pogosto proizvajalci namesto znanih čipov vstavljajo ponaredke. V tem primeru v značilnostih ni določeno nič. Zato, da bi razumeli vizualno, ponaredek ali ne, morate pogledati velikosti. Praviloma so v izvirniku nekoliko manjši.

Značilnosti podnožja H4

Za razliko od sestre H7, ki deluje z eno vijačnico žarnice, ima H4 LED žaromet dva. Ena od njih dela s prehodno svetlobo, druga pa z oddaljeno svetlobo. Zaradi svojih značilnosti lahko ta osnova deluje ne samo s halogenskimi žarnicami, ampak tudi z LED in ksenonskimi žarnicami. Zdaj je najpogostejša druga možnost. Tu ne gre niti za to, kako kakovostne so, ampak za zelo nizke stroške gradnje. Ksenonske različice se praktično ne uporabljajo, ker so drage in zahtevajo tudi dodatna prizadevanja pri vgradnji LED žarnic v žaromet H4.

Več o prednostih in slabostih

Nesporna prednost je dolgoročna, zlasti v primerjavi s halogenskimi različicami. Z zelo svetlo osvetlitvijo je veliko manj obremenjena. LED-viri svetlobe ne zahtevajo posebne nege ali vzdrževanja. Potrebna je le potreba po zagotavljanju dobrih delovnih pogojev. Če želite doseči dolgo življenjsko dobo, priporočamo, da ustvarite dober hladilni sistem. Če ga kupišpaket, potem izberite aktivno vrsto. Vendar pa bo ta možnost stala več. Kot je za napake, potem, kot pravilo, ljudje ne vedo, kako izbrati pravi svetlobni tok. Pogosto se po delu s takšno optiko izkaže, da je svet preveč svetel ali dolgočasen. Razlog za to je delovanje žarnic, kjer so diode razporejene v posebnem vrstnem redu. Poleg tega je veliko svetlobnih virov vrste LED svetilk za avtomobil H4 večje od halogenskih različic, zato je verjetno treba spremeniti kurilno nitko.

Svetleče diode

Svetilke s svetlečimi diodami z žarometom H4 imajo dokaj občutljivo obliko, vendar se hkrati razlikujejo po kompleksnosti. To so aluminijasti radiatorji, ventilatorji, ogrevalni sistemi in tako naprej. Zaradi majhnega povpraševanja in slabe tehnologije dela s tovarniškimi sistemi lahko te izdelke kupite samo na internetu ali pri trgovcih.

Trenutno v Ruski federaciji ni uradnih in potrjenih prodajnih mest svetlečih diod H4 (pregledi so dobri glede njih). V skladu s tem ne dobijo brezplačne prodaje. Prav tako je treba pojasniti visoke stroške izdelkov. Zato se pri razpravljanju o tovrstnih svetilkah soočamo z veliko slabostmi, ne s prednostmi. Mnogi vozniki so cenejši in lažje ne pridejo v stik z LED, vendar uporabljajo ksenon ali biksenon. Najnovejša različica je primerna za tiste, ki si želijo elegantnega. Zato, če človek vpraša, katere luči H4 izberejo, je to že boljeIzberite bodisi halogen ali ksenon naenkrat.
Nato je treba upoštevati model variant diod. Trenutno praktično ni večjih proizvajalcev optike te vrste. Kljub temu je izbor nekaterih izmed njih napolnjen z LED diodami. To so H4 žarnice podjetja Philips in General Electric. Kot je za rusko podjetje, tukaj je treba pojasniti o podjetju ClearLight. Drugi dobavitelji morajo biti previdni.

Merila za izbiro avtomobilske svetilke, ki temelji na diodah

Treba je razumeti, da mora kupljeni vir svetlobe v celoti ustrezati intenzivnosti sevanja vozila. Splošni optični parametri morajo ustrezati bližnjemu in daljnemu. H4 Koito svetilke so dobro prikazane. Trenutno se diode žarnice štejejo za eno najbolj ekonomičnih na trgu, vendar je zaradi tega njihova moč precej nižja kot pri istih halogenskih variantah. Če govorimo o električnih lastnostih takega izdelka, jih je treba pri nakupu vedno upoštevati. Upoštevajte tudi nastavitve barvne temperature. Vendar pa ta kazalnik ustreza le barvi sevanja. V skladu s tem je mogoče najbolj udobne modele izbrati samo s primerjavo več svetilk za avtomobil H4.

Namestitev v žarometu

Da bi olajšali vgradnjo LED svetilk, ki imajo prilagodljiv radiator, je proizvajalec uporabil sklop odstranljivega pokrova. Za začetek ga morate natančno namestiti, nato pa pritisnite zaponko. Ko postavite žarnico. Včasih imate težave z namestitvijoLED žaromet H4 je potopljen v žarometu, ko se hladilni sistem ponovno vzpostavi, se pokrov žarometov ne zapre. Ti sistemi so dveh vrst. Je ljubitelj in pasiven. Prva ima majhne dimenzije in ne potrebuje posebnega pokrova, druga možnost pa je bodisi fleksibilen ali trden radiator. Ko nastavljate drugo različico, sledite tem korakom: Vzemite prilagodljiv del, ga razporedite in namestite v notranjost. V primeru, da pokrov še vedno ni zaprt, je bolje kupiti večje različice, katerih globina je do 7 cm. Obstaja tudi druga rešitev tega problema. Potrebno je narediti luknjo za trak za pokrov osebja, oziroma za - potisniti zunaj. Razširjeno prevleko lahko kupite za 300 rubljev. za komplet.

Kaj je bolje kupiti?

Trenutno obstaja en proizvajalec, ki dobavlja LED sijalke H4 s stabilno kakovostjo. Mnenja potrjujejo, da ne slepijo, dobro delajo v reflektorju, prilagojena za ruske ceste. To so serije proizvajalca Cool-Led CL5 CL6 CL7 Smart. Vendar pa se najnovejša različica trenutno ne prodaja ali proizvaja. Podjetje je trenutno hčerinsko podjetje domačega podjetja, proizvaja izdelke pod svojim nadzorom in odpravlja vse pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene v procesu uporabe. Možno je kupiti kateri koli model le za velik denar, saj so skoraj dva do trikrat dražji kot običajno. Vendar pa se bo izplačalo zaradi življenjske dobe in tudi lastnosti delovanja. Te naprave bodouporablja 7 let. Treba je opozoriti, da poceni modeli delujejo v povprečju približno eno leto zaradi slabe kakovosti sestavnih delov in svetilk. "Long-playing" je svetilka Philips H4.

H4 žaromet z žarometom H4

Ta svetilka je na voljo v lepi embalaži in je tudi resno zaključena. Kakovost izdelanih izdelkov je res dobra, ni podlage, ni prask, deli se ne razpadejo. Telo naprave je izdelano iz litega aluminijastega tipa, vir svetlobe bo matrika, ki se imenuje Cree 1512. Ta izdelek porabi 125 V s kratkim svetlobnim pramenom, na oddaljenem - 25 V. Če primerjamo ksenonske žarnice, upoštevajte enostavnost namestitve tega modela. Ni težkega tipa, ni stikal in nobenih dodatnih relejev. Pri vgradnji LED svetilk v žaromet H4 jih je potrebno le priključiti na ventilator in priključiti na blok.

Značilnosti modela

Ta model ima svoje posebnosti. Glede na povratne informacije je treba to možnost dati prednost, če je izbira med ksenonskimi izdelki in svetlečimi diodami. Prvi imajo intenziteto svetlobe približno 4300 K. Zato je, glede na to, da je indikator LED svetilk H4 (posebej Koito) precej nižji, vozniki nasprotnih avtomobilov ne slepijo, na mokri cesti ni odsevov in zato je lažje nadzorovati stanje na cesti. Opisani model ima tudi poseben senzor, ki bo nadzoroval temperaturo oz. Svetilke ne bo pregrevalo. Če govorite o pogojih delovanja, bo ta naprava delovala dolgo časa. To je toDokazati preskuse LED svetilk H4. Od slabosti je treba opozoriti na nekatere značilnosti. Govorimo o nedostopnosti svetilke, glede na to, da v naši državi takšne svetilke niso certificirane in zato morajo kupiti v tujini ali prek posrednikov. Prav tako je treba opozoriti, da v Rusiji globe za uporabo takšne optike niso predvideni, tako da lahko varno vožnjo. Nadalje iz pomanjkljivosti sledi poudarjanje oddaljene svetlobe. V tem odtenku so pregledi LED H4 pogosto negativni. Za mestne dirke bo to dovolj, toda ljudje, ki se pogosto vozijo po poteh, ta možnost ne ustreza. Tretjič, treba je opozoriti na visoko vrednost. Če prevedete v rubljih, potem je povprečna cena na set 4 tisoč rubljev. Za ta denar lahko kupite več različnih modelov halogenskega tipa, kot tudi nekoliko manj ksenona.

Pregled virov svetlobe različnih proizvajalcev

Pri izbiri katerega koli elementa LED morate biti pozorni na blagovne znamke. Opisali smo najbolj priljubljene in dobre modele, vendar se ta pregled H4 svetilk ne konča. Izdelki podjetja Osram in Koito bodo služili dolgi in visoki kakovosti. Nakup blaga od teh proizvajalcev lahko od 500 do 3000 rubljev. Če govorimo o izdelkih bolj priljubljenih modelov, potem so vsi izdelki General Electric v povpraševanju. Treba je opozoriti, da je pogosto težko izbrati ta izdelek. Pogosto pri vklopu žarometov je svetlost odmaknjena, tako da ne vpliva le na prihajajoče avtomobile, ampak tudi na povezane. Vse je odvisno odmodelov, ki jih ponuja proizvajalec. Ko gre za poceni kitajske LED fluorescenčne sijalke in kratki svetlobni pramen H4 in dolge luči, je treba opozoriti, da morate tukaj izbrati neposredno iz testa. Dejstvo je, da značilnosti naprav, izdelanih na Kitajskem, pogosto ne ustrezajo dejanskim kazalcem. Tudi čipi so lahko precej veliki, že govori o ponaredku samega čipa. Zato je najbolje paziti na naprave znanih blagovnih znamk. Omogočajo vam, da v celoti uživate v vožnji po cesti, saj pri oblikovanju svetilk uporabljate kristale visoke kakovosti. Vsi elementi primera se nanašajo na vest, motnost oblakov pa se pojavi šele nekaj let po operaciji. Nameless izdelki - to ni vtičnica, tisti, ki želijo prihraniti denar, morajo razumeti, da bodo takšni izdelki skoraj takoj po uporabi postali neuporabni, deli iz ugledne znamke pa bodo delali do 10 let. To je veliko bolj donosno in številni testi svetilk LED H4 to potrjujejo. Kljub slabostim pri LED sijalkah so koristi večje. Na primer, dolgo življenjsko dobo, vgrajen hladilni sistem, veliko raven svetlosti, pomanjkanje kakršnih koli posebnih pravil za nego. Vendar pa je treba razumeti glavno stvar pri izbiri take svetilke. Če so optike izbrane nepravilno, bodo vsi pluse prečrtani z minusi. Svetlobni žarek kratkega svetlobnega pramena se bo najmanj spremenil in svetloba bo zelo bleščeča. Torej tisti, ki je svetilka H4 boljša, lahko odgovori samo voznik sam. Pozoren mora bitina različnih pregledih, da poznajo prave značilnosti naprav.

Sorodne publikacije