Kompaktni aktivni subwoofer v avtomobilu: pregled, izbira, namestitev

Obdobje kasetofonov in "tin" zvoka je že zdavnaj padlo. Avto navdušenci so hitro razumeli vse prednosti digitalnega snemanja in, ko so enkrat poskusili, se niso več mogli vrniti na običajno analogno tehniko. Eden od najpomembnejših komponent visokokakovostnega zvoka je subwoofer, ki dopolnjuje standardne sisteme zvočnikov s polnimi nizkimi frekvencami. Poznavalci močnega basa opremijo svoje avtomobile z velikimi in masivnimi stebri. Toda dobra polovica potrošnikov sploh nima takšne opreme, za poslušanje njihovih najljubših skladb pa so to dokaj kompaktni modeli. Kritična razlika je le pri pragu največjega obsega. In če ne greste po cesti, da bi delali v ritmu vožnje po ulicah, bo kompakten aktivni subwoofer v avtomobilu več kot dovolj.


Današnji trg lahko ponudi veliko možnosti za takšno opremo, vendar se ne more vsak sistem pohvaliti s svojo kvalitativno komponento, zato je treba izbiri obravnavati z ustrezno skrbnostjo. To ni najboljša ideja, da bi povsem zaupali svetovalcem v trgovini, še posebej, ko gre za razvpito mreženje, kot je "Eldorado", "Mvideo" in tako naprej. Torej vsaj minimalna teoretična osnova tukaj očitno ne bo odveč. Predstavimo torej majhen pregled kompaktnih aktivnih subwooferjev. Razmislite o glavnih merilih izbire, prednostih in slabostih sistemov ter o izvedljivosti tegaali drug model.

Težave pri izbiri

Izbira kompaktnega aktivnega subwooferja v avtomobilu je odvisna predvsem od vaših glasbenih preferenc, ne le od kakovosti zvočnika ali moči ojačevalnika. Na primer, modeli z faznim pretvornikom se razlikujejo v ostrejšem napadu (odprti prostornini) in so odlični za sintetične sledi načrta "tinkt-tinct".


Naprava z mehkim napadom, tj. Z zaprto zadnjo glasbo, odlično prebira blues, country in tako naprej. Lupina v obliki faktorja Band-pass ima največjo učinkovitost in se šteje za univerzalno, toda njena ne-draga bo "poslušala" pred nakupom.

Namestitev

Kar se tiče vgradnje zvočnikov v avto, se lahko kompaktni aktivni subwooferji ponašajo z brezhibno namestitvijo. Dejstvo je, da aktivni modeli že prihajajo z ojačevalnikom in vse, kar potrebujete, je najti prostor za sistem (običajno pod voznikovim sedežem) in vrvite žice na kasetofon. Medtem ko je za namestitev pasivnih modelov treba skrbeti za dodatno območje.
Poleg tega so kompaktni aktivni subwooferji bistveno cenejši kot njihovi pasivni kolegi. Seveda se zvok z ločenim ojačevalnikom izkaže opazno glasnejši in nekje še boljši, vendar pa bo to povzročilo resne finančne stroške, kar je za dobro polovico navadnih voznikov nesprejemljivo. Nato bomo pogledali specifične in najbolj priljubljene modele kompaktnih aktivnih subwooferjev, na katerih je bilo veliko pozitivnih mnenj motoristov.

"Pioneer TS-WX110A"

Model slavnegablagovna znamka se ponaša ne le s privlačnimi lastnostmi, temveč tudi z več kot zadostnimi stroški. Aktivni subwoofer "Pioneer TS-WX110A" je izdelan v univerzalnem formatu 15 x 20 cm in bo zagotovo našel svoje mesto pod voznikovim sedežem.
Nominalna moč modela je 50 W, največja pa se giblje v območju 150 W, kar je povsem sprejemljivo tudi za ljubitelje poslušanja glasnosti. Pioneer TS WX110A zagotavlja dobro občutljivost 82 dB, kot tudi širok razpon frekvenc od 40 do 200 Hz.

Značilnosti subwooferja

Uporabniki se pozitivno odzivajo na sistem javno, vendar se mnogi pritožujejo zaradi nagnjenosti naprave k predvajalniku. To pomeni, da bo v dobri polovici primerov aktivni subwoofer "Pioneer" moral biti prilagojen, saj drugače ne boste slišali dostojnega zvoka.
Prednosti modela:
 • trpežen in zanesljiv aluminijasti difuzor;
 • podpora za daljinsko upravljanje;
 • primerna pokritost ohišja, skoraj popolnoma odpravlja praske in druge manjše mehanske poškodbe;
 • so povsem ustrezni stroški za njihove značilnosti.
 • Slabosti:
 • čistost naprave za fino nastavitev.
 • Približna cena modela - približno 9000 rubljev.

  Alpine PWE-V80

  Še en kompakten aktivni subwoofer iz znane blagovne znamke, ki se enostavno nahaja pod voznikovim sedežem in proizvaja nizke frekvence odlične kakovosti. Model stane nekoliko več kot prejšnji "Pioneer", vendar se ponaša z razširjeno funkcionalnostjo.
  Naprava bo zanimiva predvsem tistim, ki jo potrebujejoSubwoofer je tako kot glavna enota brez ločenega in prilagodljivega izhoda. Vgrajeni ojačevalnik modela je mogoče priključiti neposredno na RCA vmesnik desnega in levega kanala, do konca pa s posebnim priključkom. Upravljanje glavne funkcije se izvaja na ločenem daljinskem upravljalniku in je povezano tudi neodvisno od druge opreme, kar je zelo priročno. Pri zelo 8-palčnem (20 cm) ohišju so nameščeni samo frekvenčni rezalniki, regulatorji volumna in fazni regulatorji. Prednosti modela so:
 • delo z glavno napravo pri standardnih izhodih za navadne zvočnike;
 • odlična kakovost gradnje in odpornost proti poškodbam;
 • inteligentna nadzorna plošča z jasno funkcijo.
 • Cons:
 • Strošek je nekoliko precenjen.
 • Ocenjeni stroški subwooferja - približno 12.000 rubljev.

  Eton USB 10

  Ta model se ponaša s trendovsko obliko, ki je postala glavni "del" tržnikov, ki uporabljajo koncept ultra tankega za vse značilnosti subwooferja. Kljub veliki 10-palčni velikosti (25 cm), je naprava resnično zelo tanka, še posebej v primerjavi s prejšnjima dvema anketirancema.
  Model je opremljen z zavidljivo največjo močjo 350 W in tako pametno impedanco 4 ohmov. Prav tako je vredno omeniti uglašen del stroja. Odlikovala se je po prijaznosti in vse bo razumela in v najkrajšem možnem času. Poleg tega, da bi dobili odličen zvok, ni nujno, da vse obnovi na svoj način. Razpoložljive prednastavitve morajo zadovoljiti tudi najzahtevnejše ljubitelje glasbe, da ne omenjamože o običajnih uporabnikih.

  Značilnosti subwooferja

  Torej, če je vaš prtljažnik vedno naložen v vašem avtomobilu, vendar resnično želite visokokakovostne in nizke tone, bo ta model najboljša možnost. Uporabniki v svojih pregledih, čeprav se pritožujejo nad ceno, vendar razumejo, da odlična kakovost, pa tudi široke možnosti, preprosto ne stanejo poceni.
  Prednosti modela:
 • privlačen videz v nadgradnji;
 • glasen in odličen zvok;
 • zelo preprosta nastavitev in veliko število prednastavitev;
 • Izključna kakovost montaže in dolgoročna garancija proizvajalca.
 • Slabosti:
 • kratka poteza zvočnika.
 • Približna cena modela je približno 17.000 rubljev.

  Sorodne publikacije