H7 žarnice: ki bolje sije? Najboljše žarnice H7: ocena proizvajalca

Vsak lastnik avtomobila se dobro zaveda, kako pomembno je paziti na cesto ponoči ali v slabi vidljivosti. Za udobno, varno in samozavestno vožnjo morajo žarometi dobro osvetliti cestišče. Zato je vredno izbrati luči zelo odgovorno. Pogosto imajo številni sodobni avtomobili žarnice H7 kot žaromete. Kar je bolje, poskusite ugotoviti na podlagi ocen.

Avtomobilske svetilke H7: Značilnosti in opis

Element H7 je svetilka z eno svetilko. Namenjen je za vgradnjo v štiri-točkovno optiko žarometov v avtomobilih, kjer je ločen sistem reflektorjev pod oddaljenim in kratkim svetlobnim pramenom. Vendar pa so v večini primerov te svetilke nameščene le v bližnji.
Za proizvode te vrste, za katere je značilna prisotnost prirobnice. Razdalja od prirobnice do spirale pa je konstantna in fiksna. To naredite tako, da je točka stresa v fokusu stalno prisotna.


Sodobna industrija ponuja različne svetilke z bazo H7 v različnih modifikacijah. Vsi so izdelani po svojih tehnologijah, imajo določene parametre, ki jih odlikuje svetloba in moč. Čeprav je standardna moč za te vrste žarnic 55 Watts. Na trgu lahko najdete in modele z višjimi stopnjami. Uporaba le-teh je priporočljiva le v terenskih pogojih. V običajnem vozilu, ki je namenjeno prometu v mestu, bo uporaba takšnih žarnic vodila doproizvodnja električne energije v vozilu je zaradi preobremenitve neuporabna.


Na avtomobilskem trgu so na voljo tri vrste svetilk. To so ženski modeli, ksenon in moderni LED izdelki. Poskusimo, na podlagi podatkov, pridobljenih v testih, določiti najboljše žarnice H7.

BOSCH Plus 90

Leta 2009 je družba svetu pokazala nov izdelek iz niza halogenskih izdelkov z visoko zmogljivo svetilnostjo. Svetilke v tej seriji so res najsvetlejše od te blagovne znamke. Značilnosti svetlobne moči so 90% višje kot pri standardnih svetilkah.
Zaradi inovacij, ki jih uporablja proizvajalec, izdelek ustvari daljši in širši svetlobni stožec. V tem primeru je cesta bolj učinkovito osvetljena za 50%. Če žarnico namestite v žaromet, bo imel voznik več časa za odločitev. Navsezadnje s takšno optiko veliko prej opazi oviro. Svet, ki proizvaja žarnice iz te serije, je bel v primerjavi s standardnimi modeli. Podjetje je uporabilo inovativne rešitve. Bučka je napolnjena s ksenonom, optimizirana spiralna oblika in razpršena sijalka - delno modra. Svetloba je blizu dnevne temperature. To je veliko manj utrujeno oko in vam omogoča, da se gibljete bolj udobno.
Kot rezultat poskusnih poskusov je žarnica iz te serije lahko pokazala najboljše rezultate za svetlost - 1500 lm. Kar se tiče kazalcev osvetlitve na desni strani, je tu tudi vse veliko bolje kot drugi predstavniki. Na splošno je ta svetilka pokazala visoke rezultate in njene značilnosti vzahteve. Poleg tega je izdelek popolnoma varen za vse okoliške voznike.

HELLA H7 + 90%

Ta proizvajalec je hčerinska družba družbe Philips. Blagovna znamka je namenjena za prodajo pod njo izdelkov v proračunskem segmentu. Ni potrebno misliti, da je nekoč proračun nujno slab. To ni res. "Pekel" - zelo dobre žarnice H7. Katere so najboljše možnosti za "Priory"? Definitivno njih, še posebej, ker cena to dopušča.
V preskusu se je ta svetilka pokazala kot povprečni zastopnik. Svetlobni tok je 1400 lm. Indikatorji osvetlitve bočnice na desni strani so med najboljšimi in celo višji od primerkov Boscha. Ta halogenska žarnica je bila ena tistih, ki imajo dobro vrednost za denar. Ponujena je po dostopni ceni (tisoč rubljev na komplet), medtem ko je sposobna zagotoviti visoko kakovostno osvetlitev cestišča in desne strani. Izdelek je varen za prihajajoče voznike. To so zanesljive in cenovno ugodne žarnice H7. Kaj je bolje izbrati? Avtomobilisti pravijo, da je "Hella" precej dobra možnost.

Osram Night Breaker Unlimited

Proizvajalec trdi, da lahko te halogenske žarnice tvorijo žarek snopa do 40 metrov ali več v primerjavi s standardnimi izdelki. V tem primeru bo barvna temperatura višja kot pri istih standardnih različicah. Voznik bo lahko vnaprej zaznal oviro in se pravočasno odzval nanj. Proizvajalec v tej seriji uporablja poseben patentiran premaz. Zmanjšuje stopnjo bleščanja z reflektirano svetlobo. V preskusih se je ta svetilka izkazala za vredno. Njensvetlobni tok - eden najvišjih in je 1500 lm. Indikatorji na ravni osvetljenosti desne strani so tudi na višini. Mnogi ljudje uporabljajo te žarnice H7. Kaj je bolje - "Osram" ali "Hella"? Strokovnjaki zagotavljajo, da modeli iz prve serije - je tudi dobra izbira.

Osram SilverStar druge generacije

Proizvajalec navaja, da lahko ta žarnica proizvede 60% več svetlobe kot standard. Pri svetlobnem toku je daljši od 20 metrov. V tem primeru proizvajalec navaja pričakovano življenjsko dobo, ki se je v primerjavi s prejšnjimi modeli podvojila.
Trdili so, da bo upravljanje teh žarometov zagotovilo večjo varnost vožnje. Te žarnice so odličen izdelek za žaromete z brezbarvnim difuzorjem. Toda v resničnih testih se je ta model izkazal kot precej dvoumen. Pri eni najmočnejših svetlobnih tokov v 1490 lm je bila stopnja osvetljenosti desne strani šibka. Po mnenju strokovnjakov in številke, ta svetilka ne bistveno presega učinkovitost standardnih halogenskih izdelkov.

Ksenonske luči H7: kar je boljše

Kar zadeva ksenon, je izbira majhna. Obstaja en predstavnik, ki prevzame mesto v oceni. To je MTF Light H7. Obstajajo tudi druga podjetja, vendar pogosto ponujajo odkrito slabo kakovostne izdelke.
Ta model najbolj ustreza vsem drugim zahtevam. Tu je visoka barvna temperatura, svetloba je čim bližja naravni. Ta svetilka daje dokaj visoko svetlost - 2800 lm. Tudi halogenske žarnice z visoko svetlostjo niso zmožne takšnega rezultata. Prav tako je všeč izrazizkoriščanje Proizvajalec trdi, da je naprava sposobna do 20.000 ur. Toda to je petkrat več kot halogenske rešitve. No, končno, še ena prednost tega modela - cena 900 rubljev na set.

LED žarnice H7: kaj je boljše

Sedaj so LED-optike eno najbolj obetavnih področij v avtomobilski tehniki. To je posledica visoke vzdržljivosti, zaščite svetilk pred vibracijami in udarci. Diodni izdelki so sposobni izdelati visokokakovosten žarek z visoko temperaturo in svetlostjo žarjenja.

ClearLight H7

Ta model izpolnjuje vse sodobne zahteve za optiko na LED. Svetilka je zelo močna - svetlost je od 2800 ali 4300 lm, odvisno od modela in modifikacije. Impresiven v tem izdelku in življenjski dobi - je zahteval do 30.000 ur. Model je zelo ekonomičen. Poraba je samo 30 W.

DLED H795 W

To je primer tega, kar ne bi smelo biti avtomobilska svetilka. Ona, seveda, daje ven svetlobo na 4500 K, njegova cena je približno 3 tisoč rubljev. Ampak tukaj je moč samo 95 vatov. Zaradi tega je naprava varčna, vendar ni koristi. Svetlost tega modela je le 990 lm. To je zelo majhno. Strokovnjaki ne priporočajo nakupa teh H7 žarnic. Kateri so najboljši za "Priori"? Vsekakor ni to.
Ni dovolj kupiti in vstaviti takšno LED svetilko v konektor - optika žarometa mora biti zasnovana za te žarnice. V Preoriini navadni optiki bodo takšni izdelki lastniku prinesli več škode kot dobro.

Druga ocena

Najboljše žarnice H7standardni so modeli iz serije Phillips Vision. Med modeli s povečanim svetlobnim tokom lahko izberete izdelke Phillips Extreme Vision. Najboljši modeli za življenjsko dobo so izdelki Long Life in Osramova serija Ultra Life. Med ksenon je bolje obravnavati MTF Light izdelkov.

O izbiri svetilk

Pri izbiri potrošnika si vedno želimo dobiti najboljši model. Priporočljivo je upoštevati dejavnike, ki so eden najpomembnejših. To je svetlost, udobje svetlobe, trajnost svetilke, cena. Ne kupujte poceni modelov, še posebej, če je izdelek dvomljive kakovosti. Od tistega, kar bo svetilka stala v žarometu, je vaša varnost odvisna od gibanja. Če izberete ustrezno svetilko, se morate osredotočiti na ugled določene blagovne znamke. Včasih pa obstajajo primeri, ki so boljši od modelov znanega proizvajalca. Glede na življenjsko dobo svetilke H7 - ki bolje sije v teh obdobjih uporabe in manj. Nasprotno, če ima žarnica podaljšano življenjsko dobo, ima nizko svetlost. Najboljša svetilka je standardna rešitev, še posebej, če je nameščena na domačem avtomobilu.

Sorodne publikacije