Kaj so povratne informacije: definicija, vrste in značilnosti

V tem članku bomo obravnavali vprašanje, kaj je povratna informacija (O.S.). Poleg osnovnega formulacijo, se bo osredotočil na pestrosti analize procesov za namen, uporabo in značilnosti toka. In tudi ločeno se bomo osredotočili na signalizacijo z povratnimi informacijami.

Tehnični pojem povratnih informacij

V odgovor na vprašanje "kaj je povratna?" Govorimo o širšem smislu lahko rečemo, da je vsako valovno, neke vrste odziva odpoklic ali odgovor na dogodek ali dejanje. V določenem smislu povratne tehnično opisuje postopek, pri katerem pridemo na sistem, ki zagotavlja delovanje z nastavitvijo parametrov prenašajo signal. Ti impulzi so pretok informacij, ki lahko vpliva na parametre mehanizma, v katerem deluje. Dejstvo je, da je sistem na vhodu izpostavljen signalu, ki je sorazmeren z njegovimi izhodnimi signali. Poznavanje te lastnosti se lahko uporabi za zagotavljanje potrebne dinamike funkcionalnim procesom sistema.


Obstaja koncept pozitivne in negativne povratne informacije. Za slednje je značilna uvedba sprememb vhodnega signala; povzročajo odziv kot odgovor na spremembo izhodnih signalov. Ta ukrep lahko poveča stabilnost in zanesljivost mehanizma, kar je lahko koristno, kadar so na njem neželeni učinki. Pozitivna oblikaNasprotno, taka povezava poveča učinek na spremembo strukture izhodnih signalov. Sistemi, ki imajo močno pozitivno O.S, so ponavadi nestabilni. To se kaže v pojavu nedovoljenih nihanj.

O.S. akustični tip

Glede na tovrstne povratne informacije v tehnologiji bo pomembno omeniti akustično obliko O. S. Na splošno je predstavljena s številnimi signali, ki se pojavljajo med viri zvoka in povezava, ki jih zaznava. V tem primeru se prenos izvaja z akustičnimi signali.

Nekateri podatki o akustični O. S.

Ko govorimo o raznolikosti akustičnih O. S., je pomembno, da začnemo določati možne vzroke signalov. Ta pojav je posledica obstoja rezultata samoizbraževanja sistema akustičnih tipov. Primer lahko služi za ponovno ojačanje zvoka iz zvočnika z mikrofonom. Majhni prostori so ugodni zaradi odboja in uporabe ojačevalnih naprav. Na primer, zvok zvočnika povzroči nastanek vibracij v predvajalniku, kar se izvede s pomočjo izbirnega pogona. Z drugimi besedami, lahko dosežemo tvorbo zanke pozitivne O. S., v kateri se bodo vibracije neodvisno podpirale in s tem povečevale.

Uporaba akustičnih O.S. v biologiji

Biološke in medicinske vede menijo, da je povratna informacija najpomembnejša strukturna komponenta v programu priznavanja, jezikovnega popravljanja in strokovnega razvoja spretnosti govorca. TrenutnoObstaja pet glavnih elementov akustične O.S., med katerimi so: ojačanje signala v trenutnem načinu, obratni vrstni red z zamikom, DAF (zakasnjen slušni tip O.), maskiranje, nadzor tempa.

O.S. v avtomobilskih alarmih

Pri proizvodnji osebnih avtomobilov se je začelo pogosto uporabljati signaliziranje s samodejnim zagonom in povratnimi informacijami. Torej, kaj je to? Za začetek opisa je bolje, da se seznanite s pojmom avtomobilskih alarmov, predstavljenih v obliki naprave, ki je sposobna obvestiti lastnika avtomobila o možni nevarnosti za avto z zvočnim signalom. V sestavi signalizacije naj bodo: glavna enota, oddajnik za antene, obesek za ključe, LED indikator, gumbi senzorja udarca in servis. Pri izdelavi avtomobilov uporabljamo dve vrsti alarmov, vključno z signalizacijo z enosmerno in dvosmerno (povratno) vrsto komunikacije. Če govorite malo več o slednjem, je pomembno vedeti, da tak varnostni sistem takoj omogoča, da se odzovete na prodor sistema v notranjost stroja. Prikazani so tudi podatki o spremembah vpliva in /ali volumna s pomočjo senzorjev.

Namen

Alarm s povratno informacijo obvesti lastnika o vseh dogodkih iz avtomobila. Če obstaja situacija, ki ogroža varnost avtomobila, se signal, ki označuje naravo nevarnosti, takoj prenese na lastnika na razdalji največ dveh kilometrov. Signalni alarmi niso vedno opozorilnizvoka.

Med glavnimi algoritmi avtomobilskega alarma z povratno zvezo, ki se izvajajo z metodo dvojnih vezi, razlikujemo:
 • prisotnost dinamičnega kodiranja;
 • sposobnost kodiranja v pogovornem oknu;
 • prenos signala prek delovanja mobilnih omrežij, komunikacij.
 • Kakršen koli način ustvarjanja kod in parametrov, povezanih z značilnostmi protivlomnih značilnosti signalnega sistema. Danes obstaja veliko število različnih alarmnih naprav, ki delujejo po načelu povratnih informacij, ki temelji na funkcijah uglaševanja. Primer je samodejni zagon z odzivom motorja brez udeležbe voznika, kot tudi regulacija naprav klimatske naprave, radijskih sprejemnikov itd. Iz tega sledi, da se lahko seznam razpoložljivih možnosti in raven kakovosti avto alarmov močno razlikujejo glede na ceno. Pogosto kupci ne upoštevajo teh parametrov stroja, vendar so zelo neuporabni, ker so pomembni.

  Tipologija kodiranja

  Obstaja pojem dinamičnega kodiranja, ki temelji na programiranju algoritmov, ki spreminjajo kode. Blokirni alarmni sistem, ki leži v vozilu in daljinski upravljalnik, se lahko zlahka prepoznajo s spreminjanjem podatkovnih kod. Eden od najbolj priljubljenih načinov dinamičnega kodiranja je KeeLoq. Njegova priljubljenost je posledica zanesljivosti, nizkih stroškov licence in kodirnika, kompaktnosti. Pomanjkanje te zaščite pa je prisotnost sistema podelitve kodeksaz lahkoto preberete informacije o kodah in jih kopirate. Ni ga lahko dobiti, če pa ima napadalec podobno napravo s potrebnim seznamom programov, potem ni težko narediti napake.
  Kodiranje znaka dialoga ima enako kodo kot dinamično kodiranje (KeeLoq). Razlika je v uporabi najbolj izpopolnjenih zmožnosti programa, naprav, ki temeljijo na statičnih in dinamičnih komponentah algoritma. Namestitev takšnega varnostnega sistema bo povzročila veliko težav, ki jih bodo morali odpraviti krekerji, kar dejansko zmanjšuje verjetnost kraje stroja. Še ena prednost tega je nedavni izum, saj iz tega razloga lopovi še niso imeli dovolj časa, da bi ga podrobno preučili. Cene avtomobilskih alarmov z povratnimi informacijami se lahko razlikujejo glede na proizvajalca, podjetje in obliko namestitve, v povprečju pa so cene takšne opreme v razponu od tri do pet tisoč rubljev. Seveda so številke povprečene, saj lahko najdete dražje in kakovostnejše različice. Pomanjkljivost tako dialoga kot dinamičnega kodiranja je kratek polmer O. S.

  Biološki pomen povratnih informacij

  Tehnologija povratnih informacij v biologiji vključuje kompleks fizioloških študij, preventivnih ukrepov, zdravljenja itd., Namenjenih uporabi povratnih informacij. V večini primerov organizacija raziskav temelji na različnih tehnologijah, zlasti na mikroprocesorju ali računalniku. Izkoriščanje stimulacijskih signalov, kot so vizualni, slušni, otipni inspodbuda, omogočajo osebi, da razvije različne veščine samoregulacije. To se doseže z usposabljanjem in izboljšanjem labilnosti regulativnih značilnosti mehanizmov. Koncepti obratnega in neposrednega komuniciranja so tesno povezani in se pogosto uporabljajo v različnih raziskovalnih mehanizmih in pri ustvarjanju tehnologij. Za razliko od O.S. je za neposreden tip značilno povečanje zmogljivosti sistema in mu daje odprto obliko. Ker odziv ni, sistem ne more spremeniti kvalitativnih parametrov zaradi izhodnega signala.

  Kibernetika in O. S.

  Oblika povratne informacije je najbolj sprejemljiv in kakovosten način komunikacije med lastnikom vira in uporabniki. Ta interpretacija O. S. se pogosto uporablja v kibernetiki. V tej znanosti je povratna informacija predstavljena v obliki niza ciklov, ki se pojavljajo v nespremenljivem delu stroja. Poleg tega je O. S. v kibernetiki niz pogojnih zapisov, neke vrste navodila. V tej vrsti signalizacije obstajajo namenski stroji, ki sodelujejo pri različnih vrstah eksperimentalnih raziskav. Norbert Wiener je predlagal enega od načinov uporabe O. S. pri reševanju številnih nelinearnih problemov. Vendar je pomembno vedeti, da se lahko v takih primerih uporabijo samo analitične metode.

  "Temeljni" pristop

  Če bi odgovorili na vprašanje, kaj je povratna informacija v kibernetiki, bi bilo zaželeno, da bi preučili obliko poskusnih faz, ki omogočajorešiti veliko nalog. Naloga analize nelinearnih električnih vezij je na primer določiti koeficiente nekaterih polinomov. To se izvede s povprečenjem parametrov vhodnih signalov. V kibernetiki se za takšne namene uporablja poskus s črno skrinjico. Prikazuje nelinearni sistem, ki še ni bil analiziran. Poleg tega uporablja belo škatlo, ki je predstavljena v obliki telesa z neznano strukturo, ki prikazuje posamezne dele želene razgradnje. Isti zvoki se vnesejo v beli in črni škatli.

  Študija značilnosti

  Raziskave, ki temeljijo na uporabi takšnih metod, omogočajo osebi, da ne le določi vse koeficiente vsakega polja bele "barve", vključene v ekvivalent seštevka predstavitve črne skrinjice, temveč tudi, da jih nauči hkrati. . Če želite, lahko vsa bela polja nastavite v samodejnem zaporedju na raven, ki se ujema z njo, vendar če jo gledate z vidika razširitve črne škatle. Ne glede na prijavo ima proces povratnih informacij vedno temeljno podlago za svojo izčrpno značilnost, ki jo opredeljuje kot povratno informacijo ali povratno informacijo, nekakšen primeren odziv na določen vpliv.

  Sorodne publikacije