Aktivni stereo zvočniki Defender Mercury 55: opis, specifikacije

Defender je ruska blagovna znamka, ki proizvaja veliko različnih naprav za osebne računalnike, vključno s posebnimi čistili za pisarniško opremo in zunanje naprave. Izdelki tega podjetja so ljubljeni predvsem zaradi nizkih in demokratičnih cen ter dostojne kakovosti. Danes bi rad govoril o enem od izdelkov podjetja, in sicer o akustičnem sistemu Defender Mercury 55. Kot del pregleda bomo podrobno preučili zasnovo zvočnikov, njihove značilnosti, ocene kupcev, trenutno ceno in še več.


Opis

Defender Mercury 55 se je leta 2007 pojavil na trgu akustičnih sistemov in nadomestil dokaj zastarele kolone Defender Mercury 50, ki so bile izdane od leta 2003. Vrsta avdio sistema Defender Mercury 55 - 2.0, torej samo zvočniki, brez subwooferja. Logično je, da tu ni subwooferja, potem bi morala moč obeh satelitov zadostovati za dobro kakovost zvoka. In tako je skupna moč kompleta 60 W, kar je več kot dovolj za domačo uporabo.
Opozoriti je treba, da je poleg običajnega modela Mercury 55 leta 2012 posodobljena različica Defender Mercury 55 MKII. Med glavnimi razlikami je mogoče opaziti le spremenjeno zasnovo in nekoliko posodobljene komponente na čipih. V drugi pa praktično ni razlike.
Še ena zanimiva lastnost zvočnikov Defender Mercury 55 je popolnoma zaprto leseno ohišje in prisotnost samo dveh faznih pretvornikov na vsakem satelitu. Poleg tega je proizvajalec poskrbel za bas in timbre, ki nisomorda ni srečen. Najpomembnejši plus v stolpcih je seveda njihova vrednost. Zdaj, očitno je vse v redu.


Dodatki akustični sistem

Zvočniki Defender Mercury 55 so na voljo v srednje velikih kartonskih škatlah. Pakiranje je popolnoma standardno, brez slik in barvitih fotografij. Vse to je nekaj informacij o ključnih značilnostih akustike in specifikacij. Načeloma nič posebnega. Torej, pomembno je, da na embalaži ni dodatnih peres ali posebnih rež, da bi se sistem dostavil iz trgovine v hišo. In to bi lahko oprostili, če ne težo akustike - približno 16 kg skupaj s škatlo.
Poleg akustike (stolpcev) v paketu bo uporabnik našel tudi tipičen nabor. V notranjosti je priročna in garancijska kartica, RCA kabel s 35-mm vtičem za povezavo z zvočno kartico računalnika, adapter 2RCA na 35-mm vtičnico za povezovanje zvočnikov z zunanjim zvočnim virom, kot so predvajalnik ali pametni telefon, in navodilo za upodabljanje povezavo. To je pravzaprav vse.
Seveda pa komplet ni bogat, toda vse, kar potrebujete za delo, je.

Oblika in videz

Zdaj se lahko seznanite z zasnovo akustike, njenim videzom in lokacijo priključkov in krmilnikov. Torej, prva stvar, ki takoj ujame oči, je seveda velika velikost zvočnikov. In res, njihova višina ni veliko ali malo 505 cm. Dajanje takega sistema na računalniško mizo poleg monitorja ne bi bila najboljša ideja,ker se preprosto izgubi na njihovem ozadju in izgleda, da bo kombinacija zelo nesmiselna. V idealnem primeru poskusite akustiko zadržati na steni ali jo položiti na tla, samo da žice ne bodo zmedene pod nogami.
Stolpci se prodajajo samo v eni barvi - črni, in mimogrede izgledajo zelo kul. Ohišje je v celoti narejeno iz lesa, obstajajo pa tudi plastični vložki, ki so predstavljeni v obliki kromiranih ploščic na sprednji strani. Torej, na prvi pogled se lahko zdi, da so vsi ti briljantni elementi narejeni iz kovine, vendar ne - to je najbolj običajna, barvana plastika.
Akustični zvočniki (zvočniki) so vsi potrebni priključki za povezavo, in sicer: 2 RCA vhoda za priklop na 3. 5mm vtičnico in en izhodni priključek za adapter pod zunanjim virom zvoka. Malo spodaj je gumb za vklop /izklop in vtičnica omrežnega kabla. Se nahaja vse to, seveda, aktivni stolpec.
Zadaj je na pasivnem satelitu le luknja, iz katere izhaja kabel. Na prednjem delu na samem vrhu je logotip podjetja, malo nižje pritrjena kromirana plastična blazina, na kateri je upodobljen napis "Karaoke". Potem so tu še 2 zvočnika in na dnu para izhodov faznih pretvornikov. Mimogrede, napis "Karaoke" ni naključen: stolpci vam omogočajo, da povežete 2 mikrofona z njimi in, poleg tega, prilagodite njihove parametre - odmev in glasnost. Kot za aktivni stolpec, je njegov sprednji del popolnoma enak, samo namesto običajnega prekrivanja, tukaj je vrednoplošča s kontrolniki glasnosti, nizkimi toni, tempom, glasnostjo mikrofona in nastavitvami odmevov. Prav tako sta dva pozlačena 35 mm priključka nekoliko pod enakim za priključitev istih mikrofonov. No, dopolni vse majhne LED, ki signalizira, ali so stolpci vključeni ali ne.
Verjetno je vredno povedati nekaj besed o tem, kaj se je spremenilo v nadgrajeni različici Defender Mercury 55 s predpono MKII. Pravzaprav je vse ostalo praktično enako, samo popolnoma izginila kromirana plastika, nekoliko spremenjena dinamika, celotna sprednja stran je postala precej sijajna.

Glavne značilnosti

Zvočniki Defender Mercury 55 imajo naslednje značilnosti:
 • tip akustike - 2,0;
 • moč 60W;
 • moč zvočnika - 30 W;
 • dimenzije zvočnikov - 25 mm, 165 mm;
 • frekvenčno območje - 50-20000 Hz;
 • vrsta nadzora - ročni;
 • sistem oskrbe z električno energijo - iz omrežja;
 • RCA konektorji, 3,5 mm za mikrofon;
 • dodatna - karaoke, nastavitev glasnosti mikrofona, regulacija odmeva (reverb);
 • dimenzije (W /W /D) - 210mm /505mm /250mm;
 • teža - 15 kg.
 • Na splošno so lastnosti zelo dobre tudi za sistem 2.0, vendar je veliko bolj pomembno, kako se zveni.

  Kakovost zvoka

  Na koncu lahko preizkusite. Torej, ko govorimo o kakovosti zvoka, Defender Mercury 55 kaže zelo dober rezultat, vendar na žalost ne dosega ideala. Dejstvo je, da se akustika pri visokih frekvencah izkazuje zelo samozavestno. Lahko bi celo rekli, da so visoka »nihanja« tu pretežno višja.
  SpodajPrav tako ni težav - basi so dobri in polni. Problem se kaže na srednjih frekvencah, in sicer: povprečna "nihanja" nizkega območja in povprečno - visoko območje. Tukaj je, in tam je majhen neuspeh. Poleg tega, če se nizka vrednost lahko prilagodi s strani regulatorjev, potem tukaj z visoko ni še valjana. Na splošno ni nič kritičnega, večina uporabnikov pa te pomanjkljivosti ne bo niti opazila.

  Stroški

  Danes je nabor akustike Defender Mercury 55 mogoče kupiti za približno 4800-5500 tisoč rubljev, kar je seveda drago. Kot alternativo si lahko ogledate posodobljeno različico Defender Mercury 55 MKII, ki stane približno 5000 tisoč rubljev. Seveda je za akustiko 2.0 cenik še vedno malo precenjen, po drugi strani pa kupec dobi stolpe z močjo 60W.

  Mnenja strank

  Pregledi programa Defender Mercury 55 kažejo, da večinoma uporabniki ne marajo presvetle diode, ki se nahaja na sprednji plošči, nekoliko šibkejšega frekvenčnega območja, zvoka drugih zvočnikov pri največji glasnosti. Velikost, po mnenju uporabnikov, je plus in minus. V drugem primeru ni pritožb.
  ​​

  Sklep

  Če povzamem, želim omeniti naslednje: Defender Mercury 55 je zelo dobra izbira, med večino govornikov tržnega razreda 2.0. Kakovost zvoka je več kot dobra in bo zadovoljila večino okusov, tudi kljub nekaterim slabostim med nizkimi in visokimi frekvencami. Edina stvar, ki se lahko izogne ​​nakupu, je prevelika cena. Vseeno so cenejši in neAlternativa slabše kakovosti, ki je videti veliko bolj donosna.

  Sorodne publikacije