HP DeskJet Ink Advantage 1515 BFP: pregledi, specifikacije, polnilne kartuše

Sodobna pisarna ne more normalno delovati brez tiskalnika, katerega delovanje je odvisno ne le od uspešnosti zaposlenih. Ta naprava je na voljo tudi za domačo uporabo, še posebej, če so v družini učenci ali študenti. Sodeč po ocenah, je odlična izbira tiskalnik HP Deskjet Ink Advantage 1515.

Hewlett Packard

Ameriško podjetje HP je eno izmed vodilnih v proizvodnji in proizvodih, povezanih s področjem informacijske tehnologije, ter tiskarske in tiskarske naprave za digitalno slikanje. Prav tako je čast ustvarjanja leta 1988 prvega velikega brizgalnega tiskalnika. Od takrat je HP izdal na ducate tiskanih serij, ki so povprašane po vsem svetu.


Prednost HP Deskjet Ink 1515: Specifikacije

MFP je namenjen za črno-belo tiskanje z ločljivostjo 600 x 600 dpi s hitrostjo sedem strani na minuto, kot tudi za barvno tiskanje z največjo ločitvijo sposobnost do 4800 x 1200 dpi (štiri strani na minuto). Tiskalnik se lahko uporablja za delo s papirjem velikosti A4 z ovojnicami, fotografskim papirjem in nalepkami, z minimalno gostoto najmanj 60 g /m². m (priporočeno 75 g /m²). Največja mesečna obremenitev naprave je le tisoč strani in priporočena - 300-400.

Lastnosti optičnega bralnika in kopirnega stroja

V MFU je kopirni stroj in optični bralnik. V prvem primeru je ločljivost tiskanja ene barve 600 x 300 dpi pri hitrosti 45 stranina minuto (hitrost kopiranja v barvi - 3 strani na minuto), v drugi pa 1200 x 1200 dpi.


Tehnologija tiska z vbrizgavanjem

Pri tiskanju s črnilom Advantage 1515 se tiskanje izvaja s tekočim črnilom. Uporabljena tehnologija se imenuje jet in vam omogoča, da dobite sliko z uporabo kapljic črnila v mikroskopskih velikostih, ki jih brizgamo na list papirja s tiskalno glavo. To je sklop mikroskopskih šob, ki so med seboj varjene. Ta tehnologija je podobna matriki, kot je oblikovanje slik, simbolov itd. s točkami. Vendar pa so v tem primeru slike posnete z iglami na posebnem traku z barvne površine, in ko tiskanje z brizganjem poteka s tiskalnikom HP Deskjet 1515, se črnilo razprši na tiskalno glavo, ki je vstavljena v kartušo. Obstajajo 3 načini za izvajanje te tehnologije. Ink Advantage 1515 ima tehnologijo za termostatiranje. Pri tiskanju na ta način se črni ali barvni črnili segrejejo do temperature izhlapevanja z uporabo grelnega elementa. Zavrejo, povečajo njihov volumen, nastanejo mehurčki in potisnejo na papirni nosilec iz votline šob. V zvezi z barvnimi žigi je ta poceni tiskalnik še boljši od laserskih analogov. Vendar pa je poraba črnila manj ekonomična. Poleg tega je tiskanje slik z jet tiskalniki počasnejše kot pri laserskih modelih. Toda stroški takšnih naprav so veliko nižji kot pri barvnih laserskih tiskalnikihnaprave.

Prednosti tiskalnika

HP Deskjet Ink Advantage 1515 BFP, ki ga lahko preberete spodaj, je preprost in vsestranski kopirni stroj, enobarvni in barvni tisk ter skeniranje različnih dokumentov. Med njegovimi prednostmi so:
 • tiskanje več strani po nižji ceni z uporabo poceni črnila;
 • enostavna in hitra namestitev naprave;
 • stilsko minimalistično oblikovanje v svetlo sivih tonih;
 • zaradi prihranka prostora na namizju in v pisarni zaradi kompaktne velikosti tiskalnika;
 • sposobnost tiskanja ne samo na papirju standardne velikosti, temveč tudi na različne vrste medijev, vključno z ovojnicami in nalepkami;
 • vsestranskost, s katero lahko tiskate spletne strani, skenirate fotografije, kopirate pošto itd.;
 • nizka poraba energije, ki zmanjšuje stroške;
 • visokokakovostno barvno tiskanje in pridobivanje kakovostnih svetlih slik;
 • Prisotnost kabla USB, ki je pogosto odsoten iz paketa še veliko dražjih modelov;
 • Enostavnost upravljanja in delovanja, saj ima tiskalnik samo štiri gumbe.
 • Prednost HP Deskjet Ink Advantage 1515: pregledi (pozitivni)

  Tiskalnik je visoko ocenjen s strani potrošnikov v smislu razmerja med ceno in kakovostjo. Da, opozoriti je treba, da če je povezava in umerjanje naprave narejena pravilno, potem je sposobna zagotoviti dober izhod tako monokromatskih kot barvnih slik. RazenPoleg tega potrošniki potrjujejo, da lahko s tem tiskalnikom prejmete visoko kakovostne dokumente z besedilom.

  Negativni odzivi

  Lahko slišite največ pritožb glede hrupa, ki ga povzroča tiskalnik. Hkrati pa so nekateri uporabniki zaskrbljeni, da plastika, iz katere je izdelana naprava, ni zelo močna in se bo lahko poškodovala tudi brez posebno močnega udarca. Prav tako uporabniki opažajo naslednje slabosti:
 • pomanjkanje tiskanja fotografije brez okvirja;
 • ni kabla za povezavo z računalnikom v vrednosti 200 rubljev;
 • ni mogoče tiskati na daljavo;
 • pomanjkanje informacij Led-board, ki omogoča nadzor delovanja naprave;
 • potrebo po tiskanju enobarvne ali barvne slike vsaj enkrat na teden, saj se sicer črnilo lahko posuši, kartušo pa je treba splakniti in porabiti za polnjenje;
 • Obstaja napaka, kjer se na zaslonu prikaže sporočilo "ni povezave", čeprav ni težav in je mogoče dokumente natisniti, na primer iz programa Word, brez težav.
 • Dodatki

  HP Deskjet Ink Advantage 1515 BFP cena je ena najbolj cenovno ugodnih možnosti, ki se prodajajo s črnimi in barvnimi kartušami (vijolična, modra in rumena), kabel in vir napajanja, CD z Programska oprema Vključen je tudi uporabniški priročnik.

  Minimalne zahteve za osebni računalnik za uporabo prednosti HP Deskjet Ink Advantage 1515 MF

  Sistem morabiti prisoten na procesorju 800 MHz. Zahteva 2 GB pomnilnika za trdi disk in vrata USB. Potrebujete pogon CD-ROM (DVD) ali pa mora biti na voljo internetna povezava. Tiskalnik je združljiv z Windows 7 ali 8 Vista, XP SP3 ali novejšim 32-bitnim, Lion, Mac OS X v 10.6 ali Mountain Lion.

  Kartuša

  Kot je navedeno zgoraj, so pregledi HPF Deskjet 1515 HPF spodaj stroškovno učinkoviti tako glede porabe energije kot obratovalnih stroškov, vključno z nakupom potrošnega materiala. Zlasti lahko barvno kartušo CZ102AE (HP 650) in črno-belo CZ101AE polnite samostojno. Njihov vir je 200 strani. 5% njihovega izpolnjevanja besedila. Povprečni vir je rezultat testiranja v skladu s proizvajalcem in ISO /IEC 24711 v pogojih neprekinjenega tiskanja. Če ste kupili domači tiskalnik, boste morali kartuše HP Deskjet Ink Advantage 1515, zlasti tiste s črnim črnilom, redko polniti. Proizvajalec obljublja, da uporaba takšnih vložkov odpravlja pojav madežev na papirju. Uporabniku ni treba imeti težav z uhajanjem črnila. Poleg tega njihova oblika preprečuje poškodbe tiskalne glave. V skladu s politiko Hewlett Packarda, katere cilj je doseganje ekološke varnosti svojih izdelkov, so kartuše HP Deskjet Ink Advantage 1515 B2l57C sestavljene iz 70% recikliranih materialov.

  Kako napolniti kartušo

  Odsotnost potrebe po stiku s strokovnjakom v primeru, da je kartuša s črnilom potekla, je ena od nedvomnih prednosti HP DeskjetInk Advantage 1515. Ponovno polnjenje tiskalnih kartuš je preprosto in z njim se lahko spopadete sami. V ta namen:
 • S nožem za pisalne stroje iz zgornje ravnine kartuše odstranite samolepilni film.
 • Injekcijska brizga pridobiva črnilo.
 • Nekajkrat navijte krpo iz mehkega papirja. Skozi to nalijemo ves zrak skozi iglo. To se stori, da se prepreči, da bi mehurčki padli v adsorber vložka iz penaste gume.
 • Črnilo napolnite z rumeno barvo. Če kršite to pravilo, se lahko v primeru mešanja barv različnih barv v tiskalni glavi kartuše, kot najbolj svetlobe, izkrivijo.
 • Rdeče črnilo se ponovno napolni. Bodite previdni, ko se skušate izogibati mešanju.
 • Ponovno polni "modro" črnilo.
 • Igla je vstavljena pod kotom 45 °, kar preprečuje poškodbe tiskalne glave tiskalnika z iglo.
 • Pri ponovnem polnjenju kartuše HP Deskjet Ink Advantage 1515 AIO FF poskusite ne vbrizgati črnila. V tem primeru, če površina polnila-adsorberja sveti, to pomeni, da je polna. V tem primeru je treba odvečno črnilo odstraniti s črpanjem brizge.

  Nadzorna plošča

  Prilagodite nastavitve naprave prek računalniškega monitorja. Nadzorna plošča se nahaja na karoseriji. Vsebuje naslednje tipke:
 • "Omogoči", da aktivirate ali deaktivirate HP Deskjet Ink Advantage 1515 (glej preglede zgoraj);
 • "Preklic";
 • gumbi za zagon barvnega in črno-belega kopiranja;
 • indikator"Pozor", ki signalizira stanje, v katerem je naprava trenutno;
 • Signal "Cartridge", ki vas opozori na težave, kot so pomanjkanje črnila.
 • Dodatne lastnosti tiskalnika

  MFP modela InkAdvantage 1515, katerega funkcija je barvno tiskanje, lahka in tehta 36 kg. Kartuše s črnim črnilom vsebujejo pigmentno črnilo. Zahvaljujoč njihovi uporabi, lahko dobite do 360 strani formata A4 z visokokakovostnimi odtisi, ki po svoji vodoodpornosti niso slabši od uveljavljene metode laserskega tiskanja. V tiskalniku sta dve neodvisni tiskalniški glavi. Zahvaljujoč njim, MFP deluje čudovito v črno-beli barvi (enobarvni ali barvni način v odsotnosti druge kartuše, kar pomeni, da če ne greste v barvni tisk, lahko naredite le eno črno-belo.

  Pomanjkljivosti

 • Pladnji za majhno zmogljivost za izhajanje in nalaganje papirja.
 • Počasna zmogljivost kopiranja in tiskanja.
 • Nizka kakovost tiskanja fotografij.
 • Majhno število kopij, ki jih je mogoče odstraniti hkrati
 • Zdaj veste, katere specifikacije in prednosti HP Deskjet Ink Advantage 1515 MFP je za domačo uporabo. Pregledi kažejo, da je ta tiskalnik odlična izbira za tiste, ki jih bodo izkoristilispontani način (izhodni pladenj ima le 30 strani), saj zagotavlja precej visoko kakovost pri nizkih stroških in je precej poceni.

  Sorodne publikacije