Tiskalnik Canon MAC 3010: Funkcije, pregledi

Če oseba potrebuje majhno večnamensko napravo, ki lahko natisne različne dokumente, članke iz interneta, povzetke, naloge, recepte, teze in še veliko več, potem bodite pozorni na Canon Canon i-Sensys 3010.

Cena za to napravo je zelo nizka, približno 10.000 rubljev, vendar ta nizka cena pomeni odsotnost nekaterih funkcij, kot je avtomatska dostava dokumentov med kopiranjem, nezmožnost povezovanja naprave z računalniškim omrežjem.


Paket naprave

Canon je ta model tiskalnika naredil precej poceni, vendar je nastavitev še veliko manj zahtevna. Potrošnik v škatli bo lahko zaznal ne samo tiskalnik, ampak tudi gonilnike in navodila. Proizvajalec se trudi ohraniti okolje, zato ni mogoče najti priročnika, natisnjenega na papirju, v tem primeru je to v elektronski obliki na CD-ju.
Bodite pozorni! Komplet tudi nima kabla USB za priključitev tiskalnika. Zato, če to ni na voljo, potem morate takoj kupiti na prodajnem mestu, kjer je nakup večnamenske naprave.

Specifikacije

Canonov Canon 3010 Laser BFP je izdelan v novem oblikovnem faktorju, zaradi česar je manjši in zavzema veliko manj prostora na mizi. Dimenzije naprave:
 • širina - 37 cm;
 • globina - 275 cm;
 • višina - 25 cm.
 • Majhna velikost je dosežena s pomočjo pladnja za prtljažnikza izhod in hranjenje papirja. Skupaj z zmanjšanimi dimenzijami ima Canon 3010 MFP majhno težo samo 77 kg, kar omogoča enostavno premikanje naprave z enega mesta na drugo.


  Na nadzorni plošči se morate navaditi. Je preprosta in intuitivna, vendar najprej preberite priročnik in razumete pomen znakov, ker na gumbu ni nobene črke. Natisnjeni priročnik ni v polju, zato uporabite elektronsko navodilo, kjer lahko ugotovite vrednost vseh znakov na nadzorni plošči. Ta model nima spektakularnih lastnosti, funkcija kopiranja je omejena na samo 29 listov naenkrat. Tudi optični bralnik pušča veliko možnosti, saj je njegova ločljivost 600x600 slikovnih pik. V primerjavi z drugimi laserskimi tiskalniki te kategorije je resolucija optičnega bralnika običajno dvakrat večja in funkcija kopiranja je omejena na 99 listov. Vendar je treba upoštevati dejstvo, da imajo takšni modeli v povprečju višjo ceno od tega.
  Večnamenski tiskalnik Canon 3010 ima bistveno manj funkcionalnosti kot druge laserske večnamenske naprave. Ni samodejnega dostavnega sistema (ADF) in ni možnosti za obojestransko tiskanje. Druga tehnična značilnost je možnost, da napravo povežete samo z enim računalnikom.

  Programska oprema

  Kljub precejšnjemu številu slabosti tega modela, obstajajo zelo pozitivne strani. Canon 3010 je združljiv s skoraj vsemi računalnikiProstor je nameščen na sodobne različice operacijskega sistema Windows in na operacijski sistem Mac. Namestitev Canonovega 3010 MFP je preprosta in potrošniku ne potrebuje veliko časa. Preprostost je tudi v tem, da osebi ni treba izpolniti podatkov za brezžični dostop.

  Po želji lahko potrošnik namesti še dva dodatna programa, ki nekoliko poenostavita delovanje naprave: MF Toolbox in Presto PageManager. Prvi program je namenjen tistim, ki aktivno uporabljajo funkcije skeniranja in kopiranja. Zahvaljujoč MF Toolboxu lahko uporabnik spremeni ločljivost skeniranega dokumenta in spremeni tudi vrsto datoteke. Presto PageManager potrebujejo tisti, ki aktivno delajo z dokumenti, ki morajo prepoznati besedilo. Treba je opozoriti, da program deluje samo na operacijskem sistemu Windows.

  Namestitev gonilnikov

  Naprava ima CD s potrebnimi gonilniki. Tu so datoteke, ki so namenjene za operacijske sisteme Windows in Mac. Pri priklopu tiskalnika na računalnik sistem samodejno predlaga namestitev gonilnikov, medtem ko mora biti pogon v računalniku. S pritiskom na ustrezne tipke se namestitev izvede v nekaj minutah, tiskalnik pa bo pripravljen za uporabo.

  Učinkovitost

  Canonov 3010 MFP je standardni tiskalnik, ki nima impresivne hitrosti tiskanja, vendar za tega parametra ni outsider. Hitrost tiskanja je 18 strani na minuto, pri prvem tisku pa skoraj 8 sekund. Ti parametri so dokaj standardni in, če niso potrebniVsak dan, tiskanje je zelo velike količine, potem je model precej dober.
  Za primerjavo, najhitrejši tiskalnik v tej kategoriji je Oki 431, hitrost tiskanja pa je skoraj 34 strani na minuto. V tem primeru 3010 bistveno zaostaja za tem kazalnikom. Če primerjate ta model z Lexmark E460 MFP, bo Canon izdal 10 strani na minuto. Zato, s poudarkom na drugih tiskalnikih, lahko varno rečemo, da je ta model zelo primeren za domače tiskanje, in ga je mogoče varno uporabljati na mestih, kjer ne bo naložen ves dan.

  Garancijski servis

  Pri nakupu izdelkov te družbe je lahko potrošnik prepričan, da bo v 1 letu od nakupa, če bo potrebno, naprava popravljena brezplačno v uradnem servisnem centru. Za brezplačne garancijske popravke pa kupec ne more samostojno razstaviti in popraviti izdelka. Prav tako garancijskega popravila ni mogoče izvesti, če je napako povzročil lastnik tiskalnika.

  Kako napolniti kartušo za Canonovo večnamensko napravo 3010?

  Pred ponovnim polnjenjem kartuš, je treba opozoriti, da imajo nakupi dvakrat večji bunker kot tisti, ki se prodajajo z večnamensko napravo. To točko je treba vedno upoštevati pri polnjenju tonerja. Če želite napolniti kartušo, mora oseba slediti naslednjim korakom:
 • Vzemite navaden križni izvijač in odvijte kabel, ki se nahaja na strani kartuše.
 • Odstranite stranski pokrov. Bodite pozorniUpoštevajte, da je na njej majhen vzmet, ki pri odbijanju, zato pazite, da ga ne izgubite.
 • Dodajte en del kartuše v drugo in kartušo ločite na pol.
 • Nato odstranite boben. Ta postopek je treba izvajati s posebno pozornostjo, da ne poškodujete delovne površine. Če je boben že izrabljen, morate kupiti novo. Naslednji fotografski bobni so primerni za ta model tiskalnika: P1005 P1006 P1505.
 • Odstranite polnilni valj.
 • S pomočjo križnega izvijača odvijte še dva vijaka in odstranite čistilno rezilo. Priporočljivo je, da z valjčkom obrišete krpo, ki ne pušča vlaken.
 • Očistite koš za toner.
 • Odvijte vijak na drugi strani in odstranite pokrov.
 • Odvijte še dva vijaka in odstranite dozirno lopatico.
 • Zavrtite toner. Če je bila kartuša kupljena posebej, potem morate napolniti do 85 gramov barvila, če ima MFU še vedno začetno kartušo, mora biti toner napolnjen do največ 65 gramov, vendar ne manj kot 50 gramov.
 • Sklop kartuše. Vse zgornje korake je treba opraviti v obratnem vrstnem redu.
 • Proces polnjenja te večnamenske naprave je precej zapleten in zahteva določena znanja in spretnosti. Torej, če niste prepričani, je bolje, da ne tvegate in poiščite pomoč strokovnjakov. V tem primeru bo polnjenje kartuše hitro in visoko kakovostno, vsi bistveni deli življenjske dobe tiskalnika pa bodo nepoškodovani.

  Canon 3010 MFP: Povratne informacije strank

  Ljudje, ki so kupili ta model tiskalnika, običajno pustijo pozitivne povratne informacije.o modelih. V povprečju je možnih 4 točk od 5 - to pomeni, da je model za to cenovno kategorijo zelo kakovosten. Uporabniki naprave opozarjajo, da je kakovost tiskanja precej visoka in visoka (kot za domačo uporabo). Zelo redko pride do negativnih ocen, kjer se poroča o kakršnih koli razčlenitvah. Iz tega lahko sklepamo, da je 3010 zelo dober model.
  Opozoriti je treba tudi, da je način fotokopiranja bolj kakovosten kot način skeniranja. Običajno uporabniki uporabljajo optični bralnik le, če je potrebno dokumente prevesti v elektronsko obliko. Negativno ljudje govorijo o nadzornih ploščah, sprva je težko razumeti, kaj je odgovor na ta ali ta gumb. Prav tako naprava daje precej nizko kakovost slike pred tiskanjem besedila brez pritožb.

  Zaključek

  Če povzamemo vse zgoraj navedeno, lahko naredimo nekaj sklepov. Prvič, ta model MFU - eden od najcenejših v svojem segmentu, ki je nedvomno prednost. Drugič, tiskalnik zavzame zelo malo prostora na namizju in je tehnično popoln za običajno domačo uporabo. Vsi glavni parametri so povprečni, naprava nima odkrito šibkih točk, vendar ni nekaj boljšega. Canon 3010 je zelo spodoben proračunski model za večnamensko napravo, zasnovano za domačo uporabo.

  Sorodne publikacije