Preklop na Windows 10 brez izgube podatkov. Windows 10: pregledi

Z izdajo desete različice operacijskega sistema Windows je bil uporabnikov svet razdeljen na dva tabora. Nekateri so se takoj požurili z namestitvijo novega OS, drugi so jo skeptično obravnavali, saj so menili, da je, kot je običajno, vsebovalo preveč napak. Danes pa je večina vprašanj fiksnih, zato se pogovorimo o vprašanju, kako preklopiti na Windows 10 z nekaj osnovnimi metodami. Na poti upoštevajte problem shranjevanja podatkov in nameščenih aplikacij po meri.

Pojdite v Windows 10?

Na začetku, ko se je sistem pojavil, so bile v svojih sodbah prav tako optimisti in skeptiki. Dejansko je v sistemu veliko inovacij in celo nekaj nenavadnih funkcij. Vendar pa je bilo v ozadju vsega tega očitnih pomanjkljivosti, povezanih z dejstvom, da gumb za zagon ni mogel delovati po prehodu, sistem je odkrito opazoval uporabnika itd.

Danes je večina težav odpravljena, zaradi stalne objave vseh vrst posodobitev. To velja zlasti za posodobitev posodobitve obletnice. Pričevanja uporabnikov kažejo, da je deseta sprememba, ki je nejasna iz več razlogov, hitrejša od sedmega, čeprav je verjetno, da bo sistem Windows 7 v sistemskih virih manj zahteven.

Minimalne sistemske zahteve

Preden rešite problem, kako preklopiti na Windows 10, se morate seznaniti z vsaj minimalnimi zahtevami za konfiguracijo sistema. In tukaj jeMicrosoft je doživel jasen prelom.
Najprej zavzemite prostor na trdem disku. Uradno je za normalno namestitev novega sistema na trdi disk potrebno najmanj 16 ali 20 GB. Na žalost izjave uporabnikov in strokovnjakov kažejo, da Windows 10 ne želi biti nameščen v nobenem primeru, če je na voljo manj kot 30 GB prostora na trdem disku. Namesto tega je sistem nastavljen na določeno točko, in skoraj v zadnji fazi namestitve posodobitev je dejal, da je začel vrnitev na prejšnji OS.

Z "železom" gre veliko lažje. Kako nadgraditi na Windows 10 z operacijskim sistemom Windows 7? Kot minimalno konfiguracijo lahko uporabljate dvojedrne procesorje z 1 GHz, 1 ali 2 GB RAM-a, odvisno od velikosti novega operacijskega sistema in video čipov, ki podpirajo izvorno različico platforme DirectX. Vendar pa je vredno razmisliti, da lahko nadgradnjo na Windows 10 naredite samo iz različic 7 in 8.1. Prejšnje spremembe in osma različica iz neznanega razloga nimajo takšne podpore (potrebno je ločeno prenesti distribucijo in izvajati tako imenovano "čisto" namestitev). Poleg tega morajo biti vse najnovejše posodobitve nameščene na samih operacijskih sistemih, iz katerih poteka prehod.

Obrat zavoja

Zdaj, pravzaprav, o tem, kako preklopiti na Windows 10 s sistemom Windows 7 ali 8.1. Bilo je več načinov. V najpreprostejši različici, kot prej, lahko brezplačno nadgradite na Windows 10, tako da se registrirate na uradnem Microsoftovem viru in posodobite posodobitve. Ampak od konca julija lani, brezplačno različico Windows 10posodobljeno neposredno s strani razvijalca, je postalo nedostopno. Toda, kot pravijo mnogi uporabniki, tudi kljub temu, kadarkoli prej ali pozneje bo posodobitev potekala. Samo nastavitve središča za posodobitve morajo nastaviti možnost samodejnega prenosa in namestitve posodobitev.

Preklapljanje s programom Microsoft

Veliko ljudi ni hotela čakati na čakalno vrsto, zato so tudi Microsoftovi strokovnjaki priporočili uporabo posebnega pripomočka, imenovanega orodje za ustvarjanje medijev (MCT), ki ga lahko prenesete s spletnega mesta. Mimogrede, njegova aplikacija je zdaj aktualna (vendar samo za podprte sisteme).
Kako preklopiti na Windows 10 s tem izdelkom? Tu sta dve možnosti. Pri zagonu v začetnem oknu priporočamo, da računalnik takoj posodobite ali pa ustvarite namestitveni disk za namestitev ob drugem času ali na drugi napravi. Sam namestitveni program se bo zagnal neposredno v okolju obstoječega OS in ne iz zagonske naprave. Pri izbiri prvega elementa se začne nalaganje distribucijskih datotek, potem pa v postopku namestitve sledite navodilom "Master". Če ste prej namestili licenčni operacijski sistem, vam ni treba aktivirati novega. Tudi če namestite Windows 10 brez računa, vam ni treba ustvariti računa, ampak kasneje.


Kako ne izgubiti pomembnih podatkov in nameščenih programov

Sam pripomoček vam omogoča, da greste v Windows 10 brez izgube podatkov. To ne pomeni samo varčevanjadatoteke po meri, pa tudi nastavitve in celo vsi nameščeni programi.
V ta namen v določeni fazi namestitve preprosto izberite ustrezno postavko. Glede na absolutno večino vseh tistih, ki so se tako preusmerili na Windows 10, so vse aplikacije, ki so delale v prejšnjem sistemu, v novi modifikaciji delovale gladko, z istimi uporabniškimi nastavitvami in nastavljenimi parametri.

Kako preklopiti z 8 na 10? Windows: "čista" namestitev

Prehode v nepodprtih sistemih bo treba opraviti z ločeno prenesenim ali ustvarjenim namestitvenim paketom MCT.
Toda tukaj je en ulov. Če optični nosilci nimajo težav, s pogoni USB ni tako enostavno. Dejstvo je, da včasih namestitveni program pri izbiri particije, na katero bo nameščen novi sistem, poroča, da je mogoče uporabiti samo dele formata GPT in namestitev v particijo, ki vsebuje zagonske zapise MBR, ni možna. Kako v tem primeru preklopiti na Windows 10?
Če želite odpraviti težavo, morate najprej vnesti nastavitve BIOS-a. Na moje presenečenje, bo veliko uporabnikov videlo, da ne obstaja noben, ampak dva flash pogona. Ocene pravijo, da je podobna isti napravi, vendar je ena od njih, ki je prednostna naloga prenosa, format EFI. Da bi se namestitev začela v normalnem načinu, morate preprosto izbrati standardno napravo in jo naložiti. Problem izgine.

Vprašanja o ustvarjanju in aktiviranju računa

Vprašanje, kako iti na Windows 10 na kakršen koli način ni mogoče obiti in nekaj dodatnih vprašanj. Čeprav se domneva, da namestitev sistema zahteva Microsoftovo "preverjanje", ni.
Pri namestitvi iz nič, lahko registracijo in aktivacijo zakasnite z izbiro potrebnih elementov v oknih s predlogi. Vendar bo sistem prej ali slej zahteval aktiviranje. Kako to storiti v tej situaciji? Kot kaže praksa, večina uporabnikov uporablja poseben pripomoček KMSAuto Net, ki je aktivator za Windows in MS Office, čeprav odkrito povedano ni povsem zakonit.
Sam program je prenosna aplikacija, ki ne zahteva namestitve. Ko ste zagnali, morate samo izbrati Windows aktivacijo, počakati do konca postopka in potrditi nalogo neprekinjenega "ponovnega aktiviranja" vsakih deset dni "Scheduler". Kot je že jasno, pripomočka ni mogoče izbrisati. Toda vsi ponavljajoči se procesi bodo potekali v ozadju in ne boste niti vedeli.

Kaj storiti, če uporabniku ni všeč Windows 10?

Nazadnje pa poglejmo, kako preklopiti iz Windows 10 na Windows 7, če je bila nadgrajena sedma različica (za možnost 8.1). Med prehodom so razvijalci poskrbeli, da ima uporabnik možnost, da se vrne na prejšnji sistem.
Če želite to narediti, morate v razdelku parametrov novega sistema izbrati obnovitveni meni, kjer bo prišlo do točke odpoklica računalnika na prejšnjo različico. Toda tu so njene pasti. Lahko se vrnetesamo v 30 dneh po namestitvi sistema Windows 10 in samo pod pogojem, da datoteke starega sistema niso bile izbrisane. V nasprotnem primeru bo povrnitev postala nemogoča. Kaj pa, če je potekel rok? Na žalost ni možnosti, da bi namestili sedmo različico s polnim oblikovanjem sistemske particije. Ampak problem ni niti v tem. V procesu oblikovanja boste morali spremeniti strukturo datotečnega sistema za primere, v katerih ima Windows 10 64-bitno arhitekturo, in namestitev sistema Windows 7 se nanaša na 32-bitne spremembe.

Nekaj ​​besed na koncu

Še vedno je treba dodati, da pri namestitvi desete spremembe nujno imeti internetno povezavo, saj bo postopek namestitve prenesel posodobitev. Od tega nikamor ne boste šli. In sam postopek namestitve se lahko zadrži že kar nekaj časa. Po mnenju uporabnikov, ki so takšne manipulacije izvajali, pri minimalnih konfiguracijah in hitrosti internetne povezave pri 100 Mbps, bo za popolno namestitev potrebnih približno pet ur, tako da bo potrebno trpeti.

Sorodne publikacije