"Sable Barguzin 4X4": fotografije, ocene, funkcije, funkcije in povratne informacije lastnika

Verjetno je vsak izmed nas slišal za avtomobile "Gazela". Veliko ljudi pozna ta avto. Vendar Gazela nikakor ni edini avto v Gorky Automobile Plant. Nič manj vreden njegovega "mlajšega" brata s pogonom na vsa kolesa - "Sable Barguzin 4X4". Ta avto je zgrajen na osnovi običajnega minibusa "Gazela". Inženirji so skrajšali svojo bazo, odstranili zadnja dvojna kolesa in namestili polni pogon z razdelilnikom. Novi potnik "Barguzin 4X4" je prejel precejšnjo distribucijo med amaterskimi terenci.

Videz

Dizajn tega avtomobila se ne razlikuje od "Gazele", z izjemo diskov. Tukaj so nameščena 16-palčna lita kolesa. Prav tako lahko opazite, da ni nobene zadnje strani. Streha na Sobole je nižja kot na minibusih.


Lastniki slabih strani opozarjajo na nizek in krhek prednji odbijač, ki je nastavljen na "Gazelle Business". Ni primeren za terensko vožnjo. Pogosto zamašijo grmičevje in druge ovire z uporabo tega kombija na cesti. Zato mnogi, ki profesionalno pripravijo avto za uporabo na terenu, odstranijo ta odbijač in dajo močnejšo moč. Izgleda takole:
S takšnim odbijačem ni strašno voziti se skozi grmovje in voziti fordove. Poleg tega obstaja zaščita za radiator - ni ga lahko poškodovati.

Mere, zračnost

Kljub temu, da je bila medosna razdalja skrajšana, je velikost Sobola še vedno enakapomembno Tako je dolžina "Barguzina 4H4" 488 metrov, širina - 207 višin - 23 metrov. Med posebnimi prednostmi je treba poudariti lumen ceste. Že iz tovarne ima avtomobil posodobljeno vzmetenje z 20 centimetrsko razdaljo. To je dovolj, da se prepričate o neprehodnosti.

Salon štirikolesnega pogona "Barguzina"

V notranjosti avtomobila je enaka plošča kot v "Gazelle Nekst". Kermo prav tako ni drugačen. Ima štiri tipke z osnovnim naborom gumbov. Poleg tega je volanski drog nastavljiv po višini. Instrumentna plošča je puščica z digitalnim števcem prevoženih kilometrov in računalnikom na vozilu. Na sredinski konzoli - CD-sprejemnik in kontrolna enota pečica. Prav tako je treba omeniti, da je v luksuzni komplet "Barguzin 4H4" opremljen z avtonomnim grelcem "Vebast". V salonu je akustika s polnim delovnim časom. Zvočniki so vgrajeni v zibelko vrat. Sedeži - dermatium, z mehansko nastavitvijo. V sredini je prestavna ročica, kot tudi razdelilna omarica.
Kot so opozorili lastniki v pregledih, ima "Barguzin 4X4" prostorno notranjost, kljub nizki strehi. Mesta so dovolj široka in po višini. Vendar pa ergonomija ni premišljena do konca. Torej, voznik mora poiskati kraj, kjer bi levo stopalo po sklopki. Ni običajnega območja za počitek. Mimogrede, isti problem obstaja na tovornjakih "GAZelah". Kar zadeva izolacijo hrupa, je tukaj povprečna. Plastika ne izrecno klepetajo, ampak zvoki motorja se pripeljejo v salon. In višja je hitrost, slabše pa je akustično udobje.

Različica Riviera

O tem si je vredno govoriti ločeno. Salon "Riviera" vključuje dve vrsti preoblikovanih sedežev, namenjenih za šest oseb. Na voljo je tudi zložljiva miza. Značilnost teh sedežev je, da jih je mogoče pretvoriti v posteljo polne velikosti. Kot je videti, lahko bralec vidi spodnjo fotografijo.
Ti sedeži se lahko premikajo na vseh razdaljah (naprej in nazaj, prav tako pa prilagodijo tudi nagib naslonov). Res je, da ni električnih nastavitev. Vse je treba narediti ročno.

Specifikacije

V seriji pogonskih enot sta na voljo dva motorja. Med njimi je domača enota "Evotek" za 27 litrov. To je štirivaljni atmosferski motor z zmogljivostjo 107 konjskih moči. Ta enota razvije 221 Nm navora pri 235 tisoč vrtljajih na minuto. Proizvajalec meni, da je življenjska doba tega motorja od 400 do 600 tisoč kilometrov. Toda ta motor ni ekonomičen. Torej, na 100 kilometrov GAZ "Barguzin 4X4" porabi vsaj 14 litrov goriva. Tudi v vrstici je turbinski motor "Cummins". Isti motor je bil dan na tovorne "Gazele" serije "Nekst" in "Business". S prostornino 28 litrov, ta motor razvije 120 konjskih moči. Kot je navedeno v pregledih, je za ta motor značilen dober potisk in avto z njim je dobro razpršen. Poraba goriva je prav tako prijetna - ne več kot 12 litrov na 100 kilometrov.

V zvezi s prenosom se njegova zasnova ni spremenila od prvega „GAZelay“. To je še vedno petstopenjski mehanik, ki je dopolnjen z dvostopenjskim razdelilnikom. Upravljanjeslednji se izvaja iz salona.

Podvozje

Spredaj je odvisno vzmetno vzmetenje z voznim mostom. Zadaj je zgrajen po istem načelu. Tu se uporabljajo tudi teleskopski amortizerji in stabilizator prečne stabilnosti. Krmiljenje - z menjalnikom dopolnjuje hidravlični ojačevalnik. Hidravlična zavora z vakuumskim ojačevalnikom. Spredaj je diskast mehanizem, od zadaj - bobni. Tudi "Barguzin 4X4" je standardno opremljen z ABS sistemom. Kot je navedeno v pregledih, res dobro deluje. Pri zaviranju na ledu avto ohrani svojo pot gibanja.
Kako se obnašate na poti? Barguzin 4X4? Vozniki v pregledih pišejo, da je vzmetenje trd. Stroj odbija obraze, kar povzroča nelagodje. In hitrost ni zelo udobna. Za 90 kilometrov na uro je treba prevarati in 110 avtomobilov "praske" na cesti. Zato je to vzmetenje primerno samo za terensko vožnjo. Še posebej, avto je zelo visoko težišče.

„Barguzin 4X4“ terenski teren

Teren je njegov element. Tu se razkrije celoten potencial stroja. Neverjetno je, da lahko tovarna "Barguzin 4X4" ustvari resno konkurenco za že pripravljene SUV-je. Konec koncev ima avto "pošten" polni pogon, z zadnjo elektronsko blokado diferenciala in visoko razdaljo. Te lastnosti omogočajo Sobolu, da se dobro poteguje na cesti. Avto se samozavestno premika po strmih pobočjih in se brez težav dvigne na vse grenke. In ni pomembno, kaj pokriva - pesek, sneg aliumazanijo S tem, ko vklopite ključavnico in spodnjo prestavo, lahko brez težav greste skozi vse te ovire.

Povzamemo

Tako smo ugotovili, da gre za štirikolesni pogon "Barguzin 4X4". Med prednosti je mogoče poudariti:
  • prisotnost polnega pogona in ključavnice že v osnovni konfiguraciji;
  • prostoren in udoben salon;
  • visoka razdalja;
  • Med slabostmi je visoka poraba goriva in nizek odbijač, ki ga je treba zamenjati z močjo, če se vozilo pripravlja na teren. Na splošno bo ta avto odlična izbira za tiste, ki želijo dobiti prostran in tudi skozi off-road kombi. Avtomobil je že dobro opremljen in je odlična alternativa proizvodnji avtomobilov v Uljanovu. Novi "Barguzin 4X4" bo zagotovo privlačil voznike.

    Sorodne publikacije