Vzvratne kamere za avtomobile z monitorjem: pregled, opis, pogledi in pregledi

Ustrezno izbran komplet vzvratne kamere bo omogočal varno potovanje v najtežjih pogojih. Voznik dobi popolno vidljivost v "slepih" območjih, pri čemer uporablja video oddajo iz nameščene kamere. Takšni sistemi so dragi, vendar pa podpora, ki jo zagotavljajo številni uporabniki, upravičuje prilogo. Posebno vredne kamere za vzvratno vožnjo za avtomobile z ločenim monitorjem. Ta konfiguracija zagotavlja najbolj udobno opazovanje brez izgube glavnega nadzora nad avtomobilom.


Splošne informacije o sistemu

Tipičen komplet vključuje video kamero, monitor, krmilnik in komplet kablov za povezovanje posameznih komponent sistema. To je minimalna vsebina, vendar je na voljo tudi napredna oprema, ki lahko vključuje navigacijski modul, senzorje razdalje in druge pomožne komponente. Standardne vzvratne kamere za avtomobile z monitorjem so povezane prek teh žic. Med namestitvijo mora uporabnik iz vžigalnika ali baterijskega sklopa namestiti napajalni vod, povezati nadzorno enoto in videokamero med seboj in povezati monitor z ustvarjeno infrastrukturo. Vendar pa obstajajo modeli z načelom brezžične povezave. Take naprave so povezane prek Bluetootha ali Wi-Fi. Ta možnost je primerna, ker ne zahteva kompleksnih dogodkov, povezanih zkabelske vezice.

Glavne značilnosti

Monitor in videokamera sta ocenjeni za različne parametre. Glavna značilnost zaslona je velikost. Današnji skupni formati so od 4 do 7 palcev. To je povprečno 12-13 cm v diagonali. Vendar pa ni vedno koristno za kamere za vzvratno vožnjo za avto, katerega monitorji imajo velik format. Običajno je zaslon nameščen na centralni plošči skupaj z drugimi elektronskimi napravami, tako da lahko masivni dizajn postane resen dejavnik motenj. Glede na standarde prenosa signala večina monitorjev podpira analogne NTSC in PAL sisteme. Tip matrice v sodobnih modelih pa predstavljajo TFT-LCD naprave.


Kar zadeva kamero, jo zaznamujejo predvsem zorni kot in ločljivost. Prvi parameter je običajno približno 170 °. Če je ta vrednost manjša, se bo pokritost nevarnih območij zmanjšala. Toda povečanje brskanja ima svoje slabosti, vključno z zmanjšanjem kakovosti slike. V zvezi z reševanjem je tudi vredno ohraniti optimalno ravnovesje. Srednji segment predstavljajo predvsem vzvratne kamere za avtomobile z monitorjem, ki podpira format 720x576. Za video opremo iz drugih smeri je ta vrednost že dolgo zastarela, vendar je pomembno, da upoštevamo omejitve samega monitorja, ki ne bodo omogočile popolne razkritje možnosti visokokakovostnega HD-formata.

Raznolikost naprav

Spet lahko ločevanje poteka na dveh komponentah - monitorju in fotoaparatu. V primeru monitorja izstopaločeni modeli polne velikosti in miniaturni zasloni, ki se vključijo v vzvratno ogledalo. Druga možnost danes postaja vse bolj priljubljena, saj na osrednji plošči ne zaseda veliko prostora, ampak daje vozniku tudi možnost, da enostavno sledi dogajanju na zadnji strani. Iste kamere so razdeljene po načinu namestitve. Na primer, najbolj priročen v smislu namestitve - standardna oprema. Takšni kompleti so prvotno integrirani v konstrukcijo avtomobila ali pa so nameščeni na določenem mestu. Druga vrsta je vgrajeni model. Zaradi namestitve so vsestranski, vendar med montažo zahtevajo resno prenovo mesta namestitve. Registrska tablica in odbijač sta glavna elementa, s katerima se fiksira zadnja kamera. Pregled naslednjih sklopov nam bo omogočil sklepanje o posebnih tržnih predlogih.

Mnenja o izdelkih ParkCity

Eden izmed vodilnih na trgu avtomobilske elektronike, ki ločeno ponuja miniaturne kamere in monitorje. Še posebej veliko uporabnikov je dobro seznanjenih s proračunskimi kombinacijami videokamere PC-2203 in majhnim zaslonom PC-GT3001. 35-palčni monitor zagotavlja skromno ločljivost 320x240, vendar je to dovolj za kakovosten prikaz prenesenih informacij. Obstajajo tudi druge pozitivne lastnosti, ki so v lasti kamer za vzvratno gledanje in monitorjev ParkCity. Na primer, format kamere je namenjen vgradnji v majhne vdolbine. To pomeni, da je napravo mogoče namestiti glede na vrsto parkirnih senzorjev vodbijač katerega koli avtomobila.

Pregledi modelov AVIS

Drug velik proizvajalec monitorjev in kamkorderjev za avtomobile. V tem primeru velja bolj tehnološka rešitev - komplet AVS0415BM. Glavna prednost tega kompleta je sam monitor. Lastniki, na primer, kažejo na možnost samodejnega zatemnitve zaslona. Oprema prilagodi odsevni koeficient in svetlost tako, da nevarnost zaslepljanja za strojem izgine. Razširjene so tudi možnosti za kakovostno povezavo monitorja in fotoaparata. V ta namen lahko uporabite vhodni CVBS, ki povezuje tudi GPS, TV in DVD. Tudi pod blagovno znamko AVIS so izdane posebne vzvratne kamere za avtomobile z monitorjem različnih znamk. Glavne značilnosti komponent ostajajo standardne, zunanji strukturni parametri pa se prilagajajo zahtevam za vgradnjo v določen avtomobil.

Ocene modelov PLV-PC-03 od Pleervox

Ugodna, a zelo privlačna ponudba za navadnega avtomobilista. Osnovne značilnosti modela so povprečje - format prenosa NTSC, ločljivost 656x492 vidnega kota - 170 °, itd. Zanimanje za ta komplet zaradi zaščitnih lastnosti opreme. Kamera ima oznako IP67. V praksi to pomeni zanesljivo odpornost na vodo, mehanske učinke, zamašitev itd. Navedite lastnike v drugem trenutku. Kamera za vzvratno gledanje fotoaparata je običajno opremljena z nosilci, ki omogočajo spreminjanje zornega kota. Toda v tem primeru in popravljanjeOpremljanje videokamere omogoča to priložnost. Poleg tega naprava vsebuje elemente infrardeče svetlobe, ki odpravlja težave pri delovanju fotoaparata v pogojih osvetlitve.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri?

Za neposredne funkcije takih kamer na splošno je malo trditev. Tudi proračunski kitajski kompleti opravljajo naloge oddajanja slik na zaslonu v kabini. Ergonomija in zanesljivost opreme sta veliko bolj pomembni. Zlasti izkušeni vozniki priporočajo, da bodite pozorni na celoten sklop trajnih pritrdilnih elementov in materialov za izdelavo ohišja fotoaparata. Zaželeno je povečanje prisotnosti kovinskih delov - zlasti v delih, ki so v bližini pritrditve infrastrukture. Pomembno je najprej oceniti kakovost napotitve, ki bo povezana z monitorjem, kamero za vzvratno vožnjo za avtomobil v omrežju na vozilu. Prednost morajo imeti kompleti, ki vključujejo kabelske snope, podaljške, izolacijske cevi in ​​druge dodatke, namenjene povečanju zanesljivosti opreme.

Sklep

Pri ocenjevanju tega ali tega kompleta bo nepotrebno upoštevati osebne zahteve. Dejstvo je, da tovrstnim pomočnikom ne pomagajo začetniki, temveč izkušeni vozniki, ki jih hitro vodijo informacije, ki jih posredujejo monitor, ne da bi pozabili, kaj se dogaja spredaj. Zato je treba izbiro vzvratne kamere z monitorjem na vozilu izvesti glede na trenutni slog upravljanja. Glavna stvar - določiti lokacijomonitor Običajno se voznik navadi na eno smer. Zaželeno je, da v tem primeru sovpada z vzvratnim ogledalom, saj je to najbolj običajno in udobno območje za sledenje voznika.

Sorodne publikacije