Kaj storiti, če je prenosni računalnik poplavljen? Nasveti in nasveti strokovnjakov

Iz navedenega članka boste lahko izvedeli vse informacije, ki jih morate vedeti o tem, kaj morate storiti, če ste beležko z vodo napolnili in kaj morate storiti, da se izognete nadaljnji poškodbi vseh pomembnih delov naprave.

Najpomembneje

Kaj storiti, če je prenosni računalnik poplavljen? Takoj, ko ima računalnik tekočino, morate dokončati njegovo popolno prekinitev. Če želite to storiti v nujnem in naslednjem vrstnem redu, naredite naslednje:
 • izklopite napajalni kabel iz samega prenosnika;
 • Takoj po napolnitvi prenosnika z vodo odstranite baterijo.
 • To je treba storiti čim prej. Ne bi smeli izvajati standardnega postopka izključitve in poskušati osušiti tipkovnico. Torej počasna dejanja bodo privedla do dejstva, da se celoten strojni del računalnika ne bo skrajšal.


  Posledično se lahko poškoduje veliko število delov. In tako zunanji kot notranji. In to bo moral popraviti ne le flush klaviature za laptop, ampak tudi matično ploščo z vsem, kar je povezano z njo. In to je dokaj velika vsota. Vendar je treba opozoriti, da najpogosteje prvi trpi operativni spomin. Zato je treba opraviti njegovo preverjanje.

  Diagnostika operacijske sobe

  Torej si prinesel notesnik v vodo, kaj naj potem storiš? Ko odklopite napajalni kabel in odstranite baterijo iz omarice, poskusite posušiti prenosni računalnik. Začnite preverjati ta delRačunalnik je lahko le takrat, ko se vsa tekočina posuši. Tako znotraj kot zunaj. Ampak za to je potrebno razstaviti napravo. Samo sledite tem navodilom:


 • Če ste prenosni računalnik nalili z vodo, ga obrnite čez spodnji pokrov navzgor.
 • Odvijte vse vijake, ki ga držijo, in previdno odstranite del. Če v postopku morate uporabiti silo, se ustavite in ponovno skrbno preučite primer. Morda ste opazili enega ali več od njih.
 • Nežno izvlecite vgrajene zvezke z režami RAM in jih pregledajte.
 • Preverite prisotnost oksidacije ali različnih črnih točk. Če jih ni, ga postavite nazaj.
 • V primeru, da so zgoraj navedene točke še vedno očitne, je bila podrobnost poškodovana in jo je treba zamenjati. Pozor! Pri spreminjanju navideznega RAM-a upoštevajte njihovo vrsto. Lahko je DDR2 ali DDR3. Zato pri nakupovanju pazite na tiste sorte, ki so navedene v priročniku za računalnik ali na lastnosti na škatli. Kot rezultat, bolj ko ste stali in več jih je bilo poškodovanih, dražji ste jih zamenjali.

  Preverite reže

  Če ste prenosni računalnik poplavili, poškodovali reže RAM-a in uspešno kupili nove, se ne mudi, da jih namestite nazaj. Če želite začeti, si oglejte kraj, kamor jih želite postaviti. V nasprotnem primeru bodo poškodovani tudi kupljeni deli. V tem primeru, če imate eno režo, jo boste morali uporabiti. Ampak, če sta dva, potem ju pregledajte in dodajte pomišljaj v tisto, kar se je izkazalo za večceloto Za testiranje je dovolj, da povežete napajanje prenosnega računalnika. Baterije še ni vredno vrniti.
  Nato poskusite zagnati napravo. Če je vklopljen in gre v sistem, potem je najverjetneje poškodovan le RAM. Vendar pa je v prisotnosti črnega zaslona ali popolnega pomanjkanja odziva na poskuse, da ga vklopite, potrebno odklopiti napajalnik in ponovno odstraniti zadnji pokrov. Najverjetneje so poleg enega ali obeh rež za pomnilnik poškodovane tudi druge komponente.

  Nadaljnji pregled

  Če ste napolnili prenosni računalnik in, ko ste izpolnili vse zgoraj navedene ukrepe, soočeni z dejstvom, da se ne vklopite, je vredno preiti na bolj zapleten pregled in popravilo. Če nimate dovolj znanj v tem primeru, je bolje, da vprašate nekoga, ki je v njem, ali v servisni center. Eden od najpomembnejših delov, ki bi jih lahko poškodovala voda, je procesor. Če želite preveriti predpostavke, morate ugotoviti, kje je nameščen:
 • še vedno odvijte vse vijake, na katerih ima zadnji pokrov prenosnega računalnika;
 • Nežno ga odstranite in pregledajte vsebino;
 • Če na določeni strani ni režo za procesor, nato skrbno dodajte predhodno odstranjen del in privijte vse vijake.
 • V primeru, da zadnja točka, ki jo sovpadate, morate iti do razčlenjevanja zgornjega dela naprave.

  Odstranjevanje plošče tipkovnice

  Če ste po vnosu prenosnega računalnika izpolnili vse zgoraj navedene točke in se soočili z dejstvom, da je procesor vaše napravese nahaja na vrhu, potem je potrebno opraviti analizo njegovega zgornjega dela, odstraniti ključe, ki se nahajajo tukaj.
  Toda preden začnete, preberite naslednje pomembne točke:
 • Preverite strukturo sprednje plošče. Poglej, sestavljen je iz enega ali dveh delov. V drugem primeru prvega se zgornja paluba odstrani.
 • Sodobni modeli prenosnih računalnikov uporabljajo pritrdilne trakove ali kovinske omarice. Upoštevajte to pri odstranjevanju plošče.
 • Ne izvajajte ostrih premikov, tako da lahko strgate.
 • Zdaj lahko začnete postopek odstranjevanja tipkovnice. V ta namen sledite naslednjim korakom:
 • Z ravnim izvijačem previdno položite zgornji del na desno;
 • Nato počasi premaknite v levo in nežno sprostite ključavnice za pritrditev zadrževalnih elementov;
 • Po sprostitvi plošče odklopite zanko brez ostrih premikov.
 • Pregled procesorja

  Ko odstranite tipkovnico, nežno povlecite procesor iz reže. Oglejte si jo za prisotnost tujih snovi (razen termopasta). Če ugotovite, da je to potrebno, ga nežno očistite s kosom tkanine. Lahko poskusite stopiti v stik s servisnimi centri, kjer se ta postopek izvaja s pomočjo ultrazvočnih kopeli. Samočiščenje tega elementa lahko poškoduje "noge" ali priključke.

  Škoda na plošči

  Po čiščenju procesorja ne pozabite pregledati matične plošče. Paziti moratena kondenzatorjih Če so otekle, je predmet poškodovan in najverjetneje (če ga ne morete spajati), ga je treba zamenjati. Oglejte si tudi druge elemente na tabli. Če je bilo na njem kakšnih sledi, jih je mogoče z alkoholom izbrisati. Vendar je še vedno priporočljivo poiskati pomoč strokovnjakov. V nasprotnem primeru bodo namesto nekaterih podrobnosti morali kupiti nov prenosni računalnik.

  Sorodne publikacije