Najboljši subwoofer za dom: pregled, pogledi, funkcije. Subwoofer z lastnimi rokami za dom: risbe

Sodobne zvočne tehnologije se razvijajo hitro in nihče ni presenečen zaradi lastnega kul subwooferja za dom. Glavni namen te avdio komponente je predvajanje nizkega frekvenčnega območja (ne višje od 100 Hz), ki ga ne predvajajo navadni zvočniki. Kateri model naj daje prednost? Katere možnosti je treba upoštevati pri izbiri? Poskusimo ugotoviti.

Glavni namen

Nizkotonski zvočnik je oprema, ki zagotavlja visokokakovostni učinek prisotnosti, na primer pri poslušanju glasbe ali gledanju filma doma. Takšne naprave so hitro pridobile popularnost in postale pomemben sestavni del zmogljivega sistema zvočnikov. Pri izbiri nizkotonca za dom morate izhajati iz kazalnikov, kot sta moč in cilj. Upoštevajte, da obstajata dve glavni vrsti teh sistemov:


 • Active. Odlične so za uporabo v domači kino, saj imajo prilagodljivost in enostavnost namestitve. Take naprave so cenejše.
 • Pasivna. Subwooferji tega tipa so bili prvotno zasnovani tako, da se lahko uporabljajo samo v povezavi z ojačevalnikom. V tem primeru mora biti amp dovolj močan.
 • Aktivni subwoofer za dom je bolj priročna in pravilna rešitev zaradi vgrajenega ojačevalnika nizkoprepustnega filtra. Zahvaljujoč temu, zvok postane bolj kakovosten na vseh frekvencah. V tem primeru je mogoče s pomočjo aktivnega subwooferja izboljšatiizkrivljen zvok v celotnem območju.

  Vrhunski

  Sodobni proizvajalci ponujajo različne modele globokotonskih zvočnikov, ki so primerni za domačo uporabo. Razlikujejo se ne le po vrednosti, ampak tudi v številnih možnostih in funkcijah. Če želite izbrati najboljši subwoofer za vaš dom, si poglejmo nekaj najbolj priljubljenih modelov.


  YAMAHA

  YAMAHA YST-FSW100 Ta nizkotonski zvočnik ima zmogljivost do 80 vatov in je poceni. Visoka kakovost, minimalno uhajanje zvoka, pravilna smer zvoka - vse to odlikuje ta model. Zasnova naprave je takšna, da pri nizkih frekvencah ni blokade. Proizvajalec bonusov ponuja magnetno zaščito, ki preprečuje popačenje zvoka, če so zraven njega monitorji ali televizorji.
  YAMAHA YST-SW012 Še en japonski subwoofer za dom je talni pripomoček, ki je že opremljen z vgrajenim ojačevalnikom. Polnjenje v fazi polnjenja naredi napravo občutljivo na katerokoli frekvenčno območje delovnega območja, kar ustvarja visokokakovosten zvok v zaprtih prostorih. Med prednosti tega modela lahko opazimo minimalno število prilagoditev in prilagoditev, majhnost in ugodno ceno.

  ONKYO SKW-770

  Ta majhen model ima moč do 150 vatov, z visokokakovostnim zvokom in funkcionalnostjo. Kompaktnost vam omogoča, da postavite model in na polico, in za polovico izbiro kraja je odvisno od akustičnih značilnosti prostora. Frekvence je enostavno prilagoditi, tako da jih lahko prilagoditezvočni signal z več stolpci hkrati. Vrhunec modela je v stanju pripravljenosti, porabi najmanj energije.

  MJ ACOUSTICS REFERENCE 100 MKII

  Ta subwoofer za dom je dražji od zgoraj opisanih modelov, vendar se ponaša z optimalnim funkcionalnim kompletom in visoko kakovostnim zvokom. Visokokakovosten zvok se reproducira pri vseh frekvencah, poleg tega pa reproducira ultra nizke frekvence. Poleg dobrega zvoka in majhnosti, model privlači pozornost na prisotnost nadzorne plošče.

  VELODYNE IMPACT-10

  Ta subwoofer je vreden pozornosti na najboljšo vrednost za denar z močjo in funkcionalnostjo. Aktivni akustični sistem deluje brez dodatne opreme v širokem razponu frekvenc. Največja moč je 250 W, naprava pa se lahko uporablja na območjih njegove prostornine. Opisali smo 5 najbolj priljubljenih subwooferjev, na podlagi katerih lahko ustvarite visokokakovosten zvočniški sistem za dom.

  Značilnosti povezave

  Nizkotonski zvočnik je pomemben sestavni del sodobne akustike, ki vam omogoča, da doživite vsak zvok. Pred nakupom tega ali tistega modela bi morali ugotoviti parametre zvočne kartice na napravi, s katero se bo povezala podom. Kako priključiti domači subwoofer? Odvisno je tudi od vrste naprave. Na primer, sistem 5.1 je sestavljen iz petih zvočnikov in nizkotonca, ki ne moti prenosnika. Poskusite povezati podmapo z računalnikom, vendar le, če je število vhodov na zvočni kartici enako.

  Izbirne možnosti

  Naloga nizkotonca je, da "nariše" dnodel zvočnega spektra, s katerim se navadni stebri ne morejo spopasti s pregledom nizke moči. Pri izbiri optimalnega modela nadaljujte z naslednjimi parametri:
 • frekvenčno območje;
 • frekvenca križnega deljenja;
 • najvišji zvočni tlak;
 • občutljivost sistema;
 • premera LF zvočnika.
 • To so ključni pojmi v zvezi z globokotonskimi zvočniki, vendar njihovo znanje zagotavlja pravilno izbiro komponente za sistem zvočnikov.

  Značilnosti povezovanja avtomobila saba

  Zelo pogosto obstajajo situacije, ko lastniki prodajajo svoj avto, in subwoofer se uporablja za ustvarjanje sistema domačega zvočnika. Kako priključiti avto subwoofer na stabilen dom? Za ustvarjanje te naprave potrebujete napajalnik in zvočnike, kot tudi subwoofer. Kot napajalnik ojačevalnika je najlažje imeti napajalnik, ki ima vse potrebne funkcije. Stopnje priklopa saba na napajanje so naslednje:
 • rumene žice so priključene na ojačevalno sponko ("-" na terminal GND, "+" na + 12V);
 • Za priključitev nizkotonca, zunanjega ojačevalnika se uporablja poseben vhod z modro žico;
 • Običajni MP3 predvajalnik z vmesnikom lahko uporabite kot zvočni vir.
 • Ko ustvarjate subwoofer z lastnimi rokami za dom, ne pozabite, da lahko avto ojačevalnik porabi tok nad 40 amperjev. V tem primeru je priporočljivo uporabiti bakrene žice premera 6-10 mm, da jih povežete2 Za nastavitev zvoka je treba paziti na regulator nivoja vhodnega signala, ki se nahaja na plošči ojačevalnika. Zato pri nastavitvi zvoka pri uporabi subwooferja ni posebnih težav.

  Kako narediti iz nič?

  Nizkotonski zvočnik je močna aplikacija za zvočnike, ki je lahko del domačega kina. Ampak kako biti, če ni denarja za nakup dokončane opreme in uživajte v visokokakovostnem zvoku, ki ga želite? V tem primeru lahko poskusite izdelati subwoofer za svoj dom z lastnimi rokami. Če želite to narediti, morate narediti vrsto dejanj:
 • Nakup zvočnikov in ohišja (boljša lesena).
 • Izračunajte velikost okenc. Če želite to narediti, lahko uporabite računalniške programe, v katerih morate določiti številne parametre - dimenzije zvočnika in faznega pretvornika.
 • Izdelava delov. Že po štetju je mogoče začeti ustvarjati podrobnosti bodočega globokotonca. Najbolje je, da uporabite visoko kakovostne lesene plošče: poleg naravnosti so idealne za različne tretmaje.
 • Vzemite primer. Ko se vse podrobnosti bodočega stroja izvrtajo, jih je treba povezati skupaj. Za večjo zanesljivost stene je najprimernejše pritrditi vijake.
 • Priključite zvočnik na ojačevalnik in napajalno enoto. Če želite to narediti, boste morda potrebovali subwoofer design za vaš dom, ki prikazuje vse nianse povezovanja glavnih elementov. Pomembno vlogo ima blokovni diagram celotnega zvočnega sistema, zato je treba na to stran sklopa pazitipozornosti
 • ​​
 • Vstavite pripravljen in že okrepljen zvočnik v ohišje. Obleci ga. Vse žice izvlecite iz hrbtne strani škatle s posebnimi konektorji.
 • Vse, subwoofer je pripravljen za uporabo, ga lahko preverite. Če nenadoma med operacijo pride do neprijetnih zvokov, šepeta, je smiselno preveriti, ali so vse odprtine v škatli zaprte. Zapečatiti jih je treba - za to lahko uporabite lepilo ali tesnilno maso. V vsakem primeru lahko izdelate subwoofer za vaš dom, če pogledate diagrame in risbe.

  Sorodne publikacije