Asus RT-G32: Nastavitev usmerjevalnika

Že leta 2009 se je začela prodaja usmerjevalnika Asus RT-G32. Konfiguriranje - dokaj preprosto operacijo in s tem moč, da se ukvarja s strokovnjakom za začetnike. Prav ta vrstni red za različne operaterje bo naveden v tem gradivu.

Ničelni usmerjevalnik

Do leta 2009 bi lahko obravnavani usmerjevalnik varno pripisali omrežnim rešitvam srednjega razreda. Zdaj so se zahteve bistveno spremenile, in samo najbolj proračunske naprave se lahko štejejo za obravnavane v okviru tega članka Asus RT-G32. Nastavitev je seveda preprosta in z njo ni težav. Ključna prednost tega proračunskega usmerjevalnika je njegova cena, ki trenutno znaša 1000-1200 rubljev. Ob upoštevanju, da je bil ta izdelek preverjen s časom in se je izkazal predvsem na dobri strani, je ta cena povsem upravičena.


Tehnične specifikacije

Asus RT-G32 se ponaša s tipičnimi parametri tehničnega načrta za omrežno osnovno rešitev. Konfiguracija WiFi v tem primeru je standardna, in nič super zapletenega v njej zagotovo ni prisotna. Število vodilnih vrat v tej napravi je 5 in vsi so RJ-45. Ena je modra in ima oznako WAN. Maksimalna hitrost v tem primeru lahko doseže 100 Mbps. Od njega je odvisno in vodi žico dobavitelja omrežnega prometa. Preostale štiri so rumene barve in so označene od LAN1 do LAN4. Povezuje se z lokalnimi napravami tega omrežja,ki lahko vključujejo igralne konzole, televizorje, računalnike, prenosne računalnike in drugo opremo. Kot v prejšnjem primeru je najvišja hitrost prenosa 100 Mbps. Ena okrogla reža je namenjena priključitvi zunanjega napajanja. Brezžični del omrežja se izvaja s standardom Wi-Fi. Na ravni strojne opreme se izvaja z eno anteno, hitrost prenosa v tem segmentu pa lahko doseže 150 Mbps.


Prva faza nastavitve povezave

V prvem koraku morate popolnoma povezati Asus RT-G32. Nastavitev za vse ponudnike je enaka. Za zagon morate priključiti napajalnik na omrežje izmeničnega toka in ustrezen vhod za usmerjevalnik. Potem od ponudnika povežemo kabel in ga priključimo na vrata z oznako WAN. Če je potrebno, povežite vse vodilne naprave računalniške mreže z usmerjevalnikom. Posebej je treba opozoriti, da mora biti usmerjevalnik priključen neposredno na lokalno omrežje prek zvitega seznanjanja, ki ga je treba konfigurirati. Lahko je tudi stacionarni računalnik in prenosni računalnik. Ko je vzpostavljena, povezava ni potrebna in jo je mogoče razstaviti na odklopljeni opremi. V prihodnosti ga lahko zamenja bolj priročen in praktičen Wi-Fi.

Postopek namestitve za Beeline

Za začetek si poglejmo postopek konfiguracije za kabelskega ponudnika Beeline usmerjevalnika Asus RT-G32. Konfiguracija Beeline zahteva naslednje parametre:
1.Po vključitvi in ​​dokončanju nalaganja takšnih komponent računalniškega sistema kot usmerjevalnika in osebnega računalnika, na koncu, zaženemo vsak brskalnik, ki je na voljo. V naslovno vrstico vnesemo naslov naprave: 1921681.1. Potem pritisnite Enter. 2. Potem morate počakati, da se nadzorna plošča za prenos konča. V tem primeru bo vmesnik imel dve aktivni polji. Ena izmed njih je "Prijava", druga pa "Geslo". V vsakem polju morate vnesti niz znakov admin. Po izpolnitvi obeh polj kliknite gumb »Vpis«. 3. Nato, ko se pojavi konfiguracijski meni usmerjevalnika, izberite element "Advanced Options", v njem pa enoto WAN. Tu nastavimo naslednje parametre:
 • "WAN-povezava" - "Dynamic IP";
 • po potrebi navedite vrata, na katera je priključena IPTV konzola;
 • V naslednjem polju navedite, da se IP-naslov določi samodejno in prihaja od ponudnika;
 • Nato smo vzpostavili samodejno povezavo z DNS.
 • 4. Potem shranimo spremembe s klikom na gumb "Uporabi" in čakamo na ponovni zagon omrežnega vozlišča. 5. Po prenosu usmerjevalnika izberite element "Network Card". V njej moramo navesti naslednje parametre:
 • ime omrežja se postavi po lastni presoji z latinskimi črkami;
 • Podpostavka ravni varnosti - na spustnem seznamu izberite WPA-Personal;
 • V naslednjem oknu šifriranja nastavite vrednost na TKIP + AES;
 • Nato v polju KEY po lastni presoji nastavimo geslo za povezavo; lahko je sestavljena iz latinščinečrke in številke - morajo biti vsaj 8.
 • 6. Ponovno pritisnite gumb "Apply" in počakajte, da se ponovni zagon konča. 7. Nato pravilno nastavite Asus RT-G32. Nastavitev "Beeline" -povezava je končana.

  Algoritem za MTS

  Za MTS omrežni usmerjevalnik Asus RT-G32 ni veliko drugačnega konfiguracijskega algoritma. Konfiguracija MTS, kot v primeru "Beeline", se začne z vstopom v nastavitveni meni po zgoraj opisanem postopku. Nato v točki menija z naslovom "Napredne nastavitve" izberite enoto WAN. Določa naslednje parametre:
 • Vrsta povezave - PPPoE.
 • Samodejni sprejem omrežnega naslova in DNS.
 • Dodeljujemo uporabniško ime in geslo, ki sta določena v pogodbi s kabelskim ponudnikom.
 • Po potrebi določite tudi vrata LAN, na katera je priključena naprava za nastavitev IPTV TV.
 • Shranimo te parametre in počakamo, da se reboot konča z usmerjevalnikom. Po tem morate brezžično povezavo konfigurirati z istim algoritmom, kot v primeru "Beeline".

  Konfiguracija za Rostelecom

  V tem primeru je postopek namestitve enak predhodno določenemu za MTS. In osnova tega je isti protokol za Aster RT-G32. Vzpostavitev Rostelecoma zahteva enaka dejanja. Edina stvar, ki jo morate upoštevati, je, da sta geslo in seveda prijava vpisana iz pogodbe.

  Povzetek

  Eno dejstvo, ki se v okviru tega materialnega usmerjevalnika omrežja obravnava več kot 5 letuspešno prodano, veliko govori o tem. Za svet elektronskih tehnologij je to celotno obdobje. Ta odločitev je bila v času začetka prodaje povezana s povprečno stopnjo. Zdaj proračunski segment pripada Asus RT-G32. Postavitev - dokaj preprosta operacija, iz katere je mogoče ravnati natančno celo z začetnikom in slabo pripravljenim uporabnikom. Za to je dovolj, da za vsakega operaterja v celoti izpolnite vse prej omenjene korake.

  Sorodne publikacije