Sprejemnik Pioneer DEH-P6000UB: značilnosti, povezave, pregledi

Avtomobilski sprejemniki, tudi pred nekaj leti, ne izgubljajo pomena v našem času. To še posebej velja za napredne modele, ki imajo bogate funkcionalnosti in podpirajo vse sodobne formate. Pogosto jih uporabljajo vozniki, ki ne želijo plačati za nove funkcije, ki jih še ne bodo uporabljali, vendar ne bodo zavrnili kakovosti istih CD-jev ali običajnih radijskih postaj. Eden od teh sprejemnikov je Pioneer DEH-P6000UB. Poglejmo si njegove glavne značilnosti in analiziramo povratne informacije, ki so se nabrale v zadnjih letih, da bi razumeli njene pozitivne in negativne vidike.

Oblika in videz

Radio kasetofon je kompakten, nameščen na klasičnem pristajalnem mestu. Za njo ni treba kuhati velike vtičnice, kot za 2-DIN sprejemnik, ki še vedno ne izgleda dobro v vsakem avtomobilu. Videz je lep in poudarja dokaj visoke stroške naprave, kar mu omogoča, da pogleda statusno in se dobro ujema z večino avtomobilskih notranjosti. Zaslon je prejel precej visoko kakovostno matrico, ki vam omogoča enostavno branje informacij, ne glede na zorni kot. Svetla osvetlitev ne moti prikazov znakov in ne osvetljuje blokov, ki so trenutno neaktivni.


Krmilne tipke in vrtljivi regulator se nahajata na ustreznih mestih in vam omogočata, da se pri preklapljanju sledi ali radijskih postaj ne odvračate od gibanja. Vendar to še dodatno olajšaproces, lahko namestite poseben daljinski upravljalnik na volan, če ga ni na začetku. Pioneer DEH-P6000UB povezovalni vmesnik je standard, zato pri izbiri daljinskega upravljalnika bodite pozorni le na enostavnost uporabe.

Viri zvoka

Ker je bil diktafon izdan že zdavnaj, ne more delovati s sodobnimi standardi podatkovnih nosilcev in povezovalnih protokolov naprav. To pomeni, da ga lahko brezžično povežete s telefonom ali vstavite bliskovni pogon s seznamom predvajanja. Hkrati pa ima še vedno dober izbor možnosti za predvajanje zvočnih datotek.


Glavni je vgrajen pogon s sistemom proti udaru. Lahko predvaja glasbo iz AudioCD-a z visoko kakovostnimi neskompresijskimi posnetki ali iz bolj običajnega MP3-formata, ki omogoča višje razmerje stiskanja. Dvovrstični zaslon se uporablja za izbiro želenega posnetka, kar je zelo priročno, saj vam omogoča, da vidite največje število informacij.
S sprejemnikom Pioneer DEH-P6000UB lahko poslušate tudi običajne radijske postaje. Ima vgrajen sistem za skeniranje razpoložljivih frekvenc z določenim sprejemom, ki ga lahko uporabite za iskanje vaše najljubše postaje. Če glasba, ki se sliši na radiu, ni všeč, lahko z vhodom AUX priključite kateri koli predvajalnik ali telefon. V tem primeru bo kasetofon deloval kot ojačevalnik in vse ostale kontrole bodo na predvajalniku, vključno z gumbi za preklapljanje med posnetki.

Namestitev in prva nastavitev

Radijski snemalnik lahko postavite skoraj vsakemu vozniku brez pomoči. Standardni priključki se uporabljajo za priključitev Pioneer-ja DEH-P6000UB. Torej, če je pred avto že stal magnetofon, potem je najverjetneje, da ponovno objavo ni potrebno.
Poleg standardnih vhodov in izhodov, ki so namenjeni za napajanje in prenos zvoka na zvočnike, je na zadnji plošči ločen izhod na subwoofer. Nima močnega ojačevalnika in prenaša linearni signal, zato je treba kupiti dodatni bas zvočnik in ga namestiti skupaj z ločenim ojačevalnikom. Radijski sprejemnik Pioneer DEH-P6000UB lahko nastavite dovolj hitro s celotnim navodilom za uporabo. Da bi bilo lažje narediti, komplet ponuja preprost infrardeči daljinski upravljalnik. Najpogosteje se uporablja samo za nastavljanje parametrov, saj je zelo neprijetno, če ga uporabljate za nadzor med vožnjo avtomobila.

Glavne specifikacije

Večina ključnih parametrov se lahko imenuje standard za ta razred avdio opreme. Torej so značilnosti Pioneer-ja DEH-P6000UB dovolj, da na vgrajeni ojačevalnik povežemo do 4 kolone po 50 vatov. Za priključitev dodatne opreme, ki je opremljena s posebnim priključkom podatkovnega vodila IP-BUS, ki vam omogoča razširitev možnosti pripomočka z nastavitvijo posebnega Bluetooth adapterja. Zahvaljujoč njemu bo kasetofon lahko delal v načinu slušalke, ne le reproducira glasbe na brezžičnem kanalu, temveč vam omogoča tudi pogovor po telefonučas gibanja brez motenj.

Mnenje potrošnikov o kasetofonu

Po analizi pregledov Pioneer-ja DEH-P6000UB lahko poudarimo glavne pozitivne točke, ki jih vozniki najpogosteje omenjajo. Ta seznam vključuje:
 • Visokokakovosten zvok. Snemalnik lahko proizvaja naraven in živ zvok, v katerem je vsak instrument, ki je sodeloval pri snemanju glasbene kompozicije, jasno slišen.
 • Prijeten videz. Stroga zasnova in odsotnost neprijetnih utripajočih indikatorjev povzročata, da je predvajalnik kasete dražji, kot je v resnici, in ne pritegne neprimerne pozornosti. Ne zgleda okorno kot 2-DIN sprejemnik z velikimi zasloni.
 • Sposobnost povezovanja naprav Apple za nadzor s pomočjo tipk snemalnika. Preko vmesniškega konektorja na zadnji strani lahko povežete večino današnjih pametnih telefonov in predvajalnikov, ki jih proizvaja to podjetje, in predvajate glasbo, ne da bi pri tem izgubili kakovost signala, preklapljate med skladbami ne s telefona, temveč neposredno s tipkami snemalnika.
 • Lep in razumljiv meni. Med namestitvijo ni nepotrebnih težav, vse je intuitivno in težko tudi za tiste, ki niso prebrali priročnika.
 • Negativne strani

  Prav tako ni bilo pomanjkljivosti, ki bi jih bilo treba poznati in upoštevati pri načrtovanju nakupa. Eden od ključnih motenj, ki jih vozniki imenujejo nadzor praktično vseh funkcij s pomočjo rotacijskega manipulatorja. Kot je pokazala praksa, lahko zaradi pogoste uporabe hitro propade. Še ena pomanjkljivost PioneerjaDEH-P6000UB je neprijeten nosilec sprednje plošče. Ko ga odstranite, je čas, da porabite veliko časa za vrnitev na kraj.

  Zaključek

  Čeprav je bil diktafon izdan že zdavnaj, ni izgubil svojega pomena. Preprostost pri namestitvi, konfiguriranju in uporabi je močna značilnost ne vsakogar, ki izgubi naprave za avto. Tu so ti pluse združeni z visokokakovostnim zvokom in precej širokim izborom avdio vhodov. Če želite relativno poceni možnost, ki vam omogoča preprosto poslušanje vaših najljubših avtomobilskih posnetkov, potem lahko ta sprejemnik imenujemo optimalno za te namene.

  Sorodne publikacije