Sličice Kaj je ta mapa in kaj, če je izbrisana?

Vsi uporabniki mobilnih naprav na platformi Android "dobro vedo, kako razburjen je ta operacijski sistem. Trenutno ne gre za RAM (čeprav je njegova naprava Android" jedla "dobro), ampak o pomnilniku naprave , ki je dostopen uporabniku, je praviloma že malo katastrofalen, in če lastnik pripomočka nima pomnilniške kartice microSD, to postane problem, in sčasoma postane situacija katastrofalna, tudi če slabemu uporabniku ni nič proti Gigabajti še vedno izhlapijo, kaj storiti? Obnašanje v Androidu je lahko mapa s sličicami, za katero mapo in za kaj jo uporabljamo, na to vprašanje pa bomo skušali odgovoriti


Kaj je ta mapa?

Mapa z zanimivim imenom "Sličice" je na ravni sistema. Uporablja ga operater za shranjevanje predpomnilnika sličic in video datotek. To je storjeno za pospešitev postopka prikaza v aplikacijah, kot je Galerija. Ta program je znan mnogim. Nekateri drugi programi lahko uporabljajo to mapo. Če so slike na napravi veliko nespodobnih, potem je tudi velikost predpomnilnika precej majhna. In poje dragoceno mesto. Kaj je koristno vedeti tisti, ki želijo končati to grdoto, da uničijo celoten predpomnilnik in vse, kar je mogoče izbrisati? Mapa »Sličice« je za celoten sistem. To pomeni, da je skrit in ni lahko priti do njega. Poleg tega vam bo pomagalo odstraniti predpomnilnik. Ampak potem bo mapa znova napolnjena s sličicami. Ponovno izbrisativse Toda o tem, kako zavat sistem ne zapolni te mape, bomo govorili nekoliko nižje. V tem času pa ugotovimo, kako lahko izbrišemo sličice.


Odstranjevanje vsebine s PC-jem

To je prvi način, da lahko izbrišete sličice ali njeno vsebino. Načeloma ni smiselno izbrisati samega imenika, ker bo sistem takoj ustvaril drugega. Toda za uničenje njene vsebine - je bolj učinkovito. Zato morate najprej povezati pripomoček z računalnikom v načinu Media Media. To ne bo prikazalo samo vsebine kartice SD (če obstaja), ampak tudi datotečni sistem vašega telefona. Vendar pa ni enostavno najti želene mape. V Raziskovalcu morate omogočiti prikaz skritih datotek. Potem bo viden.
Zdaj morate odpreti mapo, izbrati njeno vsebino in jo izbrisati na običajen način. Če sistem pravi, da je "datoteka samo za branje", se morate vrniti za en korak nazaj, z desno tipko miške kliknite mapo, odprite razdelek Lastnosti in skrbno preglejte atribute datoteke. Odznačite »Samo za branje« in kliknite »Uporabi za vse datoteke v imeniku«. Nato ponovite postopek odstranitve.

Brisanje s pametnim telefonom

Ali lahko mapo s sličicami izbrišem s telefonom? Lahko. Toda za to potrebujete napravo, ki je bila rutinsko izvršena, to pomeni, da morate imeti privilegije super uporabnika. To lahko storite z brezplačnimi programi Framaroot ali Kingoroot. Po prejemu korenskih pravic morate namestiti program Root Explorer. Prikazuje vsebino datotečnega sistema in vam omogoča, da ga spremenitenjega. Brez tega priročnika ne bo delovalo.
V Root Explorerju morate poiskati želeno mapo, izbrati njeno vsebino in klikniti gumb "Delete". Aplikacija za zahtevo za privilegije uporabnika. Strinjati se morate z njihovo ponudbo. Nato lahko znova zaženete napravo in uživate v prostem prostoru na pametnem telefonu. Ampak to še ni vse. Sistem morate še vedno prepovedati ustvarjanja sličic. To je nekoliko nižje. Medtem bomo preučili posebne programe za brisanje predpomnilnika.

Odstranitev z aplikacijo

Obstaja veliko aplikacij Android, ki očistijo sistem, odstranijo ostanke programov, izbrišejo predpomnilnik, vključno s imenikom Thumbnails. Kaj je ta mapa, že veste. Zdaj pa poglejmo programe, ki lahko pomagajo očistiti. Najbolj priljubljen pripomoček je CCleaner za Android. Uživa v takšni ljubezni do uporabnikov, ker ima bogato funkcijo, ne nalaga sistema in dobro deluje. In kar je najpomembneje - ta program je popolnoma brezplačen.
Aplikacija CCleaner ne bo povzročila težav z njeno uporabo. Vmesnik je intuitiven. Poleg tega je ruski jezik. Vse, kar potrebuje uporabnik, je, da izvede preverjanje. Program sam najde nezaželene datoteke in predlaga njihovo brisanje. Lastnik stroja se bo moral le strinjati. Prav tako lahko nastavite samodejno vzdrževanje in pripomoček bo enkrat tedensko čistil določene imenike. To je prvi način za odpravljanje trajnega polnjenja imenika Thumbnails. Veste, kaj je ta mapa in kako ravnati z njenimi nosilci.

VzdrževanjeImenik v čistosti in vrstnem redu

S izbrisom mape ali njene vsebine je vse jasno. Toda kako mu ne dati novega? Prva metoda je bila opisana zgoraj: CCLeaner lahko uporabljate s tedenskim vzdrževanjem po meri. Vendar obstajajo tudi drugi načini. Primerni so za tiste, ki nimajo veliko RAM-a, da bi tam trajno obesili kakšno aplikacijo. Preproste so in ne zahtevajo posebnega znanja.
Ta okužba, kot je mapa Thumbnails na Androidu (ki smo jo razstavili zgoraj), se neprestano zapolnjuje z uporabo galerije. Zato je izhod: ne uporabljajte tega programa. Obstajajo orodja drugih izdelovalcev, ki ne uporabljajo sličic. Uporabite lahko tudi vse datoteke Root Explorerja. Prav tako ne potrebuje miniatur. Standardni "Explorer" torej ne uporablja slike. Tako so priložnosti polne.

Povzetek

Zdaj je jasno, kaj pomeni ime Thumbnails. Tudi ta mapa je jasna. Dokazano je tudi, da lahko izbrišete imenik in njegovo vsebino. Sistem ne bo škodoval temu. Prav tako je potrebno, da je mapa čista s pomočjo posebnih programov. Potem bo dovolj prostora v napravi.

Sorodne publikacije