Telefon Samsung S2: funkcije, pregledi in primerjave s konkurenti, pregledi

Pametni telefoni Samsunga v sodobnem svetu veljajo za enega najboljših, saj je proizvajalec že dolgo poskušal izdelati kakovostne in premišljene naprave. Vendar je bil za prevzem vodilnega položaja potreben začetek. Postala je linija naprav, imenovanih značilnosti galaksije S2, ki so se nekoč štele za vrhunske. Oglejmo si podrobno dva glavna modela, vključena v to linijo, kot tudi nekatere dodatne dodatke. Začnimo z osnovnim pripomočkom, imenovanim Samsung Galaxy S2.

Videz in dodatna oprema

Pametni telefon je videl svetlobo v oddaljenem letu 2011 in takoj pritegnil pozornost javnosti. Podjetje se je celo soočilo s pomanjkanjem končnih izdelkov, zato je bil nakup pripomočka takoj po izdaji problematičen. Standardni paket je vključeval ne samo polnilec, kabel USB, sam pametni telefon in baterijo, temveč tudi slušalke z dobro kakovostjo zvoka. To je omogočilo zmanjšanje potrebe po nakupu dodatne opreme na minimum. Tako bi lahko kupec samo poskrbel za nakup zaščitne prevleke, na ta strošek se je iztekel.


Navzven je Samsung Galaxy S2 Prime, katerega značilnosti bomo pogledali nekoliko kasneje, izgledala elegantno in privlačno. To je klasičen monoblok s sorazmerno kompaktno velikostjo, saj uporablja zaslon z diagonalo samo 43 palcev. Na dnu zaslona je prepoznavna blagovna znamkariž "samsung" naprave - majhen fizični gumb, ki vam omogoča, da se vrnete na glavni zaslon iz katere koli aplikacije. Med fizičnimi kontrolniki se gumbi za zaklepanje in glasnost nahajajo na različnih stranskih straneh naprave. Zadnji pokrov je odstranljiv in ima precej velik izrez, v katerem je kamera in LED bliskavica. Za udobje je uporaba reže USB nameščena na dnu pametnega telefona, priključek 35 - v zgornjem delu. Zadeva je dobila pravokoten oglavni okvir, zaradi česar je postala bolj privlačna v primerjavi s prejšnjim modelom.


Prikaz

Glavni razlog za pomanjkanje tega modela na trgu je bil zaslon, ki je bil izveden na inovativni tehnologiji Super AMOLED. Takrat proizvodnja ni bila tako napredna kot danes, zato je bila proizvedena v zelo skromnih količinah. Priljubljenost modela je bila tako velika, da proizvodna zmogljivost preprosto ni bila dovolj. Zato se je vodstvo podjetja odločilo vzporedno izvajati dva modela z enakimi značilnostmi, vendar različnimi zasloni. Model i9003, ki je uporabljal standardno TFT matrico, je imel nižje stroške, vendar je bil priljubljen. Glavna značilnost zaslonov Super AMOLED je dober prenos barv in rezerva svetlosti, kar zadostuje za udobno uporabo naprave na soncu. Poleg tega taki prikazovalniki med delovanjem porabijo manj energije, kar pozitivno vpliva na specifikacije Samsung Galaxy S2 GT-I9100 za avtonomijo.
Ločljivost zaslona je 800 * 480slikovnih pik Glede na sodobne standarde, to ni toliko, ampak takšni kazalniki so povsem dovolj, da zaslon z diagonalo 43 palcev ne opazijo slikovnih pik pri vsakodnevni uporabi. Uporabniki, ki so že nekaj let uporabljali pametni telefon in analizirali funkcije zaslona Samsung S29100, pogosto opazijo, da na zaslonu nikoli ni prišlo do nobenih zahtevkov.

Avtonomija in baterija

Proizvajalec je izračunal, da lahko za optimalno ohranitev videza in zmanjšanje debeline ohišja uporabite 1650 mA baterijo. Za sodobne pametne telefone bi bilo to odkrito malo, vendar ta model nima preveč zahtevnega železnega in ekonomskega zaslona. Kot rezultat, tudi pri delu v omrežjih tretje generacije polnjenja akumulatorja je dovolj, da brez napornega časa preživite brez polnjenja. Hkrati lahko uporabnik kot običajno nadaljuje s pisanjem v kurirje, brskanjem po internetu in govorjenju z glasom. Seveda, vse je v razumnih mejah, ampak za povprečnega laika to dovolj za glavo. Torej, če govorite jezik številk, lahko govorite neprekinjeno skoraj 7 ur. Če telefon pustite v stanju pripravljenosti in se ga dotaknete, bo približno 12 dni živel brez polnjenja. V tem primeru za popolno obnovitev oskrbe z energijo potrebujemo manj kot 3 ure. Torej, Samsung Galaxy S2 pametni telefon ni mogoče opisati kot idealno, vendar so zelo sprejemljivi za povprečnega uporabnika.

Komunikacije in brezžične zmogljivosti

Naprava je opremljena z različnimi moduli, ki omogočajo komunikacijo z računalnikom in drugimi pripomočki ter zunanjimi napravami. Najpogostejša možnost v tistih časih, ko je bila izdana, je bila Bluetooth. Različica 3.0 omogoča povezavo več naprav, kot so brezžične stereo slušalke, fitnes tracker in Samsung Gear S2 Classic, brez težav. Hkrati se značilnosti podatkovne hitrosti niso zmanjšale, dosledno je bilo opravljeno samo delo z vsako od naprav. Treba je opozoriti, da je bil, če je bil prenos datotek izveden med dvema enakima napravama, uporabljen modul Wi-Fi za pospešitev tega postopka, hitrost pa se je povečala na pomembnih 24 Mbit /s. Omogoča vam izmenjavo ne le majhnih datotek, ampak tudi pošiljanje video posnetkov ali arhivov podatkov. Ko ste povezani z računalnikom prek naprave USB, vam bo na voljo, da izberete eno od treh možnosti povezave, ki jih boste trenutno uporabljali. Dva od njih sta popolnoma standardna - to je povezava kot multimedijska naprava in kot preprost pomnilnik (v tem načinu neposreden dostop do nameščene pomnilniške kartice microSD). Toda tretji je drugačen, saj je blagovna znamka "čip", značilna lastnost telefona Samsung S2. Zasnovan je za sinhronizacijo s programom Samsung Kies, ki lahko shrani vse podatke iz naprave, vključno s telefonskimi številkami, sporočili SMS in še več. Takrat sinhronizacija z Googlovimi storitvami ni bila tako dobro razvita in ta pristop je bil koristen za tiste, kizaskrbljeni zaradi izgube dragocenih podatkov v primeru kraje naprave ali njene okvare.

Posebej je treba omeniti razpoložljivost modula NFC, ki ne namešča poceni naprav. To je mogoče nadzorovati s številnimi pripomočki, in telefon lahko zamenjate z nekaj kartic, ki se uporabljajo v vsakdanjem življenju. Z uvedbo tehnologije prometnih kartic je postalo povpraševanje bolj kot kdajkoli prej. In bančni programi vam omogočajo, da plačate s pametnimi telefoni, ki imajo to funkcijo "na krovu". Značilnosti Samsung S216 Gb vam omogočajo, da uživajo vse te niz enostavnost življenjskih funkcij v največji možni meri.

Standardi mobilnih komunikacij

Za tiste, ki živijo v velikih mestih, je pomembno, da imajo podporo sodobnih komunikacijskih protokolov. To je pomembno, saj nekateri operaterji ponavadi ne opravljajo storitev v običajnem obsegu 2G. Proizvajalec je napovedal podobne scenarije za razvoj tega pametnega telefona, v skladu z uradnimi specifikacijami pa Samsung Galaxy S2 GT-I9100 podpira vse sodobne komunikacijske frekvence 3G, ki jih uporabljajo ruski in evropski operaterji. Uporabnik ne bo imel težav, če potrebuje hitri internetni dostop kjerkoli v pokritosti operaterja. Kakovost klicev bo vedno na višini, saj v 3G omrežjih komunikacijski kanal ponavadi prenaša zvok natančneje in bolje, in zdi se, da je sogovornik tik ob vas.

Pomnilnik in možnosti njegove širitve

V tem času je pametni telefon imel resnično neomejen prostor za shranjevanje. Tudi v baziNa njej je bil nameščen 16 GB nepromenljivi pomnilniški čip, kar je bilo dovolj za shranjevanje ne le pravih programov, temveč tudi dobrih zvočnih knjižnic in celo nekaj filmov. Če to ni bilo dovolj, bi lahko uporabnik zlahka povečal značilnosti telefona Samsung S2 z namestitvijo pomnilniške kartice microSD do 32 GB. Za primerjavo, takrat iPhone z vgrajenim pogonom samo 8 GB še ni bil izdan, polovica pa je bila zasedena s sistemom in ni bilo nobene reže za razširitev. V primeru obravnavanega modela operacijski sistem vzame le 2 GB, vse ostalo pa je lastniku v neomejeni uporabi.

Značilnosti "železa"

V vsem tem ne bi bilo smiselno, če bi bil telefon nizko zmogljiv. Zato je proizvajalec poskušal, da bi bilo čim hitreje, kar Samsung S2 značilnosti, ki jih je mogoče primerjati tudi z nekaterimi sodobnimi proračunskih modelov. Torej, srce naprave je bil lastno razvit procesor z imenom Exynos 4210. Imel je dve jedri, od katerih je vsaka sposobna delovati pri 12 GHz. To je več kot dovolj za izpolnitev vseh glavnih nalog. Če menite, da je bila naprava prvotno dobavljena z Android verzijo 2.3 "na krovu", potem si lahko predstavljate, kako se je na njej prenašala firmware. Procesor deluje v parih z 1 GB RAM-a. To je res veliko, saj lupina porabi več kot 200 MB in vsi drugi prostori se lahko po potrebi uporabijo v dodatnih programih. To je omogočilo igranje zelo zahtevnih iger brez "zavor",in na splošno, spravil gadget na seznamu top in najbolj razširjenih modelov. Tudi danes lahko najdete veliko število ljudi, ki jo še vedno uporabljajo, kljub precej častitljivi starosti, saj so lastnosti telefona Samsung Galaxy S2 Plus GT-19105 dovolj za izpolnitev njihovih vsakodnevnih nalog.

Kamere in kakovost fotografij

Samsung ni jedel na kakovostnem modulu, zato so uporabniki lahko ustvarjali dobre fotografije v skoraj vseh pogojih. To je modul, ki je posebej zasnovan za ta model. V kombinaciji s čudovito optiko lahko obide številne današnje najsodobnejše barvne prenose in ohranitev delov. Ima ločljivost 8 milijonov slikovnih pik, ki je resnična in ni interpolirana. Pri šibki svetlobi je mogoče uporabiti zmogljivo LED bliskavico. Seveda, na veliki razdalji, je malo verjetno, da bi pomagala, toda pri snemanju bližajočih se predmetov je njegova zasluga komaj mogoče preceniti. Zahvaljujoč tem funkcijam je Samsung S2 Plus sposoben ustvariti kakovostne slike, ki so ostre in ostre, samodejno ostrenje pa skoraj nikoli ne zbledi. Na višini so tudi algoritmi za naknadno obdelavo. Kamera je vsestranska rešitev, ki vam omogoča osnovno makro in ustvarjanje panoramskih slik. Če je potrebno, lahko uporabite digitalni zoom, pomnožen s štirimi, vendar se je treba spomniti, da se lahko kakovost slike bistveno zmanjša. Naprava omogoča snemanje videa s FullHD ločljivostjo in frekvenco 30 sličic na sekundo. Vendar pauporabniki opozarjajo, da je pri snemanju dinamičnih prizorov bolje uporabiti prejšnjo različico kakovosti, z ločljivostjo 1280 * 720, sicer lahko okviri označujemo z majhnimi sunki, kar negativno vpliva na udobje gledanja. Najverjetneje je to posledica dejstva, da specifikacije Samsung Galaxy S2 Plus niso dovolj za pretakanje video obdelave te kakovosti. Prednja kamera je precej dobra. Čeprav je njegov glavni namen video klic, lahko brez težav doseže dobre 2 milijona slikovnih pik in snema videoposnetke kot 640 * 480.

Posodobitev modela

Uspeh klasične "galaksije" druge generacije je bil tako velik, da je bilo v določenem trenutku načrtovano ponovno zagon. Kot rezultat, v letu 2013 je svet šel ven pripomoček, skoraj popolnoma ponovi svoj videz, vendar z bistveno drugačne značilnosti. Samsung S2 Plus je dobil novo modro barvo, posodobljeni so bili materiali, nadgrajeni iz telesa. Kamera, baterija in zaslon so ostali enaki, vendar je "železo" postalo bolj produktivno. Najpomembnejša razlika je uporaba procesorja Broadcom BC28155. Čeprav ima na obeh 12 GHz enaka dva jedra, je bil v smislu grafike veliko bolj gladko. Bistvo tukaj je uporaba grafičnega podsistema Broadcom VideoCore IV. To je ona, ki je dovolila potrebno gladkost pri delu nove firmware Android 4.1, s katero je bil ta pripomoček dostavljen na trg. Vendar pa so se pri nekaterih vprašanjih značilnosti modela Samsung S2 Plus poslabšale. Če starejšivarianta je imela pomnilniške čipe za 16 in celo 32 gigabajtov, potem pa je proizvajalec očitno shranil z opremljanjem pametnega telefona s samo 8 gigabajti trajnega pomnilnika. Vendar pa je izboljšana podpora za kartice microSD, gadget podpira težje 64-gigabajt "flash diski".

Povratne informacije uporabnikov o modelih

Ker so različice za leti 2011 in 2013 praktično enake, so pregledi specifikacij Samsung Galaxy S2 Plus prav tako zelo podobni staremu modelu. Zato jih je mogoče združiti skupaj. Med glavnimi pozitivnimi točkami uporabniki najpogosteje opažajo naslednje:
 • Dobra "vitalnost". Primerna torbica, ki ne pusti telefona, in močno steklo, napravo odporna na poškodbe, neizogibne pri vsakodnevni uporabi. V prisotnosti vsaj nekaj zaščitne kritje za prekinitev je precej težko.
 • Udobna diagonala zaslona. Mnogi uporabniki ne želijo zamenjati pametnega telefona na novejši model, saj večina od njih ima zaslon z diagonalo 5 ali več centimetrov. Vendar pa je natanko 43 palcev - to je zlata sredina, ki je optimalna za vsakega uporabnika, pa naj bo to fant ali dekle, in vam omogoča, da z eno roko brez težav dosežete zgornje vogale.
 • Dobra podpora proizvajalca. Pripomoček je prejel posodobitve do leta 2015, to je v 4 letih od izdaje. Tudi z današnjimi standardi ima še vedno dejansko različico operacijskega sistema, ki vam omogoča, da v celoti uporabite vse pogoste pošiljatelje. Zato je popolnoma primeren kot preprosta komunikacijska naprava za vsak dan. RazenPravzaprav so najnovejše posodobitve omogočale uporabo s pametnimi urami Samsung Gear S2 Sport. Funkcije te izboljšave vam omogočajo, da razširite funkcionalnost samega pametnega telefona.
 • Visokokakovosten zaslon. Pravočasno je naprava naredila hrup v vprašanju prenosa barv in kakovosti slike. Prijetno ga je gledati, ker ne povzroča prevelike napetosti za oči. Veliko ljudi ugotavlja, da je pripomoček uporabil tudi kot svojo glavno napravo za gledanje filmov, čeprav je imel televizor ali tablični računalnik.
 • Kakovostna kamera. Samsung je bil vedno znan po svojih lepih fotoaparatih, in ta model ni bil izjema. To je sposoben narediti dostojno strel, ne glede na okolje in kakovost razsvetljave.
 • Zmožnost povezovanja naprav z OTG. Tudi današnji pametni telefoni imajo takšno funkcijo skozi eno, leta 2011 pa je bil to izgovor za tiste, ki so tesno povezani z digitalnim svetom. Da, ta model je bil zelo cenjen s strani tistih, ki so se zanimali za namestitev opreme, zahvaljujoč zmožnosti prenosa z interneta in spuščanju potrebne programske opreme ali drugih informacij na USB ključek.
 • Poslovni vmesnik. Samsung je bil sposoben narediti lepo celo zastarelo Android 2.3 in s sprostitvijo nadgradnje na dejansko različico 4.1 se je situacija le izboljšala. Očitno so vsi videli isti regrat, ki je tesno povezan z blokiranjem teh naprav.
 • Velika količina vgrajenega pomnilnika. Veliko uporabnikov ugotavlja, da v pametnih telefonih nikoli niso uporabili pomnilniške razširitvene kartice, odkar je vgrajenačip je več kot dovolj za vsakodnevne naloge.
 • Očitno model ni samo osvojil srca mnogih njegovih oboževalcev. Ta ugled se je v mnogih pogledih razvil prav zaradi dobro premišljenega in uravnoteženega vmesnika in kvalitativne žleze. Vendar pa ima tudi številne negativne strani.

  Negativni trenutki, odkriti na pametnem telefonu

  Prav tako ni minusov, ki neizogibno zasledujejo absolutno kakršnokoli elektroniko. Ena od njih je zmogljivost baterije. Dovolj je, če pametni telefon uporabljate kot sredstvo komunikacije. Vendar, če pade v roke amaterja, da igra ali gleda video, in celo na spletu, se baterija v očeh topi. V tem primeru je mogoče shraniti samo zunanjo baterijo ali pa je vtičnica trajno na strani. Visokokakovostni zaslon ima slabo funkcijo - začne izgorevati po nekaj letih uporabe. Čeprav je ta funkcija ostala neopažena pri večini uporabnikov, ki so bili zamenjani na novejši model pravočasno. Mnogi, ki jo uporabljajo do danes, opozarjajo, da slika postane bolj vulgarna, nasičenost in kontrast pa se izgubita. Da, in na soncu jih vsako leto pogosteje uporabljajo. Delno je problem sonca mogoče rešiti z nakupom ure Samsung Gear S2 Classic. Funkcije tega pripomočka vam omogočajo, da vsa pomembna sporočila naredite na majhnem zaslonu na roki, z dobro osvetlitvijo in barvo.

  Zaključek

  Čeprav ima pametni telefon številne pomanjkljivosti, pa ostaja za mnoge zveste prijatelje in spremljevalce. Danes ga je težko kupiti.ker je večina novih naprav že zbirljiva in ima ustrezne stroške, stare pa so pogosto sestavljene iz nekaterih pomanjkljivosti, ki so nastale zaradi dolgotrajnega izkoriščanja. Vendar, če dobite dober izvod za primerno ceno in obstaja potreba po visokokakovostni napravi za komunikacijo, jo lahko varno kupite, saj je sposobna služiti več let brez večjih napak, značilnosti Samsung S2 pa zadostujejo za večino vsakodnevnih opravil, baterija pa po potrebi tudi za večino vsakodnevnih opravil, baterijo pa po potrebi se zamenja v nekaj minutah.

  Sorodne publikacije