Renault Captur: pregledi, specifikacije in specifikacije

"Renault Captur" je crossover razreda subkompaktnih vozil, ki je komercialno na voljo leta 2013. Novost smo prvič predstavili na Ženevskem avtomobilskem salonu istega leta. Vendar pa je v Rusiji ta crossover prišel šele leta 2016. Kaj je Renault Captur? Pregledi lastnikov, specifikacije, fotografije in popolni kompleti - nadalje v našem članku.

Zunanjost

Dizajn tega crossoverja je oblikoval Lawrence van den Aker (ali podpredsednik podjetja Renault). Videz stroja je zelo uspešen. Kot navajajo ocene, se Renault Captur drži svojega videza. Avto ima zelo individualno in posebno zasnovo. Spredaj je velik odbijač s široko rešetko radiatorja. Nad njim je reliefna kapuca.
Optika - objektiv z integriranimi smerniki. Spodaj so meglenke iz DHS. Telo ima reliefne oblike tako spredaj kot zadaj. Masivna stranska linija crossoverju daje mišičast in urejen videz. Renault Captur je standardno opremljen s 16-palčnim livom. Ampak loki so sposobni namestiti in 17-palčna kolesa. Takšna je različica Renaulta Captur Extreme, o čemer bomo govorili na koncu članka.

Mere, zračnost

Dimenzije tega avtomobila so precej kompaktne kot za crossover. Dolžina telesa je 433 metrov, širina 161 višina - 181 metrov. Kot je navedeno v mnenjih, ima Renault Captur precejšnjo razdaljo. Na standardnih kolesih je njegova vrednost 205 centimetrov. To omogoča, da se crossover prosto povzpne po 30-stopinjskih hribih.

Salon

Francoski crossover ima moderno notranjost. Nekoliko je podoben salonu Dustera (delno okrogli zračni kanali). Centralna konzola ima velik multimedijski zaslon. Tukaj lahko tukaj nastavite navigacijo.
Toda odgovori pravijo, da je tu neprimerno. Kar se tiče akustike, glasba zveni zelo dobro. Obstajajo tudi gumbi za nadzor predvajalnika na volanu. Slednji ima predpise v več smereh. Voznikov sedež - brez izrazite stranske podpore. Vendar je obseg prilagoditev širok. Zadnja vrsta je namenjena za tri osebe. Toda za klasike žanra lahko udobno sedite le z dvema. Potniki Rosly se bodo naslonili na sprednje sedeže. Prostor nad glavo je zelo omejen. Kot navaja pregled, je velikost križnega stebla zelo majhna. Njegova prostornina - le 387 litrov. Za primerjavo, "Renault Logan" ima do 400 litrov prtljage. Toda ta zvezek o "zajemu" je mogoče razširiti. Za to je proizvajalec predvidel sestavljanje zadnjega dela zadnjih sedežev. Rezultat bo 1200 litrov prostega prostora.

Motor

Upoštevajte tehnične značilnosti. Paleta motorjev vključuje več bencinskih enot. Osnova je 16-litrski motor s kapaciteto 114 konjskih moči. Navor je 156 Nm.
Ta motor so skupaj razvili japonski in francoski inženirji. V dražjih kompletih je na voljo dvolitrska enota. Njegova največja moč je 143 konjskih moči. Navor - 196 Nm.

Menjalnik

Izbira menjalnikov za to crossover je zelo bogata:
 • Mehanski menjalnik za pet prestav. Opremljen bo s 16-litrskim motorjem.
 • Avtomatski menjalnik v štirih korakih. Namestite dve litrski izvedbi SUV Renault Kaptur.
 • Kontinuirana variator "X-Tronik". Na voljo za oba motorja.
 • Uspešnost

  Kot je navedeno v pregledih, Renault Captur ni hiter prehod. Avto počasi pridobiva hitrost tudi na mehanskem menjalniku. Torej, pospešek na stotine v osnovni različici (s 16-litrskim motorjem in MKPP) traja 125 sekund. Največja hitrost je 170 kilometrov na uro. Na alternatorju se crossover pospeši na sto v 129 sekundah. Največja hitrost je manjša od 5 kilometrov na uro kot pri mehaniki. Pri dvolitrskih motorjih je stanje nekoliko boljše. Toda pregledi ugotavljajo, da te značilnosti niso dovolj za dinamično vožnjo. Torej, pospešek na stotine na variatorju traja 105 sekund. Pri AKPP je ta indikator za 7 sekund daljši.
  Toda z ekonomičnostjo porabe goriva je "Francoz" v redu. Izjema je samo štiri-pasovni avtomat. Kot je navedeno v pregledih, Renault Captur z ACPP porabi do 12 litrov goriva v mestu. To je pomemben kazalnik. Na poti je redko mogoče spustiti palico pod 88 litrov. Pri mehaniki so stvari veliko lažje. Poraba goriva v mešanem načinu ne presega 7 litrov. Dvoletna varianta z variatorjem porabi 75 litrov na 100 kilometrov poti.

  Tekoči del

  Crossover Renault Captur je nastal na podlagi skupnegaPlatforma B0. Shema vzmetenja je enaka njenim sošolcem. Torej, spredaj so spomladi stojala "Macpherson". Od zadaj se lahko namesti polvzvezni žarek ali več stolpcev. Slednji je na voljo samo v pogonu s polnimi kolesi. Toda kot je bilo ugotovljeno v pregledih, je Renault Captur leta 2017, tudi s pogonom na vsa kolesa, težko premagati neprehodnost.
  Krmilna prestava z električnim ojačevalnikom. Kot navaja pregled, avto ohranja cesto dobro. Zavore so precej informativne, kljub temu, da so zadaj "bobni" (spredaj - diskovni ventilirani mehanizmi).

  Stroški in konfiguracija

  Začetna cena tega avtomobila v Rusiji je 879 tisoč rubljev. To bo komplet "Life", opremljen z dvema zračnima blazinama, klimatsko napravo, 16-palčnimi diski, avdio sistemom, električnimi okni in vzvratnimi ogledali.
  Povprečni nabor "Drive" je na voljo po ceni 929 tisoč rubljev. Seznam dodatkov je dopolnjen s stranskimi zračnimi blazinami, 17-palčnimi aluminijastimi platišči, gumbom za zagon motorja s tipko, tempomatom in električnimi grelnimi prednjimi sedeži. Luksuzna različica "Style" s polnim pogonom je na voljo po ceni 1 milijona 49 tisoč rubljev. Komplet je dopolnjen z ogrevanim vetrobranskim steklom, LED meglenkami, senzorji za svetlobo in dež, parktronik z vzvratno kamero in klimatsko napravo.

  Posebna izvedba "Extreme"

  Pri tej izvedbi proizvajalec ponuja pogon na prednja kolesa ali crossover s štirikolesnim pogonom z dvobarvno barvo karoserije. Cena različice »Extreme«začne od 1 milijona 125 tisoč rubljev. Različica večkolesnega pogona z dvolitrskim motorjem je na voljo za 1 milijon 255 tisoč rubljev.
  "Renault Kaptur Extreme" je popolnoma drugačen od LED optike, 17-palčnih pogonov in edinstvene notranje opreme. Izgleda, da je ta crossover svež in zaostren - upoštevajte povratne informacije. Med novimi možnostmi je treba omeniti prisotnost dvokomponentne klimatske enote in zagon motorja na daljavo.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj imajo Renault Captur značilnosti, preglede in cene. Ta crossover bo odlična izbira za tiste, ki si želijo živahnega in ekonomičnega SUV-ja vsak dan. Toda različice z avtomatskim menjalnikom morajo biti previdne. Mnogi lastniki so prestrašeni ne toliko s svojo zanesljivostjo (čeprav je polje precej iznajdljivo), kot visoka poraba goriva.

  Sorodne publikacije